‘Skolyoz’da erken teşhis çok önemli
‘Skolyoz’da erken teşhis çok önemli Her 30 çocukta bir görülen ve tedavi edilmediğinde ciddi duruş bozukluklarına neden olan üç boyutlu bir omurga deformitesi olan skolyozda erken teşhisin önemine dikkat çeken uzmanlar, “çocuklarınızın sırtını mutlaka kontrol edin” uyarısında bulundu.
18.01.2023 Gündem
Beldeki bu ağrı çok karıştırılıyor! Ağrı bacağa doğru...
Beldeki bu ağrı çok karıştırılıyor! Ağrı bacağa doğru... Her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bu kadar yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Bel ağrılarının kimi zaman omurgadaki sıkıntıları işaret ettiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Çağatay Öztürk omurga daralmaları sonucu oluşan ağrıları ve tedavi yöntemlerini anlattı
8.08.2020 Genel Sağlık
Merve Özbey: Benden size 'hayırsız evlat' hikayesi çıkmaz!
Merve Özbey: Benden size 'hayırsız evlat' hikayesi çıkmaz! Şarkıcı Merve Özbey, hakkında ortaya atılan 'hayırsız evlat' iddialarına yanıt verdi.
19.06.2019 Cadde
Fenerbahçe'den Oğuz Kağan açıklaması!
Fenerbahçe'den Oğuz Kağan açıklaması! Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü ile karşılaştığı maçta sakatlanan ve ayağında kırık tespit edilen genç oyuncu Oğuz Kağan Güçtekin ameliyat oldu. Sarı-Lacivertli kulüp sakatlıkla ilgili açıklamada bulundu.
30.06.2020 Fenerbahçe
Sağlığımızı bozan moda alışkanlıkları
Sağlığımızı bozan moda alışkanlıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenler hakkında önerilerde bulundu.
2.08.2018 Moda
Roberto Soldado'da kırık şoku!
Roberto Soldado'da kırık şoku! Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, sol el 4. tarak kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat edildi.
30.06.2020 Fenerbahçe
Okul çantası ağırlığı ne kadar olmalı?
Okul çantası ağırlığı ne kadar olmalı? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk “Okul çağına gelen çocukların alışık olmadıkları yeni bir yaşam stiline geçmesiyle birlikte bel, sırt ve boyun ağrısı gibi şikayetler görülme riski artıyor” diyor. Ve okul çantası ağırlığı ne kadar olmalı sorusunu sizler için yanıtlıyor…
18.09.2017 Ebeveyn
Suda boğulmaların en büyük nedeni buymuş
Suda boğulmaların en büyük nedeni buymuş Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk yazın denizde yapılan şakaların nelere yol açabileceğini anlattı.
12.07.2017 Genel Sağlık
Fatma Girik ameliyat oldu
Fatma Girik ameliyat oldu Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Fatma Girik (73) kalça kemiği rahatsızlığı sebebiyle  Liv Hospital’da ameliyat oldu.
17.11.2016 Cadde
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu Türk sinemasının efsane oyuncularından Fatma Girik, kalça rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyat edildi. Fatma Girik, kalça rahatsızlığı nedeniyle Beşiktaş'taki Liv Hospital Hastanesi'nde operasyon geçirdi. 73 yaşındaki oyuncunun kalça kemiğinden ameliyat olduğu kaydedilirken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ünlü sanatçının ameliyatına giren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç Dr. Çağatay Öztürk, Fatma Girik'in hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, "Sanatçının, son dönemde artan bir kalça ağrısı vardı. Geçen hafta itibarıyla artık yürüyemez hale gelmişti. Yapılan tetkiklerde kalça ekleminde bir dejenerasyon saptadık ve kalça eklemini protezle değiştirdik. Kendisi şu an yürüyor. Bir, iki gün daha hastanede fizik tedavi süreci var. Ondan sonra eve çıkaracağız. Muhtemelen hafta başında taburcu edilir” dedi. Girik’in, hastanede 2-3 günlük fizik tedavi sürecinin ardından taburcu edileceği öğrenildi. Girik’in ameliyat olduğunu duyan sanatçı dostu hülya koçyiğit'in, hastaneye giderek sanatçıya geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi. Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri arasında yer alan Fatma Girik, Türk sinemasında sayısız filmde rol almış, 90’lı yılların ortasında Şişli Belediye başkanlığı yaparak siyasete de atılmıştı.
11.09.2019 Magazin
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu Türk sinemasının efsane oyuncularından Fatma Girik, kalça rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyat edildi.
17.11.2016 Cadde
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu
Fatma Girik kalça kemiğinden ameliyat oldu Türk sinemasının efsane oyuncularından Fatma Girik, kalça rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyat edildi.
17.11.2016 Cadde
Volkan Demirel, Soma haberlerinden rahatsız
Volkan Demirel, Soma haberlerinden rahatsız Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yaptığı yardımların haber olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
30.06.2020 Fenerbahçe
Evde spor yaparken dikkat
Evde spor yaparken dikkat Evde spor yaparken internetten izlenen videolar ve alınan bilgilerle yapılan sporlar sizin için doğru seçim olmayabilir.
30.03.2016 Egzersizler
Skolyoz için ücretsiz kontrol!
Skolyoz için ücretsiz kontrol! Bir çok hastalığı da beraberinde getiren skolyozda erken teşhis için skolyoz değerlendirme günleri başlatan Doc. Dr. Çağatay Öztürk, her Cuma 16.00-18.00 / her Cumartesi 14.00-16.00 saatleri arasında bağlı bulunduğu İstanbul'daki bir özel hastanenin omurga cerrahisi bölümünde ücretsiz olarak hizmet verecek...
9.03.2016 Genel Sağlık
Ani kilo kaybı fıtığa neden olabilir
Ani kilo kaybı fıtığa neden olabilir Hamlamış vücudu spora yavaş yavaş alıştırmak gerektiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, ağır tempolu spor yapmanın omurga üzerinde büyük risk oluşturduğunu söylüyor
4.03.2016 Diyetler
Skolyozun belirtileri ve tedavisi
Skolyozun belirtileri ve tedavisi Başlangıçta sadece kozmetik açıdan sıkıntı verip, ilerleyen dönemlerde ise akciğer ve bağırsaklara baskı yapabiliyor. Bu nedenle erken teşhis oldukça önemli
25.05.2015 Ebeveyn
Bel ağrısı kabusa dönmesin
Bel ağrısı kabusa dönmesin Herkes yaşamında en az bir kere bel ağrısı çekmiştir.
6.04.2015 Genel Sağlık
Hızlı zayıflamak için omurgalarınıza yüklenmeyin
Hızlı zayıflamak için omurgalarınıza yüklenmeyin Fit görünme uğruna ağır tempolu spor yapmak, omurga üzerinde büyük risk oluşturuyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, hamlamış vücudu spora yavaş yavaş alıştırmak gerektiğini söylüyor.
16.03.2015 Diyetler
Modaya uyarken omurganızdan olmayın
Modaya uyarken omurganızdan olmayın Güzel görünmek adına kullanacağınız aksesuar ve giysilerin omurga sağlığınızı tehdit eder hale gelmemesine dikkat edin…
26.01.2015 Kadın Sağlığı
Ali'nin organları 5 kişiye umut olacak
Ali'nin organları 5 kişiye umut olacak Samsun'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 34 yaşındaki Ali Kara’nın organları 5 kişiye umut olacak.
27.03.2024 Gündem
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın 'müsilaj' paneli düzenleyecek
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın 'müsilaj' paneli düzenleyecek BM kararıyla 2008 yılından beri kutlanan 8 Haziran Dünya Okyanus Günü nedeniyle Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın bir panel düzenleyecek. Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj yoğunluğuyla birlikte önem kazanan deniz temizliğinin her yönüyle ele alınacağı çevrimiçi panelde TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz ve Büyükelçi Çağatay Erciyes konuşma yapacak. Panel yarın saat 9.15'te başlayacak.
7.06.2021 Vitrin
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı...
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı... Gelen son dakika haberine göre; Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı arayarak bilgi aldı. Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ya başsağlığı diledi. Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Akar burada yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek." ifadelerini kullandı. Öte yandan şehit olan askerden birinin Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.
5.03.2021 Gündem
Kalp nakliyle yeniden doğdu
Kalp nakliyle yeniden doğdu Ege Üniversitesi Hastanesinde 1.5 yıldır sıra bekleyen Mustafa Düzsöz (21), kalp nakliyle ikinci yaşamına başladı
22.05.2018 Ege
Oyuncu Asuman Dabak: Sinema dünyası alkol ve esrar üzerine kurulmuş
Oyuncu Asuman Dabak: Sinema dünyası alkol ve esrar üzerine kurulmuş Esenyurt Boğaziçi Okulları tarafından düzenlenen 'Bağımlılık' paneline konuk olan oyuncu Asuman Dabak, "Türk sinemasında alkol ve esrar üzerine bir dünya kurulmuş durumda. 'Ne olacak canım, herkes kullanıyor' mantığı hakim. Yozlaşmış toplumda biz sanatçıların da payı var" dedi.
30.04.2018 Cadde