Roma Dönemine Ait

Roma Dönemine Ait

Son dakika roma dönemine ait haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan roma dönemine ait gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan roma dönemine ait haber sayfamızda...

Roma Dönemine Ait

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.504 roma dönemine ait haberi bulunmuştur.
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı Tokat’ın Sulusaray ilçesinde peş peşe meydana gelen depremler sonrası İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları dökülünce, Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı.
23.04.2024 Haberler
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı Tokat’ın Sulusaray ilçesinde peş peşe meydana gelen depremler sonrası İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları dökülünce, Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı.
23.04.2024 Gündem
Tam 800 metre! Antalya'da müthiş keşif
Tam 800 metre! Antalya'da müthiş keşif Antalya'nın tarihi sembollerinden Hıdırlık Kulesi'nde gerçekleşen arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait 3 bin 500 yıllık 800 metre uzunluğunda sütunlu cadde keşfedildi. Şu ana kadar 100 metresinin gün yüzüne çıkarıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Şube Müdürü Ezgi Öz, "Kaleiçi’nin önemli bulgularından biri. Üçkapılar'a kadar uzanıyor ve denize kadar olan bağlantısını bulduk" dedi.
18.04.2024 Gündem
Türkiye'den kaçırılan 25 bin 525 eser yurda döndü
Türkiye'den kaçırılan 25 bin 525 eser yurda döndü Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele ekiplerinin 1980 yılından beri izini takip ettiği, yurt dışına kaçırılan 25 bin 525 tarihi eser ve kültür varlığı, Türkiye'ye geri getirildi.
14.04.2024 Gündem
Son 20 yılda 12 bin tarihi eser Türkiye’ye getirildi: 8659 eser de yolda
Son 20 yılda 12 bin tarihi eser Türkiye’ye getirildi: 8659 eser de yolda Farklı dönemlerde yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin 12 bin 135’i 2002-2024 yılları arasında ülke topraklarına geri getirildi. Türkiye yakın zamanda 8000 tarihi eserine daha kavuşacak.
8.04.2024 Gündem
Diyarbakır'da bulundu! 12 bin yıllık tarihinde bir ilk
Diyarbakır'da bulundu! 12 bin yıllık tarihinde bir ilk Diyarbakır'ın 12 bin yıllık tarihinde bir ilk! Diyarbakır surlarının 4'üncü etabında yapılan kazıda Roma dönemine ait "lahit" bulundu. İşte detaylar...
3.04.2024 Gündem
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu Diyarbakır surlarının 4’üncü etabında olan 75 numaralı burç ile Saint George Kilisesi arasında yapılan kazıda Roma dönemine ait olduğu belirlenen ‘lahit’ bulundu. Lahit, kentte bulunan ilk lahit oldu.
3.04.2024 Gündem
Evinin bahçesinde kaçak kazı yaptı, yakalandı
Evinin bahçesinde kaçak kazı yaptı, yakalandı Eskişehir’de evinin bahçesinde kaçak kazı yapan şahıs yakalandı.
26.03.2024 Gündem
Roma dönemine ait! Durdurulan araçtan tam 14 gözyaşı şişesi çıktı
Roma dönemine ait! Durdurulan araçtan tam 14 gözyaşı şişesi çıktı Edirne'de durdurulan otomobilden çıkanlar polisi bile şoke etti. Roma dönemine ait tam 14 gözyaşı şişesi bulundu. İşte detaylar...
19.03.2024 Gündem
Yer: İznik! Asitle delip hazine aradılar
Yer: İznik! Asitle delip hazine aradılar  Dünyaca ünlü tarihi kent İznik’e dadanan defineciler Roma döneminin önemli eserleri arasında gösterilen tarihi kaya mezarı asitle eritmeye çalıştı. Jandarma tarafından suçüstü yakalanan definecilerin eritmeye çalıştığı kaya mezarı da görüntülendi. 3 defineci de tutuklandı.
19.02.2024 Gündem
‘Afrodisias rekor kıracak’
‘Afrodisias rekor kıracak’ Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisias Antik Kenti için 1 milyar 750 bin lira bütçe ayrıldı.
15.02.2024 Kültür Sanat
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak Bakan Ersoy, Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias Antik Kenti’ne 120 yıldır kazı çalışmalarının yürütüldüğünü ve ancak yüzde 12’sinin kazıldığını söyledi. Aphrodisias’a bu yıl içerisinde yapmayı planladıkları projeleri açıklayan Bakan Ersoy, projelere toplam 1 milyar 750 milyon TL bütçe ayırdıklarını duyurdu.
14.02.2024 Gündem
Roma dönemine ait tarlada gömülü halde bulundu! Müzede sergilenmeye başladı
Roma dönemine ait tarlada gömülü halde bulundu! Müzede sergilenmeye başladı Çorum'da tarlada bulunan Roma dönemine ait küp dikkatli bir şekilde çıkarıldı ve müzede sergilenmeye başladı. İşte o kareler...
31.01.2024 Gündem
Çiftçi tarlasında tesadüfen buldu!  Müzeye nakledildi
Çiftçi tarlasında tesadüfen buldu! Müzeye nakledildi Çorum’un Ortaköy ilçesinde tarlada bulunan Roma dönemine ait hububat depolama küpü müzeye teslim edildi.
31.01.2024 Gündem
İhbar sonrası ekipler harekete geçti! Roma dönemine ait taş mozaik tablo ele geçirildi
İhbar sonrası ekipler harekete geçti! Roma dönemine ait taş mozaik tablo ele geçirildi Yalova’da Suriye’den kaçak yollarla Türkiye sokulduğu değerlendirilen Roma dönemine ait “taş mozaik tablo” ele geçirilirken 1 kişi gözaltına alındı.
2.01.2024 Gündem
3 tarihi eser ortada kaldı! Taraflar karakolluk oldu
3 tarihi eser ortada kaldı! Taraflar karakolluk oldu Yalova'nın Safran köyünde bulunan Roma dönemine ait 3 tarihi mezar stelinin Yalova Müze Müdürlüğü’ne naklinin engellendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Ortada kalan eserler Altınova ilçesine nakledildi.
27.12.2023 Gündem
Diyarbakır’da büyük keşif! ‘Tamamıyla ortaya çıktı’
Diyarbakır’da büyük keşif! ‘Tamamıyla ortaya çıktı’ Diyarbakır’ın kalbi olarak nitelendirilen ve Sur ilçesindeki 9 bin yıllık Amida Höyük'teki Artuklu Sarayı arkeolojik kazı çalışmalarında, 2023 sezonu sona erdi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte, Artuklu Sarayı'na açılan kapının ortaya çıktığı belirtildi.
25.12.2023 Gündem
Adıyaman'da Roma dönemine ait bir kadının rölyefine rastlanıldı
Adıyaman'da Roma dönemine ait bir kadının rölyefine rastlanıldı Adıyaman'da, Perre Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait bir kadının rölyefi (kabartma) bulundu.
10.12.2023 Gündem
Adıyaman'da büyük keşif! Tam 1800 yıllık
Adıyaman'da büyük keşif! Tam 1800 yıllık Adıyaman’da, Perre Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait 1800 yıllık, 17 bireye ait oda mezar bulundu.
8.12.2023 Gündem
ABD'ye kaçırıldı, Türkiye'ye iade edildi! Antalya Müzesi'nde sergilenecek
ABD'ye kaçırıldı, Türkiye'ye iade edildi! Antalya Müzesi'nde sergilenecek Boubon Antik Kenti'nin 60 yıl önce yağmalanması sonucu ABD'ye kaçırılan ve Türkiye'ye iadesi sağlanan 41 tarihi eser ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.
7.12.2023 Kültür Sanat
Evin bahçesi çöktü! Şoke eden mezarlık ortaya çıktı
Evin bahçesi çöktü! Şoke eden mezarlık ortaya çıktı Gaziantep’te bir evin bahçesindeki çökmenin ardından 2,5 metre yüksekliğinde Roma dönemine ait tek oda mezar, 5 adet insan kemiği, 1 adet içi boş çömlek ve 1 adet bronz fibula iğnesi bulundu. Bölgede, incelemeler devam ediyor.
4.12.2023 Gündem
Tarihi taşlarla havalimanında yakalanan Belçikalı turistin cezası belli oldu
Tarihi taşlarla havalimanında yakalanan Belçikalı turistin cezası belli oldu Antalya Havalimanı'nda Roma dönemine ait 3 taş ile yakalanan Belçikalı Kim Mike W Mergits, 10 ay hapis ve adli para cezasına mahkum edildi. Sanığın etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
30.11.2023 Gündem
Kazıldıkça ortaya çıktı! 'Müzede sergileyeceğiz'
Kazıldıkça ortaya çıktı! 'Müzede sergileyeceğiz' Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünde bir bahçe sahibinin fidan dikmek için çukur açarken tesadüfen bulduğu, Roma dönemine ait olan taban mozaik alanı genişletilerek 84 metrekareye yayıldı.
7.11.2023 Gündem
Fabrika inşaatında ortaya çıktı! 1800 yıllık mermer stel
Fabrika inşaatında ortaya çıktı! 1800 yıllık mermer stel Yalova'da bir fabrikanın genişletilmesi için iş makinesiyle kazı yapan ekipler, molozlar arasında 2 parça halinde duran tarihi eseri görünce çalışmaları durdurarak jandarmaya haber verdi.
3.11.2023 Gündem
Villa inşaatı kazısında bulunan mezar için çalışmalar başladı
Villa inşaatı kazısında bulunan mezar için çalışmalar başladı Yalova'nın Termal ilçesi Akköy'de villa inşaatı çalışma kazısında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu düşünülen küp mezarda Yalova Müze Müdürlüğü kurtarma kazısı çalışması başlattı.
27.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Roma Dönemine Ait ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.