Pençe Kartal

Pençe Kartal

Son dakika pençe kartal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pençe kartal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pençe kartal haber sayfamızda...

Pençe Kartal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 233 pençe kartal haberi bulunmuştur.
Evlat nöbetindeki ailelerden 'Gara Şehitleri'ne anma
Evlat nöbetindeki ailelerden 'Gara Şehitleri'ne anma Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler, terör örgütü PKK’nın çeşitli tarihlerde kaçırıp alıkoyduğu 13 kişiyi Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit ettiği olayın yıl dönümünde anma yaptı.
10.02.2024 Gündem
MSB: Teröristler için her çırpınış, yeni bir yok oluş olacaktır
MSB: Teröristler için her çırpınış, yeni bir yok oluş olacaktır Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından 'Yeni kara harekatı olacak mı?' sorusuna yanıt geldi. Irak'ın kuzeyinde 20 aydır devam eden Pençe operasyonlarında 2 bin 477 mağara ve sığınak imha edilirken bölgeden yeni görüntüler de paylaşıldı.
18.01.2024 Haberler
Yeni kara harekatı olacak mı? sorusuna MSB kaynaklarından cevap: Kimsenin şüphesi olmasın
Yeni kara harekatı olacak mı? sorusuna MSB kaynaklarından cevap: Kimsenin şüphesi olmasın Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından 'Yeni kara harekatı olacak mı?' sorusuna yanıt geldi. Irak'ın kuzeyinde 20 aydır devam eden Pençe operasyonlarında 2 bin 477 mağara ve sığınak imha edilirken bölgeden yeni görüntüler de paylaşıldı.
18.01.2024 Gündem
Gara şehidinin babası: Cezayı duyduğumda yüreğime sanki bir tas su döküldü
Gara şehidinin babası: Cezayı duyduğumda yüreğime sanki bir tas su döküldü Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişiden biri olan polis memuru Vedat Kaya'nın (33) babası Şeyhmus Kaya, 2 yıl sonra sonuçlanan mahkeme kararına ilişkin konuştu.
13.04.2023 Gündem
Son dakika... Gara şehitleri davasında karar!
Son dakika... Gara şehitleri davasında karar! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Şubat 2021'deki 'Pençe-Kartal 2 Operasyonu'nda, Kuzey Irak'ın Gara Bölgesi'ndeki mağarada, PKK terör örgütünce şehit edildiği tespit edilen polis, asker ve sivil 13 kişiyle ilgili görülen davada yargılanan 2 teröristten Osman Acer’e 13’ü ağırlaştırılmış 24 kez müebbet ve 295 yıl hapis ile 90 bin TL para cezası, Doğan Geçgel’e ise 14’ü ağırlaştırılmış 25 kez müebbet ve 295 yıl hapis ile 90 bin TL para cezası verildi
11.04.2023 Gündem
Hakkari'de askeri helikopterle dağlara, teröristlere 'Teslim ol' çağrısı yapılan bildiri atıldı
Hakkari'de askeri helikopterle dağlara, teröristlere 'Teslim ol' çağrısı yapılan bildiri atıldı Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerince, helikopterle dağlara bildiri atılıp PKK'lı teröristlere 'Teslim olun' çağrısı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
'İnler Vadisi' şimdi PKK'nın korku vadisi
'İnler Vadisi' şimdi PKK'nın korku vadisi Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki sınır hattından temizlenmesini amaçlayan Pençe Kilit Operasyonu’nda son aşamaya yaklaşıldı. Komandolar, PKK’nın terör yuvası haline getirdiği Zap Vadisi’nde yaklaşık 550 mağara ve sığınaktan oluşan terörist inine girdi. Çatışmaların şiddetlendiği Zap bölgesinden son teröristlerin temizlenmesiyle Irak sınırı hattının kilitlenmesi tamamlanacak.
7.11.2022 Gündem
Güney sınırına kilit! Erdoğan'ın sinyalini verdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı
Güney sınırına kilit! Erdoğan'ın sinyalini verdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı Suriye'den TSK'ya yönelik saldırıların artmasının ardından Erdoğan, 'güvenli hat' için yeni operasyon sinyali verdi; gözler sınır ötesine çevrildi. Yayladağı’ndan Yüksekova’ya uzanan bin 255 kilometrelik sınır hattı üzerinde 25 ile 40 kilometre derinlikte “güvenli bölge” oluşturma planı aşamalı olarak hayata geçiriliyor.
25.05.2022 Gündem
Terör koridoru çökertildi
Terör koridoru çökertildi PKK’nın Hakkari’deki önemli üslenme bölgelerinden sökülmesinin ardından yurt içinde terör örgütüne karşı kesintisiz bir operasyon dönemine geçildi. Operasyonlar serisi 2020’de Kapan ve Yıldırım ile devam etti. 2021 yılında Eren operasyonları bir yıl boyunca kesintisiz olarak sürdürüldü. 15 Nisan 2022 tarihinde ise İlkbahar-Yaz Abluka operasyonları başlatıldı. 1 Ekim 2022 tarihine kadar Jandarma Komando, JÖH, PÖH ve Güvenlik Korucularının da yer alacağı 9 bin 159 operasyonun icra edilmesi planlandı.
4.05.2022 Gündem
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın 1915 teklifine sert tepki
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın 1915 teklifine sert tepki Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li Paylan'ın 1915 olaylarına yönelik yasa teklifine sert tepki gösterdi. Bahçeli, Pençe-Kilit operasyonuyla ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.
26.04.2022 Siyaset
Şehit annesini mutluluk gözyaşları
Şehit annesini mutluluk gözyaşları Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kartal-2 Harekat bölgesindeki Gara'da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci’nin adının verildiği bir ortaokulda açılan kütüphane, şehidin annesini mutluluk gözyaşlarına boğdu.
29.12.2021 Haberler
Son dakika! Metina ve Zap'ta MİT operasyonu
Son dakika! Metina ve Zap'ta MİT operasyonu MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım bölgesinde toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
27.09.2021 Gündem
Son dakika haberi... Kandil'de büyük panik! Talimat geldi: Susun
Son dakika haberi... Kandil'de büyük panik! Talimat geldi: Susun Nokta operasyonlarla sözde üst düzey isimlerin etkisiz hale getirilmesiyle terör örgütünde panik başladı. Kandil, yerlerinin tespit edilmemesi için teröristlere "susun" talimatı verdi.
24.06.2021 Gündem
Son dakika haberi: Sıcak görüntü! Terörist Sofi Nurettin böyle vuruldu
Son dakika haberi: Sıcak görüntü! Terörist Sofi Nurettin böyle vuruldu Son dakika haberlere göre, Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirildiği operasyonun görüntülerini paylaştı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
18.05.2021 Gündem
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: Mayıs ayı sonuna kadar sürecek
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: Mayıs ayı sonuna kadar sürecek Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirlerinin devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa müjdeleri tek tek sıraladı. Öte yandan Biden'ın İsrail'e silah onayıyla ilgili olarak Erdoğan, "Gazze’ye saldırılan bu olayla da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz." dedi ve Kudüs için çağrıda bulundu.
18.05.2021 Siyaset
Son dakika: Erdoğan 'müjde' diyerek açıkladı! Sofi Nurettin öldürüldü
Son dakika: Erdoğan 'müjde' diyerek açıkladı! Sofi Nurettin öldürüldü Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT operasyonuyla PKK'nın sözde Suriye genel sorumlusu "Sofi Nurettin" kod isimli teröristin, Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
17.05.2021 Siyaset
Mehmetçik ile iftar yapan Bakan Soylu, şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutladı
Mehmetçik ile iftar yapan Bakan Soylu, şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutladı Kars'ın Kağızman ilçesindeki Şehittepe Üs Bölgesi'nde görevli jandarma personeli ve güvenlik korucularıyla iftar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit annelerini de telefonla arayarak Anneler Günü'nü kutladı.
9.05.2021 Haberler
Bakan Soylu Kars'ta Mehmetçik ile iftar yaptı
Bakan Soylu Kars'ta Mehmetçik ile iftar yaptı Kars'ın Kağızman ilçesindeki Şehittepe Üs Bölgesi'nde görevli jandarma personeli ve güvenlik korucularıyla iftar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit annelerini de telefonla arayarak Anneler Günü'nü kutladı.
9.05.2021 Gündem
Pençe- Kartal Harekatı'nda yaralanan Piyade Teğmen'den acı haber geldi
Pençe- Kartal Harekatı'nda yaralanan Piyade Teğmen'den acı haber geldi Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Kartal Harekatı'nda, araziye döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık (27), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehidin acı haberi, İzmir'in Menderes ilçesindeki baba ocağına ulaştı.
26.04.2021 Gündem
Son dakika... Teröristler için artık güvenli yer yok! 460 hedef yerle bir
Son dakika... Teröristler için artık güvenli yer yok! 460 hedef yerle bir TSK, Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine harekât başlattı. ‘Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım’ adı verilen operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanı Akar, “Teröristler için artık güvenli bir yer yoktur” dedi.
25.04.2021 Gündem
Son dakika... Kuzey Irak'ta operasyon! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj
Son dakika... Kuzey Irak'ta operasyon! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj Gelen son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı havadan ve karadan yeni bir harekat başlattı. Kuzey Irak'taki Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlenen "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne bağlandı. Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarına katılan birlik komutanlarına hitap etti. İşte detaylar...
24.04.2021 Gündem
Kuzey Irak'ta PKK hedefleri karadan ve havadan vuruluyor!
Kuzey Irak'ta PKK hedefleri karadan ve havadan vuruluyor! Gelen son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı havadan ve karadan yeni bir harekat başlattı. Kuzey Irak'taki Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi. Harekata F-16'ların yanı sıra sınırdaki topçu birlikleri, ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları ve taarruz helikopterleri katılıyor. MSB'den ilk açıklama geldi. İşte operasyona dair tüm detaylar...
24.04.2021 Haberler
Kuzey Irak'taki PKK operasyonunu uzmanlar değerlendirdi!
Kuzey Irak'taki PKK operasyonunu uzmanlar değerlendirdi! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya karşı Kuzey Irak'ta başlattığı operasyonu terör ve güvenlik uzmanı Dr. Eray Güçlüer canlı yayında değerlendirdi. Güçlüer, "Hem Metina bölgesi hem de çevresinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde PKK'nın varlığının sözde askeri kamplarının bulunduğu biliniyor. Bölgedeki PKK varlığına karşın sona erdirmek adına harekat başlattığının altını çizelim" dedi. Terör uzmanı Abdullah Ağar ise Mehmetçik Zap, Metina, Avaşin Basyan ve Gara’da ok gibi ciğerlerine saplanıyor. Tüm bölgelerde hava akınları, helikopter ve topçu taarruzları ve bazı bölgelerde hava hucüm harekatları var" mesajını paylaştı.
24.04.2021 Gündem
Son dakika... MİT ve TSK'nın Kandil'deki operasyonuna ilişkin Mete Yarar'dan dikkat çeken yorum
Son dakika... MİT ve TSK'nın Kandil'deki operasyonuna ilişkin Mete Yarar'dan dikkat çeken yorum Gelen son dakika haberine göre; MİT ve TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de düzenlediği operasyonda PKK/KCK'nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın etkisiz hale getirildi. Öte yandan güvenlik politikaları uzman Mete Yarar, MİT ve TSK'nın bölgedeki operasyonlarına ilişkin CNN TÜRK moderatörü Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. İşte haberin ayrıntıları...
29.03.2021 Gündem
MSB’den füzeli saldırıya tepki: Hedef oluşturulan huzuru bozmak
MSB’den füzeli saldırıya tepki: Hedef oluşturulan huzuru bozmak Fırat Kalkanı Bölgesine Rusya tarafından yapıldığı iddia edilen balistik füzeli saldırılara Milli Savunma Bakanlığı’ndan tepki geldi.
9.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pençe Kartal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.