Peygamber

Peygamber

Son dakika peygamber haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan peygamber gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan peygamber haber sayfamızda...

Peygamber

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.947 peygamber haberi bulunmuştur.
Bağırsakları jet gibi çalıştıran mucize! İçenler 100 yaşını garantiliyor, kalsiyum deposu
Bağırsakları jet gibi çalıştıran mucize! İçenler 100 yaşını garantiliyor, kalsiyum deposu Halk arasına peygamber darısı olarak da bilinen kefir, süt ve yoğurttan daha fazla kalsiyum içerir. Mucizevi besinin tüketimi sağlığımız için çok önemlidir. Kendine has lezzeti olan kefir tüketildiğinde daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat beraberinde geliyor.
15.04.2024 Genel Sağlık
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gazze’de yaşanan soykırımı, katliamı, canavarlığı durdurmak için dünyanın insan olduğunu hatırlaması yeter” dedi.
15.04.2024 Gündem
AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELER? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur? İşte Arefe günü tesbih ve zikirleri
AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELER? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur? İşte Arefe günü tesbih ve zikirleri 2024 Ramazan ayının son günü olan arefe gününe ulaşma şerefine nail olan Müslümanlar bu özel günde yapılması gerekenlerin ne olduğu konusunda araştırmalara başladı. Bugün yani 9 Nisan Salı günü Ramazan Bayramı'nın arefe günü idrak edilecek. Arefe gününde yapılacak olan ibadetler ve edilecek olan duaların yanı sıra arefe günü tesbih ve zikirleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müslümanlar "Arefe gününde hangi ibadetler yapılır? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte Arefe günü ibadetleri ve dualarının yanı sıra yapılacak olan tesbih ve zikirler...
9.04.2024 Bilgi Rehberi
AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA! AREFE GÜNÜ hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin Arefe günü ettiği dua...
AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA! AREFE GÜNÜ hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin Arefe günü ettiği dua... Ramazan Bayramı arefesi bugün idrak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan'ın son orucu bugün tutuluyor. Arefe gününe erişmenin verdiği mutluluğun yanı sıra Ramazan ayının son günü olması nedeniyle yürekler buruk. Arefe günü içerisinde okunacak dualar merak ediliyor. Peki Arefe günü hangi dualar okunur?
9.04.2024 Bilgi Rehberi
AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU? Bugün 9 Nisan'da oruç tutulacak mı, sahura kalkılacak mı? Oruç ne zaman bitiyor hangi gün son?
AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU? Bugün 9 Nisan'da oruç tutulacak mı, sahura kalkılacak mı? Oruç ne zaman bitiyor hangi gün son? Mübarek Ramazan'ın son gününe gelindi. Bir ay boyunca orucunu tutup ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar son orucun ne zaman olacağına dair sorgulama yapıyor. Ramazan Bayramı'nın arefe günü, 9 Nisan Salı tarihinde idrak edilecek. Arefe günü öncesi vatandaşlar da 9 Nisan'da oruç tutulup tutulmayacağını ve sahura kalkılıp kalkılmayacağını merak ediyor. Peki, Yarın 9 Nisan'da oruç tutulacak mı, sahura kalkılacak mı? Oruç ne zaman bitiyor hangi gün son?
8.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün...
KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün... Kadir Gecesi tarihi bugün...Ramazan ayının en önemli gecesi olan ve bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gecesi 5 Nisan Cuma günü idrak edilecek. Kadir Gecesi, İslam inancına göre çok önemli bir gece olarak kabul edilir. İslam inancına göre Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği gece olarak bilinir ve bu geceyi anlatan Kuran ayeti şöyledir: "Biz onu Kadir gecesinde indirdik. "Müslüman vatandaşlar, Kadir suresi, Kadir Gecesi duası kısa, uzun, Arapça, Türkçe seçenekleriyle birlikte araştırılıyor. İşte Diyanet'ten Kadir Gecesi ibadetleri...
5.04.2024 Bilgi Rehberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Müslümanlar olarak bugün Kur'an'ın rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz." ifadelerini kullandı:
5.04.2024 Gündem
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri!
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri! Ayetel Kürsi Duası, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu ile insana huzur veren dualar arasında bulunmaktadır. Okuyan kişiye birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle sabah vakitleri okunan bu dua, anlamı ile de oldukça etkileyicidir. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizden Ayetel Kürsi'nin okunuşu ile birlikte Türkçe anlamı (meali) hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde arapça Ayetel Kursi yazılışı, faydaları, faziletleri de yer almaktadır. İlk sayfadan Ayet-el kürsi duasının Türkçe okunuşunu Arapça görseli ile birlikte görebilirsiniz. Sonraki sayfalarda ise Ayet-el Kursi'nin tefsirini okuyabilirsiniz.
5.04.2024 Dualar
2024 KADİR GECESİ MESAJLARI İÇİN EN GÜZEL SEÇENEKLER | Kadir Gecesi'ne özel en yeni Cuma mesajları özel Resimli, Dualı, Ayetli, Hadisli, en güzel mesajlar ve sözler...
2024 KADİR GECESİ MESAJLARI İÇİN EN GÜZEL SEÇENEKLER | Kadir Gecesi'ne özel en yeni Cuma mesajları özel Resimli, Dualı, Ayetli, Hadisli, en güzel mesajlar ve sözler... Kadir geceniz mübarek olsun. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'ın 27'inci gecesi idrak edilecek. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in Hira mağarasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) vahyedilmeye başlandığı gece olarak bilinen bu anlamlı gece aynı zamanda Cuma gününe denk geliyor olması nedeniyle ayrı bir öneme de sahip. Kadir Gecesi ve Cuma gününe özel mesajlar ile siz de sevdiklerinizin bu anlamlı gününü daha anlamlı hale getirebilirsiniz. İşte en yeni Kadir Gecesi mesajları ve sözleri...
5.04.2024 Bilgi Rehberi
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de 'Selimiye Gölgesinde Edirne- Balkan Buluşması' iftar programına katıldı. Erbaş, "Toplum olarak, millet olarak ve insanlık olarak sevgi, saygı, sadakat ve sabır ile hareket edersek insanlık olarak selamete ulaşırız. Ramazan ayı bize bunları öğretiyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
Subhanallahi Ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah Anlamı Nedir? Arapça Yazılışı Ve Okunuşu
Subhanallahi Ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah Anlamı Nedir? Arapça Yazılışı Ve Okunuşu İslam dünyası içerisinde çok kıymetli zikirler bulunmaktadır. Bu zikirlerin sıklıkla dile getirilmesi, peygamber efendimiz tarafından da salık verilmiştir. Çünkü bu zikirleri dillendirmenin insana hem bu dünyada, hem de ahirette çok büyük faydaları vardır. Peki Subhanallahi ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah zikrinin anlamı nedir? Arapça yazılışı ve okunuşu nasıldır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
4.04.2024 Dini Bilgiler
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir? İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir. Arapça'da tevbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelmektedir. Tövbe duası ile ilgili hadis kaynaklarında tövbe ettikten sonra o günahı bir daha yapılmaması gerektiği yer alır. Tövbe duası nedir? Tövbe nasıl edilir? İstiğfar Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Gündem
Yunus Peygamber Duası Oku: Hz. Yunus Peygamberin Duasının Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Sırları
Yunus Peygamber Duası Oku: Hz. Yunus Peygamberin Duasının Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Sırları Zor durumda kalanlar için Yunus Peygamberin duasının edilmesi tavsiye edilir. Çok kuvvetli bir dua olduğuna inanılan duanın faziletleri hakkında birçok araştırma yapılmıştır. Allah-u Teala'nın hoşuna giden dualardan biri olan bu güzel dua insanların dileklerinin kabulüne vesile olabilir. Kısa ve ezberlenmesi kolay olan dua ile ilgili bilgileri derledik.
