Oyun Terapisi

Oyun Terapisi

Son dakika oyun terapisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oyun terapisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oyun terapisi haber sayfamızda...

Oyun Terapisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 133 oyun terapisi haberi bulunmuştur.
Yaz tatili sonrası ağlama krizi başladı! Tahliller temiz çıkınca ailenin suçu anlaşıldı
Yaz tatili sonrası ağlama krizi başladı! Tahliller temiz çıkınca ailenin suçu anlaşıldı Okulların açılmasıyla birlikte en çok karşılaşılan durumlardan biri de ilk günlerde çocukların okula gitmeyi reddetmesi oluyor. Tıpkı ağlama krizlerine girdiği, mide ve baş ağrıları yaşadığı halde ailesi tarafından anlaşılmayan 6 yaşındaki F.G. gibi. Çocuğunu doktor doktor gezdiren ve durmadan F.G.'yi kuzeniyle kıyaslayan ailenin büyük hatası ise tahliller temiz çıkınca anlaşıldı.
7.09.2023 Genel Sağlık
Anka Psikoloji Merkezi hizmette
Anka Psikoloji Merkezi hizmette Klinik Psikolog Melanie Holderman, Karşıyaka Bostanlı’da Anka Psikoloji Merkezi’ni seçkin davetlilerin katıldığı bir kokteylle açtı.
17.06.2023 Ege
Afetlere karşı oyun
Afetlere karşı oyun We Care in Games projesiyle depremden etkilenen çocuklar için iyileştirici, afetlerle her an karşılaşması olası çocuk ve gençler içinse eğitsel oyunlar tasarlandı.
30.04.2023 Pazar
‘Yardımlara devam edin’
‘Yardımlara devam edin’ Deprem felaketinin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu, bölgeye yardım yağdırdı. Ancak gün geçtikçe yardımların azalmaya başladığına dikkat çeken yetkililer, ‘Yardımları ve dayanışmayı zor günlerde sürdürelim’ çağrısı yapıyor.
25.02.2023 Gündem
Depremi böyle anlattı: 'Dolap kırıldı, nasıl tamir olacak?' Çocukların tek tedavisi oyun!
Depremi böyle anlattı: 'Dolap kırıldı, nasıl tamir olacak?' Çocukların tek tedavisi oyun! Başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak 11 ili yıkan depremler tüm ülkeyi yasa boğdu. Yavaş yavaş yaraların sarılmaya başlandığı şu günlerde depremden etkilenen yüzlerce çocuğun eski yaşamlarına yeniden dönmeleri için pek çok gönüllü ise seferber olmuş durumda. Oyunların iyileştirici gücüyle depremzede çocukların yaralı ruhuna dokunan Merve Şahin de onlardan biri. İşte uzman yorumuyla çocukların felaket sonrası iç dünyasında yaşadıkları...
19.02.2023 Gündem
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı?
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı? Okula ilk kez başlayacak öğrenciler, 5 Eylül’de sınıflarda olacaklar. Uyum sürecinde sorun yaşamamak için son hafta iyi değerlendirilmeli. Okul öncesi eğitime adım atacak çocuklarda aile ve öğretmen iş birliği çok önemli. İlkokul birinci sınıflar için çocuğun okula gitme düşüncesine hazırlaması ise uyumu kolaylaştırıyor.
24.08.2022 Haberler
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı?
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı? Okula ilk kez başlayacak öğrenciler, 5 Eylül’de sınıflarda olacaklar. Uyum sürecinde sorun yaşamamak için son hafta iyi değerlendirilmeli. Okul öncesi eğitime adım atacak çocuklarda aile ve öğretmen iş birliği çok önemli. İlkokul birinci sınıflar için çocuğun okula gitme düşüncesine hazırlaması ise uyumu kolaylaştırıyor.
24.08.2022 Gündem
Oyun Terapisi Nedir, Ne İşe Yarar? Oyun Terapisinde Neler Yapılır?
Oyun Terapisi Nedir, Ne İşe Yarar? Oyun Terapisinde Neler Yapılır? Oyun terapisi oyuncaklar ile beraber yapılan bir terapi çeşididir. 2,5 ile 12 yaş arası çocuklara uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle çocuklarda var olan kaygı ve takıntıları, duygusal bozuklukları ve depresyon gibi durumları ortaya çıkarmak için yapılmaktadır. Oyun terapisi hakkında tüm detayları derledik.
24.05.2022 Eğitim
BES’e ‘erken’ başladılar
BES’e ‘erken’ başladılar Katılım Emeklilik'le 20 binin üzerinde genç ve çocuk Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil olurken, bunların 1500'ünü yenidoğan ve sıfır yaş grubundaki bebekler oluşturdu. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "Sektörde gençlere yönelik en iddialı BES ürününü hazırlayarak hem ailelerin hem de gençlerin geleceklerini güvence altına almalarını kolaylaştırmak istedik" dedi.
15.04.2022 Sigorta
Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi
Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi 18 yaş altı BES’li sayısının hızla arttığını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Aileler, bu işi sevdi” dedi. Ayhan Sincek şunları söyledi:
16.11.2021 Ekonomi
İbrahim Büyükak eşi Nurdan Beşen kimdir? İbrahim Büyükak kaç yaşında, nereli?
İbrahim Büyükak eşi Nurdan Beşen kimdir? İbrahim Büyükak kaç yaşında, nereli? Çok Güzel Hareketler ile tanınan oyuncu İbrahim Büyükak ve eşi Nurdan Beşen Büyükak çifti bebeklerini kucaklarına aldı. BKM Mutfak ekibinin son üyelerinden olan Büyükak, çeşitli film ve dizilerde boy gösterdi. Peki, İbrahim Büyükak kimdir?
29.06.2021 Cadde
Barbie oyunun faydaları araştırması
Barbie oyunun faydaları araştırması Cardiff Üniversitesi’nde Barbie öncülüğünde oyuncak bebekle oynamanın faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmaya göre Barbie gibi oyuncak bebeklerle oynamanın empati ve sosyal becerileri besleyerek, çocukları geleceğe hazırlamada büyük faydalar sağladığı sonucuna varıldı. Bu projenin detaylarını konuşmak üzere Barbie Oyunun Faydaları Projesi Türkiye Sözcüsü Klinik Psikolog ve Oyun Terapisti İrem Polat ile bir araya geldik ve kendisine sorularımızı yönelttik.
10.05.2021 Çocuk
Çocuk Psikiyatrisi Ne Yapar? Çocuk Psikiyatristi Kimdir, Nasıl Tedavi Eder?
Çocuk Psikiyatrisi Ne Yapar? Çocuk Psikiyatristi Kimdir, Nasıl Tedavi Eder? Çocuk psikiyatrisi olmak için öncelikli olarak 7 yıllık tıp fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) yüksek puan alıp stajlarını tamamlayan hekimler çocuk ve ergenlik psikiyatri alanında uzmanlaşabilirler. Çocuk psikiyatristi kimdir, uyguladığı tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar. 
17.02.2021 Sağlık
Duygudurum Bozukluğu Nedir? Duygudurum Bozuklukları Nelerdir?
Duygudurum Bozukluğu Nedir? Duygudurum Bozuklukları Nelerdir? İnsan hayatında sevinç, üzüntü, öfke gibi pek çok farklı duyguyu bir arada yaşıyor. Duygu durum bozukluğu olarak isimlendirilen hastalığa sahip olan kişiler ise, uygun olmayan durumlarda farklı duygularla ya da aşırı tepkiler verirler. Duygu durum bozukluğu, üzüntü, mutsuzluk ve keder yönünde kayma depresyonda ise, neşe ve coşkulu olma duygularındaki kaymayı ifade eder. Duygu durum bozukluğu nedir? Nedenleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
12.02.2021 Sağlık
Avusturya’da 1 yıl beklediği özel eğitimi Türkiye'de 1 ayda aldı
Avusturya’da 1 yıl beklediği özel eğitimi Türkiye'de 1 ayda aldı Avusturya’da özel eğitim imkanı bulamadığı için ailesi tarafından Kocaeli’ne getirilen 4 yaşındaki otizmli Ecrin Nisan Çelepçi, aldığı eğitimle ailesi ve akranlarıyla iletişim kurmaya başladı. Kızlarındaki değişimin mutluluğunu yaşayan ailesi, Türkiye’deki eğitim imkanlarından övgü ile bahsetti.
31.01.2021 Yaşam
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'İzmir'de okullarımızla ilgili endişe edilecek durum yok'
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'İzmir'de okullarımızla ilgili endişe edilecek durum yok' Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir'deki deprem nedeniyle okul binaları için endişe edilecek bir durumun olmadığını bildirdi.
1.11.2020 Siyaset
Çocuklar oyun terapisi ile normalleşecek - Oyun terapisinin faydaları nelerdir?
Çocuklar oyun terapisi ile normalleşecek - Oyun terapisinin faydaları nelerdir? Normalleşme süreci ile birlikte hayat, kademeli bir şekilde normale dönüyor. Tüm tedbirler eşliğinde corona virüs sürecinden normal hayata geçerken karantina döneminin ve bundan sonraki sosyal hayatın çocukların psikolojisinde yarattığı yıpratıcı etkiler nasıl tamir edilecek? Özel Eğitim Öğretmeni, Floortime Terapisti ve Psikoterapist Mine Ağır, çocukların oyun terapisi ile nasıl normalleşebilecekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu
30.06.2020 Çocuk Sağlığı
Oyun Terapisi Eğitim Programı
Oyun Terapisi Eğitim Programı Oyun Terapisi Eğitim Programı hakkında bilmeniz gerekenleri Bilginet Akademi'den Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece Kaykaç anlattı.
6.05.2020 Uzaktan Eğitim
Üniversite onaylı uzaktan eğitim sertifika programları
Üniversite onaylı uzaktan eğitim sertifika programları Uzaktan eğitim ile gerçekleştirilen sertifika programları neden üniversite onaylı olmalıdır? Akademik planlama ve gözetim süreci eğitim kalitesini nasıl etkiler? Üniversite onaylı sertifika programları nelerdir? İşte, uzaktan eğitim ve sertifika kriterleri hakkında bilinmesi gerekenler.
9.08.2020 Uzaktan Eğitim
5 kelime 1 masal - Masal terapisi etkinliği
5 kelime 1 masal - Masal terapisi etkinliği Bu makalemizde çocuklarınızla uygulayabileceğiniz bir masal terapisi etkinliği paylaştık. Bu etkinlik ile hem keyifli vakit geçirebilir hem de çocuklarınızın iç dünyalarını tanıma fırsatı bulabilirsiniz.
9.08.2020 Uzaktan Eğitim
Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey
Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey Oyun terapisi eğitimi nedir? Oyun terapisi sertifikası nerelerden nasıl alınır? Kimler oyun terapisi eğitimi alabilir? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler.
6.05.2020 Uzaktan Eğitim
YaşaTIR  yola çıkıyor
YaşaTIR yola çıkıyor Kansersiz Yaşam Derneği, Elazığ’daki vatandaşlara yardım elini uzatmak ve umut olabilmek adına ‘YaşaTIR’la yola çıkıyor
29.01.2020 Cadde
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Beraber çocuklarımızla bizzat ilgileneceğim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Beraber çocuklarımızla bizzat ilgileneceğim Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Elazığ'daki okullarda incelemeler devam ediyor. Gerekli planlamaları yapacağız. İkinci yarıyıl faaliyetleri başladığında hiçbir öğrencimiz mağduriyet yaşamayacak." dedi.
25.01.2020 Siyaset
Bebeğinizi huzurla uyutabilirsiniz
Bebeğinizi huzurla uyutabilirsiniz Psikolog Elif Doğru, bebeklerin ninni söylemeye gerek olmadan 12 saat boyunca kesintisiz ve huzur içinde uyuyabileceğini söyledi.
14.10.2019 Ege
'Oyun, çocuğun dili oyuncaklar kelimeleri'
'Oyun, çocuğun dili oyuncaklar kelimeleri' Çocuk Akademisi kurucusu, Özel Eğitim Uzmanı Nuray Kazandı, eğitim programları sayesinde otizmli çocukların çevreyle olan sorunlarının kalktığını belirtti, ebeveynlere öneriler de bulundu...
9.08.2019 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Oyun Terapisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.