Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
24.07.2021 Siyaset
Erdoğan: 16 Mart'tan itibaren  İstanbul - Semerkant uçuşları başlayacak
Erdoğan: 16 Mart'tan itibaren İstanbul - Semerkant uçuşları başlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada: "Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. THY 16 Mart'tan itibaren İstanbul Semerkant'ta uçuşlara başlayacak." dedi.
11.09.2019 Haberler
Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Mirziyoyev'i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev'i resmi törenle karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için  Türkiye'de bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'i resmi törenle  karşıladı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Ankara'da.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev'i  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Mirziyoyev'inin, tören alanındaki  yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli  marşları çalındı.  Konuk Devlet Başkanı Mirziyoyev, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı  "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini  temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.  İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Mirziyoyev,  merdivenlerde Türkiye ve Özbekistan bayrakları önünde poz verdi.
11.09.2019 Haberler