Sapıklık

Sapıklık

Son dakika sapıklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sapıklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sapıklık haber sayfamızda...

Sapıklık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 227 sapıklık haberi bulunmuştur.
Mülk Suresi (Tebareke) Oku | Mülk Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Fazileti - Mülk Suresi Ne İçin Okunur?
Mülk Suresi (Tebareke) Oku | Mülk Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Fazileti - Mülk Suresi Ne İçin Okunur? Diğer adı Tebareke Suresi olarak da bilinen Mülk Suresi Kur’an’ın 67. suresidir. İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Mülk Suresi toplamda 30 ayetten oluşur. Adını birince ayette geçen el-Mülk kelimesinden alan Mülk Suresini dinlemek ve okumak oldukça faydalıdır. Faziletleri oldukça fazladır. Mülk Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, diyanet meali ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere Mülk Suresi (Tebareke) Oku içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
10.01.2024 Bilgi Rehberi
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı!
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı! Müslüman alemi için en önemli surelerden birisi de Yasin Suresi'dir. Mekke döneminden inen Yasin Suresini okumak faydaları ve fazileti oldukça çoktur. Yasin Suresi adını ilk ayette geçen “Ya-Sin” harflerinden almaktadır. Yasin, başlıca insanın sorumlulukları, vahiy, Hz. Muhammed, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, kıyamet, hesap ve ceza konusu edilmektedir. İslam aleminde vefat eden kişinin arkasından okunur. Yasini Şerif Türkçe tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali için "Yasin Suresi Okunuşu Ve Anlamı" içeriğimize göz atabilirsiniz.
10.01.2024 Bilgi Rehberi
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sebe suresi, Mekke döneminde inmiştir. Yalnızca 6. ayetin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Sebe suresi, Kur’an-ı Kerim’in 34. suresidir. Sure toplamda 54 ayetten oluşmaktadır. Surenin mushaftaki sıralamaya göre otuz dördüncü, iniş sırasına göre elli sekizinci olduğu bilinmektedir.
24.10.2023 Sureler
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Al-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Cum’a Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Cum’a Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 62. suresi Cum’a suresidir. Toplam 11 ayetten oluşmaktadır. Sure adını 9.ayetinde geçen “Cum’a” kelimesinden almıştır. 9. ayette Cuma namazının müminlere farz olduğu duyurulmuştur.
24.10.2023 Sureler
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sure okumak günlük hayatlarımızda içimize su serpen, bizleri kötülüklerden koruyan şeylerdir. Tabii ki bu bizlere güzel hisler yaşatan ve bizleri koruyan surelerin anlamlarını ve okunuşlarını bilmekte son derece önemlidir. Bu surelerden birisi de En'am suresidir.
24.10.2023 Sureler
Kamer Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kamer Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Mekkeli vatandaşların Hz. Muhammed’den bir delil istemesi üzerine gökyüzündeki ay, peygamberin bir işareti ile ortadan ikiye ayrılmıştır. Bunun üzerine de Kamer Suresi’nin ilk iki ayeti indirilmiştir.
24.10.2023 Sureler
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kuran-ı Kerim’de yer alan ve ayetlerden oluşan 114 bölümden her birine sure denilmektedir. Bu bağlamda kitaptaki sıralamaya göre 23. sırada bulunan sure Kasas Suresi’dir.
24.10.2023 Sureler
Lokman Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Lokman Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 31. suresi olan Lokma Suresi, toplamda 34 ayetten meydana gelmektedir. Bu sure, içerisinde 12. ve 13. ayetlerde Lokman Hekim’den bahsedilmektedir. Bu sebeple de sureye Lokman ismi verilmiştir. Lokman Suresi, Mekke döneminde inmiş bir suredir.
24.10.2023 Sureler
Mülk Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Mülk Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Mülk suresi, Kur’an-ı Kerim’in 67. suresidir. Sure toplam 30 ayetten oluşmaktadır. Mülk suresi, Tahrim suresinden sonra, Kalem suresinden önce gelmektedir. Sure adını, ilk ayette geçen “el- mülk” kelimesinden almıştır. Arapça’ da mülk ifadesi iktidar anlamına gelmektedir. Bu sure ayrıca Tebareke, Münciye, Mücadele, Mani’a ve Vakiye isimleriyle de bilinmektedir. Surenin mushaftaki sıralamada altmış yedinci, iniş sırasına göre yetmiş yedinci suredir. Mülk suresi, Allah’ın her şeyin hakimi olduğu ve her şeye gücün yeteceği, kudretinin çokça olduğuna değinilmiştir.
