Saç dökülmesi kabusunuz olmasın! 6 doğal yöntemle mücadele edin
Saç dökülmesi kabusunuz olmasın! 6 doğal yöntemle mücadele edin Saçlarınızın bir kısmını kaybetmek doğal ve tamamen normal olsa da yastığınızda veya lavabonuzda gereğinden fazla saç görmek sizi endişelendirebilir. Saçınız eskisinden daha seyrek görünüyorsa yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. İşte saç dökülmesi konusunda size yardımcı olabilecek 6 önlem.
28.12.2023 Genel Sağlık
Saç dökülmesi kabusunuz olmasın! 5 yöntemle riski en aza indirin
Saç dökülmesi kabusunuz olmasın! 5 yöntemle riski en aza indirin Saç dökülmesi çoğunlukla erkeklerde görülür, ancak kadınların da yüzde 55'inden fazlası hayatları boyunca ciddi saç dökülmesi yaşadığı dönemlerden geçiyor. Genetik bunda büyük bir rol oynasa da, diğer zamanlarda saçınızın dökülmesine neden olan şey günlük alışkanlıklardır. Bu nedenle saç köklerinizin yeniden sağlıklı olmasına yardımcı olabilecek bazı yöntemleri uygulamak saçlarınız için iyi olabilir.
22.12.2023 Genel Sağlık
Bu 7 alışkanlık saçlarınızı tel tel döküyor!
Bu 7 alışkanlık saçlarınızı tel tel döküyor! Şampuanınız ne kadar pahalı olursa olsun saçınız hâlâ eskisi gibi görünmüyorsa, saç bakım rutininizi daha yakından incelemek isteyebilirsiniz. Yanlış saç bandı kullanmak ya da saçınızı havluya sarmak gibi basit bir şey bile saçlarınıza zarar verebilir ve uzun vadede ciddi hasarlara yol açabilir. Bu hataların yapılması kolay ve ilk başta masum gibi görünse de saçınız üzerinde uzun süreli sonuçlar doğurabilir.
22.11.2023 Genel Sağlık
Saç dökülmeniz günde 100 teli geçiyorsa dikkat!
Saç dökülmeniz günde 100 teli geçiyorsa dikkat! İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, bir insanın başında ortalama 100-120 bin saç teli olduğunu belirterek, "Günlük 80-100 tele kadar dökülmeyi normal olarak kabul ederiz. Bir günlük dökülme 100 teli geçiyorsa o zaman burada ciddi bir saç dökülmesi başlamış demektir. O açıdan mutlaka bir dermatoloğa görünülmesini tavsiye ederiz." dedi. Aynı zamanda Türkiye'de yaklaşık 9 milyon erkeğin kellikle, saç dökülmesiyle uğraştığını belirtti.
8.07.2021 Genel Sağlık
Kronik stresin saç dökülmesine yol açan asıl nedeni nedir?
Kronik stresin saç dökülmesine yol açan asıl nedeni nedir? "Tech Explorist" sitesinin haberine göre, Harvard Üniversitesinde görevli bilim insanları, kronik stresin saç köküne etkisini fareler üzerinde inceledi. Buna göre kronik stresin saç dökülmesine yol açmasının nedeni keşfedildi.
4.04.2021 Genel Sağlık
Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli olur?
Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli olur? 3 aydan fazla süren bir saç dökülmesi yaşıyorsanız mutlaka sebebini araştırın! Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof.Dr.Server Serdaroğlu, bu durumun herhangi bir hastalığın habercisi olabileceğini söyledi
26.11.2019 Genel Sağlık
Fazla stres kadınlarda saçları düküyor!
Fazla stres kadınlarda saçları düküyor! Kadınlardaki saç dökülmesi, erkeklere göre hormonal değişkenliklerden daha fazla etkilenir. Stres nedeniyle görülen saç dökülmesi genellikle kadınlarda görülür. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Onurkan İdacı saç dökülmesi nedenlerini ve çözüm yöntemlerini açıkladı.
10.06.2019 Saç Bakımı
Saç dökülmesinin gizli nedenleri
Saç dökülmesinin gizli nedenleri Kadınlar ve erkeklerin ortak sorunlarından biri de saç dökülmesidir.Bu sorun öz güveni zedeliyor ve aynı zaman da sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Estetik Hekimi Doktor Jale Şenyurt saç dökülmesinin gizli nedenlerini açıkladı.
6.02.2019 Saç Bakımı
Rihanna'nın saç stili sizi kel bırakabilir!
Rihanna'nın saç stili sizi kel bırakabilir! Ünlüler arasında şu sıralar oldukça yaygın olan saç stili kalıcı kelliğe neden oluyor.
9.05.2017 Saç Bakımı
Saç dökülmesinin 21 nedeni
Saç dökülmesinin 21 nedeni Son zamanlarda saçlarınız dökülüyorsa veya kronik saç dökülmesi sorununuz varsa 21 tane sebebi olabilir.
13.02.2014 Saç Bakımı