Priştine

Priştine

Son dakika Priştine haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Priştine gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Priştine haber sayfamızda...

Priştine

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 684 priştine haberi bulunmuştur.
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da Rumeli ve Balkan Türkleri ile iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Fidan, "Türkiye'yi hasım gibi görenlere şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz. Sizin stratejik vizyonsuzluğunuzun vebalini bölge ülkeleri olarak artık biz çekmeyeceğiz” dedi.
17.03.2024 Gündem
SunExpress 28 yeni rotaya uçacak
SunExpress 28 yeni rotaya uçacak 2023 yılında 1,8 milyar Euro gelir elde eden Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress Hava Yolları, 2024 yılı yaz sezonunda 28 yeni noktaya uçacak. Havayolu şirketi bu sene 15 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyor.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Fidan, Karadağ Cumhurbaşkanı ile görüştü
Bakan Fidan, Karadağ Cumhurbaşkanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih’te Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic görüşme gerçekleştirdi.
17.02.2024 Dünya
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
Sırbistan Hakkında Bilgiler; Sırbistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Sırbistan Hakkında Bilgiler; Sırbistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Sırbistan, resmi adı ile Sırbistan Cumhuriyeti, 2006 yılında tam bağımsızlığını kazanmış bir balkan ülkesidir. Sırbistan-Karadağ ikilisinin ayrılması sonucu özerkliğini ilan etmiş olan ve tam bağımsızlığına kavuşan Sırbistan'ın kuzeyinde Macaristan, batısında Hırvatistan, güneyinde Kuzey Makedonya ve Kosova, doğusunda ise Romanya ve Bulgaristan'ı bulundurmaktadır. İşte, Sırbistan hakkında bilinmesi gerekenler.
3.01.2024 Tatil
Kosova Hakkında Bilgiler; Kosova Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kosova Hakkında Bilgiler; Kosova Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kosova ülkesi resmi ismi ile Kosova Cumhuriyeti olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizler için Kosova ülkesi nerededir? Kosova ülkesinin para birimi? Kosova ülkesinin nüfusu nedir? Kosova ülkesinin dili? Gibi Kosova ile ilgili bilgileri detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
2.01.2024 Dünya
Kosova’daki elektrik krizi Türkiye’nin de çabalarıyla aşıldı
Kosova’daki elektrik krizi Türkiye’nin de çabalarıyla aşıldı Kosova’nın kuzeyinde Sırpların çoğunlukta olduğu Kuzey Mitrovitsa, Zveçan, Leposaviç ve Zubin Potok belediyelerinde 1999’da sona eren savaştan bu yana devam eden elektrik dağıtım anlaşmazlığı Türkiye’nin de yoğun çabalarıyla çözüldü.
11.12.2023 Gündem
Kosova'nın kuzeyindeki 24 yıldır süren elektrik dağıtım anlaşmazlığı Türkiye'nin de çabalarıyla aşıldı
Kosova'nın kuzeyindeki 24 yıldır süren elektrik dağıtım anlaşmazlığı Türkiye'nin de çabalarıyla aşıldı Kosova'nın kuzeyinde Sırpların çoğunlukta olduğu belediyelerde 1999'da sona eren savaştan bu yana devam eden elektrik dağıtım anlaşmazlığı Türkiye'nin de yoğun çabalarıyla çözüldü.
10.12.2023 Dünya
Stoltenberg'den Kosova açıklaması: Nato güvenliği sağlamak için gerekeni yapacak
Stoltenberg'den Kosova açıklaması: Nato güvenliği sağlamak için gerekeni yapacak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Balkan turu çerçevesinde ziyarette bulunduğu Kosova’da NATO’nun Kosova’da güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamak için gerekeni yapacağını söyledi.
20.11.2023 Haberler
Stoltenberg'den Kosova açıklaması: NATO güvenliği sağlamak için gerekeni yapacak
Stoltenberg'den Kosova açıklaması: NATO güvenliği sağlamak için gerekeni yapacak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Balkan turu çerçevesinde ziyarette bulunduğu Kosova’da NATO’nun Kosova’da güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamak için gerekeni yapacağını söyledi.
20.11.2023 Dünya
Haluk Bayraktar’a Kosova’da 'Üstün Hizmet' madalyası
Haluk Bayraktar’a Kosova’da 'Üstün Hizmet' madalyası Kosova’ya resmi ziyarette bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci tarafından “Üstün Hizmet” madalyası verildi.
6.11.2023 Gündem
Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacak
Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacak Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında, kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.
25.10.2023 Ekonomi
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi Kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.
24.10.2023 Vitrin
Milli Savunma Bakanı Güler, Kosova’da
Milli Savunma Bakanı Güler, Kosova’da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova’nın başkenti Priştine’ye gitti.
16.10.2023 Gündem
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsrail'in kendini savunma hakkı var
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsrail'in kendini savunma hakkı var NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “İsrail'e düşman olan hiçbir ülke veya kuruluş, durumdan yararlanmaya veya çatışmayı tırmandırmaya çalışmamalıdır” ifadelerini kullanarak, NATO müttefiklerinin Filistin saldırılarında İsrail'e “orantılılık” talebini dile getirdiğini açıkladı.
12.10.2023 Dünya
Komuta artık Türkiye'de! NATO görevi için resmi tören
Komuta artık Türkiye'de! NATO görevi için resmi tören Türkiye NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nün komutasını 1 yıllığına devraldı. KFOR'un yeni komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, bu misyonun ilk Türk komutanı olarak üstlendiği sorumluluğun öneminin bilincinde olduğunu söyledi.
10.10.2023 Dünya
Kosova: Sırbistan birliklerini derhal geri çekmeli
Kosova: Sırbistan birliklerini derhal geri çekmeli Kosova hükümeti, ABD’nin Kosova sınırı boyunca Sırp askerlerin konuşlandırıldığını duyurması üzerine 'Başkan Vucic ve Sırbistan kurumlarına, Kosova sınırındaki tüm birlikleri derhal geri çekmeleri çağrısında bulunuyoruz' açıklamasında bulundu.
1.10.2023 Dünya
Cumhuriyet’in 100’ü altın kadınlar! Filenin Sultanları destan yazdı
Cumhuriyet’in 100’ü altın kadınlar! Filenin Sultanları destan yazdı Türk kadını spordaki başarılarıyla, kendisini ‘yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layık’ gören Cumhuriyet’e, yüzüncü yılında adeta saygı duruşunda bulundu. Voleybol, basketbol, güreş, atletizm ve boksta altın madalyalar havada uçuştu.
1.10.2023 Voleybol
ABD ve AB, Kosova polisine yönelik saldırıyı kınadı
ABD ve AB, Kosova polisine yönelik saldırıyı kınadı ABD ve Avrupa Birliği, Kosova'da bir polis memurunun Sırplar tarafından öldürülmesi sonrası kınama mesajları yayınladı. Kremlin ise Sırpları destekleyen açıklama yaptı.
26.09.2023 Dünya
Kosova’da polis ile Sırp grup arasında çatışma! Can kaybı 4'e yükseldi
Kosova’da polis ile Sırp grup arasında çatışma! Can kaybı 4'e yükseldi Kosova’nın Leposaviç sınır bölgesinde polis ile Sırp grup arasındaki çatışma devam ederken, 3 Sırp saldırganın etkisiz hale getirilmesi ile çatışmadaki can kaybı 4’e yükseldi. Dışişleri Bakanlığı, Kosova’da bir polis memurunun hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı kınadı. Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyinde meydana gelen son olaylarla ilgili açıklamasında, “İsterseniz hepimizi öldürün ama Kosova’yı tanımayacağız” dedi.
24.09.2023 Dünya
Kosova Başbakanı Kurti: Uygulanması gereken 39 anlaşma bulunuyor
Kosova Başbakanı Kurti: Uygulanması gereken 39 anlaşma bulunuyor Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan ile Avrupa Birliği (AB) ara buluculuğunda yürütülen Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında katıldığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Nisan 2013 öncesindeki duruma döndürülmüş bulunuyoruz. Fakat artık Catherine Ashton ve Hashim Thaçi burada değil. Uygulanması gereken 39 anlaşma bulunuyor. Ohri Antlaşması’nın uygulanmasına ilişkin bir yol haritası belirlenmeden önce Sırp Belediyeler Birliğine ilişkin bir anlaşma kabul etmem mümkün değil” dedi.
14.09.2023 Dünya
Belgrad-Priştine toplantısından sonuç çıkmadı
Belgrad-Priştine toplantısından sonuç çıkmadı Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin birlikte katıldığı toplantının başarısız geçtiği açıklandı.
14.09.2023 Dünya
Bayraktar TB2 bir ülkeyi kasıp kavurdu! Manşetten verdiler
Bayraktar TB2 bir ülkeyi kasıp kavurdu! Manşetten verdiler Küçük Balkan ülkesinin başbakanı sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaştı, medyadaki manşetler hızla değişti. Kosovalı subaylar, Türk SİHA'ları için verilen eğitimi tamamladı.
17.07.2023 Haberler
Bayraktar TB2 bir ülkeyi kasıp kavurdu! Manşetten verdiler
Bayraktar TB2 bir ülkeyi kasıp kavurdu! Manşetten verdiler Küçük Balkan ülkesinin başbakanı sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaştı, medyadaki manşetler hızla değişti. Kosovalı subaylar, Türk SİHA'ları için verilen eğitimi tamamladı.
17.07.2023 Ekonomi
Sırbistan üç Kosova polisini gözaltında tutuyor, NATO taraflara çağrı yaptı
Sırbistan üç Kosova polisini gözaltında tutuyor, NATO taraflara çağrı yaptı Türkiye'nin yüzlerce asker gönderdiği Balkan ülkesinde tansiyon bir kez daha yükseldi, Belgrad yönetimi hafta içinde gözaltına alınan polisleri serbest bırakmıyor.
18.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Priştine ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.