24.10.2023 Sureler
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nahl suresi, Kur’an-ı Kerim’in 16.suresidir. Sure toplamda 128 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde indirilmiş olan Nahl suresinin, Medine döneminde yazılmış son üç ayeti bulunmaktadır. Sure Allah’ın emri gelecektir ifadesiyle başlamaktadır. Mushaftaki sıralamada on altıncı, iniş sırasına göre yetmişinci suredir. Hicr suresinden sonra gelen Nahl suresi, sonrasında ise İsra suresi yer almaktadır. Sure adını 68. ayette geçen en- Nahl kelimesinden almıştır. En- Nahl, bal arısı anlamına gelmektedir. İnsanlara verilmiş olan nimetlerden söz edildiği için Niam suresi denir.
24.10.2023 Sureler
Şuara Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Şuara Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Şuara Suresi, Mekke döneminde Neml Suresi’nden önce ve Vakıa Suresi’nden sonra indirilmiştir. Bazı kaynaklarda bu sureye ait 197, 224, 225, 226 ve 227 numaralı ayetlerin Medine döneminde indirildiğine yer verilmektedir.
24.10.2023 Sureler
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri
Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki Yusuf suresi kaç sayfa? Yusuf suresi meali, anlamı, fazileti nedir? İşte Arapça - Türkçe okuma sayfaları ve tefsiri haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Yunus Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Yunus Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Yunus Suresi’nin bazı ayetleri Mekke’de, bazı ayetleri ise Medine döneminde nazil olmuştur. Sure, Hz. Muhammed’in peygamberliğini yalanlayan müşrikler için daha önce de bazı peygamberlerin gönderildiğini söylemek üzere indirilmiştir. Bu bağlamda, 109 ayetten oluşan sure içerisinde Yunus Peygamber ile onun kavminin kıssaları anlatılmaktadır. Yunus peygamber dışında, Hz. Nuh ve Hz. Musa’nın kavimlerine de yer verilmektedir. Surenin diğer bölümlerinde ise Allah’ın tüm varlıkları, yeri ve göğü yarattığının vurgusu yapılmaktadır. Bunlara ek olarak da Allah’ın rahmetinin, gazabından daha büyük olduğu hatırlatılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Yusuf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Hz. Yusuf, İslamiyet için oldukça önemli bir yeri bulunan peygamberler arasındadır. Hatta Kur’an-ı Kerim’de kendisinden “Ahsenü’l kasas” yani kıssaların en güzeli olarak bahsedilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 12. suresi olan Yusuf Suresi’nin neredeyse tamamında da Hz. Yusuf’tan bahsedilmektedir. Mekke döneminde nazil olan Yusuf Suresi, toplam 111 ayetten oluşmaktadır. Yalnızca ilk 3 ayetin Medine’de indirildiğine inanılmaktadır. İniş sırasına bakıldığında ise Yusuf Suresi’nden önce Hud Suresi, sonrasında ise Hicr Suresi yer almaktadır. Yusuf Suresi’nin indirildiği dönemde Hz. Muhammed ve kavminin üst üste gelen sıkıntılarla mücadele ettiği görülmektedir.
24.10.2023 Sureler
Zuhruf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Zuhruf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’deki sureler hem buradaki dizilişlerine hem de iniş sırasına göre sıralanabilmektedir. Bu kapsamda, Zuhruf Suresi Kur’an-ı Kerim’de yer alan 43. suredir. Sure ismini 35 numaralı ayette geçen “altın ve mücevher” teriminden almaktadır.
24.10.2023 Sureler
Zümer Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Zümer Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’de yer alan sureler hem Mushaf hem de iniş sırasına göre sıralanmaktadır. Bu bağlamda, Zümer Suresi kitapta 39. sırada, inişte ise 59. sırada yer almaktadır. Zümer Suresi toplamda 75 ayet içermektedir.
24.10.2023 Sureler
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali A’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Ahkaf Suresi Okunuşu ve Anlamı - Ahkaf Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Ahkaf Suresi Okunuşu ve Anlamı - Ahkaf Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Ahkaf, Yemen’de yer alan bir bölgenin adı olarak kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 46. suresinde yer alan Ahkaf Suresi de Ad Kavminin yaşadığı yeri işaret etmektedir. Sure toplamda 35 ayetten oluşur. Mekke döneminde indiğine inanılmaktadır. Ayette geçen kardeş kelimesi Hud ile, ahkaf ise yer ismi olarak yorumlanmaktadır. Ahkaf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
İbrahim Suresi Oku - İbrahim Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali
İbrahim Suresi Oku - İbrahim Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali İbrahim suresi, Kuran-ı Kerim’in 14.süresidir. Toplamda 52 ayetten oluşan surenin 28. ve 29. ayetlerin Medine’de indirildiği diğer ayetlerin ise Mekke’de indirildiğine inanılır. 28. ve 29. ayetler ise Bedir Savaşı sırasında inmiştir. Sure adını, sure de geçen İbrahim Peygamber ve ailesi nedeniyle almıştır. İbrahim suresinin 35. ve 41. ayetler arasında Hz. İbrahim’in duasına yer verilmiştir. Sure Allah’ın varlığı ve birliği, peygamberler, öldükten sonra dirilme gibi konuları ele almaktadır. İbrahim Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, tefsiri, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kaf Suresi Oku: Kaf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Kaf Suresi Oku: Kaf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 45 ayetten oluşan Kaf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 50. suresidir. Surenin adı ilk ayetin başındaki Kaf harfinden gelmektedir. Mekke döneminde indiğine inanılan sure tefsirlerde Kafdağı ile bağlantılanır. Surede genel anlamıyla Allah'ın varlığı ve birliği, Peygamberlik, ölümden sonra dirilme gibi konular ele alınmaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu sure Kur’ân-ı Kerîm’in önemine dikkat çeker. Kaf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiler içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Şura Suresi Oku - Şura Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Şura Suresi Oku - Şura Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim'in 42. suresi olan Şura suresi toplam 53 ayetten oluşmaktadır. İnsanlara yol göstermesi için gönderilen 114 sureden bir tanesidir. Okuması oldukça faziletli olan bu sure adını 38. ayette geçen şura kelimesinden almıştır. Şura Türkçe Müslümanların aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden anlamına gelir. 23. ve 26. ayetleri Medine’de diğer ayetleri Mekke'de indirildiğine inanılmaktadır. Şura Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detay bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 21. suresi olan Enbiya Suresi toplam 112 ayettir. Enbiya Suresi 321. sayfada başlayıp, 330. sayfada ise bitmektedir. Enbiya Türkçe anlamı, ‘peygamber’ demektir. Mekke’de indiğine inanılan sure peygamberlerin dini yayma sürecinden ve çeşitli özelliklerinden bahsettiği için bu ismi almıştır. Mekkeli paganların inançlarını eleştirmektedir. Enbiya ne demek, Enbiya Suresi kaç sayfa, son sayfası, kaçıncı cüz olduğunu, okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri, fazileti ve diyanet mealini merak edenler detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirler.
24.10.2023 Sureler
MÜLK SURESİ Oku, Mülk Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali Nedir?
MÜLK SURESİ Oku, Mülk Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali Nedir? Kur’an-ı Kerim’in 67. suresi olan Mülk Suresi adını birinci ayetinde geçen ‘el-Mülk’ kelimesinden almıştır. Toplam 30 ayetten oluşan sure Tebareke adıyla da bilinmektedir. Tebareke Suresi denmesinin nedeni ise suresinin 'Tebarekellezi' ile başlamasıdır. Mülk Suresi fazileti çok olduğu için Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından sık sık okunması tavsiye edilen bir suredir. Mekke devrinde nazil olan Mülk Suresi genel olarak Allah’ın varlığı ve birliğini, ölüm ve yaşamı, öldükten sonra dirilmeyi ele almaktadır. Mülk (Tebareke) Suresi Arapça, Türkçe okunuşu, diyanet meali, tefsiri ve fazileti için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Mülk Suresi Oku: Mülk (Tebareke) Suresi Türkçe Okunuşu, Diyanet Meali ve Fazileti Nedir?
Mülk Suresi Oku: Mülk (Tebareke) Suresi Türkçe Okunuşu, Diyanet Meali ve Fazileti Nedir? Kur’an-ı Kerim’in 67. suresi olan Tebareke Suresi toplamda 30 ayetten oluşur. Tebareke Suresi Mülk Suresinin diğer adıdır. Tebareke denmesinin nedeni ise surenin "Tebarekellezi" ile başlamasıdır. Müslüman dünyası için önemli bir yere sahip olan Tebareke Suresi Allah’ın varlığı ve birliğini, ölüm ve yaşamı, öldükten sonra dirilmeyi ele almaktadır. Fazileti çok olduğu için Hz. Muhammed tarafından sık sık okunması tavsiye edilen surelerden biridir. Tebareke (Mülk) Suresi Arapça okunuşu, Türkçe meali ve fazileti için “Tebareke Suresi Okunuşu” içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Sapıklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.