Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak
Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak Şah Fırat Operasyonu’yla koruma altına alınan Süleyman Şah Türbesi, 'Şah Mat Operasyonu' ile yeniden inşa edecek. Türbenin inşasıyla birlikte Fırat Kalkanı harekatının kritik aşamalarından biri de tamamlanmış olacak.
22.11.2016 Siyaset
Osmanlı şehzadesi dedesinin türbesine gidemedi
Osmanlı şehzadesi dedesinin türbesine gidemedi Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat operasyonu ile Suriye’nin Halep kentine bağlı Karakozak köyü yakınlarından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geçici olarak getirilen dedesi Süleyman Şah’ın türbesini ziyaret etti.
11.09.2019 Yaşam
İşte yeni yapılacak Süleyman Şah Türbesi
İşte yeni yapılacak Süleyman Şah Türbesi Yeni yapılacak Süleyman Şah Türbesiyle ilgili animasyon görüntüler Başbakanlık Kamu Diplomasisi tarafından basınla paylaşıldı. Suriye Eşmesi'nde yapılması planlanan Süleyman Şah'ın geçici türbesiyle animasyon görüntüleri Başbakanlık Kamu Diplomasisi tarafından basınla paylaşıldı. Tasarım aşamasındaki türbenin yüksekliğinin 4 metre, genişliğinin 10 metre ve kubbe çapının 8 metre olması planlanıyor.
11.09.2019 Haberler
Şah Fırat şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Şah Fırat şehidi son yolculuğuna uğurlandı Suriye sınırları içerisinde gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu esnasında kaza sonucu şehit olan Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın (34) defnedileceği Maçka’nın Gürgeneğaç Mahallesindeki kabri ve tören alanı için karla kaplı alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hazır hale getirilirken, cenaze namazı da binlerce kişinin katılımı ile öğle namazının ardından Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir tarafından kıldırıldı. Baba Mustafa Avcı cenaze namazına şehidin yeğeni Melik Çınar Çağla ile birlikte katılırken, şehidin hamile eşi Şöhret Avcı’nın ise güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın cenazesi aynı yerdeki mezarlıkta toprağa verildi.Cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, çevre illerin valileri ile binlerce kişi katıldı.
11.09.2019 Haberler
ABD'den Şah Fırat yorumu
ABD'den Şah Fırat yorumu ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkilisi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Şah Fırat operasyonunu görüştüğünü söyledi.
23.02.2015 Dünya
Şah Fırat operasyonunu böyle takip ettiler
Şah Fırat operasyonunu böyle takip ettiler Genelkurmay Başkanlığı tarafından Şah Fırat operasyonunun takip anlarına ait fotoğraflar yayınlandı. Fotoğraflarda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in operasyonu takibi görülüyor. Türk askeri tarafından dün akşam saatlerinde yapılan operasyonla, Suriye topraklarında bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi yine Suriye topraklarında bulunan Eşme köyüne taşınmıştı. Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyonu Başbakan Ahmet Davutoğlu da Genelkurmay Karargahı’ndan takip etti.
11.09.2019 Haberler
Tanklar geri çekiliyor
Tanklar geri çekiliyor Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için yapılan Şah Fırat operasyonuna katılan tanklar, Suruç ilçesi çıkışındaki piyade taburuna çekildi. Şah Fırat operasyonun ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürşitpınar sınır kapısından giren tanklar, öğlen saatlerinde sınır bölgesinden ayrılarak, Suruç ilçesi istikametine doğru seyir haline geçti. Karayolunu kullanan tanklar, Suruç ilçesi çıkışında bulunan ve yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Piyade taburuna girdi. Zorlu yolculuğun ardından sınır hattında bakımları yapılan tanklar, olası müdahalelere karşı Tabur Komutanlığı bahçesinde bekletiliyor.
11.09.2019 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Şah Fırat" açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Şah Fırat" açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Her türlü takdirin fevkindeki bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Hükümetimizi ve Silahlı Kuvvetlerimizi, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi. Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yeri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı başarılı bir operasyon neticesinde değiştirilmiş bulunmaktadır. Sevk ve idaresini bizzat takip ettiğim, Sayın Başbakanımızın ve Genelkurmay Başkanımızın harekat merkezinden bizzat yürüttüğü bu operasyon, ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah Türbesini, savaş şartlarının hakim olduğu Suriye’de daha güvenli bir mevkiye nakletmeyi amaçlamıştır. Gece boyu gerçekleştirilen Şah Fırat operasyonuyla, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndaki tüm emanetler ve orada görev yapan askerlerimiz, salimen ülkemize getirilmiş bulunmaktadır. Operasyon, devletimizin kararı ve uygulamasıyla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı. Süleyman Şah’ın naaşının Türk bayrağının dalgalandığı Eşme bölgesine nakl-i kubur ile getirileceğini belirten Erdoğan, "Daha önce iki defa yeri değiştirilmiş olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, yine uluslararası hukuk ve anlaşmaların bir gereği olarak yeni mekanında bayrağımızı dalgalandırmaya ve ecdadımızın hatırasını yaşatmaya devam edecektir" dedi. Erdoğan, operasyonda şehit olan askerin ailesine de başsağlığı dileyerek, "Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyon sırasında, kaza sonucu bir askerimiz şehit düşmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Her türlü takdirin fevkindeki bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Hükümetimizi ve Silahlı Kuvvetlerimizi, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.
11.09.2019 Haberler