Otomotiv Sektörü

Otomotiv Sektörü

Son dakika otomotiv sektörü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan otomotiv sektörü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan otomotiv sektörü haber sayfamızda...

Otomotiv Sektörü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.838 otomotiv sektörü haberi bulunmuştur.
Daha büyük facia 2 dakikayla önlendi!
Daha büyük facia 2 dakikayla önlendi! Dev konteyner gemisinin Baltimore’daki köprüyü yıkması ABD’de şok etkisi yaratırken, kazayla ilgili detaylar ortaya çıktı. Köprü üzerinde trafiğin 2 dakika içerisinde durdurulması çok daha büyük bir faciayı önlemiş!
28.03.2024 Dünya
'2023 yılında ihracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık'
'2023 yılında ihracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık' Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
Otomotiv sektörü en yüksek ocak ayı ihracatına imza attı
Otomotiv sektörü en yüksek ocak ayı ihracatına imza attı OİB verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisi ocakta yüzde 2,5 artışla 2,8 milyar dolar ihracata imza attı.
6.02.2024 Ekonomi
Sıfır ve ikinci elde en çok talep gören modeller belli oldu! Bayiler liste fiyatlarını güncelledi
Sıfır ve ikinci elde en çok talep gören modeller belli oldu! Bayiler liste fiyatlarını güncelledi 2023 yılının son 4 ayında sıfır ve ikinci elde görülen fiyat düşüşleri ile birlikte araç almak isteyenler açısından büyük fırsat oluşmuştu. Şu anda sıfır araçlarda halen kampanyalar sürerken, bazılarında ise bu kampanyalar sonlandı. Yeni yılın gelmesi ile birlikte bayiler liste fiyatlarında güncellemeye gitti.
19.01.2024 Ekonomi
TOGG'un sedan modeli ne zaman satışa çıkacak? Bakan Kacır tarih verdi
TOGG'un sedan modeli ne zaman satışa çıkacak? Bakan Kacır tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin piyasaya çıkacağı tarih ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Ekonomi
TÜVTÜRK çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2024 Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?
TÜVTÜRK çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2024 Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor? TÜVTÜRK; Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluştur. Araç sahipleri periyodik muayene günleri geldiğinde "Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?" diye sorguluyor.
9.01.2024 Gündem
Tescilli kenevir tohumuna hasat
Tescilli kenevir tohumuna hasat Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan tescilli endüstriyel kenevir tohumu Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı.
20.11.2023 Ekonomi
Yenisi çok pahalı yaşasın ‘çıkma’
Yenisi çok pahalı yaşasın ‘çıkma’ Otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parça fiyatlarının da fırlaması, araç sahiplerini ‘çıkma’ parçaya yöneltti. ‘Çıkma’ satanlar, ekonomik olduğu için talebin son zamanlarda arttığını belirtiyor.
17.11.2023 Gündem
'İHA üretiminde dünyada bir numara olduk'
'İHA üretiminde dünyada bir numara olduk' Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Türkiye’nin askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada bir numara haline geldiğini belirterek, dijital teknolojilerde performansı daha ilerilere taşımayı hedeflediklerini ve yapay zeka yarışında Türkiye'nin de olduğunu söyledi.
16.11.2023 Ekonomi
Umut vaat ediyor
Umut vaat ediyor Otomotiv sektöründe satışlarda olduğu kadar üretim ve ihracatta da rakamlar yüz güldürmeye devam ediyor. Hafif ticarideki kayıplara rağmen, toplam üretimde yüzde 12’lik artış yaşandı...
13.11.2023 Ekonomi
Havada, karada, suda ve uzayda
Havada, karada, suda ve uzayda "Hareketin olduğu her alanda yer alıyoruz. Sabahtan akşama kadar kullandığınız her türlü aracın ve cihazın içinde varız. Dünyanın dijitalleşmesiyle madeni yağların kullanımı açısından birçok farklı alan da ortaya çıkıyor."
10.11.2023 Milliyet Executive
Araç satışında yeni dönem! Piyasa durgunlaşınca sistem değişti
Araç satışında yeni dönem! Piyasa durgunlaşınca sistem değişti Araç piyasasında alınan önlemler neticesinde al-satçılar piyasadan çekildi. Hal böyle olunca galericiler de son dönemde araç satmak için farklı yollara başvuruyor. İşte detaylar...
9.11.2023 Ekonomi
Otomotiv ihracatında artış
Otomotiv ihracatında artış Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü ihracatı ekimde yüzde 16,6 artış ile 3 milyar 87 milyon dolar oldu.
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat'tan otomotiv piyasasıyla ilgili açıklama: Normalleşme devam edecek
Bakan Bolat'tan otomotiv piyasasıyla ilgili açıklama: Normalleşme devam edecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bolat, "Otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde, ilave tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" dedi.
5.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat: 2028’de mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarmak azmindeyiz
Bakan Bolat: 2028’de mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarmak azmindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu ay inşallah ekim ayında da ihracatımız yine tarihin en yüksek ihracatı olacak. Temmuzda öyleydi, ağustosta öyleydi. Yukarı doğru bir ivmemiz var. İnşallah 2028’de mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarmak azmindeyiz." dedi.
25.10.2023 Ekonomi
İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı! Daha fazla düşecek mi?
İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı! Daha fazla düşecek mi? Türkiye’de son iki yıldır aralıksız yükselişini sürdüren ikinci el araç fiyatları, son dönemdeki durağanlığının ardından düşüş trendine girdi. Peki fiyatlar daha fazla düşer mi? İşte detaylar...
12.10.2023 Ekonomi
Son dakika: Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi! Detaylarını tek tek açıkladı...
Son dakika: Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi! Detaylarını tek tek açıkladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilerin merakla beklediği ikramiye ile ilgili detayları paylaştı. Konut ve kira sektöründeki artışa da değinen Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Gündem
Bakan Kacır'dan TOGG mesajı: Devrimin seyircisi değil öncüsüyüz
Bakan Kacır'dan TOGG mesajı: Devrimin seyircisi değil öncüsüyüz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Büyütech" Türkiye'nin İlk Kamera Sistemleri Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
6.10.2023 Ekonomi
Gram altın için yeni tahmin! 'Fed kararı sonrası piyasa ikiye ayrıldı'
Gram altın için yeni tahmin! 'Fed kararı sonrası piyasa ikiye ayrıldı' ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini yüzde 5.25-5.50 seviyesinde sabit tuttu. Peki kritik karar sonrası altın ve dolarda beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, piyasalara dair beklentilerini açıklarken, gram altınla ilgili öngörülerini paylaştı. İşte detaylar...
21.09.2023 Ekonomi
Otomotiv ihracatı ağustosta yüzde 21 arttı
Otomotiv ihracatı ağustosta yüzde 21 arttı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre otomotiv sektöründe ihracat ağustos ayında yüzde 21 artışla 2,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
7.09.2023 Ekonomi
İhracatçının eli rahatlıyor
İhracatçının eli rahatlıyor Son iki buçuk aydaki gelişmelerin, öngörülebilirliği artırdığını belirten ihracatçılar, özellikle reeskont kredilerinin kullandırılmasının kolaylaştırılmasıyla büyük rahatlama sağlandığını, 265 milyar dolarlık yıl sonu hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söylediler.
18.08.2023 Ekonomi
Araç alacaklar dikkat: 3 haftadır artış yok, fiyatlar düşüşe geçti
Araç alacaklar dikkat: 3 haftadır artış yok, fiyatlar düşüşe geçti Ticaret Bakanlığı, son düzenleme olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandığını bildirdi.
2.08.2023 Haberler
Araç alacaklar dikkat: 3 haftadır artış yok, fiyatlar düşüşe geçti
Araç alacaklar dikkat: 3 haftadır artış yok, fiyatlar düşüşe geçti Ticaret Bakanlığı, son düzenleme olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandığını bildirdi.
2.08.2023 Ekonomi
Teslim edilen Togg sayısını açıklayan Bakan Kacır yeni sedan model için tarih verdi
Teslim edilen Togg sayısını açıklayan Bakan Kacır yeni sedan model için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Kacır yeni sedan model için tarih verdi.
22.07.2023 Haberler
Teslim edilen Togg sayısını açıklayan Bakan Kacır yeni sedan model için tarih verdi
Teslim edilen Togg sayısını açıklayan Bakan Kacır yeni sedan model için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Kacır yeni sedan model için tarih verdi.
22.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otomotiv Sektörü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.