4.04.2024 Dualar
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mearic suresi, Kur’an-ı Kerim’in 70. suresidir. Sure toplam 44 ayetten oluşmaktadır. Mearic suresinin Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Mearic suresi, Hakka suresinden sonra, Nuh suresinden önce gelmektedir. Surenin 3.ayetinde geçen “el- mearic” kelimesi surenin adını vermiştir. “Arece” kökünden gelen kelime yükselme basamakları anlamı da taşımaktadır. Mearic, yükselme dereceleri, yükseklik, merdivenler ve çıkılan yer anlamlarına gelmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmişinci, iniş sırasına göre yetmiş dokuzuncu suredir. Mearic suresini zikreden kişiler için fazileti ise kıyamete dair korkularından uzaklaşacağına inanılır. Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 65. Sırasında Talak Suresi’ne yer verilmektedir. Toplamda 12 ayetten oluşan bu surenin ismi “boşanma” manası taşımaktadır. Sure içerisinde de boşanma ile alakalı konulara ve nafaka detaylarına yer verilmektedir.
4.04.2024 Sureler
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Sad suresi, Kur’an-ı Kerim’in 38. suresidir. Sure toplam 88 ayetten oluşur. Sad suresi Mekke’de inmiştir. Mushaftaki sıralamada otuz sekizinci, iniş sırasına göre de otuz sekizinci olmaktadır. Sure adını 1. ayetteki “Sad” harfinden almıştır. Surede Hz. Davud’un kıssalarına yer verildiğinden dolayı Davud suresi olarak da bilinmektedir. Sad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Cin Suresi, içeriği bakımından Kur’an-ı Kerim’de yer alan diğer surelerden oldukça farklılık göstermektedir. Bu bağlamda sure içerisinde genellikle cin kabilesinden bahsedilmektedir. Surenin ismi de bu içeriğinden gelmektedir. Cin Suresi, Mekke devrinde; Araf Suresi ile Yasin Suresi’nin arasında tebliğ olunmuştur. Kur’an-ı Kerim’de 72. sırada bulunan Cin Suresi toplamda 28 ayet-i kerimeden meydana gelmektedir. Her türlü manevi rahatsızlığa ve düşmanlığa karşı, nazar ve şeytanın şerrinden korunmak için Cin Suresi’nin okunması tavsiye edilmektedir. Bu bağlamda Cin Suresi oldukça faziletli bir kelam olarak bilinmektedir. Cin Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir?
Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir? Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed'in (SAV)fiziki halinin tasvir edilmiş halidir. Peygamberin, ağır bir hastalık geçirdiği dönemde kızının ağlayarak "senin gül yüzünü bir daha nasıl göreceğiz" demesi üzerine Hz. Ali'ye (ra) yazdırdığı kelimelerden oluşan resimdir. Hilye-i Şerif'i okuduktan sonra ardından salavatı şerife okunuyor. Hilye-i Şerif'in ne anlama geldiğini, duasını detayları ile derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
En Çaresiz Anda Ve Dardayken Okunacak Dualar: Çaresiz Anlar İçin Sureler Ve Dualar…
En Çaresiz Anda Ve Dardayken Okunacak Dualar: Çaresiz Anlar İçin Sureler Ve Dualar… Çaresiz hissedilen bir anda Allah'a edilecek dualar vardır. Bu dualar peygamber efendimiz tarafından da okunmuştur. Peygamber efendimizin öğrettiği dualar Müslümanlar tarafından hep Allah'a edilmektedir. Bu duaların sayısı birden daha fazladır. Bu yüzden çaresiz hissedildiği anda Allah'a edilmesi gereken duaları ve anlamlarını sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Yatarken Okunacak Dualar ve Anlamları: Yatmadan Önce Hangi Sureler Ve Dualar Okunur?
Yatarken Okunacak Dualar ve Anlamları: Yatmadan Önce Hangi Sureler Ve Dualar Okunur? Uyumadan önce yapılacak dualar sünnete uygun şekilde yapılması gerekir. Uyumadan önce rahat bir şekilde uyumak için ne yapmak gerekir? Yatarken okunacak dua ve sureler nelerdir? Müslüman’ın bilmesi gereken konuları derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Peygamber ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.