Politikası

Politikası

Son dakika politikası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan politikası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan politikası haber sayfamızda...

Politikası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 18.856 politikası haberi bulunmuştur.
Son dakika: Cevdet Yılmaz: Emeklilerimizle ilgili çalışma var
Son dakika: Cevdet Yılmaz: Emeklilerimizle ilgili çalışma var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak" ifadelerini kullandı.
19.04.2024 Ekonomi
'Enflasyon faiz indirimini düşünmek için yüksek'
'Enflasyon faiz indirimini düşünmek için yüksek' İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi Üyesi Megan Greene, İngiltere'nin son ücret artışı ve hizmet fiyat enflasyonu verilerinin BoE'nin faiz oranlarını düşürmeyi düşünmesi için çok yüksek olduğunu söyledi.
19.04.2024 Uzmanpara
'Faiz indirimi haziranda olabilir'
'Faiz indirimi haziranda olabilir' Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Olli Rehn, ECB'nin faiz oranlarını haziran ayında düşürmeye başlayabileceğini söyledi.
19.04.2024 Uzmanpara
Son dakika... Türkiye'den Avrupa Birliği'ne Güney Kıbrıs tepkisi
Son dakika... Türkiye'den Avrupa Birliği'ne Güney Kıbrıs tepkisi AB liderler zirvesinin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu yapıldı. Zirve sonrası Türkiye'den konuyla ilgili tepki açıklaması geldi. Ankara, Avrupa Birliği'nin yayınladığı sonuç bildirisindeki ifadeler için "Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir" açıklamasını yaptı.
18.04.2024 Dünya
'Enflasyonda düşüş faiz indirimini getirebilir'
'Enflasyonda düşüş faiz indirimini getirebilir' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyonda düşüşün faiz indirimini getirebileceğini söyledi.
18.04.2024 Uzmanpara
Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü
Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştü.
18.04.2024 Uzmanpara
Rusya altındaki ihracat vergisini kaldırabilir
Rusya altındaki ihracat vergisini kaldırabilir Rusya altına uygulanan ihracat vergisini kaldırmayı düşünüyor.
16.04.2024 Uzmanpara
En düşük emekli maaşı için yeni tahmin! Enflasyon beklentisine göre zam ne olacak?
En düşük emekli maaşı için yeni tahmin! Enflasyon beklentisine göre zam ne olacak? Son açıklanan enflasyon rakamı sonrası emekli maaşlarıyla ilgili zam hesapları yapılmaya başlandı. Yapılan açıklamalara göre mayıs ayında enflasyonun pik yapması sonrasında ise düşüşe geçmesi bekleniyor. Peki enflasyon tahminlerine göre emeklilere ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı için beklentiler neler? İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
ABD ve İran Türkiye üzerinden ne konuştu?
ABD ve İran Türkiye üzerinden ne konuştu? İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA ve füze saldırısının ardından 'Ankara ilk başta sessiz kaldı' yorumlarına ilişkin diplomatik kaynaklardan açıklama geldi. CNN TÜRK Ankara Temcsilcisi Dicle Canova diplomatik kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştı.
15.04.2024 Dünya
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde İsrail ordusu İran'ın geçtiğimiz gece düzenlediği 300'den fazla İHA ve balistik füze saldırılarında Necef çölündeki Nevatim Askeri Üssü'nün hafif derecede zarar gördüğünü ancak buradaki sistemlerin çalışır durumda olduğunu bildirdi. Peki İsrail'in hava savunma sisteminde neler var? İran'ın füzeleri etkili olabilir mi? İşte haberin ayrıntıları...
15.04.2024 Dünya
Bakan Göktaş'tan Evde Bakıma Destek Uygulaması ile ilgili açıklama
Bakan Göktaş'tan Evde Bakıma Destek Uygulaması ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması ve ailelerinin desteklenerek güçlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Adana, Ankara ve İzmir’de başlattığımız Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması kapsamında toplam 3 bin 407 vatandaşımıza hizmet verdik" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Türkiye yüzünden en kötüsüne hazırlanmalıyız! İsrail medyası yazdı: Ankara bize büyük bir baş ağrısı yaşatacak
Türkiye yüzünden en kötüsüne hazırlanmalıyız! İsrail medyası yazdı: Ankara bize büyük bir baş ağrısı yaşatacak İsrail'in Maariv gazetesi, Türkiye'nin Tel Aviv'e yönelik açıkladığı kısıtlamaların nelere yol açacağını yazdı. Boğazların kapatılma ihtimalinden rahatsız olan gazete ülkenin en kötüsüne hazırlanması gerektiğini ifade etti.
14.04.2024 Dünya
İran’dan İsrail’e misilleme
İran’dan İsrail’e misilleme İran günlerdir beklenen ve 3. Dünya Savaşı’nın kapılarını açmasından korkulan saldırısını dün gece başlattı. İsrail’i ‘Gerçek Vaat’ ismini verdiği operasyonda onlarca insansız hava aracı ve füze ile hedef aldı.
14.04.2024 Dünya
Fenerbahçe'de sakatlıklar başa bela oldu! Son kurban Jayden Oosterwolde
Fenerbahçe'de sakatlıklar başa bela oldu! Son kurban Jayden Oosterwolde Bu sezon en çok maç oynayan Süper Lig takımı olan F.Bahçe’de toplamda 18 futbolcu sakatlık yaşadı. Sarı-lacivertlilerde üst üste gelen sakatlık haberleri teknik heyetin elini kolunu bağlarken, kurulan alternatifli kadro en az hasarla bugünlere gelinmesini sağladı.
13.04.2024 Fenerbahçe
Atlar aynı yöne koşmalı
Atlar aynı yöne koşmalı Merkez Bankası Kanunu, ana görevi fiyat istikrarını sağlamak olan bankanın, enflasyon hedefine ulaşamaması durumunda hedeften sapmanın nedenlerini ve alınması gereken önlemleri hükümete bildirmesini zorunlu kılıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Ankara’da kafası ve patileri koparılmış 6 yavru kedi ölüsü bulundu
Ankara’da kafası ve patileri koparılmış 6 yavru kedi ölüsü bulundu Ankara’da ölü bulunan 6 yavru kedinin ardından soruşturma başlatıldı.
6.04.2024 Gündem
Asgaride tek değişim önerisi
Asgaride tek değişim önerisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2023’te enflasyon hedefinin tutturulamaması üzerine kanuni yükümlülüğü gereği hükümete mektup yazdı.
6.04.2024 Ekonomi
Biden sert çıktı, İsrail kapıları açtı
Biden sert çıktı, İsrail kapıları açtı ABD Başkanı Biden, yardım görevlilerine yapılan saldırı sonrası Netanyahu’ya rest çekerken, İsrail yönetimi Gazze’ye yardım sağlanması adına üç noktanın geçişe açılmasını kabul etti.
6.04.2024 Dünya
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Hindistan faizi değiştirmedi
Hindistan faizi değiştirmedi Hindistan Merkez Bankası (RBI) piyasa beklentilerine paralel hareket ederek üst üste yedinci toplantısında da politika faiz oranını değiştirmedi.
5.04.2024 Uzmanpara
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek"
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek" ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İhtiyacımız olan üç şey sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci. Halkımızdan ve iş dünyasından beklenen fedakârlığı devletimiz de göstermeli. O nedenle kamunun tasarruf etmesi, kayıt dışı ile mücadele etmesi, elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.
4.04.2024 Ekonomi
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’ Martta aylık enflasyonun öngörüleri doğrultusunda gerilediğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
4.04.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları sonrası gözler zam oranına çevrildi: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin
Enflasyon rakamları sonrası gözler zam oranına çevrildi: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk 3 ayına ilişkin enflasyon farkı belli oldu. Memur ve emeklilerin 6 aylık zam farkının belli olmasına 3 enflasyon verisi kaldı. Peki son açıklanan enflasyon rakamına göre memur ve emekli maaşları için tahminler neler? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, sosyal refahı kalıcı olarak artıracağız." denildi.
3.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Politikası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.