Safra Kesesi Taşı

Safra Kesesi Taşı

Son dakika safra kesesi taşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan safra kesesi taşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan safra kesesi taşı haber sayfamızda...

Safra Kesesi Taşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 138 safra kesesi taşı haberi bulunmuştur.
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali?
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali? Boyun ağrısı tüm dünyada bel ağrısından sonra en sık görülen bölgesel ağrılardan. Ancak boyun ağrısı genellikle duruş bozukluğu ve boyun fıtığı gibi etkenler sonucu görülse de birçok önemli hastalığın habercisi de olabiliyor.
23.12.2023 Genel Sağlık
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Haberler
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Gündem
İdrar renginde koyulaşma ve sağ omuzda ağrı varsa dikkat! Bu hastalığa işaret ediyor olabilir
İdrar renginde koyulaşma ve sağ omuzda ağrı varsa dikkat! Bu hastalığa işaret ediyor olabilir İdrar renginde herhangi bir koyuluk varsa ve aynı zamanda sağ omuzda ağrınız varsa mutlaka dikkat edin ve hemen bir uzman hekime başvurun Çünkü Bu durum safra kesenizde taş olduğunun habercisi olabilir. İdrar renginin normalde çok şeffaf hatta renksiz ve kokusuz olması çok önemlidir. Eğer idrarınız renksiz ve kokusuz değilse hemen bir idrar testi vermeniz uygun olacaktır. İşte, tüm detaylar
1.08.2023 Genel Sağlık
Doktor bile şoke oldu! Safra kesesinden 4 bin 536 taş çıktı
Doktor bile şoke oldu! Safra kesesinden 4 bin 536 taş çıktı Manisa’nın Salihli ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran İmdat Kartal’ın safra kesesinden ameliyat sonrası irili ufaklı 4 bin 536 adet taş çıkarıldı.
15.12.2022 Gündem
Safra Kesesi Taşı Neden Olur Ve Nasıl Düşürülür?
Safra Kesesi Taşı Neden Olur Ve Nasıl Düşürülür? Yaşam kalitesini önemli ölçüde azaltan safra kesesi taşları, zaman içinde çok ciddi hastalıklar ortaya çıkarabiliyor. Çok ağrılı bir şekilde seyreden bir rahatsızlık olması nedeni ile mutlaka teşhis ve tedavi uygulamalarının ele alınması gerekir. Safra kesesi taşı neden olur ve nasıl düşürülür sizler için derledik.
19.07.2022 Sağlık
'Sünnet bir ameliyattır, ciddiyet ister'
'Sünnet bir ameliyattır, ciddiyet ister' Çocuk Cerrahı Doç. Dr. Tunç Özdemir, ileri ve orta yaştaki erkeklerin sünnetle ilgili ortak anılarında “korku ve acı”nın yer aldığını söyledi. Kimilerinin berber tarafından sünnet edildiğini, kimilerinin çok ağrılı, kanamalı pansuman seanslarını anlattığını vurgulayan Doç. Dr. Özdemir, “Günümüz çocuklarına bu travmalar yaşatılmamalı. Sünnet bir ameliyattır. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, elverişsiz koşullarda doğru şekilde yapılmayan sünnetin de önemli olumsuz sonuçları olur, çocuk hayatı boyunca bunun izlerini taşır” dedi.
23.05.2022 Sağlık
Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu yağı nasıl kullanılır?
Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı içerdiği mineral ve vitaminler pek çok şeye faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu yağı sedef hastalığı, öksürük, astım, bağışıklık sistemi, sivilce gibi sağlık problemlerinde tercih edilmektedir. Saç ve saç derisi için de kullanılan çörek otu yağının miktarı fazla kaçırılmalıdır. Aksi taktirde faydadan çok zararı olabilir. Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? diyorsanız “Çörek otu yağı nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira Av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda çeşitliliği artan balık türleri arasında yer alan ve kilosu 70 liradan satılan karakulak, baş bölümündeki iki taşın şifalı olduğuna inananlardan yoğun ilgi görüyor. Karakulakın yanı sıra granyoz ve eşkina balığının kafasında yer alan taşın kilosu ise 600 liradan alıcı buluyor.
9.09.2021 Haberler
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira Av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda çeşitliliği artan balık türleri arasında yer alan ve kilosu 70 liradan satılan karakulak, baş bölümündeki iki taşın şifalı olduğuna inananlardan yoğun ilgi görüyor. Karakulakın yanı sıra granyoz ve eşkina balığının kafasında yer alan taşın kilosu ise 600 liradan alıcı buluyor.
9.09.2021 Ekonomi
Safra kesesi taşı niye olur?
Safra kesesi taşı niye olur?  Karaciğer tarafından üretilen safranın bir kısmı özellikle açlık anında safra kesesinde depolanır. Safrayı oluşturan ana bileşenler kolesterol, lesitin, bilirubin, kalsiyum dur. Safrayı oluşturan bu maddeler arasında normal şartlarda bir denge mevcuttur. Bu dengenin bozulması durumunda safra taşları ve çamuru oluşmaktadır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.
