Protez El

Protez El

Son dakika protez el haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan protez el gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan protez el haber sayfamızda...

Protez El

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 247 protez el haberi bulunmuştur.
Elini kıyma makinesine kaptıran 3 çocuk annesi protez eline kavuştu
Elini kıyma makinesine kaptıran 3 çocuk annesi protez eline kavuştu Ordu’da geçen yıl ağustos ayında elini kıyma makinesine kaptırdıktan sonra bileğinden aşağı ampute edilen Deniz Bayrak (32), protez eline kavuştu.
12.04.2024 Gündem
Depremzedeye ‘prenses eli’
Depremzedeye ‘prenses eli’ Deprem felaketinden etkilenen çocukların ihtiyaçlarını önceliklendiren Robotel Derneği, 3D yazıcılarla kişiye özel ölçü ve niteliklerde roboteller üretiyor. Roboteller, el ve parmak kaybı yaşayan çocuklara moral sağlıyor.
8.02.2024 Gündem
Omurilik tedavisi için yeni umutlar
Omurilik tedavisi için yeni umutlar 5 Eylül Dünya Omurilik Felçlileri Günü kapsamında düzenlenecek sempozyum öncesi Milliyet’e konuşan dünyaca ünlü doktor Chhabra, teknolojinin gelişmesiyle birlikte omurilik tedavisi alanındaki çalışmaların da umut verdiğini söyledi.
27.08.2022 Gündem
Zorluklara rağmen hayata sarıldı! Küçük Rabia protez el istiyor
Zorluklara rağmen hayata sarıldı! Küçük Rabia protez el istiyor Muş'ta yaşayan Meliha- Mehmet Şancı çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü Rabia Şancı'nın (11) doğuştan el ve ayak parmakları yok. Zorluklara rağmen hayata sarılıp, avukat olma hayali kuran Rabia, hayallerine kavuşmak için protez el istiyor. Rabia Şancı, "Ellerim sorunlu ama inşallah bu engeli aşarım" dedi.
3.01.2022 Haberler
Zorluklara rağmen hayata sarıldı! Küçük Rabia protez el istiyor
Zorluklara rağmen hayata sarıldı! Küçük Rabia protez el istiyor Muş'ta yaşayan Meliha- Mehmet Şancı çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü Rabia Şancı'nın (11) doğuştan el ve ayak parmakları yok. Zorluklara rağmen hayata sarılıp, avukat olma hayali kuran Rabia, hayallerine kavuşmak için protez el istiyor. Rabia Şancı, "Ellerim sorunlu ama inşallah bu engeli aşarım" dedi.
3.01.2022 Gündem
Zamanı göstermenin farklı bir yolu bulundu
Zamanı göstermenin farklı bir yolu bulundu 2012’de bir akşamüzeri bağımsız saat ustası François-Paul Journe, The Godfather ve Apocalypse Now gibi efsanevi filmlerin yönetmeni Francis Ford Coppola ile sohbet ederken yönetmenden gelen bir soru üzerine sıra dışı bir saat ortaya çıktı
12.12.2021 Gündem
'Elimi çıkardığımda yerinde yoktu'
'Elimi çıkardığımda yerinde yoktu' Kütahya'da Kurban Bayramı’nda kasapta elini kıyma makinesine kaptıran Emrullah Ayrancı, Kocaeli’de bir hastanede geçirdiği ameliyatın ardından protez el için yardım istedi.
6.08.2020 Gündem
Elleri ve bacakları kesilen babalarının her şeyi oldular
Elleri ve bacakları kesilen babalarının her şeyi oldular Diyarbakır'da, 5 yıl önce çalıştığı inşaatta yüksek gerilime kapılması sonucu ellerini ve bacaklarını kaybeden Mehmet Zeki Aslan (40), tek başına ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Malulen emekliye ayrılan Aslan'ın eşi ve 5 çocuğu, ona hem el hem de ayak oldu. Babalarına destek olan çocukları, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ona protez biyonik el alınmasını istiyor.
21.06.2020 Haberler
Elleri ve bacakları kesilen babalarına el-ayak oldular
Elleri ve bacakları kesilen babalarına el-ayak oldular Diyarbakır'da, 5 yıl önce çalıştığı inşaatta yüksek gerilime kapılması sonucu ellerini ve bacaklarını kaybeden Mehmet Zeki Aslan (40), tek başına ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Malulen emekliye ayrılan Aslan'ın eşi ve 5 çocuğu, ona hem el hem de ayak oldu. Babalarına destek olan çocukları, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ona protez biyonik el alınmasını istiyor.
21.06.2020 Gündem
Üç boyutlu baskı teknolojisin en iddialı 10 kullanım alanı
Üç boyutlu baskı teknolojisin en iddialı 10 kullanım alanı 3 boyutlu yazıcı teknolojisi hem dünyada hem de ülkemizde hızla yayılıyor. Dijital ortamda tasarlanmış üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemi olarak ifade edebileceğimiz bu teknoloji, geleceğin üretim teknolojisi olarak görülüyor. Öyle ki 3 boyutlu baskı teknolojisi pek çok alanda kendine yer buldu bile!
20.01.2020 Teknoloji Haberleri
Tek isteği protez el
Tek isteği protez el Fatma Küçükkafa bir zamanlar iki eliyle her işini yapıyordu. Ama çalıştığı fabrikada makineye kaptırdığı sol eli bileğinden koptu. Fabrikaya dava açan genç kadının tek hayali, protez ele kavuşmak
4.11.2018 Gündem
Yardımsever çoban  için destek yağıyor
Yardımsever çoban için destek yağıyor Ağrı’da 9 Ekim’de elektrik teline takılan kuşu kurtarmak isterken, akıma kapılıp ağır yaralanan çoban Ramazan Taşdemir’in elleri dirsek altından kesildi. Haberin duyulması üzerine hayırseverler harekete geçti.
25.10.2017 Gündem
Yüzde 100 yerli protez!
Yüzde 100 yerli protez! İKÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler’in ‘protez el tasarımı’ projesi, TÜBİTAK’tan 140 bin liralık destek aldı. İşler, “Yüzde 100 yerli fikir” diye tanımladığı tasarımıyla, İngiliz ve Amerikan firmalarının yer aldığı pazara 2019’da girerek bir ilki başaracak
8.10.2017 Ege
Son dakika... Ve Musul savaşı bitiyor! Son darbe...
Son dakika... Ve Musul savaşı bitiyor! Son darbe... Irak ordusu, yedinci ayına girmek üzere olan operasyonda sona gelindiğini resmen ilan etti. Ülkenin ikinci büyük kenti, terör örgütü IŞİD'den birkaç günde tamamen temizleniyor. Kuzeybatıdaki iki mahallede çok şiddetli çatışmalar var, ordu birlikleri onlarca teröristi saatler içinde öldürdü. Artık elinde birkaç mahalle kalan terör örgütü, Eski Şehir bölgesinde 450 bin kadar sivili rehin tutuyor.
11.05.2017 Dünya
‘Artık benim de elim var’
‘Artık benim de elim var’ Sol eli bilekten kesilen 69 yaşındaki Halise Koç, Yunusemre Belediyesi’nin yardımıyla 23 yıl sonra protez eline kavuşunca sevinçten böyle çığlık attı
29.04.2017 Ege
‘Hayalim  bisiklet  sürmek’
‘Hayalim bisiklet sürmek’ Aksaray Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencileri, mısır nişastası, tutkal ve misinadan üç boyutlu yazıcı ile mekanik protez el yaptı
11.05.2016 Gündem
3-D baskı teknolojisiyle 'robot el'
3-D baskı teknolojisiyle 'robot el' Doğum sırasında kan akışının sağlanamaması nedeniyle sol kolu ampute edilen 7 yaşındaki Faith Lannox 3-D baskı teknolojisiyle 'robot el'e sahip oldu.
20.05.2015 Ebeveyn
“Kafamı çevirdiğimde  onu görmek iyi geliyor”
“Kafamı çevirdiğimde onu görmek iyi geliyor” Gözde Kocaoğlu’nun filmi “Çekmeköy Underground” vizyona girdi. Kocaoğlu oyunculuğa başlamasına vesile olan abisiyle ilgili “Kafamı çevirdiğimde onu görmek bana iyi gelen bir şey” diyor: “Ama ben bir şeyleri kendim başarmak istiyorum. Ona dayanmaya alışmak istemiyorum”
13.03.2015 Cumartesi
Genç kıza ulaşan ilk isim Uğur Yücel oldu
Genç kıza ulaşan ilk isim Uğur Yücel oldu Basında çıkan haberler sonrası 17 yaşındaki Yeter Beyaztaş’a ilk yardımı ulaştıran isim Uğur Yücel oldu...
8.03.2015 Gündem
Yeter’in düşünü Uğur Yücel  gerçekleştirdi
Yeter’in düşünü Uğur Yücel gerçekleştirdi Dört aylıkken geçirdiği hastalık nedeniyle tedavi sırasında kangren olan ve iki ayağı ile bir elini kaybeden Yeter Beyaztaş 18. yaşına protez el ve ayaklarıyla girmek istemişti.
7.03.2015 Gündem
Tek elle milli takıma yükseldi
Tek elle milli takıma yükseldi Doğuştan sağ eli olmayan 13 yaşındaki Merve Cansu Demir, 7 yaşında doktorunun tavsiyesiyle başladığı masa tenisinde milli takıma kadar yükselerek engelli olmayan sporculara karşı mücadele ediyor.
20.08.2014 Gündem
Aylık 3 bin 500 TL'ye çalışacak engelli bulunamıyor!
Aylık 3 bin 500 TL'ye çalışacak engelli bulunamıyor! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kamu kuruluşlarında açtığı stantlarda lokum, incir, fındık ezmesi ve su satarak geçimlerini sağlayacaklar. Ancak aylık 3 bin 500 lira geliri olan işe sadece üç engelli vatandaş başvurdu.
25.11.2013 Ekonomi
Dünyanın En Ekonomik Protez Eli Üretildi!
Dünyanın En Ekonomik Protez Eli Üretildi! Son dönemde adından oldukça bahsedilen 3 boyutlu yazıcılar şimdi de TIP sektöründe rol oynuyor.
15.05.2013 Teknoloji
Protez El’in Mobil Uygulaması Olur Mu?
Protez El’in Mobil Uygulaması Olur Mu? Youch Bionics adında bir şirket tarafından geliştirilen protez el ve bu protez el için üretilen bir uygulama sayesinde artık protez eller sadece el görüntüsünün ötesine geçip kullanıcısına elini kontrol edebilme imkanı sunuyor.
24.04.2013 Teknoloji Haberleri
Star Wars Teknolojisi Gerçek Oldu
Star Wars Teknolojisi Gerçek Oldu Modern teknolojiyle birlikte Star Wars gibi filmler biraz daha gerçeğe dönmeye başladı. Yıldız Savaşları filmlerinin en ilginç teknolojilerinden biri tıp dünyasına ilham kaynağı oldu.
22.02.2011 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Protez El ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.