Oxfam

Oxfam

Son dakika Oxfam haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Oxfam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Oxfam haber sayfamızda...

Oxfam

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 161 oxfam haberi bulunmuştur.
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
Gazze'de insanlık dramı: Nereye gidecekler?
Gazze'de insanlık dramı: Nereye gidecekler? İsrail’in Refah’ta gerçekleştirdiği hava saldırısında bilanço yükselirken, olası kara harekatına yönelik tepkiler büyüyor. Refah’taki yaklaşık 1,5 milyon kişinin gidecek yeri bulunmuyor...
13.02.2024 Dünya
‘Küresel eşitsizlik uçurumu büyüyor’ uyarısı: İlk dolar trilyoneri 10 yıla ortaya çıkar
‘Küresel eşitsizlik uçurumu büyüyor’ uyarısı: İlk dolar trilyoneri 10 yıla ortaya çıkar Oxfam raporuna göre dünyada en zengin beş kişinin serveti 2020’den bu yana iki katına çıkarken 5 milyar insan ise daha da yoksullaştı. Dünya yaklaşık 10 yıl içinde ilk dolar trilyonerine sahip olacak ancak yoksulluk 229 yıl ortadan kaldırılamayacak.
16.01.2024 Ekonomi
Gazze’deki günlük can kaybı 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardan fazla
Gazze’deki günlük can kaybı 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardan fazla İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Gazze Şeridi’ndeki günlük can kaybının ortalama 250 olduğunu belirterek, bunun 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardaki günlük can kaybı ortalamasından daha fazla olduğu aktardı.
12.01.2024 Dünya
İsrail-Hamas savaşı nedeniyle Hollanda mahkemelik oldu! Nedeni F-35'ler
İsrail-Hamas savaşı nedeniyle Hollanda mahkemelik oldu! Nedeni F-35'ler İnsan hakları kuruluşları Gazze’de yaşanan gelişmeler ve İsrail-Hamas savaşında, “savaş yasalarının ihlal edilmesine katkıda bulunduğu” gerekçesiyle Hollanda devleti aleyhine Lahey Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, hızlandırılmış davaya ilişkin kararını 15 Aralık’ta açıklayacak.
4.12.2023 Dünya
Gazze yok oluyor! Çatışma çemberi genişliyor
Gazze yok oluyor! Çatışma çemberi genişliyor Hamas’ın saldırıları sonrası Gazze’yi ablukaya alan İsrail’in kara harekatı beklenirken, Gazze’nin tamamen yerle bir edilme ihtimali tüm dünyayı endişelendiriyor.
12.10.2023 Dünya
Özel jetini satan bilge
Özel jetini satan bilge ABD’de milyonerlerden oluşan ve ultra zenginlere ek vergiler konulmasını savunan bir sivil toplum kuruluşunun üyesinin çevresel etkileri nedeniyle özel jetini satışa çıkarmasını nasıl okumalıyız?
5.08.2023 Pazar
Hollanda televizyonları canlı yayınladı: 'Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen!'
Hollanda televizyonları canlı yayınladı: 'Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen!' Hollanda'da tüm televizyonların canlı yayına geçtiği yardım gecesinde 90 milyon euro toplandı, Hatay'da 16 yakınını kaybeden Türk müzisyen Karsu Dönmez'in söylediği Neşet Ertaş türküsü ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu.
16.02.2023 Dünya
Kelimeler boğazında düğümlendi! 'Küçük bir çocuk yanımıza geldi'
Kelimeler boğazında düğümlendi! 'Küçük bir çocuk yanımıza geldi' Afrika'dan Avrupa'ya, Asya'dan Kuzey ve Güney Amerika'ya dünyanın her yerinde Türkiye için seferberlik var, yardım kampanyalarında yüz milyonlarca dolar toplandı. Yunan arama kurtarma ekibinin doktoru ise, Hatay'da başına gelen olayı anlatırken gözyaşlarını tutmakta zorlandı.
15.02.2023 Dünya
Hollanda’dan oyuncak travma ayıcıkları
Hollanda’dan oyuncak travma ayıcıkları Dünya genelinden Türkiye’deki depremzedelere destek sürüyor.
15.02.2023 Dünya
Fotoğrafı İsrail ordusu paylaştı! Dünyanın gözü Türkiye'de
Fotoğrafı İsrail ordusu paylaştı! Dünyanın gözü Türkiye'de Tüm dünya Türkiye için seferber oldu, Güney Kore depremin birinci haftasında eşi benzeri olmayan bir adım attı. İsrail'den bugün Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret var.
14.02.2023 Dünya
İngiltere'de hayır kuruluşları depremzedelere yardım için harekete geçti
İngiltere'de hayır kuruluşları depremzedelere yardım için harekete geçti Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, İngiltere'deki Türk toplumu ve İngiliz hayır kuruluşları, depremzedelere yardım için harekete geçti.
8.02.2023 Dünya
Dakikada 150 bin dolar kazandılar
Dakikada 150 bin dolar kazandılar Uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, servet eşitsizliği hakkındaki küresel raporunda Avustralya’da en zenginleri oluşturan yüzde 1’lik kesimin son 10 yılda dakikada 150 bin dolar kazandığını açıklandı.
22.01.2023 Dünya
Karamollaoğlu: Seçim kaybetme korkusu nelere kadirmiş
Karamollaoğlu: Seçim kaybetme korkusu nelere kadirmiş Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "6 siyasi partinin lideri olarak bizlerden, 'Cumhur İttifakı'na oy istiyorlar. Hani biz haindik, hani biz illet ve zillet ittifakıydık? Ne oldu şimdi? Meğer şu seçim kaybetme korkusu ve iktidar nimetlerinden bir 5 yıl daha nemalanma arzusu nelere kadirmiş?" dedi.
18.01.2023 Gündem
Davos yoğun bir gündemle başladı
Davos yoğun bir gündemle başladı Her yıl dünya liderlerini, küresel iş aleminin en gözde isimlerini İsviçre’nin Davos kasabasında bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu (WEF) başladı.
17.01.2023 Ekonomi
Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie
Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie 4 Kasım’da gösterime girecek “Amsterdam” filmi, senaryosu nedeniyle eleştirilse de başroldeki Margot Robbie’nin oyunculuğu övülüyor.
23.10.2022 Dünya
Pandemide yeni milyarderler çıktı
Pandemide yeni milyarderler çıktı Oxfam Konfederasyonu’nun yayımladığı ‘Acıdan Kâr Etmek’ adlı rapora göre, pandemi sırasında 573 kişi daha milyarderler kulübüne katılırken, 30 saatte bir kişi milyarder oldu.
24.05.2022 Ekonomi
Bağışla derde deva olan şöhretler
Bağışla derde deva olan şöhretler Dünyaca ünlü çok sayıda sanatçı, hayır işleri de yaparak büyük takdir topluyor. Bu şöhretler eşitsizlik, mültecilik, açlık, savaş gibi sorunların mağduru olan insanlar için milyonlar bağışlıyor.
11.03.2022 Dünya
Dünya vaka saydı onlar dolarları
Dünya vaka saydı onlar dolarları Pandemi sürecinde dünya nüfusunun yüzde 99'unun geliri düştü. “Teknoloji baronları”nın başını çektiği en zengin 10 kişinin toplam servetiyse iki kat arttı. Bunun sırrı da Kovid’in milyarderlere sürpriz kazançlar getirmesi!
18.01.2022 Dünya
En zengin 10 kişi servetini ikiye katladı
En zengin 10 kişi servetini ikiye katladı Oxfam tarafından yayınlanan rapora göre dünyanın en zengin 10 insanı Covid-19 salgını döneminde servetlerini ikiye katladı.
17.01.2022 Uzmanpara
Dünyanın en zengin 10 insanı 2021'de servetlerini ikiye katladılar
Dünyanın en zengin 10 insanı 2021'de servetlerini ikiye katladılar Oxfam tarafından yayınlanan rapora göre dünyanın en zengin 10 insanı COVID-19 salgını döneminde servetlerini ikiye katladılar.
17.01.2022 Ekonomi
Araştırma: Süper zenginler iklime daha çok zarar veriyor
Araştırma: Süper zenginler iklime daha çok zarar veriyor Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın yaptığı bir araştırmaya göre dünya genelindeki en zenginler geriye kalan kesimden kat be kat daha fazla iklime zarar veren sera gazı emisyonuna yol açıyor.
6.11.2021 Dünya
‘Bu bir hayır işi değil!’
‘Bu bir hayır işi değil!’ Yoksul ülkeler, kendilerine sağlanması gereken fonlar için gelişmiş ülke heyetlerini markaja aldı. Malavi Devlet Başkanı Chakwera “Bu bir hayır işi değil. Ya parayı ödersiniz ya da bizimle birlikte can verirsiniz” dedi
6.11.2021 Dünya
Dünyadaki zengin kesimin karbon ayak izi giderek artıyor
Dünyadaki zengin kesimin karbon ayak izi giderek artıyor Dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin karbon ayak izinin, Paris Anlaşması'ndaki küresel sıcaklık artışını 2030'da 1,5 dereceyle sınırlandırma hedefine göre 30 kat daha fazla olacağı tahmin ediliyor.
5.11.2021 Ekonomi
Kovid 2022’de de aramızda olacak
Kovid 2022’de de aramızda olacak DSÖ, zengin ülkelerin aşıları adaletli paylaşmaması nedeniyle Kovid-19 pandemisinin gereğinden 1 yıl fazla uzayarak 2022’de de devam edeceğini açıkladı
22.10.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Oxfam ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.