Pakistan'da Meclis feshedildi
Pakistan'da Meclis feshedildi Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Başbakan İmran Hanın talebinin ardından ülkenin Ulusal Meclisi'ni feshetti. Yapılan açıklamada, "Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Pakistan Başbakanı'nın Pakistan İslam Cumhuriyeti Anayasası'nın 48(1) maddesi ile birlikte okunan 58(1) maddesi uyarınca Ulusal Meclisi feshetme talebini onayladı" denildi.
3.04.2022 Haberler
'En kötü senaryo İran ve Suudi Arabistan'ın çatışması'
'En kötü senaryo İran ve Suudi Arabistan'ın çatışması' Pakistan Başbakanı İmran Han, İran ve Suudi Arabistan arasındaki bir çatışmanın "bölge için en kötü senaryo" olduğunu belirtti.
3.08.2020 Dünya
İmran Han'dan dünyaya 'Hindistan'ı durdurun' çağrısı
İmran Han'dan dünyaya 'Hindistan'ı durdurun' çağrısı Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın 25 bin Hint vatandaşına Cammu Keşmir'de oturum izni vermesi nedeniyle Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve dünya liderlerine seslenerek Hindistan'ın bu girişiminin durdurulmasını istedi.
30.06.2020 Dünya
İmran Han'dan Trump'a: 19 yıl daha kalsanız yine de başarısız olacaksınız
İmran Han'dan Trump'a: 19 yıl daha kalsanız yine de başarısız olacaksınız Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin, ABD'nin teröre karşı verdiği savaşa katılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinde Trump'a, "Afganistan’da 19 yıllık savaşta başarısız oldunuz, 19 yıl daha kalsanız yine de başarısız olacaksınız" diyeceğini söyledi.
23.09.2019 Dünya