Rüzgar Enerjisi

Rüzgar Enerjisi

Son dakika Rüzgar Enerjisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Rüzgar Enerjisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Rüzgar Enerjisi haber sayfamızda...

Rüzgar Enerjisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.603 rüzgar enerjisi haberi bulunmuştur.
Yenilenebilir enerji rekoru
Yenilenebilir enerji rekoru Son dönemde sanayicilerin yenilenebilir enerjiye yönelmesiyle kullanımda ciddi artış yaşandı. TÜREB Başkanı Erden, “Bayram elektriğini yeşil enerji tek başına karşılayabilir” dedi.
21.04.2024 Ekonomi
Son dakika: Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni keşif kuyusu
Son dakika: Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni keşif kuyusu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar yaptığı açıklamada "Nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı. Bakan Bayraktar, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz’de yeni bir keşif kuyusu kazmaya başladığını açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biriyiz
Bakan Kacır: Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biriyiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde rüzgar santrallerinde yerlilik oranımızı yüzde 60'ların çok daha üzerine hep birlikte taşıyacağız. Bu alanda Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biriyiz. Ama gelişme hızımız gösteriyor ki Türkiye, rüzgar enerjisinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak. İzmir de bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacak" dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Hamza Dağ: Aklımızda bir formül var, tarihe geçeceğim
Hamza Dağ: Aklımızda bir formül var, tarihe geçeceğim AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane semtinde yer alan ve 'Basmane çukur'u olarak bilinen alanla ilgili formülleri olduğunu söyledi.
28.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Daha fazla Çinli turisti Türkiye’de görmek istiyoruz. Daha fazla Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz” dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde, nadir toprak elementleri (NTE) e-atık geri dönüşüm altyapısı inşa ediyoruz. Munzur Üniversitesi NTE Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan cevher zenginleştirme ve Ar-Ge tesisini destekliyoruz. İki tesisin de üretime geçmesi ile NTE'lerde ithal bağımlılığımızı azaltacağız" dedi.
21.02.2024 Ekonomi
‘Yeşil yakalı’ eleman arayışı! Sektör personel bulamıyor
‘Yeşil yakalı’ eleman arayışı! Sektör personel bulamıyor İklim değişikliğiyle mücadele nedeniyle şirketler yeşil teknolojilere yatırım peşinde.
19.02.2024 Dünya
910 milyon dolarlık yatırım hedefliyor
910 milyon dolarlık yatırım hedefliyor Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025’te çeşitli alanlarda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceklerini açıkladı.
31.01.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Gündem
Rüzgâra çeyrek milyar euro yatırım
Rüzgâra çeyrek milyar euro yatırım ERN Holding’in bünyesinde yer alan Yelen Gülpınar Enerji Üretim’in yatırımı olan Gülpınar Rüzgâr Enerjisi Santrali projesinin finansal kapanışı gerçekleştirildi.
10.01.2024 Ekonomi
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım Çanakkale Denizgöründü mevkiinde bulunan ve ilk fazı Mart 2020'de devreye alınan Gülpınar RES Projesi'nin 35 MW’lık proje kapsamında gerçekleştirilen ilave 159 MW ikinci faz yatırımı ile toplamda 194 MW kurulu güce erişilmesi hedefleniyor.
9.01.2024 Milliyet Enerji
Rüzgârda seferberlik yılı
Rüzgârda seferberlik yılı Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 2023 yıl sonu değerlendirme ve 2024 öngörüleri toplantısını gerçekleştirdi. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, 2024’ün rüzgâr açısından ‘izinler, finansman ve rüzgâr sanayisinin sürdürülebilir büyümesi’ alanlarında ‘seferberlik yılı’ olacağını söyledi.
6.01.2024 Ekonomi
Net sıfır yolunda fırsatlar barındırıyor
Net sıfır yolunda fırsatlar barındırıyor Bain & Company Türkiye Ortağı Armando Guastella, “Türkiye’nin net sıfır salımına giden yolu son derece zorlu olsa da, doğru devlet teşvikleri ile mümkün görünüyor” ifadelerini kullandı.
29.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: "Türkiye’yi üretim üssü haline getirmek istiyoruz"
Bakan Kacır: "Türkiye’yi üretim üssü haline getirmek istiyoruz" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin’in başkenti Pekin’de Çinli mevkidaşları Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ile bir araya geldi.
21.12.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık Bakan Bayraktar "Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık" açıklamasında bulundu. Bakan Bayraktar, Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesi ile petrol, doğal gaz ve madenlerden sağlanacak gelirleri gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinde kullanacaklarını açıkladı.
13.12.2023 Ekonomi
Kayseri stratejik büyüme modeliyle geleceğe hazır
Kayseri stratejik büyüme modeliyle geleceğe hazır Milliyet Gazetesi’nin geçen hafta sonu gerçekleştirdiği “Kayseri Buluşması”nda bir araya geldiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehrin son 30 yılına damga vuran “Kayseri vizyonu” hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özhaseki’nin belediye başkanlığına başladığı 1994’ten beri planlı ve stratejik hamlelerle bugünlere gelen ‘Kayseri vizyonu’, şehri ticaret, sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve altyapıda önemli noktalara taşımış durumda. Bu vizyonu, Bakan Özhaseki şöyle aktardı.
11.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
7.11.2023 Ekonomi
Yenilenebilir enerjide ABD hamlesi geldi
Yenilenebilir enerjide ABD hamlesi geldi Sabancı Topluluğu, öncelikli büyüme alanı olarak gördüğü sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojilerindeki yatırımlarına devam ediyor. Enerjisa Üretim tarafından gerçekleştirilen rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarıyla, Türkiye’deki kurulu gücünü 5.000 MW’ın üzerine çıkarmak için çalışmalarına devam eden Sabancı Topluluğu, yenilenebilir enerji alanındaki tecrübesini uluslararası pazarlara taşıyacak önemli bir yatırıma daha imza attı.
6.10.2023 Ekonomi
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları  Denizüstü rüzgar enerjisi hedeflerinin hayata geçebilmesi için YEKA ihalesinin koşulları önem taşıyor. 2018’deki denizüstü RES ihalesinden, 2017’de gerçekleştirildiği halde halen inşaatı dahi başlamayan YEKA-1 RES ve benzer ihalelerden dersler çıkartmalı ve kapasitelerin beklenen zamanlarda devreye girebilecek şekilde tasarlanmasını sağlamalıyız.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Türkiye Avrupa’nın en iddialı 10 ülkesi arasında
Türkiye Avrupa’nın en iddialı 10 ülkesi arasında Türkiye, teknik olarak toplam 85 GW’lık deniz üstü rüzgar potansiyeline sahip. Bunun yaklaşık yüzde 25’i, kazık temelli türbinler için uygun olan 60 metreye kadar su derinliğindeki alanlarda, yüzde 50’si ise yüzen santraller için uygun olan ve derinliği 60-600 metre arasında değişen alanlarda bulunuyor. Kalan potansiyel ise 1300 metreye kadar olan derin yüzer alanlarda bulunuyor.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir Uluslararası, bağımsız küresel enerji ve denizcilik alanında danışmanlık hizmeti veren ABL Group’tan John MacAskill, Karadeniz’in denizüstü rüzgar enerjisine hazır olduğunu vurgularken, Türkiye’nin bu alanda lider ve Karadeniz’e açılan kapı olabileceğini belirtti.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisindeki devasa potansiyelini tüm dünya biliyor ve dikkatle izliyor. Önemli olan mevzuatımızın ve regülasyonlarımızın uluslararası yatırımcılara güven verir içerikte ve hızda tamamlanması.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Lider ülke rolünü üstlenmeliyiz
Lider ülke rolünü üstlenmeliyiz Denizüstü Rüzgar Enerji Santrallerinde oldukça fazla iş kalemi var. Bu yüzden yetişmiş ara elemana ve tesislere çok fazla ihtiyaç olacaktır. Bizim hedefimiz sadece ülkemiz değil. Hazar ve Ukrayna, Rusya kıyılarında da trilyon dolarlık potansiyel var. Buralarda da sonraki yıllarda bu yatırımları gerçekleştirecek firmalara insan kaynağına ihtiyaç olacak.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor Denizüstü rüzgar enerjisi için dört YEKA aday alanının açıklanması, sektörü heyecanlandırırken, gözler kamunun açıklayacağı detaylarda. Küresel denizüstü rüzgar enerjisinin büyük oranda artması bekleniyor, ancak tedarik zincirindeki bozulmalar başta olmak üzere zorluklara karşı hazırlıklı olmak gerektiği de net.
29.08.2023 Milliyet Enerji

Benzer Haber Etiketleri

Rüzgar Enerjisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.