Özdemir Asaf

Özdemir Asaf

Cumhuriyet dönemi Türk şairlerdendir.   11 Haziran 1923 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. Babası Mehmet Asaf Şura-ı Devlet'in kurucularındandır. Babasının öldüğü yıl, 1930, Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmına girdi. 1941 yılında 11. sınıfta, bir ek sınavla Kabataş Erkek Lisesi'ne geçip 1942 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi'ne, İktisat Fakültesi'ne (3. sınıfa kadar) ve bir yıl Gazetecilik Fakültesi'ne devam etti. Bu arada Tanin ve Zaman gazetelerinde çalıştı ve çeviriler yaptı. İlk yazısı Servet-i Fünun, Uyanış dergisinde çıktı. 1951 yılında Sanat Basımevi'ni kurdu ve kitaplarını Yuvarlak Masa Yayınları adı altında yayımladı. 28 Ocak 1981'de hayata veda etti. Özdemir Asaf'ın ilk eşi Sabahat Selma Tezakın'dan Seda isimli bir kızı; ikinci eşi Yıldız Moran'dan ise Gün, Olgun ve Etkin adında üç oğlu vardır.     Eserleri Şiirleri   Dünya Kaçtı Gözüme - 1955 Sen Sen Sen - 1956 Bir Kapı Önünde - 1957 Yumuşaklıklar Değil - 1962 Nasılsın - 1970 Çiçekleri Yemeyin - 1975 Ben Değildim - 1978 Bugün ve Bugün (Yayımlanmamış şiirler) - 1984 Benden Sonra Mutluluk (Yayımlanmamış şiirler) Çiçek Senfonisi (Toplu şiirler) - 2008 Sen Bana Bakma, Ben Senin Baktığın Yönde Olurum (Kendi sesinden şiirler) - 2012 Etika Yuvarlağın Köşeleri - 1961 Yuvarlağın Köşeleri-2 (Ölümünden sonra) - 1988 Öykü Dün Yağmur Yağacak (Ölümünden sonra) - 1987 Otokopi, deneme Özdemir Asaf'ça (Ölümünden sonra) - 1988 Çevirdiği Kitaplar Reading Zindanı Balladı (Oscar Wilde) - 1968

Özdemir Asaf

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 223 özdemir asaf haberi bulunmuştur.
Yalnızlık paylaşılmaz
Yalnızlık paylaşılmaz Özdemir Asaf’ın 100. yaşı dolayısıyla düzenlenecek “Yalnızlık Paylaşılmaz”da Lale Müldür, Pelin Batu, Gül Abus Semerci, Can Bonomo, Dündar Hızal şairin dizelerini seslendirecek.
22.03.2024 Kültür Sanat
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler Sevgiliye, eşe ve arkadaşlara sevgi göstermek için kullanılan en çok şeylerden birisi de sözlerdir. Duygularını açık açık karşısındaki kişiye belli edemeyenler veya utananlar kısa, uzun, duygusal ve anlamlı sözler ile içinden geçenleri tercüme edebilirler. Bunun yanı sıra anlamlı ve güzel sözler sosyal medya ortamında da sıkça paylaşılır. Sosyal medyada da düşünce ve duygularını paylaşmak isteyenler resimli veya resimsiz en güzel anlamlı sözleri tercih ederler. Sevgiliye en güzel, duygusal, romantik, etkileyici kısa ve uzun özlü sözler için “Anlamlı Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Güzel Sözler
Damar Sözler 2024 - En Ağır, İyi, Anlamlı, Derin, Keskin, Etkileyici, Duygusal, Kısa ve Uzun Damar Sözler
Damar Sözler 2024 - En Ağır, İyi, Anlamlı, Derin, Keskin, Etkileyici, Duygusal, Kısa ve Uzun Damar Sözler Sosyal medya platformlarında sıklıkla karşımıza çıkan konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz damar sözler. Sevgiliye veya arkadaşa olan kırgınlık, kızgınlıkların tercüme edilmesi için paylaşılan damar sözler kişinin içinde bulunduğu çeşitli hal ve duygularını yansıtır. Damar sözler duygularını, düşüncelerini, kırgınlıklarını ve kızgınlıklarını yansıtmakta zorlanan kişiler için vazgeçilmezdir. Sevgiliye ve arkadaşa en ağır, anlamlı, etkileyici, duygusal kısa ve uzun sözler için “Damar Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Güzel Sözler
Sevgi Şiirleri 2024: Sevgiliye En Güzel, Sevda, Romantik, Duygusal, Anlamlı Aşk ve Sevgi Şiirleri
Sevgi Şiirleri 2024: Sevgiliye En Güzel, Sevda, Romantik, Duygusal, Anlamlı Aşk ve Sevgi Şiirleri Duyguların ifade edilemediği durumlarda sevgiyi en güzel anlatmanın yollarından birisi de hiç şüphesiz şiirlerdir. Özellikle aşk, nefret, özlem, sevgi şiirlerin ana konularından birisi haline gelmiştir. Duyguların en güzel, saf ve temiz hali olan sevgiyi daha anlamlı ve daha romantik hale getirirken şiire başvurulmuştur. Aşkını, sevdasını gönlüne gömenler tutkulu bir aşkın içerisinde olan içlerine sığdıramadıklarını sevgisini dışa vurmak için şiiri kullanmışlardır. Cemal Süreya’dan Can Yücel’e, Nazım Hikmet’ten Özdemir Asaf’a kadar Türk edebiyatında çok önemli yerler edinmiş şairlerin onlarca aşk ve sevgi şiirleri vardır. En güzel, sevda, romantik, duygusal aşk ve sevgi şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Şiirler
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi
Özdemir Asaf'ın unutulmaz 'R'si! Karaköy'e gidecekti, taksicinin kalbini kırmamak için gitmedi
Özdemir Asaf'ın unutulmaz 'R'si! Karaköy'e gidecekti, taksicinin kalbini kırmamak için gitmedi Şair Özdemir Asaf, hayatı boyunca kendisini imtihan edecek bir problem yaşıyordu. Şiirleri ince ruhlu şairliğinden geliyorsa şayet bu adam dünyanın en güzel kalpli insanlarından biri belki de... Öylesine temiz kalpliydi ki taksici üzülmesin, şiirler küsmesin diye harfleri bile dışlayacaktı...
5.12.2023 Yaşam
Teoman’ın sesinden Özdemir Asaf şiirleri
Teoman’ın sesinden Özdemir Asaf şiirleri Teoman, Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Özdemir Asaf’ın 100’üncü doğum yıl dönümüne özel hazırlanan tribute albümde yer aldı.
1.12.2023 Cadde
Özdemir Asaf'ın unutulmaz 'R'si! Karaköy'e gidecekti, taksicinin kalbini kırmamak için gitmedi
Özdemir Asaf'ın unutulmaz 'R'si! Karaköy'e gidecekti, taksicinin kalbini kırmamak için gitmedi Şair Özdemir Asaf, hayatı boyunca kendisini imtihan edecek bir problem yaşıyordu. Şiirleri ince ruhlu şairliğinden geliyorsa şayet bu adam dünyanın en güzel kalpli insanlarından biri belki de... Öylesine temiz kalpliydi ki taksici üzülmesin, şiirler küsmesin diye harfleri bile dışlayacaktı...
30.11.2023 Yaşam
Özdemir Asaf Sözleri: Özdemir Asaf'ın Aşk Ve Özlem Şiirlerinden En Güzel Sözler
Özdemir Asaf Sözleri: Özdemir Asaf'ın Aşk Ve Özlem Şiirlerinden En Güzel Sözler Özdemir Asaf Sözleri, genel olarak duygusal ve romantik mesajlar da kullanılan sözler arasında yer almaktadır. En güzel Özdemir Asaf Sözleri ile siz de birbirinden romantik aşk ve özlem şiirlerini sizin için bir araya getirdik. Siz de eğer Özdemir Asaf kimdir? Özdemir Asaf Sözleri nelerdir? Özdemir Asaf Sözleri nerelerde ve ne zaman kullanılır? Gibi soruların cevaplandırılması için ve aradığınız en aşk dolu sözlere kolay bir şekilde ulaşabilmeniz için Özdemir Asaf sözlerini sizler için bir araya getirdik.
1.11.2023 Güzel Sözler
Özdemir Asaf özel bir albümle anılıyor
Özdemir Asaf özel bir albümle anılıyor Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Özdemir Asaf, 100. doğum yıl dönümünde şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan özel tribute albümle anılıyor.
9.09.2023 Kültür Sanat
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem Geçtiğimiz hafta, yaklaşık bir aydır devam eden hastalığı sebebiyle tedavi görmekte olduğu hastanede hayata veda eden ve İzmir Seferihisar’da uğurlanan yayıncı ve editör Mürşit Balabanlılar, Türkiye’nin kültür-sanat yayıncılığı için emektar bir imza olarak arşivlerdeki yerini aldı.
27.06.2023 Kültür Sanat
Aşiyan Mezarlığı’ndan ses versem...
Aşiyan Mezarlığı’ndan ses versem... Bir mezarlığın “gezi yazısı”na konu olması, ilk bakışta tuhaf gelebilir. Ancak konu Aşiyan ise önyargıları bir kenara bırakmakta fayda var!
21.05.2023 Arkeoloji
İclal Aydın'ın annesi hayatını kaybetti
İclal Aydın'ın annesi hayatını kaybetti Ünlü oyuncu ve yazar İclal Aydın'ın uzun süredir tedavi gören annesi yaşamını yitirdi. Aydın, annesinin vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Teşhisin konduğu ilk günden son geceye dek aileye destek olanlara tek tek teşekkür eden oyuncu, "Acısının son bulduğuna inanmak tesellimiz" dedi.
8.02.2023 Cadde
Bunlar arkadaşlarım, dostlarım’
Bunlar arkadaşlarım, dostlarım’ Ara Güler’in edebiyatçı portrelerinden oluşan “Bir Avuç Güzel İnsan” sergisi yazar ve şairlerin buluştuğu nostaljik bir roman.
20.11.2022 Kültür Sanat
Ebru Gündeş'in acı günü! Annesini kaybetti
Ebru Gündeş'in acı günü! Annesini kaybetti Şarkıcı Ebru Gündeş, annesini kaybetti. Ebru Gündeş'in annesi Müjgan Bilgin, yaşamını yitirdi. 73 yaşındaki Bilgin'in ölüm haberi yaşadığı site yönetimi tarafından duyuruldu.
25.07.2022 Cadde
‘Kıtlık’ eksiksiz anlatılıyor
‘Kıtlık’ eksiksiz anlatılıyor İrlandalı toplumcu yazarlar Liam O’Flaherty’nin ünlü romanı “Kıtlık” ilk kez eksiksiz bir çeviriyle Yordam Edebiyat tarafından okurla buluşturuldu...
5.06.2022 Kültür Sanat
Rengârenk bir İstanbul masalı
Rengârenk bir İstanbul masalı “Birdenbire İstanbul”, Selçuk Demirel’in Orhan Veli, Sait Faik, Orhan Pamuk gibi İstanbul ile bütünleşen yazar ve şairlerin metinleri eşliğinde kurduğu rengârenk bir İstanbul masalı.
3.04.2022 Kültür Sanat
Bulanıklığa övgü…
Bulanıklığa övgü… Ömer Selçuk Baz - Mimar   Bu yazı, şiir, mimarlık, hayat ve bulanıklık üzerine, belki bazı açılardan kolay kabul edemeyeceğiniz ama düşününce bana hak vereceğiniz ya da belki “zaten biliyoruz Selçukcuğum” diyeceğiniz, bazı uç, tuhaf fikirler içerebilir...
28.03.2022 Vitrin
Hikayeler
Hikayeler “Her insanın bir öyküsü vardır...
28.02.2022 Ege
Hayallerin peşini bırakmayanlar
Hayallerin peşini bırakmayanlar Büyük hayaller kurun...
21.02.2022 Ege
İclal Aydın içini döktü! 'Kim elden ayaktan düşer bilemiyoruz'
İclal Aydın içini döktü! 'Kim elden ayaktan düşer bilemiyoruz' Şimdilerde satış rekorları kıran aynı adlı romanından uyarlanan 'Üç Kız Kardeş' dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan İclal Aydın, takipçileriyle dertleşti. İclal Aydın alzheimer olan annesiyle ilgili yaptığı paylaşımda "2016 yazından bir sabah... Annemin Ankara’daki evini kapatmamızdan bir yıl sonra. Bizi çocukları değil kardeşleri sanıyordu" dedi.
29.01.2022 Cadde
Bir şiir ve hikayesi: Özdemir Asaf’tan Lavinia
Bir şiir ve hikayesi: Özdemir Asaf’tan Lavinia Türk edebiyatı sayısız şairin çok değerli dizeleriyle dolu. Her biri birbirinden değerli bu şairler, ilhamlarını zaman zaman yaşadıkları olaylardan alıyor. Bu şiirlerden birini anlatacağız şimdi. Öncelikle şiiri okumanı öneriyoruz.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 | Çalışan Gazeteciler Günü nedir?
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 | Çalışan Gazeteciler Günü nedir? Her yıl Çalışan Gazeteciler Günü, 10 Ocak'ta kutlanıyor. 1961 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan 212 sayılı kanun sonrası her 10 Ocak'ta kutlanan bu özel günde Çalışan Gazeteciler günü resimli mesajları ve en güzel sözler araştırılıyor. Kısa ve öz, anlamlı ve yeni Çalışan Gazeteciler Günü mesajları haberimizde!
10.01.2022 Gündem
Kilim tasarladı
Kilim tasarladı Nurgül Yeşilçay, yaptığı resimlerde kullandığı motiflerin dikkat çekmesi üzerine The Keep markası için kilim tasarladı.
2.12.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Özdemir Asaf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.