Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir'
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir' Takvimler 5 Nisan 2007'yi gösterirken, Ege Denizi açıklarındaki Santorini Adası yakınlarında kayalara çarpan MS Sea Diamond kruvaziyer gemisi sulara gömüldü. İşte her ne olduysa o zaman oldu. 17 yıldır batığın kaldırılması için uğraş veren Yunan halkı, Ege'de yatan batığın 'saatli bomba'dan farkı olmadığını söylüyor. Çığ gibi büyüyen tepki karşısında ise Yunan hükümeti henüz bir adım atmış değil.
9.03.2024 Dünya
Santorini’de gezilecek yerler ve tarihi yapılar
Santorini’de gezilecek yerler ve tarihi yapılar Yunanistan’ın 200 km güneydoğusunda bulunan Santorini Adası sahip olduğu tarihi yapıları, sahilleri ve kendine has yerleşkeleri ile mavi ve beyaz renklerinin iç içe bulunduğu turistik bir adadır. Her yıl milyonlarca insanın akın ettiği bu şehrin tarihi milattan önceki zamanlara dayanmaktadır. İşte Santorini şehri hakkında bilinmesi gerekenler ve gezi rehberimiz…
2.05.2018 Gündem
Gemiden indiklerine pişman oldular! Bunaltan ısrar...
Gemiden indiklerine pişman oldular! Bunaltan ısrar... Yunanistan’ın Santorini Adası’ndan 1500 yolcusuyla Bodrum’a gelen dev yolcu gemisinden inen turistleri, seyyar satıcılar bunalttı. Parfüm satmaya çalışan 3 satıcının turistleri gemiden indiklerine pişman eden ısrarı, DHA muhabiri tarafından görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam