Pera Film

Pera Film

Son dakika Pera Film haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Pera Film gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Pera Film haber sayfamızda...

Pera Film

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 617 pera film haberi bulunmuştur.
Dünyanın sonsuz sokaklarında
Dünyanın sonsuz sokaklarında Pera Film, “Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi” sergisi paralelinde düzenlediği “Sonsuz Sokaklar” programında, şehirleri nefes alıp veren canlı mekânlar olarak resmeden beş filmi gösteriyor.
28.02.2024 Kültür Sanat
Pera’da ‘Ritmik Kâbuslar’ zamanı!
Pera’da ‘Ritmik Kâbuslar’ zamanı! Pera Film, kökeni pagan geleneklerine dayanan ve tüm dünyada popüler kültürün parçası hâline gelen Cadılar Bayramı’na özel bir programı sinemaseverlerle buluşturuyor.
20.10.2023 Kültür Sanat
Fragmana tam not
Fragmana tam not Uğur Güneş’in hikâyesini yazdığı ‘Gün Batımına Birkaç Gün Kala’nın sosyal medyada yayınlanan fragmanı tam not aldı.
8.10.2023 Cadde
Dünya mirası kabul edilen filmler Pera’da
Dünya mirası kabul edilen filmler Pera’da Pera Film, Uluslararası Müzeler Günü’ne paralel gerçekleşen ve küratörlüğünü Elif Rongen-Kaynakçı’nın üstlendiği “Sinematografik Hazlar: Eye Film Müzesi’nden Bir Seçki” başlıklı programında, izleyiciyi sinemanın 128 yıllık tarihine ışık tutan bir yolculuğa davet ediyor.
20.05.2023 Kültür Sanat
Pera Film’den  ‘Buradayım!’
Pera Film’den ‘Buradayım!’ Pera Film’in Dünya AIDS Günü’nde farkındalık yaratmak için başlattığı “Buradayım!” programı altıncı kez izleyiciyle buluşuyor.
2.12.2022 Kültür Sanat
Etel Adnan, beyazperdede
Etel Adnan, beyazperdede Pera Film’in, “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında hazırladığı “Gerçek Evimiz Hayatımızdır” seçkisi ev dediğimiz yerin arayışını ekrana taşıyor.
8.08.2021 Kültür Sanat
Pera Müzesi 16 yaşında
Pera Müzesi 16 yaşında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan Pera Müzesi 16. yılını kutluyor. 2005 Haziran’ından bu yana faaliyet gösteren müze, bünyesinde yaklaşık 12 bin parça eseri barındıran üç önemli koleksiyon, 100’den fazla uluslararası sergi, 500’den fazla etkinlik ile bugüne dek fiziksel ortamda 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul’un kalbinde, Pera bölgesinde, geçmişi 19. yüzyıla dayanan bir binada hizmet veren Pera Müzesi, dijital sergileri ve etkinlikleriyle bugün yalnızca İstanbullu sanatseverlere değil, tüm Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyor.
2.07.2021 Kültür Sanat
Pera Film'den "Dijital Duygular" seçkisi
Pera Film'den "Dijital Duygular" seçkisi Pera Film’in “Zevk Meselesi” sergisinden ilhamla hazırladığı “Dijital Duygular” başlıklı seçki, dijital kültürün ve internetin şekillendirdiği yaşamlarımıza sanat filmleri ve videoları aracılığıyla ayna tutuyor. Program, 9 - 29 Mayıs tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesinden ücretsiz izlenebilir.
7.05.2021 Kültür Sanat
İAE ve Pera Müzesi'nden Uluslararası Konferans: Bendine Sığmayan İstanbul
İAE ve Pera Müzesi'nden Uluslararası Konferans: Bendine Sığmayan İstanbul İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi tarafından Heinrich Böll Stiftung Türkiye iş birliğinde düzenlenen Istanbul Unbound (Bendine Sığmayan İstanbul) konferansı, kenti canlı ve cansız tüm varlıklarıyla birlikte ele alıyor. Balıklarından köpeklerine, su kaynaklarından kanalizasyon sistemine, metruk yapılarından mega inşaat projelerine, İstanbul’a dair çeşitli konuları ele alacak olan uluslararası etkinlik, 8–11 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek. Konferans, 80’i aşkın akademisyen ve sanatçıyı bir araya getirecek.
19.03.2021 Kültür Sanat
Kadınlar Günü’ne özel kutlamalar
Kadınlar Günü’ne özel kutlamalar CRR’den “Anadolu’nun Kadınları” konseri Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü “Anadolu’nun Kadınları” konseriyle kutluyor...
8.03.2021 Kültür Sanat
Pera Film’den 8 Mart’a Özel Retrospektif
Pera Film’den 8 Mart’a Özel Retrospektif Pera Müzesi Film ve Video Programları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Amerikan deneysel sinemasının öncü isimlerinden Sadie Benning’in çalışmalarından oluşan retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyor. İki hafta boyunca gösterimde kalacak “Sadie Benning: Direniş Günlükleri” adlı programda sinemaseverler, sanatçının 6 eserini çevrimiçi olarak izleyebilecek.
4.03.2021 Kültür Sanat
Keşfet: Pera Müzesi
Keşfet: Pera Müzesi Keşfetmek için en güzel yollardan biri de müzeleri gezmek. Bilim, tarih, sanat ve güncel olaylar hakkında birçok bilgi edinebileceğin müzeler, her detayıyla ziyaretçilerini eğitmek ve bilgilendirmek üzere kurulmuş mekanlar aslında…
Pera Film’den “Minyatür 2.0” sergisine özel film seçkisi
