Ramazanda Sağlıklı Beslenme

Ramazanda Sağlıklı Beslenme

Son dakika ramazanda sağlıklı beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ramazanda sağlıklı beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ramazanda sağlıklı beslenme haber sayfamızda...

Ramazanda Sağlıklı Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 133 ramazanda sağlıklı beslenme haberi bulunmuştur.
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri Herkesin içini ısıtan, sofralara anlam katan Ramazan ayı geldi. Beslenme düzenimizin tamamen değişmesi, uzun saatler aç kalmamız ve sonrasında zengin sofralarla tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir mi? "Tam da kış aylarından çıkarken ve yaza hazırlanmaya odaklanırken Ramazan ayı ile birlikte dikkatiniz dağılmasın ve hedefiniz şaşmasın çünkü Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo vermek mümkün." diyen Dyt. Simge Sevinçer Turgut, Ramazan ayı beslenmesiyle ilgili en çok sorulan soruları cevapladı, sağlıklı sahur ve iftar menüsü örneklerini paylaştı.
Oruç tutarken beslenmede dikkat edilmesi gerekenler - Ramazanda ne yemeli?
Oruç tutarken beslenmede dikkat edilmesi gerekenler - Ramazanda ne yemeli? Ramazanda oruç tutarken ne yemeli, ne yememeli? Yaşanan salgın nedeniyle birçok kişi bağışıklık sisteminin zayıflayacağı düşüncesiyle oruç tutmak konusunda kararsızlık yaşıyor. Pandeminin olması sorun değil. Sorun pandemi sürecinde vücudunuzu doğru şekilde korumak. "Hasta olmayan ve bu salgından etkilenmemiş kişiler arzu ettiği takdirde oruç tutabilirler" diyen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, ramazana dair beslenme önerilerinde bulundu
13.04.2021 Genel Sağlık
Oruç tutarken bağışıklığı korumak için öneriler
Oruç tutarken bağışıklığı korumak için öneriler Corona virüs salgını devam ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan bu günlerde oruç tutarken bağışıklığı korumak için önerilerde bulundu.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Ramazanda sloganınız her öğün sebze olsun
Ramazanda sloganınız her öğün sebze olsun Koronavirüs salgını nedeniyle bu ramazan ayını evde karşılıyoruz. Sağlığımızı korumak için daha da özen göstermemiz gereken bu dönemde doğru beslenmenin ipuçlarını Diyetisyen Burak Alifaki veriyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Ramazanda mutlaka tüketilmesi gereken 5 mucize besin
Ramazanda mutlaka tüketilmesi gereken 5 mucize besin Corona virüs salgını nedeniyle ramazanı herkes evinde sakince geçirecek. Ancak ne olursa olsun sahur ve iftar sofraları yine büyük bir zevkle kurulacak. Tabii burada önemli olan ramazanın rehavetine kapılmadan sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatabilmek. Bunun için de birtakım şeylere dikkat etmemiz şart. Peki, ramazanda soframızdan asla eksik etmememiz gereken besinler nelerdir? Ramazanda tüketilmesi gereken 5 mucize besini, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sıraladı
Canan Karatay'dan ramazanda sağlıklı beslenme önerileri
Canan Karatay'dan ramazanda sağlıklı beslenme önerileri İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının insan sağlığı için çok önemli olduğunu, sıcak ve uzun günlerde oruç tutarken bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Ramazanı sağlıklı geçirmek için bunlara dikkat edin
Ramazanı sağlıklı geçirmek için bunlara dikkat edin Ramazan ayı birkaç yıldır yaz mevsimine denk geliyor. Hal böyle olunca oruç tutarken sağlığımızı da dikkat etmek daha fazla önem kazanıyor. Dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, asabiyet ve yorgunluğun sizi ele geçirmemesi için oruç tutarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?
29.05.2018 Gündem
Orucumuzu nelerle açmamalıyız?
Orucumuzu nelerle açmamalıyız? Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ersoy uyardı; "Demli çay kahve ve asitli içecekle oruç açmayın"
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Ramazan'da sağlıklı bir mide için tavsiyeler
Ramazan'da sağlıklı bir mide için tavsiyeler Ramazan öncesinde bilinen kronik rahatsızlığı olanlar, sürekli ilaç kullanan kişiler, mutlaka kendilerini takip eden hekime başvurarak, orucun hastalıkları üzerinde etkisi olup olmayacağı hakkında bilgi almalıdırlar.
29.05.2017 Genel Sağlık
Ramazan'da hangi besin nasıl tüketilmeli?
Ramazan'da hangi besin nasıl tüketilmeli? Ramazan'a özel 30 güne 30 önemli öneri
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Ramazan'da enerjiyi koruyacak besinler
Ramazan'da enerjiyi koruyacak besinler Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi bitkinliğe ve konsantrasyon eksikliğine neden olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gizem Bahçıvan Ramazan'da enerjiyi korunmak için tüketilmesi gereken 12 besini anlattı.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Ramazan'da sağlıklı beslenme için ipuçları
Ramazan'da sağlıklı beslenme için ipuçları Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Nilay Coşkun, iftardan sahura kadar yediğimiz yiyeceklerin niteliğinin, miktarının ve alışkanlıklarımızın bu süreçteki dayanıklılığımızı doğrudan etkilediğini belirtiyor.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, süt ve süt ürünlerinin tok tuttuğunu söyleyerek sağlıklı Ramazan için süt tüketmeyi önerdi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Ramazan'da ağız ve diş sağlığı
Ramazan'da ağız ve diş sağlığı Med. Dent. İbrahim Edhem Mahrebel, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığının koruması için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
2-3 litre su tüketilmeli!
2-3 litre su tüketilmeli! Normalde 2 litre olan su ihtiyacı yaz aylarında 3 litreye çıkıyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger kaybedilen sıvıları yeterli su tüketimiyle yerine koymanın sağlığımız açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Orucunuzu meyve suyuyla açın
Orucunuzu meyve suyuyla açın Uzmanlar, iftarı meyve suyuyla açmanın da uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini kısa sürede yükselteceğini belirtiyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
İftarda acı ve baharat ülser yapıyor!
İftarda acı ve baharat ülser yapıyor! İftarda baharatlı ve acılı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Engin Türkmen, aksi takdirde önce gastrit, daha sonra ise ülser gibi hastalıklarla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunuyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Ramazan'da susamamak için ne yapmalı?
Ramazan'da susamamak için ne yapmalı? Yemek.com kavurucu sıcaklarda oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri, Ramazan'da susamamak için sofralardan uzak tutulması ve mutlaka yenmesi gerekenleri derledi.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Bel çevresinde yağlanma yapıyor
Bel çevresinde yağlanma yapıyor Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık “Gün içerisinde yavaşlayan metabolizmaya iftarla beraber yağlı ve kalorili besinleri yüklemek, besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasını sağlar.“ dedi.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
İftar ve sahuru öğünlere bölün
İftar ve sahuru öğünlere bölün Beslenme Uzmanları Nilhan Esim ve Seniha Selen Acar, metabolizmayı yavaşlatmadan oruç ve beslenmeyi yönetebilmek için; neyi, ne zaman ve hangi ölçüde yemeniz gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Günde bir avuç pikan cevizi
Günde bir avuç pikan cevizi Günde ortalama 100 gram tüketilen pikan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalara göre, pikan cevizi ağaç yemişleri içerisinde en yüksek antioksidan değere sahip.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
NG Afyon’dan  Ramazan tatili
NG Afyon’dan Ramazan tatili Geleneksel ramazan etkinliklerini, şifalı sulardan gelen sağlıklı yaşam konseptiyle birleştiren NG Afyon, ramazan ayında konuklarını ruh ve bedenlerini dinlendirebilecekleri içsel bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.
13.06.2016 Ekonomi
Ramazan'da susuz kalmamak için öneriler
Ramazan'da susuz kalmamak için öneriler Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, suyun yerini başka hiçbir içeceğin tutmayacağının altını çiziyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
İftar ve sahuru ikiye bölün
İftar ve sahuru ikiye bölün Uzman Diyetisyen ve Bariatrik Beslenme Uzmanı Nazlı Acar, iftar ve sahur öğünlerinde tek seferde çok yemek yerine ara vererek ikişer öğün yemeyi tavsiye ediyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Oruç tutarken sağlığınızdan olmayın!
Oruç tutarken sağlığınızdan olmayın! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek “Ramazan’da yeterli ve dengeli beslenmemek ve beraberinde gelen hareketsizlik sonucunda hızla kilo alma riski ile karşı karşıya kalabiliriz." dedi.
17.02.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Ramazanda Sağlıklı Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.