Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir?
Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir? Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed'in (SAV)fiziki halinin tasvir edilmiş halidir. Peygamberin, ağır bir hastalık geçirdiği dönemde kızının ağlayarak "senin gül yüzünü bir daha nasıl göreceğiz" demesi üzerine Hz. Ali'ye (ra) yazdırdığı kelimelerden oluşan resimdir. Hilye-i Şerif'i okuduktan sonra ardından salavatı şerife okunuyor. Hilye-i Şerif'in ne anlama geldiğini, duasını detayları ile derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi?
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi? Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç ile ilgili sorulan sorular artış gösterdi. Bunlardan biri de Banyo yapmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki banyo yapmak orucu bozar mı ? Merak edilen soruların cevapları ve Diyanet'in konu ile ilgili açıklaması haberin içeriğinde...
11.03.2024 Ramazan
Hamiyet’in faili kader değildi
Hamiyet’in faili kader değildi Peyk grubunun müzikali “Hamiyet”, 1980 darbesiyle önce umudunu, sonra ailesini ve en son aklını kaybeden Hamiyet’in hikâyesini konu alıyor. Grubun solisti İrfan Alış, “O yıllarda atıldı kötülüğün ilk tohumları. Şu an ne yaşıyorsak o günlerde yaşadığımız şeylerin bir sonucu” diyor.
21.01.2024 Kültür Sanat
N ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: N Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
N ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: N Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek bekleyen çiftlerin cinsiyetten sonra en çok üzerine düşündükleri konu isimlerdir. Kız bebek bekleyen anne ve baba adayları bebeklerine verecekleri isim konusunda derin bir araştırma içerisine girerler. Kızlarının hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken aileler anlamlarına da dikkat ederler. Kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler nadir bulunan, keşfedilmemiş, duyulmamış, modern ve popüler isimleri tercih eder. İsim konusunda seçici davranan aileler modern çağa uygun ve popüler isimleri vermek ister. N harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “N ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
4 bin yıldır her şey aynı! Ölen babasına mektup yazdı, şifreyi rüya tabiriyle çözdü
4 bin yıldır her şey aynı! Ölen babasına mektup yazdı, şifreyi rüya tabiriyle çözdü Kimisi bir çift gözden kaçtı, kimisi rüyasında Tanrıları gördü, kimisi de öteki dünyayla iletişim kurmak için yol olarak seçti. Bundan 4 bin yıl önce Mısırlıların rüyalara bakış açısı günümüzdeki tabirleri de şekillendirdi. "Rüyada kötü diye bir şey yoktur" diyen Psikolog ve Rüya Analisti Ahmet Öztürk, bu işin arka perdesini paylaştı.
25.11.2023 Yaşam
ÖZEL | Ali Cengiz'den altın madalya skandalına ilk yorum! 'Şaşırdım'
ÖZEL | Ali Cengiz'den altın madalya skandalına ilk yorum! 'Şaşırdım' Güreş tarihine geçen bir kararla finalde mağlup ettiği rakibine de altın madalya takılan dünya şampiyonu Ali Cengiz, konuyu Milliyet’e değerlendirdi, “Neye dayanarak bilmiyorum ancak bu şekilde uygun görmüşler. Benim madalyam baki ama şaşırdım tabii” dedi.
19.11.2023 Diğer
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 17. Suresi olan İsra Suresi, faziletleri bakımından oldukça zengin kabul edilmektedir. 111 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin ismi 1. Ayetinde geçen “isra” kelimesinden gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? İşte Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Hz. Yusuf, İslamiyet için oldukça önemli bir yeri bulunan peygamberler arasındadır. Hatta Kur’an-ı Kerim’de kendisinden “Ahsenü’l kasas” yani kıssaların en güzeli olarak bahsedilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 12. suresi olan Yusuf Suresi’nin neredeyse tamamında da Hz. Yusuf’tan bahsedilmektedir. Mekke döneminde nazil olan Yusuf Suresi, toplam 111 ayetten oluşmaktadır. Yalnızca ilk 3 ayetin Medine’de indirildiğine inanılmaktadır. İniş sırasına bakıldığında ise Yusuf Suresi’nden önce Hud Suresi, sonrasında ise Hicr Suresi yer almaktadır. Yusuf Suresi’nin indirildiği dönemde Hz. Muhammed ve kavminin üst üste gelen sıkıntılarla mücadele ettiği görülmektedir.
24.10.2023 Sureler
Titan faciasında yeni gelişme! Ölenlerin parçaları bulundu, şimdi ne olacak?
Titan faciasında yeni gelişme! Ölenlerin parçaları bulundu, şimdi ne olacak? Geçtiğimiz haziran ayında tüm dünyanın ilgisini bir kez daha Titanik’e yönelten Titan denizaltı kazasının üzerinden 4 ay geçti. Bölgede yapılan çalışmalarda ise bugün itibarıyla yeni bir gelişme yaşandı. Denizaltıya ait yeni parçalar bulunduğunu açıklayan yetkililer, bunlar arasında insan kalıntıları olduğunu da söyledi. Peki şimdi ne olacak? İşte cevabı.
11.10.2023 Dünya
Hayat karartan tavşan yumruğu! Yenilgisiz boksör yaşayan ölüye döndü
Hayat karartan tavşan yumruğu! Yenilgisiz boksör yaşayan ölüye döndü Çocukluğundan itibaren hayali olan boks şampiyonluğuna en sonunda ulaşmıştı. Hiç yenilmeden tüm rakiplerini teker teker elemiş ve artık en iyiler arasında kendine yer bulmuştu. Ancak bir müsabaka hem boks kariyerinin hem de hayatının en acı ve tek yenilgisi oldu. Kafasına defalarca aldığı yasaklı 'tavşan yumruğu' öldürmedi ama onu, yaşayan bir ölüye döndürdü.
11.10.2023 Yaşam
Merkava tanklarından Mossad'a topyekun bozgun! Hamas İsrail'i nasıl gafil avladı?
Merkava tanklarından Mossad'a topyekun bozgun! Hamas İsrail'i nasıl gafil avladı? Hamas ve İsrail arasındaki savaş dördüncü gününe girerken, tüm dünya İsrail'in 'geçilmez' olarak lanse ettiği sınır yapısının Hamas tarafından nasıl delik deşik edildiğini merak ediyor.
10.10.2023 Dünya
Sebze-meyvenin neden lezzeti yok? 40 yıl önce böyle değildi, 3 sırrı var
Sebze-meyvenin neden lezzeti yok? 40 yıl önce böyle değildi, 3 sırrı var Günümüzde neredeyse tüm sebze, meyvelere her mevsim ulaşabilmek mümkün. Ancak bu konfor beraberinde lezzetinden de çok şey götürdü. "Nerede o eski sebze, meyveler" söylemi bir şehir efsanesinden mi ibaret yoksa haklı yanları var mı? Gıda Yüksek Mühendisi Merve Atınç Saral ve üretici Şaban Burhan 'eski tada dönüş'ün sırrını açıkladı.
11.10.2023 Yaşam
Dünyada paranın geçmediği tek yer burası! 'Sanki rüyada yaşıyoruz'
Dünyada paranın geçmediği tek yer burası! 'Sanki rüyada yaşıyoruz' Modern dünyada siyaset, inanç ve ekonomi gibi kavramlar yaşamsal döngünün sürmesinde pay sahibi. Dünyanın bir noktasında, bu kavramların çok uzağında bir yaşam biçimi var. Paranın sınırdan içeri dahi giremediği, özel mülkiyetin olmadığı ve herkesin kendi inancını yaşadığı Auroville şehrinde herkes özgür. Nasıl mı? İşte cevabı.
10.10.2023 Yaşam
İstihare Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? İstihareye Nasıl Yatılır? İstihare Duası Okunuşu ve Anlamı
İstihare Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? İstihareye Nasıl Yatılır? İstihare Duası Okunuşu ve Anlamı İstihare namazı kişinin evlilik, iş veya herhangi bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak içi kıldığı namazdır. Kişi kendisi hakkındaki gerçekleşmesi beklenen olayları merak ederek istihareye yatar. İstihare namazı toplam 2 rekattır. Özellikle uyumadan önce kılınması gerekir. Namaz sonlandırıldığında hemen istihare duası okunmalıdır. Kılınışı oldukça kolay olan bu namaz kadınlar veya erkekler tarafından kılınabilir. İstihare namazı nasıl kılınır? istihareye nasıl yatılır? İstihare duası ve anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
25.09.2023 Dini Bilgiler
İstihare Duas Nedir? İstihareye Yatmak Nedir? İstihare Namazı Duası ve Kılınışı
İstihare Duas Nedir? İstihareye Yatmak Nedir? İstihare Namazı Duası ve Kılınışı İstihare namazı, kişinin yapmak istediği bir şeyin hayırlı olup olmadığını kılmak için kıldığı bir namazdır. İstihareye yatmak nedir, istihare namazı nasıl kılınır ve namaz esnasında nasıl dua edilir gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
31.08.2023 Dini Bilgiler
Bakan Özhaseki: Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı
Bakan Özhaseki: Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Darbe girişimine kalkanlar o ağlayan adamın güya rüyada gördüğü sapkınlıklara peşkeş çekerek kendilerinden geçtiler. En büyük ihaneti de yine bu millete, bu milletin evlatlarına yaptılar" dedi.
15.07.2023 Gündem
97. Gazi Koşusu'nun ödül töreni yapıldı
97. Gazi Koşusu'nun ödül töreni yapıldı 97’nci Gazi Koşusu’nda Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı 'Urfa Aslanı' adlı safkan 2:30:35 derecesiyle kazandı. Yarışı kazanan Urfa Aslanı isimli safkanın sahibi Selim Kaya, Gazi Koşusu’nun Cumhuriyet’in 100’üncü yılında babasının bindiği atla kazanmalarının ayrı bir his olduğunu ifade ederken, jokey Mehmet Kaya, rüyada gibi hissettiğini dile getirdi.
25.06.2023 Diğer
'Survivor 2023'te yarı final heyecanı! Elenen ve finale kalan isimler belli oldu
'Survivor 2023'te yarı final heyecanı! Elenen ve finale kalan isimler belli oldu Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği, Murat Ceylan'ın sunumuyla TV8'de ekrana gelen 'Survivor 2023'te Yusuf Yıldız, Nesife Karatay, Ertuğ Onur Yaşlıoğlu ve Özgür Tetik arasında büyük finale giden yarışmacılar ,12 Haziran Pazartesi akşamı canlı yayında belli oldu. İki isim Survivor hayaline veda ederken, iki isim de bu akşam gerçeleşecek büyük finale adını yazdırdı.
13.06.2023 Cadde
Rüyada Kendi Saçını Görmek Ne Anlama Gelir?
Rüyada Kendi Saçını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada kendini saçını görmek rüyayı gören kişi için hayra yorulan rüyalardan biridir. Hemen hemen tüm rüya tabircileri rüyada kendi saçını görmeyi iyi şekilde yorumlamaktadır. Bu sebeple rüyada kendi saçını görmek iyi haberler veren rüyalardandır. Rüyada kendini saçını görmek rüya sahibinin ilahi adalet tarafından korunduğuna işaret eden rüyalardan biridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
19.05.2023 Rüya Tabirleri
Rüyada Tuvalette Adet Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Ne Demek, Neye Yorumlanır?
Rüyada Tuvalette Adet Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Ne Demek, Neye Yorumlanır? Rüyada tuvalette adet olduğunu görmenin anlamı birçok kişinin merak ettiği rüyalardandır. Rüyasında tuvalette adet olduğunu gören kişiler için bu rüya hayırsız kimselere işaret eder. Rüyayı gören kişi dost olarak gördüğü birinden kazık yer ve üzgün günler yaşar. Rüyada tuvalette adet olduğunu görmek nasıl yorumlanır ve ne anlama gelir sizler için derledik.
3.05.2023 Rüya Tabirleri
Maraş'ın 'Kahraman' itfaiyesi, depremin ilk 3 gününde 706 kişiyi enkazdan çıkardı
Maraş'ın 'Kahraman' itfaiyesi, depremin ilk 3 gününde 706 kişiyi enkazdan çıkardı Kahramanmaraş'ta itfaiye ekipleri, depremin ilk günlerinde, 100 kadar personel ve kısıtlı ekipmanla, enkazdan 706 kişiyi sağ çıkardı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi İtfaiye Grup Amiri Adnan Gökyardım, "Kendi personelimizden 5 arkadaşımızı şehit verdik. Onları da 1-2 gün sonra öğrendik. Çevremizi soruşturmaya ancak 3'üncü günden sonra başlayabildik" dedi.
25.02.2023 Gündem
Kardeşi için ayağını feda etti! '8 katlı bina tek kat olmuştu'
Kardeşi için ayağını feda etti! '8 katlı bina tek kat olmuştu' Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Antakya'da kardeşiyle birlikte 28 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan Emircan Yıldırım'ın, Mersin'deki tedavisi sürüyor. Kardeşini korumak için ayağının birinde büyük hasar oluşan ve kesilmek zorunda kalan Yıldırım, enkaz altında nefesi yettiği kadar bağırdığını söyledi.
23.02.2023 Haberler
Kardeşi için ayağını feda etti! '8 katlı bina tek kat olmuştu'
Kardeşi için ayağını feda etti! '8 katlı bina tek kat olmuştu' Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Antakya'da kardeşiyle birlikte 28 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan Emircan Yıldırım'ın, Mersin'deki tedavisi sürüyor. Kardeşini korumak için ayağının birinde büyük hasar oluşan ve kesilmek zorunda kalan Yıldırım, enkaz altında nefesi yettiği kadar bağırdığını söyledi.
23.02.2023 Gündem
An itibarıyla aynı Kemal değildim
An itibarıyla aynı Kemal değildim Deprem felaketinin boyutlarını görünce torunlarının aklına geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İşte o an içimde bir şey koptu. Anladım ki, ben artık eski ben olamayacağım. O an itibarıyla ben aynı Kemal değildim” ifadelerini kullandı.
22.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri