MSB duyurdu: 21 rejim askeri etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 21 rejim askeri etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 5 Mart'ta Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde rejim unsurlarının açtığı ateş sonucu bir askerin şehit olduğu saldırı sonrası 21 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
6.03.2020 Gündem
Son dakika: ABD-Esed rejimi arasındaki çatışmadan ilk görüntüler
Son dakika: ABD-Esed rejimi arasındaki çatışmadan ilk görüntüler Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de bugün bir Amerikan konvoyunun önü, sivil giyimli rejim unsurları tarafından kesildi. Kısa sürede çatışmaya dönüşen gerilimin ardından ABD savaş uçakları havalandı.
12.02.2020 Dünya
Son dakika haberleri... Esed rejimi Türk askerine saldırdı! 5 şehit, 5 yaralı
Son dakika haberleri... Esed rejimi Türk askerine saldırdı! 5 şehit, 5 yaralı Gelen son dakika haberine göre; İdlib'in kuzeyinde Esed rejiminin topçu atışı sonucu 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası tespit edilen hedeflerin ateş altına alındığını açıkladı.
10.02.2020 Gündem
ÖSO, rejim güçlerinin Hama'daki mevzilerini bombaladı
ÖSO, rejim güçlerinin Hama'daki mevzilerini bombaladı Suriye rejim güçlerinin İdlib ve Hama’yı varil bombalarıyla bombalamasına karşılık veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Hamameye’de ve Hama’nın kuzey kırsalındaki tepelerde konuşlanan Suriye rejim güçlerini ağır makineli tüfeklerle ateş altına aldı. Suriye rejim güçlerinin Hamamiye’yi terk etmesinin ardından ÖSO bölgeye girdi. Ancak, Rus ve Suriye savaş uçaklarının bu bölgeyi bombalamasının ardından rejim güçleri geri dönerek Hamamiye’ye yeniden konuşlandı. Rus ve Suriye savaş uçakları ve helikopterleri İdlib’in güney kırsalındaki bölgeyi günlerce bombaladı. Çok sayıda sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırılara karşılık veren ÖSO, Hamameye’de ve Hama’nın kuzey kırsalındaki tepelerde konuşlanan Suriye rejim güçlerini vurdu.
11.09.2019 Haberler
Duma’da bilanço artıyor: 35 ölü
Duma’da bilanço artıyor: 35 ölü Esad rejimi ile Rus kuvvetlerinin Duma’da gerçekleştirdiği hava saldırısında 35 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı. Esad rejimi ve Rus kuvvetleri uçaklarının bugün Şam kırsalındaki Duma’da gerçekleştirdikleri hava saldırısında 35 sivil hayatını kaybetti ve 50’den fazla kişi yaralandı. Öğle saatlerinde başlayan saldırılarda Esad rejimine ve Rusya’ya savaş uçakları 150 bin sivilin yaşadığı Duma’ya 44’den fazla saldırı düzenledi. Saldırıların sebebinin ise Rusya ile Ceyş-ul İslam arasında bir hafta önce, Duma şehrinin durumu üzerine gerçekleştirilen görüşmelerdeki belirsizlikler olduğu tahmin ediliyor.
11.09.2019 Haberler
Suriye rejim güçlerinin saldırısı püskürtüldü
Suriye rejim güçlerinin saldırısı püskürtüldü Özgür Suriye Ordusu, Suriye rejim güçlerinin Cumartesi gününden beri Hama yakınlarındaki birkaç kasabaya yaptığı baskınları püskürttü. Rejim güçlerinden 30 asker öldü. Bir tank ve iki zırhla araç imha edildi. Diğer taraftan, rejim güçlerine ait savaş uçakları bir hafta içinde yaptığı 65 hava saldırısında ve yüz kadar füze attı. Rejim güçleri Siritiyal ve Hınzır tepelerini kontrolünü ele geçirdi. Özgür Suriye ordusuna bağlı İzzet ordusu, Pazar günü öğleden sonra Hama’nın kuzey kesiminde birkaç kontrol noktasını ele geçirdi. Pazar günü öğleden sonra başladığı top atışlarıyla, Hama’nın kuzey bölgesi kırsalında Latamine kasabasındaki Zalkan, Zelin, El Masabneh kontrol noktalarını ele geçirdi. Çatışmalarda rejim güçlerinden ölen ve yaralananlar oldu. İzzet Ordusu Yeni ve eski Zilagat ve Zellin kontrol noktalarını, bir tank bir zırhlı araç ve 130 kalibrelik bir top ele geçirdi. Çatışmalarda onlarca rejim unsuru öldürüldü.
11.09.2019 Haberler
Suriye’de rejim güçleri Deyrizor’a girdi
Suriye’de rejim güçleri Deyrizor’a girdi Suriye’de rejim güçleri, Deyrizor ilindeki DEAŞ kuşatmasını kırarak, 137. Topçu Tugayı’na ulaştı. Suriye’deki Esad güçleri, 2014 yılından beri terör örgütü DEAŞ’ın kuşatması altında bulunan Deyrizor’daki kuşatmayı kırdı. Rejim güçleri, 137. Topçu Tugayı’na ulaştı. Rejim güçleri, Humus’un batısında bulunan Palmira’yı Mart ayında geri almış ve Deyrizor’a doğru ilerleyişe geçmişti. Rejim güçleri Bir Kuseybe, Tar El Tarfavi ve Kasr Tarfavi köylerini DEAŞ’tan alarak Deyrizor’a giriş yapmıştı. Yaklaşık 93 bin kişinin yaşadığı Deyrizor şehri, 2014 yılından beri DEAŞ kuşatması altındaydı.
11.09.2019 Haberler
Suriye rejim güçleri İdlib’i vurdu: 10 ölü, 6 yaralı
Suriye rejim güçleri İdlib’i vurdu: 10 ölü, 6 yaralı Suriye’de rejim güçlerinin İdlib kentine düzenlediği hava saldırısında 10 sivil hayatını kaybederken, 6 sivil de ağır yaralandı. Suriye rejim güçleri, bugün İdlib’e bağlı Han Şeyhun kasabasına hava saldırısı düzenledi. Bir marketin hedef alındığı saldırıda ilk belirlemelere göre 10 sivilin hayatını kaybettiği, 6 sivilin de ağır yaralandığı açıklandı. Kasabada büyük hasar oluşurken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
11.09.2019 Haberler
Ev ev dolaşıp gördüklerini öldürdüler!
Ev ev dolaşıp gördüklerini öldürdüler! Birleşmiş Milletler, savaşın bitmesinin an meselesi olduğu Halep'te rejim güçlerinin dört ayrı bölgede ev baskınları yaptığını ve 82 sivili öldürdüğünü dünyaya duyurdu. Uluslararası örgütün verdiği bilgiye göre, öldürülenler arasında 24 çocuk ve kadın var.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri