Raco Dağı'nın etekleri bombardıman altında
Raco Dağı'nın etekleri bombardıman altında TSK ve ÖSO güçleri tarafından alınan Raco bölgesine yoğun bombardıman devam ediyor. Sınır birliklerine konuşlanan Fırtına Obüsleri, Raco dağının eteklerinde saklanan ve sızmaya çalışan teröristleri ateş altına aldı. Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ve Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) güçleri tarafından Suriye’nin Raco beldesi alındı. Raco Dağı’nın eteklerinde bulunan mağara, sığınak ve tüneller de gün boyu bombardımana tutuldu. Saklanan ve sızmaya çalışan teröristler ateş altına alındı. Sınır köylerine konuşlanan Fırtına Obüsleri hız kesmeden bomba yağdırmaya devam ediyor. Yapılan bombardıman Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki köylerden de görülürken bölgede askeri araç hareketliliği devam ediyor.
11.09.2019 Haberler
Raco Dağı bombardımana tutuldu
Raco Dağı bombardımana tutuldu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başarıyla yürütülen Zeytin Dalı harekatında Suriye'deki hedefler havadan F-16'larla karadan ise OBÜS ve Çok Namlulu Roketatarlar (CNRA) füzeleriyle vuruluyor.    TSK tarafından Suriye'de terör örgütleri DAEŞ, PKK, YPG ve PYD'ye yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatı başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Belirlenen hedefler Türkiye'den kalkan F-16'lar ve helikopterlerle vuruluyor. Karadan ise OBÜS ve CNRA füzeleri teröristlere nefes aldırmıyor. Suriye'nin Raco dağındaki hedeflerin vurulması sonrasında bölgede yoğun duman yükselişleri gözlendi.
11.09.2019 Haberler
Raco’ya ilerleyiş sürüyor
Raco’ya ilerleyiş sürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Zeytin Dalı harekatı 13. gününde de sürüyor. Teröristlerin yaptıkları yığınaklarla savunma hattı oluşturduğu stratejik öneme sahip Raco beldesine hâkim tepeler kontrol altına alınırken, Mehmetçik ve ÖSO güçlerinin de Raco’ya doğru ilerlemesi de devam etti. Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı", 13. gününde de devam ediyor. Burseya Dağı’nın teröristlerden temizlenmesinin ardından teröristlerin yığınak yaparak savunma hattı oluşturduğu ve stratejik önemi yüksek olan Afrin’in batısındaki Raco bölgesindeki tepelerde de kontrol sağlandı. Raco beldesine ilerleyiş sürüyor Mehmetçiğin ve ÖSO güçlerinin Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Sugediği mevkiinden Raco’ya ilerleyişinin sürdüğü gözlenirken, Afrin’e yönelik yapılan harekatta ilk meskûn mahal operasyonunun da Raco beldesinde başlaması öngörülüyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri