Pms

Pms

Son dakika PMS haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan PMS gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan PMS haber sayfamızda...

Pms

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 62 pms haberi bulunmuştur.
Kadınların regl zamanı aynı güne denk geliyormuş! Sağlık belirtisi ama nedeni çok farklı
Kadınların regl zamanı aynı güne denk geliyormuş! Sağlık belirtisi ama nedeni çok farklı Birçok kişi kadınların regl gününün her zaman perşembe veya cuma gününe denk geldiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre bu durum belirli bir açıklığa kavuşturuldu. İşte sosyal medya paylaşımlarında tartışmaya yol açan adet dönemi günlerinin altında yatan sebep.
31.01.2024 Genel Sağlık
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Derya yeşillendi Derya Uluğ, Çankırı’da sahne aldı...
30.08.2022 Cadde
Sarı kantaron yağının kullanım alanları ve muhteşem faydaları
Sarı kantaron yağının kullanım alanları ve muhteşem faydaları Türkiye’deki her iklim bölgesinde yetişebilen sarı kantaron Anadolu’da binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu, yaraotu, kuzukıran olarak biliniyor. Sarı kantaron yağı, cilt sorunlarından sindirim sistemi kaynaklı birçok problem için kullanılıyor. İşte sarı kantaron bitkisi ve sarı kantaron yağının kullanım alanları, faydaları...
10.05.2022 Alternatif Tıp
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!
Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Bağışıklığı güçlendiren glutatyon nedir?
Bağışıklığı güçlendiren glutatyon nedir? Koronavirüs ile mücadelede en güçlü silahımız olan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken artan vakalara karşı sağlığımızı korumak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi de büyük önem taşıyor. Bu nedenle salgın sürecinde kimi vitamin takviyelerine kimi ise destek tedavilere ilgi gösteriyor. En çok ilgi gören tedavilerden bir tanesi ise glutatyon. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai, glutatyon tedavisi hakkında bilgi verdi.
21.04.2021 Genel Sağlık
MG Türkiye ilk modelini tanıttı
MG Türkiye ilk modelini tanıttı İngiliz kökenli efsanevi otomobil markası MG, Türkiye’deki ilk modelini tanıttı: %100 elektrikli ZS EV. Türkiye’nin en ulaşılabilir %100 elektrikli SUV modeli olma hedefiyle yola çıkan ZS EV, 7 yıl-150 bin km’lik bataryayı da kapsayan üretici garantisi, NCAP 5 yıldızlı güvenliği, L2 otonom sürüş seviyesindeki MG Pilot teknolojisi ve ülkemizde ilk kez devreye alınacak MG Değer Koruma Programıyla öne çıkmayı hedefliyor.
14.04.2021 Otomobil
Adet öncesi gerginliğini azaltmak için rahatlatan öneriler
Adet öncesi gerginliğini azaltmak için rahatlatan öneriler Pek çok kadında görülen premenstrüel disfori sendromu (adet öncesi gerginlik sendromu), hormonal olup genellikle 25 ile 35 yaşları arasında kendini gösteriyor. Her adet döneminde tekrarlayan sendrom, günlük yaşam kalitesinin de düşmesine neden olabiliyor. "Alınacak tedbirlerle bu sıkıntıların etkisi azaltılabilir" diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gamze Baykan, adet öncesi sendromu yaşayanlar için önerilerde bulundu
2.04.2021 Kadın Sağlığı
Kadın Hastalıkları Nelerdir? Jinekoloji Bölümüne En Çok Gelen Kadın Hastalıkları Hangileri?
Kadın Hastalıkları Nelerdir? Jinekoloji Bölümüne En Çok Gelen Kadın Hastalıkları Hangileri? Kadın hastalıklar denildiğinde birçok sorun akla gelmektedir. Bunlardan en başlıca olanları meme kanseri, ağrılı adet görme, normal olmayan vajinal akıntılar, adet düzensizlikleri gibi sorunlardır. Peki kadınların bu sorunlara karşı karşıya kalmasındaki sebep nedir? Günlük hayatta hayatımızın başköşesinde yer alan sinir, stres ve sıkıntı bu gibi problemlere yol açsa da genetik de olabiliyor. İşte, merak edilen tüm detaylar...
16.03.2021 Sağlık
Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur? Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?
Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur? Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Adetliyken mide bulantısı neden olur? Adet dönemindeki mide bulantısı nasıl geçer, ne iyi gelir? Adet dönemindeki mide bulantısı ne kadar devam eder? Adet dönemi boyunca sürer mi? Sizin için adet dönemi bulantılarının sebeplerini derledik. Adet dönemleri genellikle rahatsız edici semptomlarla birlikte gelir. Kökenleri ise adet döngüsünün farklı aşamalarında hormonların vücut üzerindeki etkisidir.
5.03.2021 Sağlık
Adet Öncesi (Adet Olmaya Yakın) Belirtiler Nelerdir? Ne Zaman Başlar?
Adet Öncesi (Adet Olmaya Yakın) Belirtiler Nelerdir? Ne Zaman Başlar? Adet; kadınlar için oldukça önemli bir döngüdür. Doğurganlık için olması gereken bu döngüde, rahim içerisindeki kasılmalar sonrasında kanama olarak dışarı atılmasına adet denir. Kan yolu ile rahim içerisinde bulunan dokular vücuttan atılır. Her ay belli döngüde devam edip, kendisini yeniler. Bununla beraber hormonal değişiklikler söz konusudur. Bu süreç içerisinde PMS sendromu da görülmektedir. Peki adet öncesi belirtiler nelerdir? Ne zaman başlar? İşte detaylar.
25.02.2021 Sağlık
Premenstrüel Sendrom (Pms) Nedir? Pms Dönemi Nasıl Geçer?
Premenstrüel Sendrom (Pms) Nedir? Pms Dönemi Nasıl Geçer? Halk dilinde PMS şeklinde kısaltılan vaziyet; premenstrüel sendrom, adet öncesi sendrom olarak bilinmektedir. Kadınların bu vaziyetle, kendilerinde ya da etrafındaki kişilerde sık bir şekilde karşılaşmaktadırlar. Adet dönemi, her kadın adına zordur fakat bazı kadınlar için tam anlamıyla kabusa dönüşmektedir. Peki PMS nedir? Premenstrüel sendrom nedir? PMS dönemi nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.
15.02.2021 Sağlık
Bursaspor'da kampanyaya katılan iş insanları çeklerini teslim etti
Bursaspor'da kampanyaya katılan iş insanları çeklerini teslim etti Bursaspor Kulübü'ne Adana Demirspor maçı öncesinde vaat edilen galibiyet primlerinin çekleri DOSAB Bölge Müdürlüğü binasında Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat'a verildi. Yapılan organizasyona Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Toker ile prim vadeden iş adamları ve temsilcileri katıldı.
27.01.2021 1.Lig
Arı Sütü Nedir, Ne İşe Yarar? Arı Sütünün Yan Etkileri Ve Zararları Var Mıdır?
Arı Sütü Nedir, Ne İşe Yarar? Arı Sütünün Yan Etkileri Ve Zararları Var Mıdır? Dünya çapında besin değeri açısından en yüksek doğal bileşen; arı sütü olarak tanımlanabilir. Kraliçe arının beslenmesi adına işçi olan arıların, yutaklarının üstünde bulunan salgı bezlerinden salgılanan oldukça değerli ve özel bir maddedir. Peki arı sütü nedir? Arı sütü ne işe yarar? Arı sütünün yan etkileri ve zararları var mıdır? İşte, tüm detaylar.
16.01.2021 Sağlık
Adet belirtileri nelerdir? Pms, regl belirtileri ne zaman başlar?
Adet belirtileri nelerdir? Pms, regl belirtileri ne zaman başlar? Kadınların anatomik yapıları ve yaratılışları itibariyle vücutlarında bulundurdukları yumurtanın dışarı atılması olayına adet denir. Özellikle doğurganlık döneminde birliktelikten dolayı hamilelik belirtileri ile adet belirtileri birbirine karışabilir. Bu nedenle birçok kadının aklına adet belirtileri nelerdir? PMS, regl belirtileri ne zaman başlar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.01.2021 Sağlık
Kekik Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı Ve Kekik Suyunun Cilt İle Saça Ne Faydaları Vardır?
Kekik Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı Ve Kekik Suyunun Cilt İle Saça Ne Faydaları Vardır? Kekik, farklı tadı ve hoş kokusu ile sofralarımızın vazgeçilmez şifa kaynaklarından. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve yağlar ile sağlığımıza pek çok yararı bulunuyor. Kökleri yüzyıllara dayanan ve tıp alanında da kullanımı olan kekik bitkisine dair her geçen gün yeni bilgiler ediniliyor. Sizler için kekik faydaları nelerdir? Kekik yağı ve kekik suyunun cilt ile saça ne faydaları vardır? Konu başlıklarını derledik.
14.11.2020 Genel Sağlık
Her adet dönemi yoğun ağrı yaşıyorsanız sebebi bu olabilir!
Her adet dönemi yoğun ağrı yaşıyorsanız sebebi bu olabilir! Adet dönemi her kadın için zordur ancak bazı kadınlar için tam bir kabusa dönüşebilir. Adet öncesinde fiziksel ve duygusal olarak büyük bir yıkıma uğrayan, depresyona giren ve hatta intiharı düşünen birçok kadın vardır. Bu durumun Premenstrüel Sendrom (PMS) olduğuna dikkat çeken Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Süleyman Yeniocak, bu sendromun belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
28.09.2020 Kadın Sağlığı
Sancılı geçen regl dönemi ağrılarını azaltmak için neler yapabilirsiniz?
Sancılı geçen regl dönemi ağrılarını azaltmak için neler yapabilirsiniz? Regl olmadan yaklaşık bir hafta öncesinde ve regl döneminde kas ağrıları pek çok kadının yaşadığı bir durum. Özellikle karın, sırt ve bacak bölgesindeki bu ağrılar halsizliğe, yorgunluğa, isteksizliğe neden olabiliyor. Peki, PMS ve regl dönemlerinde kas ağrılarına iyi gelecek egzersizler neler? Pepapp; PMS ve regl dönemlerinde ortaya çıkan kas ağrılarını azaltmaya yarayan egzersizleri kadınlarla paylaştı.
16.09.2020 Kadın Sağlığı
Adet öncesi gerginliğe karşı 5 öneri
Adet öncesi gerginliğe karşı 5 öneri Adet öncesi gerginlik olarak da bilinen Premenstruel sendrom (PMS), birçok kadının ortak sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Depresyon, halsizlik, uyku hali, duygu durum dalgalanmaları, sinirlilik, gerginlik gibi belirtilerle ortaya çıkan Premenstruel sendrom iş ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Banu Mat, halk arasında adet öncesi gerginlik olarak bilinen PMS hakkında önemli bilgi verdi.
26.08.2020 Kadın Sağlığı
Apandisit nedir? Apandisit neden olur? Apandisit evde nasıl anlaşılır? Apandisit nerededir?
Apandisit nedir? Apandisit neden olur? Apandisit evde nasıl anlaşılır? Apandisit nerededir? Apandisit, bir diğer adıyla halk arasında kör bağırsak diye de bilinen insan vücudunda doğuştan var olan kalın bağırsağın başlangıç kısmında bulunur. 5-6 cm boyunda kör bir bağırsak parçasıdır. Bu hastalık tedavi edilmezse ölümcül ağrılar ve sonuçlar doğurabilir. "Apandisit nedir?", "Apandisit neden olur?", "Apandisit belirtileri nelerdir?", "Apandisit belirtileri evde nasıl anlaşılır?" gibi apandisit hakkında merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını Genel Cerrahi Uzmanı Yrd.Doç. Dr. Muhammed Zübeyr Üçüncü verdi
26.06.2020 Genel Sağlık
Kadınlara kendini depresif hissettiriyor: PMS ve PMDD sendromu
Kadınlara kendini depresif hissettiriyor: PMS ve PMDD sendromu Kadınlar, her adet döneminde üzüntü, kaygı, sinirlilik, uyku sorunu ve daha nicelerine yol açan bu iki sendromu yaşıyorlar: Adet Öncesi Sendromu (PMS) ve Adet Öncesi Disforik Bozukluk (PMDD). Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Buğra Buyrukçu, kadınlara kendini garip hissettirip sıkıntı yaşatan bu sendromların etkisini azaltmaya yönelik önerilerde bulundu
31.01.2020 Kadın Sağlığı
Afganistan’ı yasa boğan saldırı!
Afganistan’ı yasa boğan saldırı! Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde Japonya’ya ait bir yardım kuruluşunun aracına düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti...
5.12.2019 Dünya
Kızı ilk kez regl olan anneler için öneriler
Kızı ilk kez regl olan anneler için öneriler İlk regl her kadın için önemli bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla kızınıza regl olmanın korkulacak bir şey değil, doğal bir süreç olduğunu ve genç kızlığa ilk adım anlamına geldiğini açıklayın. İşte kızı ilk defa regl olan annelerin için öneriler...
11.04.2019 Ebeveyn
PMS nedir? PMS dönemini rahat geçirmek için öneriler!
PMS nedir? PMS dönemini rahat geçirmek için öneriler! Kadınların korkulu rüyası PMS döneminin ne olduğuna ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. PMS dönemini daha rahat geçirmek isteyen kadınlara önerilerde de bulunduk.
27.12.2018 Kadın Sağlığı
Adet dönemlerinde ilaç gibi gelecek 6 formül
Adet dönemlerinde ilaç gibi gelecek 6 formül Her ayın biz kadınları çileden çıkaran muhtelif günleri vardır. Çoğu zaman toplum içinde dillendirilmesinden bile kaçınılan regl döneminden bahsediyoruz, evet. İşte sokağa çıkıp “Bi’ rahat verin ya, zaten REGLİM.” diye haykırmak istediğiniz o günlerde çileyi azaltmak için yapılması gerekenler…
16.04.2018 Kadın Sağlığı
Adet sancılarına iyi gelecek yöntemler
Adet sancılarına iyi gelecek yöntemler Adet sancıları, çoğu kadın için korkulu bir rüyadır. Her ay yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle kadınlar stres altına girer. Her ay adet döneminde, yaşanan ağrı ve duygu değişikliklerine iyi gelecek neyse ki evde uygulayabileceğiniz bazı çözümler var. İşte adet sancılarına iyi gelecek o yöntemler..
18.01.2018 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Pms ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.