Sadaka

Sadaka

Son dakika sadaka haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sadaka gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sadaka haber sayfamızda...

Sadaka

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 979 sadaka haberi bulunmuştur.
Kendisine para vermeyen kadını bıçaklamıştı! O dilenci ile ilgili karar
Kendisine para vermeyen kadını bıçaklamıştı! O dilenci ile ilgili karar Aydın Nazilli'de kendisine para vermeyen bir kadını dilenci kadın bıçaklamıştı. O şok görüntüler kameralara da yansımıştı. Bıçaklayan dilenci ile ilgili karar verildi.
27.03.2024 Gündem
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır LGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024 Eğitim
Fatih Erbakan'dan yerel seçim mesajı
Fatih Erbakan'dan yerel seçim mesajı Yerel seçim kapsamında Trabzon'da bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamalarda bulundu.
14.03.2024 Gündem
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası...
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası... İftar duası ile ilgili araştırmalar başladı. On bir ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Ramazan ayında Müslüman alemi oruç ibadetini gerçekleştiriyor. Oruç açarken okunacak dualar ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte Arapça-Türkçe iftar duası okunuşu ve anlamı! Peki oruç açarken hangi dualar okunur?
12.03.2024 Bilgi Rehberi
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi?
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi? Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç ile ilgili sorulan sorular artış gösterdi. Bunlardan biri de Banyo yapmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki banyo yapmak orucu bozar mı ? Merak edilen soruların cevapları ve Diyanet'in konu ile ilgili açıklaması haberin içeriğinde...
11.03.2024 Ramazan
Vatandaşlar ilk teravih namazı için camilere akın etti! 'Dünyada bir yolcu gibi ol'
Vatandaşlar ilk teravih namazı için camilere akın etti! 'Dünyada bir yolcu gibi ol' Ramazan ayının ilk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti. İstanbullular 'On bir Ayın Sultanı' Ramazan'ın ilk teravih namazı için Sultanahmet Cami'ne gitti.
10.03.2024 Gündem
UEFA Başkanı Alexander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi çıkışı! 'Taraftarlar aptal değil'
UEFA Başkanı Alexander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi çıkışı! 'Taraftarlar aptal değil' UEFA Başkanı Alexander Ceferin, yeniden gündeme gelen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili konuştu. Alexander Ceferin'in sert açıklamaları dikkat çekti.
8.02.2024 Futbol
Osmanlı’dan kalma gelenekle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oluyorlar
Osmanlı’dan kalma gelenekle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oluyorlar Kütahya Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Osmanlı döneminden kalan zimem defteri (veresiye defteri) ve sadaka taşı geleneklerini yaşatıyor.
19.01.2024 Eğitim
LGS Din Kültürü Konuları 2024: LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımı
LGS Din Kültürü Konuları 2024: LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımı LGS sınavı ilkokuldan liseye geçiş döneminde öğrencilerin girdiği sınavdır. Bu sınavda aldıkları puan türüne göre liselere yerleşen öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS konularıdır. MEB tarafından her yıl düzenlenen LGS’de öğrencilerin sorumlu olduğu bazı konu ve dersler bulunur. Bunlardan bir tanesi de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanıdır. Sınava hazırlık sürecindeki öğrenciler 2024 LGS Din Kültürü konuları hakkında araştırma içerisine girer. LGS Din Kültürü konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS Konuları 2024: LGS Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap, İngilizce 1. Dönem Konuları Nelerdir?
LGS Konuları 2024: LGS Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap, İngilizce 1. Dönem Konuları Nelerdir? LGS ortaokul öğrencilerinin liseye geçiş sürecinde girdikleri sınavdır. MEB tarafından uygulamaya alınan LGS’de öğrenciler Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, İnkılap ve Din Bilgisi alanlarındaki konulardan sorumlu olmaktadır. Sınav hazırlığı sürecindeki öğrencilerin akıllarını kurcalayan başlıklardan birisi de LGS konularıdır. LGS Türkçe, matematik, fen konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS konuları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali İslam dini, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm surelerin faziletleri olduğuna işaret edilen bir dindir. Bu bağlamda Müslümanlar Kur’an’da yer alan sureleri sık sık tekrar etmektedir. Ahzab Suresi de bu bağlamda okunan sureler arasında yer almaktadır.
24.10.2023 Sureler
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali A’la Suresi, ismi Allah’ın 99 isminden biri olan “el-A’la esmasından almaktadır. Bu bağlamda A’la sıfatının “yüce ve ulu” manasına geldiği kabul dilmektedir. Mekke’de nüzul eden sureler arasında bulunan A’la; Mushaf sırasına göre 87. sırada, tebliğ sırasına göre de 8. sırada yer almaktadır. A’la Suresinden önce ve sonra tebliğ olunan sureler ise sırasıyla Tekvir Suresi ile Leyl Suresi’dir. Bu sure Hz. Muhammed tarafından da Cuma ve bayram namazlarında okunduğu için Müslümanlar tarafından oldukça ilgi görmektedir.
24.10.2023 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Münafikun Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Münafikun Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Münafikun suresi, Kur’an-ı Kerim’in 63. suresidir. Sure toplam 11 ayetten oluşmaktadır. Münafikun suresinin Medine döneminde indirildiğine inanılır. Surede münafıkların genel karakterleri, tutum ve davranışları, özelliklerinden söz edildiği için bu ismi almıştır. Surenin ilk ayetinde münafıklar şeklinde bir ifade yer almaktadır. Mushaftaki sıralamada altmış üçüncü, iniş sırasına göre yüz dördüncü suredir.
24.10.2023 Sureler
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa süresi Mekke döneminde inmiştir. Medine’ de nazil olmuştur. Toplam 176 ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi, Al-i İmran süresinden sonra, Maide süresinden önce gelmektedir. Nisa süresinin mushaftaki sırası dördüncü, iniş sırasına göre ise 92.süredir. Nisa, kadınlar demektir. Sürenin genelinden bahsedilen kadın konularından dolayı sürenin adı olmuştur. Nisa süresi bir giriş bölümü ve sonrasında üç bölüm halinde incelenmektedir. Giriş kısmı on ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi genel olarak kadın hakları, kadınların hukuku ve sosyal konumlarını açıklamaktadır.
24.10.2023 Sureler
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti... Günahlarına tövbe etmek isteyen vatandaşların merakla araştırdığı Tevbe Suresi veya Berâe Suresi, Kur'an'ın dokuzuncu suresidir. Sure 129 ayetten oluşur. Tamamı Medine'de indirilen indiriliş sırasıyla 113. suredir. Sure ismini, Allah'ın kendisine samimiyetle inanan ve tövbe edenleri affedeceğini bildirdiği 104. ayetinden almaktadır. Peki Tevbe Suresi kaç ayet, meali nedir? İşte Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
24.10.2023 Sureler
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? İşte Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Hz. Yusuf, İslamiyet için oldukça önemli bir yeri bulunan peygamberler arasındadır. Hatta Kur’an-ı Kerim’de kendisinden “Ahsenü’l kasas” yani kıssaların en güzeli olarak bahsedilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 12. suresi olan Yusuf Suresi’nin neredeyse tamamında da Hz. Yusuf’tan bahsedilmektedir. Mekke döneminde nazil olan Yusuf Suresi, toplam 111 ayetten oluşmaktadır. Yalnızca ilk 3 ayetin Medine’de indirildiğine inanılmaktadır. İniş sırasına bakıldığında ise Yusuf Suresi’nden önce Hud Suresi, sonrasında ise Hicr Suresi yer almaktadır. Yusuf Suresi’nin indirildiği dönemde Hz. Muhammed ve kavminin üst üste gelen sıkıntılarla mücadele ettiği görülmektedir.
24.10.2023 Sureler
Mücadele Suresi Oku: Mücadele Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Mücadele Suresi Oku: Mücadele Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Okuyan kişinin niyetine göre fazilet gösteren Mücadele Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 58. suresidir. Toplamda 22 ayetten oluşmaktadır. İslam alemi için oldukça özel bir yeri bulunmaktadır. Mücadale Suresi’nin Medine’de indiğine inanılmaktadır. Kendisinden önce ve sonra inen sureler ise Münafikun Suresi ile Hucurat Suresi olarak sıralanmaktadır. Sure adını ilk ayette geçen ''tucadilu'' kelimesinden alır. Mücadele Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Hadid Suresi Okunuşu ve Anlamı: Hadid Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Hadid Suresi Okunuşu ve Anlamı: Hadid Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Hadid Suresi, Medine devrinde tebliğ edilmiştir. Toplamda 29 ayeti bulunan sure, Mushaf sıralamasında 57. sırada yer almaktadır. Surenin adı il ayette paylaşılan “hadid” kelimesinden gelmektedir. Yani bu ismin manası; demir, öfkeli ve kızgın manalarına gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Şems Suresi Okunuşu ve Anlamı: Şems Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Konusu, Fazileti, Diyanet Meali
Şems Suresi Okunuşu ve Anlamı: Şems Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Konusu, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 91. suresi olan Şems toplam 15 ayetten oluşmaktadır Mekke döneminde indiğine inanılan sure Adiyat suresi mushaftaki sıralamada doksan birinci, iniş sırasına göre sıralamada yirmi altıncı suredir. İlk Mekki sureler arasından yer almaktadır. Surenin ilk ayetinde yer alan “eş-şems” kelimesi sureye adını vermiştir. Güneş anlamına gelen şems üzerine ilk ayette yemin edilmektedir. İlk ayetin devamında güneş, ay, yer, gök, gece ve gündüze yemin edilmektedir. Şems suresi, Beled suresinden sonra, Leyl suresinden önce gelmektedir. Şems Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
Hadis-i Şerif - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in En Güzel Hadis-i Şerifleri
Hadis-i Şerif - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in En Güzel Hadis-i Şerifleri Allah’ın elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.AV.) ağzından çıkan sözler hadis-i şerif olarak geçer. Hadis-i şerifler Kur’an- Kerim’i teyit edici özellik taşır. İslam alemi için büyük önem taşıyan hadisler Hz. Muhammed’in (S.AV.) sözlerinin, davranışlarının, fikir ve eylemlerinin yazıyla ifade edilmiş halidir. Hadisler özellikleri bakımından üçe ayrılır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in en güzel hadis-i şerifleri için ”Hadis-i Şerif” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
25.09.2023 Dini Bilgiler
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün?
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün? İslam inancına göre önemli bir dini gece olan Berat Kandili Müslümanlar için özel bir anlam taşır. Ellerin semaya açılıp bol bol duaların edildiği bu mübarek günü Müslümanlar ibadet ederek geçirir. Kurtuluş veya temize çıkarılma anlamına gelen bu gece, insanların günahlarından arınma ve Allah'tan bağışlanma fırsatı bulduğu gündür. Peki Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili 2024 yılında hangi güne denk geliyor? İşte Berat Kandili ile ilgili detaylar…
11.09.2023 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Sadaka ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.