162 yıllık tabloda 'iPhone' detayı! Tim Cook'u şaşkına çevirdi: 'Yemin ederim orada'
162 yıllık tabloda 'iPhone' detayı! Tim Cook'u şaşkına çevirdi: 'Yemin ederim orada' Avusturya'nın en ünlü ressam ve düşünürlerinden Ferdinand Georg Waldmüller'in "Beklenen" adlı tablosu, son dönemde sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Bunun sebebi ise sanatçının 162 yıl önce resmettiği tabloda beliren 'iPhone' detayı.
6.10.2022 Dünya
"Piyano beni bana yeniden anlatan eşsiz bir enstrüman"
"Piyano beni bana yeniden anlatan eşsiz bir enstrüman" Başkent Ankara'ya dair en eski tasvirin yer aldığı ve Amsterdam'daki ünlü Rijksmuseum envanterine kayıtlı tablo bir süredir Rahmi M. Koç Ankara Müzesi'nde sergileniyor. Uzun süre Halep'e ait olduğu düşünülen ancak Ankara'yı tasvir ettiği Semavi Eyice tarafından ispatlanan tablo, piyanist ve besteci Necati Şekkeli'ın Piano Turca projesinin üçüncü albümüne ilham oldu. 18. yüzyıla tarihlenen tablodaki tasvirlerin her birinden ilhamla piyano ve senfonik versiyonlardan oluşan iki farklı kayıt ortaya çıkaran Necati Şekkeli, projenin hikâyesini anlattı.
23.11.2020 Kültür Sanat
Adak için müzeye tablo bağışladı, torunu iyileşince geri istedi
Adak için müzeye tablo bağışladı, torunu iyileşince geri istedi Hollanda'da, 7 yıl önce beyin tümörü saptanan torununu iyileşmesi için adak olarak Amsterdam'daki Rijksmuseum'a (Devlet Müzesi) değerli bir tablo bağışlayan kadın, torunun hastalığı yenmesinin ardından, müzeden resmi geri istiyor.
19.09.2020 Dünya
Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi
Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi Müzeler, seyahat ettiğimiz her şehirde ilk olarak görmek istediğimiz yerler oluyor. Öyle ki müzeler gerek mimari açıdan taşıdığı estetik değerleriyle gerek seyahat edilen şehir hakkında bize verdiği önemli bilgiler nedeniyle insanlık açısından çok önemli bir miras. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi...
27.07.2020 Dünya
Rijksmuseum’dan  evde kalma challenge’ı
Rijksmuseum’dan evde kalma challenge’ı Rijksmuseum, koranavirüsü sebebiyle evinde kendini izole eden takipçileri için sosyal medya hesapları üzerinden önceki gün Tussen Kunst & Quarantaine adlı Instagram kullanıcısının başlattığı bir projeyi paylaştı.
21.03.2020 Kültür Sanat
Dünyanın en sevilen 20 müzesi
Dünyanın en sevilen 20 müzesi Seyahat için gidilen kentlerde müzelere uğramak en önemli turistik faaliyetlerden biridir. Şöhreti, bulunduğu kenti aşan, her yıl milyonlarca turistin akınına uğrayan bu müzelerin en çok beğenilenlerini derledik. işte en sevilen 20 müze.
28.08.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri