Peşmerge

Peşmerge

Son dakika peşmerge haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan peşmerge gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan peşmerge haber sayfamızda...

Peşmerge

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.623 peşmerge haberi bulunmuştur.
Erdoğan'ın 'Çemberi tamamlamak üzereyiz' sözlerinin şifreleri... Türkiye'nin Irak planı ne?
Erdoğan'ın 'Çemberi tamamlamak üzereyiz' sözlerinin şifreleri... Türkiye'nin Irak planı ne? Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarını işaret ederek 'Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız.' dedi. Peki Türkiye'nin bölgedeki planı ne? Bu kez hedef Irak'ta güvenli bölge mi? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
6.03.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan terörle mücadele konusunda net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
Bakan Fidan'dan terörle mücadele konusunda net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin net mesajlar veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, 'Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Örgütün Suriye ve Irak arasındaki geçişkenliği her iki sahada etkisiz kılınmasını gerektirmektedir.' dedi.
16.01.2024 Haberler
TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakanlar Fidan ve Güler'den net mesajlar
TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakanlar Fidan ve Güler'den net mesajlar Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi. KurulOturumda söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan net mesajlar verdi.
16.01.2024 Gündem
Köşeye sıkışan Karayılan’dan Barzani’ye ‘çatışma’ tehdidi
Köşeye sıkışan Karayılan’dan Barzani’ye ‘çatışma’ tehdidi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonları terör örgütü PKK’yı hareket edemez hale getirirken, örgütün elebaşı Murat Karayılan, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani’ye “Türk devletine destek olan siyasetinizi bırakmalısınız” dedi.
16.08.2023 Gündem
PKK-KDP arasında gerginlik tırmanıyor
PKK-KDP arasında gerginlik tırmanıyor Geçtiğimiz günlerde emekli Bölgesel Güvenlik Konseyi üyesi Sofi’ye düzenlenen bombalı saldırının arkasında da terör örgütünün olduğu ortaya çıktı.
30.07.2023 Dünya
Akşener: Birbirimize küfrederek, hakaret ederek, iftira atarak seçim olabilir mi
Akşener: Birbirimize küfrederek, hakaret ederek, iftira atarak seçim olabilir mi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli mitinginde, "Biz siyaset yapıyoruz, seçime gidiyoruz. Seçim, seçmen için bayramdır. Birbirimize küfrederek, birbirimize hakaret ederek, birbirimize iftira atarak bir seçim olabilir mi?" dedi.
11.05.2023 Gündem
Irak'ta askeri helikopter düştü, PKK'lı teröristler öldü
Irak'ta askeri helikopter düştü, PKK'lı teröristler öldü Kuzeydeki Duhok yakınlarında akşam saatlerinde bir dağın yamacına çakılan helikopterin hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Yerel medya, Eurocopter AS350 tipi araçtaki yedi kişinin tümünün PKK'lı olduğunu yazdı.
16.03.2023 Dünya
İran ordusu hareketlendi
İran ordusu hareketlendi İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuzey Irak’ın yönetim merkezi Erbil’de muhalif İran Kürt örgütlerinin karargahlarına bir ay içinde üçüncü hava saldırısını gerçekleştirirken sınıra asker sevkiyatı arttı.
22.11.2022 Dünya
PKK'dan kaçan Zeliha anlattı: Dağda özgürlük var dediler, aklımla oynadılar
PKK'dan kaçan Zeliha anlattı: Dağda özgürlük var dediler, aklımla oynadılar PKK terör örgütü binlerce genci kandırıp nasıl dağa kaçırdığını olayı yaşayanlardan dinlemeye devam ediyoruz. Terör örgütünün kaçırdığı ve 5 yıl boyunca acı çektirdiği Zeliha yaşadıklarını CNN Türk'e anlattı. 7 kere PKK'dan kaçma girişiminde bulunan Zelihan 8. de başarılı olabildi. İşte Zeliha'nın yaşadıkları ve terör örgütünün elinden kurtuluşu...
17.11.2022 Haberler
PKK'dan kaçan Zeliha anlattı: Dağda özgürlük var dediler, aklımla oynadılar
PKK'dan kaçan Zeliha anlattı: Dağda özgürlük var dediler, aklımla oynadılar PKK terör örgütü binlerce genci kandırıp nasıl dağa kaçırdığını olayı yaşayanlardan dinlemeye devam ediyoruz. Terör örgütünün kaçırdığı ve 5 yıl boyunca acı çektirdiği Zeliha yaşadıklarını CNN Türk'e anlattı. 7 kere PKK'dan kaçma girişiminde bulunan Zelihan 8. de başarılı olabildi. İşte Zeliha'nın yaşadıkları ve terör örgütünün elinden kurtuluşu...
17.11.2022 Gündem
Bağdat-Erbil arasında bitmeyen gaz sancısı
Bağdat-Erbil arasında bitmeyen gaz sancısı Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye, Erbil ve Dohuk bölgelerindeki petrol ve gaz sahalarının kontrolü, merkezi Bağdat yönetimi ile Erbil merkezli Kürt yönetimi arasında sorun olmaya devam ediyor. Irak Federal Mahkemesi’nin, petrol ve gaz sahalarının merkezi yönetim tarafından kontrol edilmesi yönünde karar vermesi tansiyonu yükseltti.
27.06.2022 Dünya
Terör örgütü İsveç siyasetini esir aldı! Elebaşından gelen emri birebir uyguladı
Terör örgütü İsveç siyasetini esir aldı! Elebaşından gelen emri birebir uyguladı NATO'ya katılmak için başvuruda bulunan İsveç, terör örgütü PKK'ya verdikleri destek nedeniyle Ankara tarafından veto edilirken, ülkede nefeslerin tutulduğu bir oylama gerçekleşti. Üstelik terör örgütü YPG'yi açık şekilde destekleyen bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in tercihi kilit roldeydi.
7.06.2022 Dünya
Almanya kriz bölgelerine silah ihracatı yapıyor mu?
Almanya kriz bölgelerine silah ihracatı yapıyor mu? Batılı istihbarat örgütlerinin raporuna göre Rusya, Ukrayna sınırına yaklaşık 100 bin asker yığdı. Ukrayna ve Batı, bunu somut bir askerî tehdit olarak değerlendiriyor. Bu nedenle çok sayıda ülke Ukrayna'yı silah ve teçhizatla desteklerken, Almanya da şimdiye kadar 5000 miğfer gönderdi.
9.02.2022 Dünya
Böyle bir olaya eyvallah demeyiz
Böyle bir olaya eyvallah demeyiz PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'e tepki gösteren Erdoğan'ın "Bir milletvekilinin bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz" dediği öğrenildi.
12.01.2022 Siyaset
Son dakika... Erbil yakınlarında bir köye saldırı: 12 ölü
Son dakika... Erbil yakınlarında bir köye saldırı: 12 ölü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda dokuz peşmerge ve üç sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.
3.12.2021 Dünya
Kerkük’te ne oluyor? 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Kerkük’te ne oluyor? 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu Milliyet’e değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Kerkük’te güvenliği peşmerge devralacak endişesi
Kerkük’te güvenliği peşmerge devralacak endişesi Irak’ta 10 Ekim’de yapılan parlamento seçimleri nedeniyle Kerkük’te temsilciliklerini açan Kürt gruplarının silahlı birliklerini de bölgeye sokmalarına yönelik talep, merkezi Bağdat yönetimi tarafından reddedildi. Bölgede DAEŞ’in saldırılarını önleme gerekçesiyle Irak merkezi yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında, “Ortak Koordinasyon Odası” kuruldu. Bu kapsamda bir grup Peşmerge, Bağdat hükümeti ile yapılan anlaşma kapsamında Kerkük’teki ABD güçlerinin bulunduğu K1 askeri üssüne konuşlandı. Bölgeye yerleşen silahlı Peşmerge güçleri, Kerkük’ün yanı sıra Musul, Diyala, Selahaddin dahil sorunlu bölgelerde Ortak Koordinasyon Odası’nın gözetiminde Irak ordusu ile birlikte hareket edecek.
16.11.2021 Dünya
Terör örgütü PKK, Erbil'de Peşmerge güçlerine saldırdı
Terör örgütü PKK, Erbil'de Peşmerge güçlerine saldırdı Irak'ın Erbil kentinde terör örgütü PKK'nın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine saldırdığı belirtildi.
26.07.2021 Dünya
ABD göstere göstere verdi! Bir ordu kurulur...
ABD göstere göstere verdi! Bir ordu kurulur... ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine askeri araç yardımında bulundu.
26.07.2021 Dünya
ABD İHA ve roket saldırılarına maruz kaldı
ABD İHA ve roket saldırılarına maruz kaldı ABD, Erbil havalimanında İHA, Ayn el Esed üssünde de roket saldırılarına maruz kaldı. Bu saldırılar, İran Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi’nin gizli ziyaretiyle aynı zamana denk geldi
8.07.2021 Dünya
PKK için sınırda çember daralıyor
PKK için sınırda çember daralıyor Kuzey Irak Sınır hattında sıkışan terör örgütü PKK güçlerini Süleymaniye bölgesine çekti. Ancak örgütü bölgeden çıkarma planı yapan Bölgesel Kürt yönetimi bölge halkından tabur kurup sınıra güç takviyesi yapacak
22.06.2021 Gündem
Son dakika... ABD'den skandal hamle! Teröriste sertifika
Son dakika... ABD'den skandal hamle! Teröriste sertifika Amerikan ordusu, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını elinde tutan terör örgütü YPG'ye "sıhhıyeci eğitimi" verdiğini duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Doktorlar turnike uygulaması, yara kapatma, pansuman, basınç bandajı uygulaması, eklem bölgelerinde yara kapatma ve sarmayı öğretti" ifadelerine yer verildi.
7.06.2021 Gündem
Son dakika! Irak’tan PKK’ya harekât hazırlığı
Son dakika! Irak’tan PKK’ya harekât hazırlığı Irak’ta Dohuk’un Amediye kasabasında beş Peşmerge’nin terör örgütü PKK’nın saldırısında yaşamını yitirmesinin ardından Irak merkezi yönetimi, PKK’ya karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.
7.06.2021 Gündem
MSB: Dost ve müttefik ülkeler terör örgütü PKK/KCK/YPG'ye desteğini kesmeli
MSB: Dost ve müttefik ülkeler terör örgütü PKK/KCK/YPG'ye desteğini kesmeli Milli Savunma Bakanlığı'nca, "PKK/KCK/YPG terör örgütü, Peşmerge güçlerine haince saldırarak bölgenin barışı, huzuru ve istikrarı önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dost ve müttefik ülkeler PKK/KCK/YPG'ye başta silah ve mühimmat olmak üzere desteğini kesmelidir" açıklaması yapıldı.
6.06.2021 Gündem
Bağdat ve ABD ile görüşme trafiği
Bağdat ve ABD ile görüşme trafiği Türkiye’nin, terör örgütü PKK nedeniyle rahatsızlık duyduğu Mahmur Kampı ve çevresine yönelik olası harekât seçeneklerini Bağdat ve ABD ile masaya yatırdığı öne sürülüyor
6.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Peşmerge ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.