Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan ortak tahıl koridoru açıklaması
Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan ortak tahıl koridoru açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Ukrayna'daki tahılların nasıl çıkarılacağıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, 'Uluslararası piyasaya ihraç edilebilmesi için BM’nin bir planı var. Gemilerin denetlenmesi BM, Ukrayna, Türkiye arasında oluşacak mekanizma planından bahsediyoruz. Biz Türkiye olarak planı makul buluyoruz, uygulanabilir olarak görüyoruz.' dedi.
8.06.2022 Haberler
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Çinli mevkidaşı Wang ile görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Çinli mevkidaşı Wang ile görüştü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin ziyaretinde Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşerek, Ukrayna'daki askeri operasyonlar hakkında mevkidaşına bilgi verdi.
30.03.2022 Haberler
Moskova'da tarihi görüşme! Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan flaş açıklamalar
Moskova'da tarihi görüşme! Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan flaş açıklamalar Moskova'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından Lavrov ve Çavuşoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
16.03.2022 Haberler
Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşıyla görüştü
Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşıyla görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı.
12.03.2022 Haberler
Lavrov'dan Antalya'da ilk açıklama: Zelenskiy bizi anlamaya başladı
Lavrov'dan Antalya'da ilk açıklama: Zelenskiy bizi anlamaya başladı Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme bugün Antalya'da gerçekleşti. Rus ve Ukraynalı Bakanların görüşmesi sonrası Rus tarafından Sergey Lavrov, kameralar önünde önce "Ukrayna'nın askersizleştirilmesini istemiyoruz" cümlesini kurdu ancak kısa süre sonra 'Dostane ve askeri varlığı olmayan bir Ukrayna istediklerini' söyledi. Lavrov ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin kendilerini anladıklarını belirtti.
10.03.2022 Haberler
Rusya'dan ABD ve Avrupa'ya son mesajlar: Tek bir yol var
Rusya'dan ABD ve Avrupa'ya son mesajlar: Tek bir yol var ABD'nin askeri riski azaltacak öneriler sunduğunu kaydeden Rus Dışişleri Bakanı, gelinen noktada kilit maddelerde anlaşma şansı olduğunu söyledi.
14.02.2022 Haberler
Lavrov'dan konuşmasını kesen BBC muhabirine tepki!
Lavrov'dan konuşmasını kesen BBC muhabirine tepki! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında konuşması sırasında masaya mikrofon koymak isteyen BBC muhabirine, “BBC böyle davranışlar mı sergiliyor?” diyerek tepki gösterdi.
20.05.2021 Haberler
Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü
Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Doha Havalimanı’nda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir görüşme yaptı.
10.03.2021 Haberler
Rusya'dan ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararına tepki
Rusya'dan ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararına tepki Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararı almasını eleştirerek, "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür." dedi.
14.12.2020 Haberler
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov karantinada
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov karantinada Bir Covid-19 hastasıyla temas eden Rusya Dışişleri Bakanı, koronavirüs şüphesiyle kendisini karantinaya aldı. Lavrov, önceden planlanmış seyahatleri ve görüşmelerini de erteledi.
27.10.2020 Haberler
Çavuşoğlu Lavrov'la görüştü! S-400 mesajı...
Çavuşoğlu Lavrov'la görüştü! S-400 mesajı... Dışişleri Bakanı, Münih'teki Güvenlik Zirvesi'nde Rus mevkidaşıyla Suriye İdlib'deki son durumu ele aldı. Çavuşoğlu, İdlib'deki gerilimin Ankara ve Moskova arasındaki S-400 anlaşmasını etkilemeyeceğini söyledi.munih,
15.02.2020 Haberler
Moskova'da Libya görüşmesi: Taraflar anlaştı
Moskova'da Libya görüşmesi: Taraflar anlaştı Dünyanın merakla beklediği Libya anlaşmasıyla ilgili üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Rusya'nın yaptığı ortak çağrı sonrası Sarrac ve Hafter ateşkes sağlayacaklarını açıklamıştı. İki taraf bugün Moskova'da bir araya geldi. Rus ajansı tarafların önkoşulsuz ve süresiz ateşkes için anlaştığını duyurdu. Moskova'da olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da son durumu açıkladı ve "Muhtemel bir ateşkesin modalitelerini içeren taslak bir metin ortaya çıkardık" dedi. Aynı zamanda Hafter'in yarın sabaha kadar süre istediğini duyurdu. Lavrov da, "İki taraf da taslak metne olumlu bakıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir araya geldi. Görüşme Libya ağırlıklı gerçekleşti. İşte Libya ile ilgili yaşanan son gelişmeler:
13.01.2020 Haberler
Rusya'dan terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki eylemlerine tepki
Rusya'dan terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki eylemlerine tepki  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki eylemlerine ilişkin, "Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'ye petrol için dönen ABD'nin desteğine güvenmesi iyi sonuçlanmaz. Kürtlere, kendi sözlerinde durmalarını ve konjonktür açısından şüpheli eylemlerde bulunmamalarını tavsiye ediyorum." dedi.
26.11.2019 Haberler
"Suriyeliler kaderlerini kendileri belirlemeli"
"Suriyeliler kaderlerini kendileri belirlemeli" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyelilerin kaderlerini kendilerinin belirlemesi gerektiğini söyledi.
11.07.2012 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı: “Ukrayna’nın tutumu anlaşılmaz”
Rusya Dışişleri Bakanı: “Ukrayna’nın tutumu anlaşılmaz” Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus Filosu’nun Karadeniz’deki hareketleriyle ilgili Ukrayna’nın tutumunun “anlaşılmaz” olduğunu söyledi...
22.08.2008 Dünya