UNESCO’dan İtalya’ya ultimatom: Venedik 'kara listeye' alınabilir
UNESCO’dan İtalya’ya ultimatom: Venedik 'kara listeye' alınabilir İtalya'nın Venedik kentinde yıllardır tartışılan büyük gemiler sorununa çözüm üretilmemesi halinde kentin "Tehlike Altındaki Dünya Mirasları" listesine alınabileceği uyarısı geldi.
22.06.2021 Dünya
İtalya'nın simgesi Venedik
İtalya'nın simgesi Venedik Kanalları, tarihi yapıları ve festivalleriyle ünlü Venedik, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Geçmişte önemli bir şehir devleti olan Venedik, tarihin mirasını da tüm kentlere örnek olacak bir şekilde koruyor.
12.04.2019 Tatil
Venedik'e giriş paralı
Venedik'e giriş paralı İtalyan Meclisi'nde kabul edilen 2019 bütçesine göre, Venedik'e giden turistlerden 2,5 il 10 euro arasında giriş ücreti alınacak.
8.03.2019 Tatil
Venedik sular altında
Venedik sular altında Venedik, bir süredir sağanak yağışların etkisinde. Kanallar kenti olarak bilinen Venedik, su taşkınlarıyla boğuşuyor. Son günlerde meydana gelene yağışlar sonucu başta ünlü San Marco Meydanı olmak üzere pek çok yerde sel ve taşkınlar yaşandı.
30.10.2018 Tatil
Venedik'ten kar manzaraları
Venedik'ten kar manzaraları Adriyatik Denizi'nin en kuzeyinde bulunan Venedik, kanallarıyla ünlü bir kent. İtalya'nın en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Venedik, bir süredir Kuzey italya'yı etkisi altına alan kar yağışından etkilendi.
28.02.2018 Tatil
Kanallar şehri Venedik
Kanallar şehri Venedik Venedik, dünyanın en ünlü kentlerinden biri. Kanalları, tarihi yapıları ve festivalleriyle ünlü Venedik, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Geçmişte önemli bir şehir devleti olan Venedik, tarihin mirasını iyi bir şekilde koruyor. İşte Venedik hakkında bilinmesi gerekenler...
28.11.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri