Robotu

Robotu

Son dakika ROBOTU haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ROBOTU gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ROBOTU haber sayfamızda...

Robotu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.366 robotu haberi bulunmuştur.
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma ABD'li robot üretimi yapan bir şirketin son ürettiği cihazın fotoğrafları dünyada ses getirdi. Söz konusu robotun özellikleri ise uluslararası medyada gündem haline geldi.
24.04.2024 Dünya
Arkadaşım robot
Arkadaşım robot Bu senenin En İyi Animasyon dalında Oscar adaylarından olan “Robot Dreams/Robot Düşleri” yalnızlık, arkadaşlık, bağlılık temaları üzerine çok duygusal bir hikâye anlatıyor.
19.04.2024 Kültür Sanat
Zeka  ‘yapay’ savaş  gerçek
Zeka ‘yapay’ savaş gerçek Teknoloji rakipleri OpenAI, Google ve Mistral, 12 saat içinde peş peşe yapay zeka uygulamalarını piyasaya sürdü.
14.04.2024 Dünya
Bu da şeriata uygun robot
Bu da şeriata uygun robot Suudi Arabistan, yapay zekalı “kadın” robotu Sara’yı tanıttı.
27.03.2024 Dünya
Aşık Veysel şaşırttı!
Aşık Veysel şaşırttı! Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için ölümünün 51’inci yılında Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.
23.03.2024 Cadde
Lale tarlalarında yapay zeka robotu
Lale tarlalarında yapay zeka robotu Dünyanın en büyük lale üreticisi Hollanda, devasa lale tarlalarında yapay zeka robotları kullanmaya başladı.
22.03.2024 Ekonomi
Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi
Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Sivaslı dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun insansı robotunu sahnede konser verirken görenler hayrete düştü.
21.03.2024 Haberler
ABD'li teknoloji devi Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı
ABD'li teknoloji devi Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı ABD'li çip devi Nvidia, bazı işlemleri önceki çiplerden 30 kat hızlı yaptığı söylenen yeni yapay zeka çipini tanıttı.
19.03.2024 Dünya
‘Grok’ savaşı!
‘Grok’ savaşı! Yine zirveye oynayan Elon Musk, kendisinin yapay zeka sohbet robotu Grok’u öne geçirmek için rakipleri ChatGPT ve Gemini’yi batırmaya çalışıyor!
3.03.2024 Dünya
Hedef 5G’ye daha yerli geçebilmek
Hedef 5G’ye daha yerli geçebilmek Teknolojide dışa bağımlılığı azaltmanın öncelikleri olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Yerlilik oranı artsın, endüstriler ve paydaşlar hazırlıklarını tamamlasın, daha sonra 5G’ye en hazır şekilde geçiş yapalım” dedi.
28.02.2024 Ekonomi
ChatGPT ‘mavi ekran’ verdi
ChatGPT ‘mavi ekran’ verdi Yapay zeka şirketi OpenAI’nin geliştirdiği dil robotu ChatGPT, saatlerce kullanıcıların sorgularına saçma cevaplar verdi.
23.02.2024 Teknoloji
SAS'lar devrede! Marmara'da kayıp gemicileri arama çalışmalarında 6. gün
SAS'lar devrede! Marmara'da kayıp gemicileri arama çalışmalarında 6. gün Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi.
20.02.2024 Haberler
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı Gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldığını duyurdu. Robotların ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabildiği belirtildi.
19.02.2024 Teknoloji
Batan gemide yeni iddia: ‘Dümende aşçı Zeynep mi vardı?
Batan gemide yeni iddia: ‘Dümende aşçı Zeynep mi vardı? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa, Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan “Batuhan A” isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.
19.02.2024 Gündem
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de devam ederken enkazdan yeni görüntüler ortaya çıktı.
18.02.2024 Gündem
Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi
Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi İmralı Adası güneyinde batan 'Batuhan A' adlı kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Gece saatlerinde ise ekipler 51 metre derinlikte olan geminin yanına su altı robotuyla inerek içine baktılar. Gemi 51 metre derinlikte ise ekipler tarafından görüntülendi.
16.02.2024 Gündem
Nitelikli tarım, yapay zeka ve insansız araç
Nitelikli tarım, yapay zeka ve insansız araç Şirketlerimizin sürdürülebilirlik ve iklim dostu uygulamalarına bu köşede olabildiğince yer vermeye çalışıyoruz. Bu tür projeleri önemsiyoruz çünkü sekiz milyar insanı doyurmanın yolu sürdürülebilir tarımdan geçiyor. Sürdürülebilir tarım için ise teknolojinin etkin ve doğaya uygun şekilde kullanılması şart.
30.01.2024 Ekonomi
Türk pamuğuna DNA’lı takip yolda
Türk pamuğuna DNA’lı takip yolda Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslak tebliğle pamukta DNA barkodlu kimliklendirme yapılacak. Tekstilde Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması için pamuk üretiminde standartlaşma sağlanacak.
29.01.2024 Ekonomi
Hızlı büyüyor, yeni borsa şirketi yolda
Hızlı büyüyor, yeni borsa şirketi yolda Başta gayrimenkul, turizm ve teknoloji olmak üzere altı alanda yatırıma hız vereceklerini belirten Hasan Peker, yeni halka arza hazırlandıklarını söyledi.
24.01.2024 Ekonomi
Asgari Ücret 2024 - Brüt ve Net Asgari Ücret Zam Sonrası Ne Kadar Oldu? Geçmiş Yıllara Ait Asgari Ücret Miktarı
Asgari Ücret 2024 - Brüt ve Net Asgari Ücret Zam Sonrası Ne Kadar Oldu? Geçmiş Yıllara Ait Asgari Ücret Miktarı Çalışma hayatında yer alan kişilerin odak noktasında asgari ücret miktarı alıyor. Asgari ücret işçilerin gereksinimlerini karşılayabileceği en düşük ücrettir. Bunun anlamı işverenin asgari ücret altında ödeme yapamayacağıdır. Asgari ücret miktarı her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Brüt ve net asgari ücret ne kadar oldu? 2024 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret kaç TL oldu? Geçmiş yıllara ait asgari ücret ve 2024 asgari ücret oranları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Ekonomi
Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 2024 SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama
Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 2024 SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama Uzun yıllar boyunca çalışma hayatı içerisinde yer alan insanlar emekli olacağı günün hayalini kurarken akıllarını en çok karıştıran sorulardan birisi de ‘ne kadar emekli maaşı alırım?’ oluyor. Emekli maaşı hesaplama işlemi ödenen prim miktarı gibi değişik kriterlere göre değişiyor. Hesaplamanın başında prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş geliyor. Türkiye’de 3 farklı sigorta sistemi bulunuyor. 4A, 4B ve 4C şeklindedir. SGK’nın maaşını merak edenler için emeklilik hesaplama robotu var. e-Devlet platformundan da emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor. Bugün emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım? 2024 ve emekli maaşı hesaplama ve SGK emeklilik hesaplama robotu için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Ekonomi
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler Her çift evlenmeden önce çeyiz hazırlığında bulunur. Hayatlarını birlikte idame ettirecek çiftlerin evinde bulunması gereken eşyalardır. Çeyiz listesindeki eşyalar erkek veya kadınlar için eski dönemlerde her ne ayrı olsa da günümüzde gelin ve damat tarafından ortak olarak alınır. Her evde bulunması gereken bu listede salondan mutfağa, banyodan yatak odasına kadar pek çok eşya bulunmaktadır. Pek çok çiftin evlenmeden önce almaya çalıştığı bu eşya listesi oldukça kabarık olduğundan dolayı eksik kalanlar da olabiliyor. 2024 detaylı mutfak, banyo, salon erkek ve kız eksiksiz çeyiz listesi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Yaşam
Emekli Maaşı 2024 Ne Kadar? Emekli ve Memur Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? SSK ve Bağ-Kur En Düşük Emekli Maaşları
Emekli Maaşı 2024 Ne Kadar? Emekli ve Memur Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? SSK ve Bağ-Kur En Düşük Emekli Maaşları Çalışma hayatının içerisinde uzun yıllar yer alan kişiler prim ve yaş kriterinin tamamlanması ile birlikte emekliliğe hak kazanıyor. SGK’da 4A, 4B, ve 4C şeklinde üç ayrı sigorta sistemi bulunuyor. Emekli maaşı hesaplaması her sistemde farklı şekilde yapılıyor. Bu nedenle emekli aylığı miktarı kişinin çalıştığı kurum, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanıyor. 2024 en düşük emekli aylığı ne kadar oldu? Emekli maaşı ne kadar? SSK ve Bağkur emekli aylığı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
4.01.2024 Ekonomi
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film Önerileri
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film Önerileri Yetişkin veya çocuk bireylerin severek izlediği film türlerinin başında animasyon geliyor. Her yaştan herkesi eğlendiren, güldüren, duygulandıran ve özellikle çocuklara yönelik eğitici mesajlar içeren birbirinden güzel eski ve yeni birbirinden güzel animasyon filmleri bulunuyor. Disney yapımlarından Japon yapımlarına kadar uzun uzun animasyon film listesi yer alıyor. Dünyanın en çok izlenen, en iyi, en beğenilen, eğitici ve ödüllü animasyon film önerileri arayanlar ‘Animasyon Filmleri 2024’ içeriğimizden film listesine ulaşabilirler.
2.01.2024 Kültür Sanat
2024’te hayatımıza yön verecek teknolojiler
2024’te hayatımıza yön verecek teknolojiler Bu yıla damgasını vuran yapay zeka iyice hayatımıza girerken, yaratıcılık süper hız kazanacak. Elektrikli ve otonom araçlarda büyük hamleler görülecek. Kişisel veriler ve güvenliği daha da değerli hale gelecek.
31.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Robotu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.