Robotik

Robotik

Son dakika robotik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan robotik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan robotik haber sayfamızda...

Robotik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.784 robotik haberi bulunmuştur.
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma ABD'li robot üretimi yapan bir şirketin son ürettiği cihazın fotoğrafları dünyada ses getirdi. Söz konusu robotun özellikleri ise uluslararası medyada gündem haline geldi.
24.04.2024 Dünya
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında Türk robotik takımları, ABD Houston’da 21 Nisan’a kadar sürecek 2024 FIRST Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda yer alıyor.
19.04.2024 Gündem
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır "Türkiye'de yeni nesilde yüksek bir risk alma, girişimci olma iştahı mevcut. Yatırım miktarları hâlâ gelişmiş piyasaların altında olsa da bu oran giderek artıyor..."
5.04.2024 Milliyet Executive
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz Vakıf Katılım'ın 2022 yazında başlattığı ve ilk durağı Hatay olan Vakıf Eserleri Envanter projesiyle şehirdeki tarihi yapılar ayrıntılı fotoğraflandı. Şimdi bu fotoğraflar, depremin büyük ölçüde hasar verdiği eserlerin ayağa kaldırılmasında kılavuzluk edecek.
15.04.2024 Milliyet Executive
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir Kalpte aşırı ve kontrolsüz şekilde görülen hücre büyümeleri kalp kaynaklı olabiliyor ya da diğer organlardan kanserli hücrelerin sıçramasıyla görülebiliyor. Kalp tümörlerinin genellikle tesadüf eseri ortaya çıktığı biliniyor. Tümörden habersiz hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik ve kilo kaybı belirtileriyle doktora başvuruyor. Tümör, yapısına göre kalp içinde 1-2 cm boyutlarından 10-12 cm boyutlarına kadar büyüyebiliyor. Prof. Dr. Burak Onan, kalp tümörlerinde robotik cerrahinin önemi ile ilgili bilgiler verdi.
31.03.2024 Genel Sağlık
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliği
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliği Prometeon Türkiye, TEGV’in Ateşböceği Öğrenim Birimi Tır’larının lastik tedarikçisi olarak anlamlı bir iş birliğine imza attı.
29.03.2024 Vitrin
‘Avrupa, İK avcılığı yapıyor’
‘Avrupa, İK avcılığı yapıyor’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Avrupa’nın Türkiye’de İK avcılığı yaptığını, beyin göçünün tersine çevrilmesi gerektiğini söyledi.
28.03.2024 Ekonomi
Haydi herkes kütüphaneye!
Haydi herkes kütüphaneye! 60.Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 27 Mart’a kadar Rami Kütüphanesi’nde devam edecek Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’nde katılımcıları yapay zekâ atölyeleri, 3D yazıcı atölyeleri, akıllı kitap atölyeleri, yazılım ve kodlama atölyeleri, robotik atölyeleri ve staj simülasyonları bekliyor.
25.03.2024 Kültür Sanat
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır'
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır' Türkiye’de okul ve sporun bir arada yürütebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Florya’daki yeni kampüsünde de aynı amaçla hareket etti. Vakıf Başkanı Akın Süel ile Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat bu mükemmel düzeni nasıl kurduklarını MİLLİYET’e anlattı.
24.03.2024 Diğer
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı DenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024 Vitrin
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirti
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirti Her şey normal seyrinde ilerliyordu. Üniversiteyi bitirmişti, akademik kariyerini sürdürmek için yüksek lisansa başlamıştı. İşte ne olduysa o zaman oldu. 8 yıl içinde tüm kaslarının kontrolünü kaybeden Gürkan Özcan ALS hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı hale geldi. Ancak yılmadı. Kendisine 'Yerli Ve Milli Hawking' diyen Gürkan, abisinin desteği sayesinde yeniden kavuştuğu kendi sesiyle binlerce kişinin takip ettiği bir isim oldu.
22.03.2024 Yaşam
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknoparklarımız bünyesinde tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesinin destekçisi oluyoruz. Teknoparklarımızda tarım teknolojilerinde çalışan 257 teknoloji girişimimize bugüne kadar sağladığımız Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Bakan Tekin: Türkiye'de eğitim öğretim altyapısını ikiye katladık
Bakan Tekin: Türkiye'de eğitim öğretim altyapısını ikiye katladık Tuzla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Tuzla'ya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) kazandırıldı. Çocukların ilgi ve yeteneklerine hitap eden 11 atölyenin bulunduğu merkez Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açıldı.
19.03.2024 Gündem
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek 6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024 Ekonomi
'Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız'
'Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "'Türkiye Yüzyılı'nda Edirne'mizi gerçekleştirdiğimiz projelerle ihya etmeye devam edeceğiz. Edirne için Edirneliler için yeni hedefler koymaya, projeler üretmeye devam edeceğiz. Serhat şehri olmak demek, öncü olmak demektir. Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
'TEKNOFEST kuşağımız teknoloji yolculuğumuzun akıncıları olacak'
'TEKNOFEST kuşağımız teknoloji yolculuğumuzun akıncıları olacak' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "TEKNOFEST kuşağımız, ülke tarihimizde nice engellemelere maruz kalmış bilim ve teknoloji yolculuğumuzun gelecekteki yol göstericileri, öncüleri, akıncıları olacak" dedi.
13.03.2024 Ekonomi
'Ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik'
'Ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sağlıktan ulaşıma, turizmden teknolojiye her alanda büyük dönüşümlere imza atarak ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik. Küresel rekabetin bilim, teknoloji ve katma değerli üretim üzerinden şekillendiği 21'inci yüzyılda 'Teknoloji Üreten, Güçlü Türkiye'yi inşa ettik. Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıma yolculuğunda en önemli yol arkadaşımız gençlerimiz olmuştur" dedi.
12.03.2024 Ekonomi
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı FIRST Robotcs Competton liselerarası robot yarışmasında öğrenciler büyük emek verip tasarladıkları robotlarını kullanarak verilen görevleri tamamlamak için zamanla yarıştı.
8.03.2024 Haberler
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden büyük başarı! Robotik yarışma heyecanı FIRST Robotcs Competton liselerarası robot yarışmasında öğrenciler büyük emek verip tasarladıkları robotlarını kullanarak verilen görevleri tamamlamak için zamanla yarıştı.
8.03.2024 Gündem
Bakan Kacır: TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruz
Bakan Kacır: TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, "Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onların yanında yer alıyoruz” dedi.
6.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Robotik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.