Raco

Raco

Son dakika raco haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan raco gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan raco haber sayfamızda...

Raco

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 354 raco haberi bulunmuştur.
Tel Rıfat ve Münbiç’e olası harekatla ilgili flaş açıklama: Varoluşsal bir tehdit!
Tel Rıfat ve Münbiç’e olası harekatla ilgili flaş açıklama: Varoluşsal bir tehdit! Suriye'nin kuzeyine yönelik olası 5. harekatla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tel Rıfat ve Münbiç'i işaret etti. Milliyet.com.tr'ye değerlendirmelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, ABD ve Rusya'nın Tel Rıfat ve Münbiç'te teröristleri himaye ettiğini söyledi ve ekledi: Varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalmışsanız yapmanız gereken bir mücadeleyle karşı karşıyasınız. Yoksa siz bunu yapmazsanız onlar size operasyon yapar.
2.06.2022 Gündem
Suriye'nin kuzeyine 5. harekat sinyali! İki hassas bölge var
Suriye'nin kuzeyine 5. harekat sinyali! İki hassas bölge var Suriye'nin kuzeyinde yeni bir harekat sinyali verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı. Bölgede düzenlenecek olası 5. operasyonla ilgili Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, milliyet.com.tr'ye hassas olan 2 bölgenin olduğunu belirtti.
24.05.2022 Gündem
Sınırda teğmeni şehit eden kaçakçılar, 30 yıl sonra Suriye'de yakalandı
Sınırda teğmeni şehit eden kaçakçılar, 30 yıl sonra Suriye'de yakalandı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karataş sınır bölgesinde güvenlik kuvvetleri ile kaçakçılar arasında 1990 yılında çıkan çatışmada Piyade Teğmen Zafer Toka'yı şehit eden 3 zanlı, 30 yıl sonra Suriye'de Türk güvenlik güçlerinin düzenlediği planlı operasyonla yakalandı.
4.07.2020 Gündem
‘700 bin kişi sınıra geldi’
‘700 bin kişi sınıra geldi’ Esad’a bağlı güçler Rusya’nın desteğiyle İdlib’de ilerlerken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey “Son 3 haftada 200 hava saldırısı oldu. 700 bin kişi Türkiye sınırına hareket etti” dedi.
31.01.2020 Gündem
İki askeri şehit eden teröristlere ceza yağdı
İki askeri şehit eden teröristlere ceza yağdı Afrin'de iki askerin şehit edildiği saldırıya karışan 11 teröristten 7'si üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, 4'ü 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
10.12.2019 Gündem
DHA, DEAŞ'lı teröristlerin yargılamalarını Afrin'de izledi
DHA, DEAŞ'lı teröristlerin yargılamalarını Afrin'de izledi PKK/YPG'den temizlenen Afrin'de, DEAŞ'lı teröristlerin yargılama süreçlerini tüm aşamalarında yerinde görüntüledi. 1,5 yıl önce TSK ve OSÖ'nun başarılı operasyonuyla teröristlerden kurtarılan Afrin'de, Kürt ve Arap uyruklu Suriye vatandaşı 24 hakim ve savcı, bölgede yakalanan terör örgütü DEAŞ üyelerini Suriye kanunlarına göre 'terörist' suçlamasıyla yargılıyor. Terör örgütü PKK/YPG'nin işgal ettiği dönemde, üst katlarında 'sözde' yargılama yapılan, bodrum katlarının ise cezaevi olarak kullanıldığı bina yeniden düzenlenerek, fiziki şartlarıyla da çağdaş standartlarda bir adliye binasına dönüştürüldü. Yargılamaların hukuk standartlarında gerçekleştirildiği Afrin Adliyesi'nde, DEAŞ'lı ve PKK/YPG'li teröristler avukatlarının da katıldığı duruşmalarda yargılanıyor. Yargılanan DEAŞ'lı teröristlerden Abdullah El Fera, "2014 yılında DEAŞ'a katıldım. Halepliyim. Bağdadi'nin ölüm haberini duydum. Bağdadi'nin ölümü DEAŞ'ı bitirir, zaten çok az kalmıştı" dedi.
1.11.2019 Gündem
Açık havada moda şovu
Açık havada moda şovu FENDI İlkbahar-Yaz 2020 Erkek Koleksiyonu, hafta içinde Milano’da modaseverlerle buluştu.
20.06.2019 Cadde
Şengal ve Mahmur'daki PKK hedefleri bombalandı
Şengal ve Mahmur'daki PKK hedefleri bombalandı Kuzey Suriye’de YPG’ye karşı kapsamlı harekat hazırlığı sürerken Türk savaş uçakları PKK’nın Kuzey Irak’taki üslerini bombaladı. Şengal ve Mahmur’daki PKK hedefleri etkili vuruldu.
13.12.2018 Gündem
Afrin'de yakalanan teröristlerden itiraflar: Aylık 250-300 ABD doları maaş alıyordum
Afrin'de yakalanan teröristlerden itiraflar: Aylık 250-300 ABD doları maaş alıyordum Suriye'de, Afrin'in Raco beldesinde jandarma  istihbarat ve terörle mücadele birimlerince düzenlenen operasyonla yakalanarak  MİT tarafından Türkiye'ye getirilmelerinin ardından tutuklanan Suriyeli 11  YPG/PKK'lı terörist, örgütün kirli yapılanmasını ve girdikleri çatışmaları itiraf  etti.
5.10.2018 Gündem
Afrin’de yakalanan iki terörist daha tutuklandı
Afrin’de yakalanan iki terörist daha tutuklandı Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın şehit edilmesi ve akabinde Usta’nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 teröristin tutuklanmasının ardından, MİT ve jandarma ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.
26.09.2018 Gündem
2 askeri şehit eden hainler Afrin’de yakalandı
2 askeri şehit eden hainler Afrin’de yakalandı Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karışan 2 YPG/PKK'lı terörist daha Suriye'de yakalanarak Hatay'a getirildi.Suriye'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi eylemine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında 2 terörist daha Afrin'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi eylemine katıldıkları iddiasıyla 9 kişinin Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı hatırlatılarak, soruşturma kapsamında eyleme katıldığı iddiası bulunan iki şüphelinin daha Afrin/Raco bölgesinde yakalanarak 22 Eylül 2018 tarihinde Türkiye'ye getirilip gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheliler R.B.A. ve R.H.M.'nin kollukça ve Cumhuriyet Başsavcılığına müdafi huzurunda ifadeleri alınıp, Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında elde edilen deliller dikkate alınarak, "Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak, Kasten Öldürmek ve Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak" suçlarından Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı kaydedildi.
11.09.2019 Yaşam
Son dakika: Az önce duyuruldu! Yakalanıp Türkiye'ye getirildiler...
Son dakika: Az önce duyuruldu! Yakalanıp Türkiye'ye getirildiler... Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karışan 2 YPG/PKK'lı terörist daha Suriye'de yakalanarak Hatay'a getirildi.
26.09.2018 Gündem
Afrin’de paketlenen 9 terörist tutuklandı
Afrin’de paketlenen 9 terörist tutuklandı Suriye’de Afrin’in Raco beldesinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimlerince düzenlenen operasyonda yakalanarak MİT tarafından Türkiye’ye getirilen 9 YPG’li terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı...
18.09.2018 Gündem
2 askerimizi şehit eden 9 terörist tutuklandı
2 askerimizi şehit eden 9 terörist tutuklandı Zeytin Dalı Harekatında 2 askerimizi şehit eden 9 YPG/PKK'lı terörist tutuklandı. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, yaptığı yazılı açıklamada,  Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler M.C, A.M,  C.M, F.K, H.K, İ.M, M.M.K, İ.M. ve R.M'nin Raco'da yakalandığını hatırlattı. Zanlıların "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "kasten öldürmek" ve  "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından Hatay Nöbetçi Sulh  Ceza Hakimliğine tutuklanmaları talebiyle sevk edildiğini aktaran Ataman,  şüphelilerin tutuklanmalarına karar verildiğini kaydetti. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet  Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde Usta'nın naaşının kaçırılması olayına  karışan 9 terörist, 14 Eylül Cuma günü Suriye'nin Afrin kentinde jandarma  istihbarat ve terörle mücadele birimleri ile MİT'in çalışmasıyla yakalanarak  Türkiye'ye getirilmişti.
11.09.2019 Haberler
2 askerimizi şehit eden 9 terörist tutuklandı
2 askerimizi şehit eden 9 terörist tutuklandı Zeytin Dalı Harekatında 2 askerimizi şehit eden 9 YPG/PKK'lı terörist tutuklandı.
18.09.2018 Gündem
2 askeri şehit eden 9 teröriste tutuklama talebi
2 askeri şehit eden 9 teröriste tutuklama talebi Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karışan 9 YPG/PKK'lı terörist, tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
18.09.2018 Gündem
2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi
2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de teröristlere yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden, jandarma ve MİT'in Suriye'de ortakalaşa düzenlediği operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirilen, terör örgütü PKK/YPG üyesi 9 terörist, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak'ta, Ömeruşağı köyü bölgesinde çıkan çatışmada, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı şehit oldu. Şehit askerlerin naaşı, yaklaşık 2 ay sonra teröristlerden temizlenen bölgede bulunarak, getirildiği Kayseri'de ve Ankara'da toprağa verildi. 2 askerin şehit edilmesi ve 1'inin naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, 14 Eylül'de Afrin'e bağlı Raco beldesinde, jandarma ve MİT'in düzenlediği operasyonla yakalandı. Türkiye'ye getirilen teröristler, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alındı. İfadelerinde örgütün Suriye'deki ve Türkiye'deki yapılanması ile ilgili bilgiler verdiği öğrenilen teröristler, 4 günlük gözaltı sürelerinin dolmasının ardından bugün jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında Hatay İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınarak Hatay Adliyesi'ne getirildi. Teröristler, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanacak.
11.09.2019 Yaşam
2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi
2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de teröristlere yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden, jandarma ve MİT'in Suriye'de ortakalaşa düzenlediği operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirilen, terör örgütü PKK/YPG üyesi 9 terörist, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.
18.09.2018 Gündem
Şehit eşinin kabrini çiçeklerle donattı
Şehit eşinin kabrini çiçeklerle donattı Katilleri Afrin’de yakalanan şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın acılı eşi Saide Usta, 3.5 yaşındaki kızı Miray Nil ile Ankara’ya gelerek şehit eşinin kabrini ziyaret etti.
15.09.2018 Gündem
Firari teröristlere artık rahat yok!
Firari teröristlere artık rahat yok! MİT’in düzenlediği James Bond filmlerine taş çıkaran operasyonlarla kaçtıkları ülkelerde ‘paketlenip’ Türkiye’ye getirilen firari teröristlerin sayısı artıyor. Son olarak Afrin’den getirilen 9 PKK/PYD’li teröristin sorgusu sürüyor.
15.09.2018 Gündem
9 terörist  Raco’da paketlendi
9 terörist Raco’da paketlendi Afrin’e yönelik düzenlenen harekatta Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı şehit eden ve Üsteğmen Usta’nın cenazesini kaçıran PKK/YPG’li 9 terörist, MİT ve Jandarma’nın Raco’da düzenlediği operasyonda yakalanarak Hatay’a getirildi.
14.09.2018 Gündem
Son dakika... MİT 9 teröristi Afrin'de yakaladı! Türkiye'ye getirildiler
Son dakika... MİT 9 teröristi Afrin'de yakaladı! Türkiye'ye getirildiler Hatay Valisi Erdal Ata, Zeytin Dalı Harekatı sırasında  Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit  edilmesi ve akabinde Usta'nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 teröristin  Afrin'in Raco beldesinde yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini bildirdi. Güvenlik kaynakları; MİT ve Jandarma’nın ortak operasyonu ile Türkiye’ye getirilen 9 YPG’linin, 2 askeri şehit etmesinin dışında, örgüt Afrin’den çekilirken halkın arasına karışarak şehirde kalan ‘uyuyan hücre’ elemanları olduğunu değerlendiriyor.
14.09.2018 Gündem
Afrin’e özel İnzibat Gücü
Afrin’e özel İnzibat Gücü Terörden arındırılan Afrin’de yağma ve hırsızlık olaylarıyla mücadele edecek İnzibat Gücü için ÖSO grupları içinden seçme yapılıyor. Milliyet’e konuşan Suriye Geçici Hükmeti Askeri İnzibat Genel Komutanı Ebu Muhammed, inzibat seçimde “Güçlü ve sağlıklı fiziğe, cephe deneyimine sahip olmasının yanı sıra fikirlerine de önem veriyoruz” dedi...
1.07.2018 Gündem
Afrin’e özel İnzibat Gücü
Afrin’e özel İnzibat Gücü Terörden arındırılan Afrin’de yağma ve hırsızlık olaylarıyla mücadele edecek İnzibat Gücü için ÖSO grupları içinden seçme yapılıyor. Milliyet’e konuşan Suriye Geçici Hükmeti Askeri İnzibat Genel Komutanı Ebu Muhammed, inzibat seçimde “Güçlü ve sağlıklı fiziğe, cephe deneyimine sahip olmasının yanı sıra fikirlerine de önem veriyoruz” dedi...
1.07.2018 Gündem
Örgüt evinde tecavüz
Örgüt evinde tecavüz Zeytin Dalı Harekatı’nda bir süre önce Raco’da terör örgütü PKK/YPG mevzisinde silahıyla birlikte yakalanarak Türkiye’ye getirilen terörist Leyla Y. sorgusunda silah zoruyla örgüte katıldığını belirterek şöyle dedi: “Bir kampa götürdüler, burada 45 gün ideolojik ve silah eğitimi aldık. Eğitimimizin ikinci haftasından itibaren sorumlu sözde komutanlar hepimize uyuşturucu ve cesaret hapları dağıttı. Bu haplarla kendimizi daha güçlü hissedeceğimizi söylediler. Canlı bomba eğitimi aldık.”
20.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Raco ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.