İnsan eti yediren Letonyalı sanatçıdan eleştirilere cevap
İnsan eti yediren Letonyalı sanatçıdan eleştirilere cevap Letonyalı performans sanatçısı Arturs Berzins'in geçtiğimiz aylardaki provokatif performansının yankıları devam ediyor. Sadece ülke gündemini sarsmakla kalmayan aynı zamanda dünya çapında çok sayıda kişinin tepkisini toplayan Berzins geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla performansının arkasında durdu. Hem de öyle bir laf etti ki...
21.09.2021 Sanat
Letonyalı sanatçının provokatif performansı kan dondurdu
Letonyalı sanatçının provokatif performansı kan dondurdu Performans sanatının ne Türkiye'de ne dünyada tam olarak anlaşıldığını düşünmüyorum. Performans sanatına karşı "Uzaydan mı geldi?" diye garip garip bakışlar eşliğinde bakıyor, anlamaya çalışıyor, anlamlandırmaya çalıştıkça daha da çok elimize yüzümüze bulaştırıyoruz. Letonyalı performans sanatçısı Arturs Berzins'in çalışması da işte tam bunlardan biri...
21.09.2021 Sanat
Rus sanatçı bu kez de Fransa Merkez Bankası'nı ateşe verdi
Rus sanatçı bu kez de Fransa Merkez Bankası'nı ateşe verdi Rusya'nın en acayip performans sanatçılarından Petr Pavlensky dünyayı şok etmeye devam ediyor. Son yaptığı hareket iste gerçekten 'Bu mudur?' dedirtti. Bugüne kadar yaptığı bütün performanslarla herkesi şaşkına çeviren Pavlensky bu kez de Fransa Merkez Bankası'nı ateşe verdi. Yetmedi, ateşler içindeki binanın önünde poz bile verdi!
12.03.2018 Sanat
Ankara'da görenleri şaşırtan olay!
Ankara'da görenleri şaşırtan olay! Ankara metrosunda zincire bağladığı "ananası dolaştıran" bir kadın sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerin ne olduğu ise daha sonra ortaya çıktı.
30.01.2017 Gündem
Cinsel temasa ‘izin veren’ kadın sanatçıya polis engeli
Cinsel temasa ‘izin veren’ kadın sanatçıya polis engeli İsviçre doğumlu performans sanatçısı Milo Moire, Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda 'aynalı kutu' adını verdiği gösterisini yaparken gözaltına alındı. Şovu sırasında 18 yaş üzeri tanımadığı insanların, 30 saniye boyunca göğüslerine dokunmasına izin veren Moire, yaşadıklarını Mirror gazetesine anlattı. Köln'de yılbaşı gecesi yaklaşık 1000 kadının sığınmacılar tarafından taciz edilmesinden sonra böyle bir gösteri hazırlamaya karar verdiğini ifade eden Moire, "Amacım bu şov sayesinde kadınların vücuduna karşılıklı rıza olması halinde dokunulabileceğini anlatmaktı" dedi. 24 SAAT NEZARET VE PARA CEZASI Ancak Londra polisinin kendisini bir türlü anlamadığını belirten Moire, "24 saat nezarette kaldım. Daha sonra mahkemeye çıkarıldım ve oldukça ağır bir para cezasına çarptırıldım. Londralılar muhafazakar ve kuralcı" diye konuştu. Daha önce Almanya'nın Düsseldorf ve Hollanda'nın Amsterdam kentinde de gösteri yaptığını anımsatan Moire, buradaki insanların ise açık fikirli olduğunu kaydetti.
11.09.2019 İlginç Videolar
Sakın gözlerinin içine bakmayın!
Sakın gözlerinin içine bakmayın! Performans sanatçısının eseri sergiye gelen herkesin yüreğini ağzına getirdi. İnsanların tepkilerini ölçmek için hazırladığı bu çalışma insanları korkutmayı başardı.
11.09.2019 İlginç Videolar
3. kulağı şok etti!
3. kulağı şok etti! 69 yaşındaki performans sanatçısı Stelarc canlı yayında herkesi şok etti.
11.09.2019 Televizyon
Performans sanatçısına kötü şaka
Performans sanatçısına kötü şaka Performans sanatçısına kötü şaka
11.09.2019 Nevidyo
Dünyanın dikkatini üzerine çekti
Dünyanın dikkatini üzerine çekti Pekin'de bir sanat galerisindeki performans tüm dünyanın dikkatini çekti. Çinli bayan sanatçı Zhou Jie, 36 gün boyunca sanat galerisindeki telden yapılmış ve tamamlanmamış yatak üzerinde yaşayacak. İlginç performans süresince bu yatağın üzerinde uyuyup, yemek yiyip, yaşayacak olan sanatçı, tam 36 günü bu şekilde geçirmeyi planlıyor.Oldukça ses getiren performans, 9 Ağustos günü sergilenmeye başladı.
11.09.2019 Haberler