Pera Film’den “Minyatür 2.0” sergisine özel film seçkisi Pera Müzesi Film ve Video Programları, geleneksel minyatür sanatının güncel yorumlarını bir araya getiren “Minyatür 2.0” sergisi çerçevesinde yeni bir film seçkisi hazırladı. Sergide işaret edilen konuların izini süren çevrimiçi program, 11-24 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden izlenebilir.
13.01.2021 Kültür Sanat
Pera'da Arnavut Sineması'na bir bakış
Pera'da Arnavut Sineması'na bir bakış Pera Film, “Bir Rüyanın İnşası” sergisi paralelinde hazırlanan “Mutluluğu İnşa Edenler” başlıklı programla izleyicileri Arnavutluk sinemasında büyüleyici ve duygusal bir yolculuğa davet ediyor. Seçkide, son yıllarda Arnavutluk’ta çekilen ve Arnavut toplumcu gerçekliğine odaklanan üç film yer alıyor. Karakterlerin hayatlarında yeni bir başlangıç yaparak mutlu ve ideal bir hayat inşa etme çabalarını konu alan filmler 14 Kasım’a kadar Pera Müzesi’nde izlenebilir.
22.10.2020 Kültür Sanat
Kadınların gözüyle kadın hikâyeleri
Kadınların gözüyle kadın hikâyeleri Pera Film’in 5Harfliler iş birliğiyle düzenlediği Göz Hizası film programı, pandemi nedeniyle ertelenen gösterimlerine kaldığı yerden devam ediyor.
29.08.2020 Kültür Sanat
Pera Film Gösterimleri “Göz Hizası” ile yeniden başlıyor
Pera Film Gösterimleri “Göz Hizası” ile yeniden başlıyor Pera Film’in 5Harfliler iş birliğiyle düzenlediği Göz Hizası film programı, pandemi nedeniyle ertelenen gösterimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Dünyadaki tüm kadınlara ithafla 7 Mart’ta ilk gösterimi yapılan program, 3-19 Eylül tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz izlenebilir.
27.08.2020 Kültür Sanat
Pera Film’den Yeni Çevrimiçi Seçki: “İnsanın Ölçüsü”
Pera Film’den Yeni Çevrimiçi Seçki: “İnsanın Ölçüsü” Pera Film, Pera Müzesi’nin “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” koleksiyon sergisi kapsamında hazırladığı seçkiyi çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşturuyor. Ağırlık ve ölçü temasının bilim, günlük hayat ve sanata yansımalarını içeren “İnsanın Ölçüsü” başlıklı programda, Londra semt pazarında kantar teftişi gibi ilginç tarihi kayıtlar yer alıyor. Film seçkisi, 24 Ağustos’a kadar Pera Müzesi web sitesi üzerinden izlenebilir.
22.07.2020 Kültür Sanat
Pera Film’den ‘Çikolata Bebekler’
Pera Film’den ‘Çikolata Bebekler’ Pera Müzesi Film Programları, Onur Haftası’nı “Çikolata Bebekler”, filminin çevrimiçi gösterimiyle kutluyor.
26.06.2020 Kültür Sanat
Heymann’ın ‘seçilmiş aileleri’yle buluşma
Heymann’ın ‘seçilmiş aileleri’yle buluşma Pera Film, geçen kasım ayında gerçekleştirdiği, belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden oluşan retrospektif niteliğindeki programı bu kez online olarak izleyici ile buluşturuyor.
20.04.2020 Kültür Sanat
Pera Film'den online sinema seçkisi
Pera Film'den online sinema seçkisi Pera Film, daha önce Pera Müzesi oditoryumunda gösterime sunduğu Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann programını bu kez internet ortamında izleyiciyle buluşturuyor. Belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın aile kavramını sorgulayan filmlerine odaklanan retrospektif niteliğindeki program, 18 Nisan Cumartesi günü müzenin web sitesinde yayına açılacak ve 9 Mayıs’a kadar izlenebilecek.
17.04.2020 Kültür Sanat
Pera Film’den online kısa film seçkisi
Pera Film’den online kısa film seçkisi Pera Müzesi Film Programları, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalıp sosyal etkileşimi sınırladığımız bu günlerde, internet üzerinden erişilebilen özel bir kısa film seçkisi hazırladı.
25.03.2020 Kültür Sanat
Pera Film'den online kısa film seçkisi
Pera Film'den online kısa film seçkisi Pera Müzesi Film Programları, evde kalıp sosyal etkileşimi sınırladığımız bu günlerde, internet üzerinden erişilebilen özel bir kısa film seçkisi hazırladı. “Evde Tek Başına” adlı programa, Nisan sonuna kadar Pera Müzesi web sitesinden ulaşılabilecek.
23.03.2020 Kültür Sanat
Pera Müzesi’nde Yol Filmleri seçkisi
Pera Müzesi’nde Yol Filmleri seçkisi Pera Film, yılın ilk programında yer yer ürpertici, yer yer de yalnızlık duygularını açığa çıkaran ilginç yol hikâyelerini konu ediniyor.
3.02.2020 Gündem
Pera Film’den Dünya AIDS Günü programı
Pera Film’den Dünya AIDS Günü programı Pera Film, Dünya AIDS Günü kapsamında başlattığı “Buradayım!” adlı film programına bu yıl da devam ediyor.
4.12.2019 Kültür Sanat
İstanbul Bienali Pera’da
İstanbul Bienali Pera’da Pera Müzesi, 14 Eylül-10 Kasım 2019 tarihleri arasında 16. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.
12.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pera Film ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.