Demirören Medya Online Çocuk Şenliği 23 Nisan’a neşe katacak
Demirören Medya Online Çocuk Şenliği 23 Nisan’a neşe katacak Demirören Medya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılını “Online Çocuk Festivali” ile kutluyor. Tam 4 gün sürecek festival; Hürriyet, Milliyet Çocuk, Posta, Fanatik ve Kanal D’nin sevilen yazar, uzman, sporcu ve ekran yüzleriyle çocukları bir araya getirecek.
24.04.2020 Çocuk
Okula başlayacak çocuklara asla söylenmemesi gerekenler
Okula başlayacak çocuklara asla söylenmemesi gerekenler Bu yıl ilk kez okula adım atacak öğrencilerin ailelerini tatlı bir heyecan sardı. Ebeveynler, bu heyecanlarının yanı sıra çocukları ağlarsa ne yapmaları gerektiği, onlara okulu nasıl sevdirecekleri konusunda da çeşitli endişeler yaşıyor. Peki, bu dönemde çocuklarınıza söylediğiniz bir takım kelimelerin tehlikeli olabileceğini biliyor muydunuz?
14.09.2017 Aile
Çocuğunuza “korkma, ağlama” gibi sözler söylemeyin
Çocuğunuza “korkma, ağlama” gibi sözler söylemeyin Bu yıl ilk kez okula adım atacak öğrencilerin ailelerini tatlı bir heyecan sardı. Ebeveynler, bu heyecanlarının yanı sıra çocukları ağlarsa ne yapmaları gerektiği, onlara okulu nasıl sevdirecekleri konusunda da çeşitli endişeler yaşıyor. Anne babaların kendi kaygılarını mümkün olduğunca en aza indirmesi ve çocuklarına “korkma, ağlama, kıyamam” gibi sözler söylememesi gerektiği vurgulanıyor.
8.09.2017 Eğitim
Çağımızın gizli kalmış sorunu; ZORBALIK
Çağımızın gizli kalmış sorunu; ZORBALIK Uzman Psikolog Ayben Ertem PembeNar için yazdı...
31.05.2016 Aile
Çocuğunuzun zihinsel gelişimini oyunla yükseltin
Çocuğunuzun zihinsel gelişimini oyunla yükseltin Oyunun çocukların psikolojik gelişimi açısından son derece önemli olduğundan yola çıkan Uzman Psikolog Ayben Ertem Türkiye’de eksikliğini gördüğü terapötik oyunları geliştirdi.
11.04.2016 Ebeveyn
Spor çocuklar için neden önemli?
Spor çocuklar için neden önemli? Siz de çocuklarınızı spora teşvik edin, siz de Olimpik anne olun.
8.05.2015 Ebeveyn
Cinsel İstismara 'Hayır' demek!
Cinsel İstismara 'Hayır' demek! Cinsel istismar, genellikle konuşulması çok kolay olan bir konu değildir ve bunu çocuklarla konuşmak daha da zordur.
24.03.2015 Ebeveyn
Çocuklarda "cinsiyet hoşnutsuzluğu" nedir?
Çocuklarda "cinsiyet hoşnutsuzluğu" nedir? Milliyet PembeNar.Com olarak Uzman Psikolog Ayben Ertem ile çocuklarda cinsiyet hoşnutsuzluğu üzerine konuştuk. Detaylar özel röportajımızda...
27.02.2015 Ebeveyn