Prof. Dr. Toros: Ülkemizde etkili olan çöl tozunun virüs taşıma ihtimali yok
Prof. Dr. Toros: Ülkemizde etkili olan çöl tozunun virüs taşıma ihtimali yok Avrupa’da geçen hafta etkili olan çöl tozu, perşembe gününden bu yana Türkiye’de de etkili oluyor. Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Şu anda uydu verilerine baktığımız zaman dün ve bugün ülkemizin tamamında etkili olduğunu görüyoruz. Yarın öğleden itibaren etkisini kaybedecek. Çöl tozunun virüs taşıma ihtimali yok” dedi.
28.02.2021 Gündem
İstanbul'da 3 gündür süren yağmurla ilgili korkutan açıklama!
İstanbul'da 3 gündür süren yağmurla ilgili korkutan açıklama! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, kuraklık uyarısında bulunarak, "3 gündür yağan yağmur 3 milimetre civarındaydı. Bu da barajları besleyemedi. Sadece su tüketimindeki hızlı azalışı biraz durdurabildi. Bundan sonraki süreçte 2021 yılı yağışlarına ihtiyacımız var. Tahminler maalesef ülkemizin bulunduğu bölgenin biraz kurak geçeceği şeklinde" dedi.
15.12.2020 Gündem
Korkutan açıklama! İstanbul'da 3 gündür süren yağmur barajları besleyemedi
Korkutan açıklama! İstanbul'da 3 gündür süren yağmur barajları besleyemedi İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, kuraklık uyarısında bulunarak, "3 gündür yağan yağmur 3 milimetre civarındaydı. Bu da barajları besleyemedi. Sadece su tüketimindeki hızlı azalışı biraz durdurabildi. Bundan sonraki süreçte 2021 yılı yağışlarına ihtiyacımız var. Tahminler maalesef ülkemizin bulunduğu bölgenin biraz kurak geçeceği şeklinde" dedi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halim Orta ilse Türkiye genelinde yaşanan kuraklıkla ilgili, "Kuraklık ciddi anlamda tehlikeli boyutta" dedi.
15.12.2020 Gündem
İstanbul için korkutan açıklama! Barajlar son 5 yılın en düşük seviyesinde
İstanbul için korkutan açıklama! Barajlar son 5 yılın en düşük seviyesinde İstanbul’da yağışsız geçen yaz aylarının ardından barajlardaki doluluk oranı düşmeye devam ediyor. Doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesine inerken, barajlardaki su seviyesi yüzde 40'ın altına düşerek yüzde 39,90 seviyesine indi. Prof. Dr. Hüseyin Toros, tedbir alınması gerektiğini belirterek, vatandaşların suyu verimli kullanması çağrısında bulundu.
22.09.2020 Gündem
İstanbullular için kritik uyarı!
İstanbullular için kritik uyarı! İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31 daha az seviyede. Corona virüs salgını nedeniyle ilerleyen günler için su tasarrufu uyurısında bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros," Su kullanımına dikkat etmezsek, şu anda barajlarda olan su seviyesi önümüzdeki yaz döneminde düşerek bizim için sıkıntılı bir dönem oluşturabilir" dedi.
25.03.2020 Haberler
İstanbul için kritik 3 gün! Kar kalınlığı 5 cm olacak
İstanbul için kritik 3 gün! Kar kalınlığı 5 cm olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bir son dakika haberine göre, yarın sabah İstanbul'da kuvvetli lodos beklendiğini belirterek uyarıda bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Perşembe ve Cumartesi günü İstanbul'da kar yağışını göreceğiz. Yani İstanbul beyaza bürünecek diye tahmin ediyorum. Belli noktalarda daha yoğun olabilir ama genel anlamda en azından 3-4 santimlik kar yağışı görünüyor. Bazı noktalarda 10 santim de olabilir ama birçok noktada ortalama 5 santimlik bir kar yağacak gibi görünüyor" dedi. Öte yandan AKOM’da bugün yaptığı açıklamada 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.
4.02.2020 Gündem