Ottawa

Ottawa

Son dakika Ottawa haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ottawa gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ottawa haber sayfamızda...

Ottawa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 370 ottawa haberi bulunmuştur.
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
Kanada Hakkında Bilgiler; Kanada Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kanada Hakkında Bilgiler; Kanada Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kuzey Amerika'da yer alan Kanada, dünyanın en büyük 2. ülkesidir. Resmi adı Kanada Dominyonu olan ülke toplamda 9.98 milyon karelik yüz ölçümüne sahiptir. İklim şartlarından dolayı kuzeye gidildikçe nüfus yoğunluğu azalır. Kanada bayrağının anlamı nedir, başkenti neresidir? Sizin için derledik.
2.01.2024 Tatil
Sınırda 3 yılda 50 bin kara mayını temizlendi
Sınırda 3 yılda 50 bin kara mayını temizlendi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve AB’nin Türkiye’nin doğu sınırlarında güvenliği artırmayı amaçlayan üç yıllık mayın temizleme projesi kapsamında Türkiye’nin Ermenistan ve İran sınırları boyunca 94 mayın tarlası ve 50 bin kara mayını temizlendi. 
21.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Kanada'ya gitti
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Kanada'ya gitti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’deki temaslarının ardından Kanada’ya gitti.
9.12.2023 Dünya
Kriz büyüyor! Hindistan, Kanada vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı
Kriz büyüyor! Hindistan, Kanada vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı Hindistan, Kanada topraklarında Sih ayrılıkçı örgütü liderinin öldürülmesiyle başlayan diplomatik kriz sırasında Kanada vatandaşlarına vize hizmetlerini askıya aldı.
21.09.2023 Dünya
Sıtma tehlikesi!
Sıtma tehlikesi! Küresel ısınmanın sıtma virüsü taşıyan sivrisineklerin üremesine uygun ortamı sağladığı belirtildi. Uzmanlar, bir zamanlar böceklerin bile barınamadığı bölgelerde yaşayanların, sıtma hastalığına yakalanabileceği ihtimalinden endişe ediyor.
23.07.2023 Dünya
Yapay zeka çağında ölüm! Vefat eden aile üyeleriyle sanal ortamda konuşuyorlar
Yapay zeka çağında ölüm! Vefat eden aile üyeleriyle sanal ortamda konuşuyorlar Son yüzyıllarda tıp ve teknolojideki tüm gelişmelere rağmen, ölümün kesinliği hiçbir zaman tartışılmamıştır. Ancak son birkaç ayda, sevdiklerine veda etmeye yardımcı olması için insanlar, kaybettikleri sevdiklerini canlandıran sohbet robotlarına yöneliyor.
19.07.2023 Dünya
Kanada’da askeri helikopter düştü: 2 kişi hayatını kaybetti
Kanada’da askeri helikopter düştü: 2 kişi hayatını kaybetti Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Chinook tipi askeri helikopterin Ottawa Nehri'ne düşmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.
20.06.2023 Dünya
Milli Eğitim Bakanlığından:
Milli Eğitim Bakanlığından: Milli Eğitim Bakanlığından:               Bakanlığımız personeli iken KHK ile kamu görevinden çıkarılan ya da Bakanlığımız adına yurtdışında resmi burslu öğrenci statüsünde öğrenim görmekte iken KHK ile   öğrencilikle ilişiği kesilen ve aşağıda bilgileri yer alan kişilerin ihraç işlemine karşın OHAL  İşlemleri İnceleme Komisyonuna yapmış olduğu başvuruları sonuçlandırılmıştır...
17.05.2023 Resmi İlanlar
Mimaride “Metonim”
Mimaride “Metonim” Nesnelerin doğrudan değil, bağlamsal temsili ve dolaylı olarak tanımlanmaları anlamına gelen “metonim”, mimaride de sıklıkla kullanılan bir olgu. Metonim sayesinde yapılar kullanıcılarına bazı mesajlar verebiliyor ve onlarla bağ kurabiliyor.
1.05.2023 Mimarlık
ÖZEL | Beşiktaş için dönüm noktası! Arda Güler neden oynatılmıyor? Galatasaray bir adım önde
ÖZEL | Beşiktaş için dönüm noktası! Arda Güler neden oynatılmıyor? Galatasaray bir adım önde Rasim Kara, Türk futboluna hem kaleci hem de teknik adam olarak hizmet etti. 1996-97 sezonunda Beşiktaş'ın başında şampiyonluk yarışı veren 72 yaşındaki futbol adamı, Bursaspor, Çanakkale Dardanelspor, Çaykur Rizespor, Kocaelispor, Yimpaş Yozgatspor, Ottawa Wizards, Hazar Lenkeran ve Karabağ'da da görev yaptı. Skorer TV'ye konuk olan Rasim Kara, geride kalan 26 haftayı değerlendirdi.
1.04.2023 Futbol
ÖZEL | Beşiktaş'ın efsane kalecisi Rasim Kara şampiyonluk favorisini açıkladı: Bir tık öndeler
ÖZEL | Beşiktaş'ın efsane kalecisi Rasim Kara şampiyonluk favorisini açıkladı: Bir tık öndeler Beşiktaş'ın unutulmaz kalecisi ve 1996-97 sezonunda siyah-beyazlı takımın teknik direktörlüğünü de yapan Rasim Kara, Skorer TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. 72 yaşındaki futbol adamı, üç büyükleri analiz ederken, Süper Lig'de şampiyonluk favorisini de açıkladı.
31.03.2023 Süper Lig
ABD ile Kanada düzensiz göçe karşı anlaşma imzaladı
ABD ile Kanada düzensiz göçe karşı anlaşma imzaladı Yaklaşık 9 bin kilometrelik bir sınırı paylaşan iki ülkenin imzaladığı anlaşma uyarınca, yasal olmayan yoldan Kanada'ya geçen göçmenler ABD'ye iade edilecek. Uluslararası Af Örgütü ise anlaşmaya tepki gösterdi.
25.03.2023 Dünya
10 sene sonra ayrılık yakın! Atiba Hutchinson için transfer açıklaması
10 sene sonra ayrılık yakın! Atiba Hutchinson için transfer açıklaması Beşiktaş'ın 10 sezondur formasını giyen 40 yaşındaki Atiba Hutchinson ile ilgili transfer gelişmesi yaşandı. Ülkesi Kanada'dan gelen bu transfer girişimi Atiba'nın uzun süren hikayesinin sonu olabilir.
25.02.2023 Beşiktaş
Kanada, Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi gönderecek
Kanada, Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi gönderecek Dışişleri Bakanı, Kanada'nın Çin'in uluslararası sulardaki hak iddiasına karşı Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi göndereceğini söyledi.
7.12.2022 Dünya
Ümit Özdağ'ın 'sembolik mayın' eylemine izin verilmedi
Ümit Özdağ'ın 'sembolik mayın' eylemine izin verilmedi Hatay'a gelerek bir dizi toplantı ve ziyaretler gerçekleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Reyhanlı ilçesindeki bir tarlaya sembolik mayın bırakmak istedi. Özdağ'ın oto yedek parçası olduğunu dile getirdiği sembolik mayın eylemine jandarma izin vermedi.
28.11.2022 Gündem
Cephane de taşıdı, okyanusu da aştı! 'İlklerin vapuru' Gülcemal
Cephane de taşıdı, okyanusu da aştı! 'İlklerin vapuru' Gülcemal Bir gemi düşünün ki adı şiirlere, romanlara girsin ve halk tarafından ayrı bir hassasiyetle sevilsin. Yavuz zırhlısı, Nusret mayın gemisi, Savarona yatı, Ertuğrul fırkateyni ve Hamidiye kruvazöründen sonra ismi öne çıkan Gülcemal Vapuru'nun Türk denizcilik tarihindeki yeri çok başka.
9.10.2022 Gündem
Rusya’dan Kanada'ya büyükelçilik saldırısı nedeniyle nota
Rusya’dan Kanada'ya büyükelçilik saldırısı nedeniyle nota Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kanada’nın başkenti Ottawa’da bulunan Rusya büyükelçiliğine yapılan motolof kokteyli saldırısı nedeniyle Kanada’nın Rusya Büyükelçisi Alison LeClaire’i bakanlığa çağırarak nota verdi.
19.09.2022 Dünya
Ümit Özdağ'ın Hatay'da konvoyu durduruldu, kente girişine izin verilmedi
Ümit Özdağ'ın Hatay'da konvoyu durduruldu, kente girişine izin verilmedi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, bir dizi toplantıya katılmak için gitmek istediği Hatay'a girişine izin verilmedi, konvoyu durduruldu. Valiliğin kentteki etkinlikleri 1 hafta süreyle iptal etmesiyle girişine izin verilmediği bildirilen Özdağ, "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını söyledi. Öte yandan Hatay Valiliğinin giriş engelini kaldırmasıyla kente giren Özdağ, partisinin il binasına gelerek basın açıklaması yaptı.
27.06.2022 Gündem
50 yıllık savaş bitti! Avrupa'ya yeni komşu geldi
50 yıllık savaş bitti! Avrupa'ya yeni komşu geldi Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi. Artık Avrupa ile ilk kez karadan sınır komşusu olacaklar.
15.06.2022 Dünya
Kanada’yı vuran fırtınada can kaybı 10’a yükseldi
Kanada’yı vuran fırtınada can kaybı 10’a yükseldi Kanada’nın Ontario ve Quebec eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a ulaştı.
24.05.2022 Dünya
Kanada'yı fırtına vurdu! 1 milyon kişi elektriksiz kaldı
Kanada'yı fırtına vurdu! 1 milyon kişi elektriksiz kaldı Kanada’nın Ontario ve Quebec eyaletlerinde etkili olan fırtınada en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, yaklaşık 1 milyon kişinin elektriksiz kaldığı aktarıldı.
22.05.2022 Dünya
Kanada’yı fırtına vurdu: 8 ölü
Kanada’yı fırtına vurdu: 8 ölü Kanada’nın Ontario ve Quebec eyaletlerinde etkili olan fırtınada en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, yaklaşık 1 milyon kişinin elektriksiz kaldığı aktarıldı.
22.05.2022 Haberler
Rusya'ya şok! Banka hesapları kapatıldı
Rusya'ya şok! Banka hesapları kapatıldı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken ABD'den yeni yaptırım hamleleri gelmeye devam ediyor. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Amerikan kurumları tarafından abluka altında olduklarını belirtti. İşte detaylar...
24.04.2022 Ekonomi
Son dakika: ABD ve Rusya'dan karşılıklı restleşme! Bu kez aralarında Kamala Harris ve Zuckerberg de var
Son dakika: ABD ve Rusya'dan karşılıklı restleşme! Bu kez aralarında Kamala Harris ve Zuckerberg de var ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu, Ukrayna'ya yeni bir destek paketi açıkladı. Öte yandan Rusya'dan jet yanıt geldi. Rusya ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg’in aralarında bulunduğu 29 Amerikalı ile 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldı.
21.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ottawa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.