6.08.2021 Genel Sağlık
Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar? Ağrı Nerede Olur?
Safra Kesesi Taşı Neden Ağrı Yapar? Ağrı Nerede Olur? Vücutta yaşanan her ağrının mutlaka bir sebebi vardır. Ağrı sebebi bazen önemsiz ve geçici olabilirken bazen de altından daha büyük sorunlar çıkabilir. Bu yüzden doktor kontrolüne gitme önemlidir. Karın ağrısı gibi başlayan ve farklı bölgelerde devam eden ağrı sebeplerinden biri de safra kesesi taşıdır. Safra kesesi taşı neden ağrı yapar? Bu ağrı nerede olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
28.07.2021 Sağlık
Beyaz tenli ve sarışın kadınlarda bu hastalık daha sık görülüyor
Beyaz tenli ve sarışın kadınlarda bu hastalık daha sık görülüyor Yemeklerden sonra özellikle yağlı gıdaların sindirilmesini kolaylaştıran safra sıvısının bağırsaklara geçişini sağlayan safra kesesinde farklı hastalıklar gelişebiliyor. Safra kesesinin en sık görülen hastalıkları arasında safra taşları ve safra kesesi polipleri yer alıyor. Kadınlarda erkeklerden daha sık görülen safra kesesi taşı oluşmasının en önemli nedenlerinden birini ise kolesterol artışı oluşturuyor. Vakaların yüzde 75’inde herhangi bir belirti vermeyen safra taşının cerrahisinin ise şikayetlerin görüldüğü dönemde yapılması önem taşıyor. Prof. Dr. Mete Dolapçı, safra kesesi taşları ve polipleri ile ilgili bilgi verdi.
13.07.2021 Genel Sağlık
Gastrointestinal Sistem Nedir? Gastrointestinal Sistem Hastalıkları Nelerdir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Gastrointestinal Sistem Nedir? Gastrointestinal Sistem Hastalıkları Nelerdir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? İnsan vücudunda farklı görevlere sahip birçok sistem bulunmaktadır. Bu sistemlerden birisi de gastrtointestinal sistemdir. Gastrointestinal sistemin vücutta bazı görevleri bulunmaktadır. Bu görevlerin yerine getirilememesi durumunda bazı hastalıklar meydana gelebilir. Peki Gastrointestinal sistem nedir? Gastrointestinal sistem hastalıkları nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir? Sizlere gastrtointestinal sistem hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
14.04.2021 Sağlık
Hazımsızlık ve şişkinliğe dikkat! Sebebi safra kesesi olabilir
Hazımsızlık ve şişkinliğe dikkat! Sebebi safra kesesi olabilir Karın bölgesinin sağ tarafında, karaciğerin hemen altında bulunan ve armut şekilli bir organ olan safra kesesi, sindirim sistemimizin en önemli bölümü olarak gıda sindirimine yardımcı olur. Toplumda en çok safra kesesi iltihabı ve safra kesesi taşı rahatsızlıklarıyla bilinmekle birlikte sindirim sistemi hastalıkları olan hazımsızlık, şişkinlik ve benzeri şikayetlerle de birebir ilişkisi vardır. Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Elbrus Zarbaliyev, merak edilenleri cevapladı
13.04.2021 Genel Sağlık
Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir? Safra Hastalıkları Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir? Safra Hastalıkları Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? İnsan vücudunda bulunan safra kesesinin birçok görevi bulunuyor. Fakat herhangi bir sağlık sorunu oluşması durumunda safra kesesinde bazı hastalıklar oluşabiliyor. Bu hastalıklar pek çok kişinin merak ederek araştırdığı hastalıklardır. Safra kesesi hastalıkları nelerdir? Safra hastalıkları belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.04.2021 Sağlık
Kolelitiazis (Safra Kesesi Taşı) Nedir, Neden Olur? Kolelitiazis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kolelitiazis (Safra Kesesi Taşı) Nedir, Neden Olur? Kolelitiazis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Safra kese vücutta önemli görevleri olan bir kısımdır. Safra kesesinde yaşanacak herhangi bir sağlık sorunu safra vücudun tüm çalışma dengesini bozar. Safra kesesi taşı hastalığı herkesin merak ettiği ve neden olduğu araştırılan bir hastalıktır. Kolelitiazis (safra kesesi taşı) nedir, neden olur? Kolelitiazis belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Her safra kesesi taşı ağrı yapmaz
Her safra kesesi taşı ağrı yapmaz Karın bölgesinde oluşabilen safra koliti sancılarının başka hastalıklarla karıştırıldığını belirten Op. Dr. Demirtaş, “İştahsızlık ve ateş varsa dikkat edilmeli. Açık cerrahi ile sorunu hızlı ve konforlu şekilde çözüyoruz” dedi
26.03.2021 Ege
Safra Kesesi Taşının Kanala Düştüğü Nasıl Anlaşılır? Safra Taşı Kanala Düştükten Sonra Ne Yapılmalı?
Safra Kesesi Taşının Kanala Düştüğü Nasıl Anlaşılır? Safra Taşı Kanala Düştükten Sonra Ne Yapılmalı? Yemek yenildikten sonra karın bölgesinin sağ üst bölgesinde bir ağrı oluşuyorsa ve kişilerde şişkinlik ile ilgili şikayetler varsa sebebi safra kesesi taşları olabilmektedir. Bu rahatsızlık bazen herhangi bir belirti göstermeden de meydana gelebilmektedir. Safra kesesi taşının kanala düştüğü nasıl anlaşılır? Safra taşı kanala düştükten sonra ne yapılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar...
20.03.2021 Sağlık
Safra Kesesi Çamuru Belirtileri Nelerdir? Safra Kesesi Çamuru Ameliyatsız Geçer Mi?
Safra Kesesi Çamuru Belirtileri Nelerdir? Safra Kesesi Çamuru Ameliyatsız Geçer Mi? Safra kesesi aslında pek aklımıza gelmeyen, ağrı ve benzeri belirtileri ortaya çıkmadığı sürece tam olarak vücudumuzun neresinde olduğunu bile bilmediğimiz bir organımızdır. Safra kesesi çamuru sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Safra kesesi çamuru ve nasıl tedavi edilebileceği konusunda sizler için önemli bilgileri derleyerek bir araya getirdik.
6.03.2021 Sağlık
Karın Ağrısı Sebepleri Nelerdir? Yetişkinlerde Karın Ağrıları Nasıl Geçer?
Karın Ağrısı Sebepleri Nelerdir? Yetişkinlerde Karın Ağrıları Nasıl Geçer? Yetişkin ya da çocuk fark etmeksizin hemen hemen herkesin yaşadığı rahatsızlık olan karın ağrısı, altında birçok sebebi barındırabilir. Oldukça rahatsızlık ve acı hissi veren bu ağrı çeşidi, bazen karnın tamamında ortaya çıkarken bazen de karın kısmının belirli bölümlerinde belirebilir. Karın ağrısının sebepleri ve buna uygun tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
26.02.2021 Sağlık
Safra Kesesi Taşı Nedir, Nasıl Düşürülür? Safra Kesesinde Taş Olanlar Ne Yememelidir?
Safra Kesesi Taşı Nedir, Nasıl Düşürülür? Safra Kesesinde Taş Olanlar Ne Yememelidir? Yaşam kalitesini önemli oranda azaltan safra kesesi taşları, zaman içerisinde ciddi hastalıklar yaratabiliyor. Ağrılı seyreden bir rahatsızlık olması ile beraber, mutlaka teşhis ve tedavi üzerinden uygulamaların ele alınması gerekir. Peki safra kesesi taşı nedir, nasıl düşürülür? Safra kesesinde taş olanlar ne yememelidir? İşte bu konuda merak edilenler...
17.02.2021 Sağlık
Renkli Ultrason Nedir? Renkli Doppler Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?
Renkli Ultrason Nedir? Renkli Doppler Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır? Renkli ultrason, renkli Doppler olarak da bilinir. Ultrason görüntüleme teknikleri arasında yer alan renkli doppler, damarlardaki kan akışını tespit etmek için tercih edilir. Yüksek frekanslı ses dalgaları ile görüntülenen damarlarda hem kan akışı hem de daralmaya neden olan diğer etkenler gözlemlenir. Renkli ultrason nedir? İşte, tüm detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Safra Kesesi Taşına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Beslenme Ve Diyet Önerileri...
Safra Kesesi Taşına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Beslenme Ve Diyet Önerileri... Safra kesesi taşı, safra kesesinin herhangi bir yerinde ortaya çıkan küçük veya büyük olan taşlardan birisidir. Bu taşa kalsiyum kristallerine bilurubin fazlalığı veya kolesterol neden olabilmektedir. Bu hastalık insanlarda sık görülen hastalıklardan birisini oluşturmaktadır. Safra kesesi taşına ne iyi gelir, nasıl geçer? Beslenme ve diyet önerileri nelerdir? Bu soruların cevaplarını detayları ile derledik...
29.01.2021 Sağlık
Sarılık nasıl geçer? Sarılık hastalığı riskli midir, tedavisi nasıl yapılır?
Sarılık nasıl geçer? Sarılık hastalığı riskli midir, tedavisi nasıl yapılır? Hastalıklar meydana geldiği zaman belirtiler göz önünde bulundurularak ona göre önlem alınmalıdır. Bu sayede hem hastalıklardan korunma sağlanır hem de tedavi seçenekleri belirlenir. Özellikle sarılık hastalığında tüm detayları ayrıntılı bilmek gerekir. Sarılık nasıl geçer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
29.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Safra Kesesi Taşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.