Pangolin

Pangolin

Son dakika Pangolin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Pangolin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Pangolin haber sayfamızda...

Pangolin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 43 pangolin haberi bulunmuştur.
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı Çin’de birçok şehirde çok sayıda çocuğun zatürre şüphesi ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırılması üzerine okulların kapatıldığı bildirildi.
27.11.2023 Dünya
Kongo'da isyancılar pangolin kaçırıp fidye istedi
Kongo'da isyancılar pangolin kaçırıp fidye istedi Nesli tükenmekte olan bir pangolin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir grup isyancı tarafından rehin alındı. Grup, hayvanın serbest bırakılması için koruma görevlilerinden fidye talep etti.
28.01.2022 Dünya
Son dakika haberi: Üçüncü Dünya Savaşı! Belgeler şok etkisi yarattı...
Son dakika haberi: Üçüncü Dünya Savaşı! Belgeler şok etkisi yarattı... ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen ve dünya gündemine bomba gibi düşen belgeler şok etkisi yarattı. Belgelere göre Çinli bilim insanları, altı yıldır koronavirüs de dahil olmak üzere biyolojik ve genetik silahların kullanıldığı "Üçüncü Dünya Savaşı" için hazırlanıyor.
10.05.2021 Dünya
Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş çağrı! 'Hemen durdurun'
Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş çağrı! 'Hemen durdurun' Associated Press ajansı, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsün kaynağını tespit etmek için Çin’in Wuhan kentinde yaptığı araştırma sonrası yayınlayacağı rapora ulaşmış ve resmen yayınlanmadan önce raporu sızdırmıştı. Son dakika haberine göre ajans, şimdi de örgütün acilen uygulamaya koyulması gerektiğini belirten çağrısını dünyaya duyurdu.
13.04.2021 Dünya
Son dakika: Ateş püskürdüler! DSÖ raporunu açıkladı, ABD dahil 14 ülke...
Son dakika: Ateş püskürdüler! DSÖ raporunu açıkladı, ABD dahil 14 ülke... Son dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsün kaynağını tespit etmek için Çin’in Wuhan kentinde yaptığı araştırma sonrası hazırladığı rapor sonunda açıklandı. ABD dahil 14 ülke ise rapora tepki göstererek "bağımsız çalışmaların" desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, DSÖ'yü şeffaf olmamakla suçladı.
30.03.2021 Dünya
DSÖ: Virüsün kaynağı hayvanlar
DSÖ: Virüsün kaynağı hayvanlar Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni tip koronavirüsün kökenlerini araştırmak için Vuhan’da araştırma yapan uzman ekibin taslak raporu basına sızdırıldı. Raporda, Sars-Cov-2 virüsünün yarasalardan insanlara başka bir hayvan yoluyla bulaştığı tespiti yer alırken bu hayvanın ne olduğunun henüz bilinmediği belirtildi.
30.03.2021 Dünya
Son dakika: DSÖ'nün raporu sızdı... İşte koronavirüsün kaynağı!
Son dakika: DSÖ'nün raporu sızdı... İşte koronavirüsün kaynağı! Son dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsün kaynağını tespit etmek için Çin’in Wuhan kentinde yaptığı araştırma sonrası yayınlayacağı rapora, haber ajansı The Associated Press ulaştı. Cenevre merkezli bir diplomat, resmen yayınlanmadan önce raporu sızdırarak bombayı patlattı.
29.03.2021 Dünya
Pangolinlerde insana sıçrayabilecek farklı bir koronavirüs belirlendi
Pangolinlerde insana sıçrayabilecek farklı bir koronavirüs belirlendi Sars-CoV-2’yi pangolinlerde ve yarasalarda bulunan iki farklı koronavirüsle karşılaştıran araştırmacılar, pangolindekinin insanı enfekte edebileceğini, yarasadakininse başarısız olabileceğini keşfetti.
8.02.2021 Dünya
Şok rapor...Çin koronavirüsten sorumlu pangolinleri satmaya devam ediyor!
Şok rapor...Çin koronavirüsten sorumlu pangolinleri satmaya devam ediyor! Çin'in koronavirüsün yayılmasından sorumlu olduğu düşünülen ve satışı yasaklan pangolinlerin satışına ilişkin yayınlanan rapor tartışmalara sebep oldu.
15.10.2020 Dünya
Vietnam vahşi hayvan yemeyi ve satmayı yasakladı
Vietnam vahşi hayvan yemeyi ve satmayı yasakladı Şimdiye kadar koronavirüsten hiç can kaybının olmadığı ve yalnızca 413 vakanın kayıtlara geçtiği Güney Asya ülkesinde, vahşi hayvan pazarları kapatıldı.
24.07.2020 Dünya
Son dakika: Dünyayı sarsan karar: İzin verildi! Yeni salgın...
Son dakika: Dünyayı sarsan karar: İzin verildi! Yeni salgın... Yeni küresel salgın Myanmar'dan mı çıkacak? Son dakika haberine göre Myanmar, 90 hayvan türünün ticari amaçlı yetiştirilmesine izin verdi. Buna göre kaplan ve pangolin gibi çok sayıda tür ticari amaçlı yetiştirilecek.
12.07.2020 Dünya
İlaç yapımında kullanılan vahşi hayvan için Çin'den flaş hamle!
İlaç yapımında kullanılan vahşi hayvan için Çin'den flaş hamle! Çin, dünyada en çok ticareti yapılan vahşi memeli hayvanlardan pangolinlerin nüfusunu koruma çabaları kapsamında 2020 geleneksel ilaç listesinden "pangolin pullarını" çıkardı.
9.06.2020 Dünya
Son dakika... Türk yarasa uzmanı uyardı! Yeni tehlikeler açabilir
Son dakika... Türk yarasa uzmanı uyardı! Yeni tehlikeler açabilir Gelen son dakika haberine göre. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Yaban Hayatı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tarkan Yorulmaz, yarasaların veya diğer yaban hayvanlarının karşılaşılan corona virüs ve benzeri salgınların suçlusu ilan edilmesinin, insanın dünyadaki yaşamını tehdit edecek ve ileride telafisi mümkün olmayan tehlikeli sonuçlar doğuracağını söyledi.
3.06.2020 Gündem
Adana'da büyük panik! Dut ağaçlarına yarasalar kondu
Adana'da büyük panik! Dut ağaçlarına yarasalar kondu Araştırmacılar dünya çapında 2,5 milyondan fazla kişiye bulaşan corona virüsün yarasalardan insanlara geçtiği tahmin ediyor. Adana'nın Kozan ilçesinde 2 ağaçta görülen yaklaşık 50 yarasa ise bölge halkını tedirgin olmasına yetti.
21.04.2020 Haberler
Harvard Üniversitesi'nden corona tespiti: Bu yaz bitmez
Harvard Üniversitesi'nden corona tespiti: Bu yaz bitmez Başlıkta okuduğunuz öngörü Harvard Üniversitesi’nden epidemiyoloji Prof. Marc Lipsitch’in tespiti. Kovid-19 salgınının ne zaman sona ereceğine ilişkin karamsar bir araştırma yayımlayan Harvard’a göre salgın yıllık döngüler halinde 2025’e kadar kaybolmayabilir. Lipsitch’e göre nüfusun büyük çoğunluğu hâlâ riske açık.
16.04.2020 Dünya
Son dakika | Bilim adamları açıkladı... İşte virüsü yayan hayvan!
Son dakika | Bilim adamları açıkladı... İşte virüsü yayan hayvan! Önceki çalışmalar, virüsün pangolinler tarafından insanlara geçtiğini öne sürerken, Kanadalı bir ekibin yaptığı araştırmanın sonuçları son dakika haberiyle duyuruldu ve dünyayı sarstı.
15.04.2020 Dünya
Son dakika... Merkel'den tarihi çıkış!
Son dakika... Merkel'den tarihi çıkış! Son dakika haberlere göre, bir günde ABD'de 1151, İspanya'da 637, İran'da 136, Belçika'da 123 hasta daha corona virüsten öldü. Dünya genelinde can kaybı 70 bini aştı. İngiltere Başbakanı Johnson geceyi hastanede geçirdi, gün içinde Twitter'dan mesaj paylaştı. Almanya Başbakanı Merkel ise, AB'nin kuruluşundan bu yana en büyük testle yüz yüze olduğunu söyledi.
6.04.2020 Dünya
Corona virüs bulaştırdıkları gerekçesiyle pangolin ve yarasan tüketimi yasaklandı!
Corona virüs bulaştırdıkları gerekçesiyle pangolin ve yarasan tüketimi yasaklandı! Afrika ülkesi Gabon'da, covid-19 nedeniyle pangolin ve yarasanın tüketim ve satışlarına yasak getirildiği bildirildi.
6.04.2020 Dünya
Çin'de o şehirde kedi-köpek eti yemek yasaklandı!
Çin'de o şehirde kedi-köpek eti yemek yasaklandı! Corona virüsü salgınının ardından Çin'in Şıncın kentinde kedi ve köpek eti yenmesi yasaklandı. Yasağın, 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtildi.
2.04.2020 Dünya
Son dakika... Dünya corona virüs kabusu yaşıyor! Vaka sayısı 900 bini aştı
Son dakika... Dünya corona virüs kabusu yaşıyor! Vaka sayısı 900 bini aştı Son dakika haberlere göre, Dünyada yeni tip corona virüs vaka sayısı 900 bini geçti. İtalya'da salgından ölenlerin sayısı son 24 saatte 727 artarak 13 bin 155’e yükseldi. İspanya'daki vakalar 100 bini aştı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkede köyüne dönmek isteyen bir adam sahte ölüm belgesi hazırladı ve 160 kilometre boyunca kontrol noktalarını aşmayı başardı.
2.04.2020 Dünya
Pangolin nedir?
Pangolin nedir? Corona virüs sonrası çok fazla aranan hayvanlardan birisi de pangolin oldu. Özellikleri ve yaşamıyla ilgi odağı olan pangolin nedir? Pangolin nasıl beslenir?
31.03.2020 Hayat
Çin'in damak tadını değiştirme vakti gelmedi mi?
Çin'in damak tadını değiştirme vakti gelmedi mi? Corona diye diye günlerimiz geçiyor. Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Corona virüsün çıktığı yer uzmanlara göre bir ‘vahşi hayvan pazarıydı’. Çin’in garip damak tatları yüzünden ortaya çıkan bu hastalıkla şimdilik mücadele etmeye çalışıyoruz.
31.03.2020 Dünya
Pangolin nedir, nerede yaşar? Yeni corona virüs pangolinden mi geçti?
Pangolin nedir, nerede yaşar? Yeni corona virüs pangolinden mi geçti? Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, dünyayı etkisi altına alan 2019-20 koronavirüs pandemisine neden olan virüsün pangolinlerden yayıldığını öne sürmüştür. Böyelikle pangolin nedir, ne demek? Yeni corona virüs pangolinden mi geçti? soruları yoğun ilgi görmeye başladı. Pangolin (Malayca pang goling), monotipik pangolinler ya da pullu memeliler (Pholidota) takımının pangolingiller (Manidae) adlı tek familyasının Manis adlı tek cinsinde toplanan memeli hayvanlardır.
28.03.2020 Gündem
“Ayşe teyze korona olmaz”
“Ayşe teyze korona olmaz” Prof. Dr. Önder Ergönül: “Klasik Ayşe teyze örneği vardır ya ekonomistler anlatır. Evinde oturan Ayşe teyze korona olmaz, beklemesin. Yerel yaşayan, mahallesinde yaşayan Ayşe teyze, Hasan amca korona virüs olmaz”
1.03.2020 Pazar
Pangolin nedir, nerede yaşar? Pangolin hayvanı hakkında merak edilenler
Pangolin nedir, nerede yaşar? Pangolin hayvanı hakkında merak edilenler Pangolin nedir, nerede yaşar? soruları vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Koronavirüsün hızla yayıldığı Çin'de bilim adamları virüsün neden ortaya çıktığını araştırmayı sürdürürken yeni bir iddiaya göre Koronavirüsün ortaya çıkmasının nedeni Pangolinler! Çin'de vahşi hayvan pazarından yayıldığı kesinleşen Koronavirüsün hangi hayvandan insana bulaştığı bilim adamları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ortaya atılan son iddiaya göre ise Koronavirüsün nedeni Pangolinler! İşte Pangolinler hakkında merak edilenler...
11.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pangolin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.