Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart'
Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart' Sarı nokta hastalığının 65 yaş üstü kişilerde görme kayıplarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, "Özellikle yoğun güneş ışığına maruz kalan kişilerde, sigara kullananlarda ve beslenme bozukluğu olanlarda sarı nokta hastalığının görülme sıklığı artıyor" dedi.
1.07.2022 Genel Sağlık
Sarı Nokta Hastalığı Nedir? Gözde Sarı Nokta Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sarı Nokta Hastalığı Nedir? Gözde Sarı Nokta Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır? Göz hastalıklarından olan sarı nokta hastalığı mutlaka tedavi edilmesi gerekilen bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı pek çok kişinin şikayetçi olduğu hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Gözde çıkar ve gözün bütününü etkileyebilen bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı teşhisi konulan kişiler hastalığına dair detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. Peki sarı nokta hastalığı nedir? Gözde sarı nokta hastalığının tedavisi nasıl yapılır? İşte sarı nokta hastalığına dair bilinmesi gereken tüm detaylar.
19.02.2021 Sağlık
Kitap okurken yazılar çukurlaşıyorsa nedeni bu hastalık!
Kitap okurken yazılar çukurlaşıyorsa nedeni bu hastalık! Gözün arkasında yer alan makula bölgesi, baktığımız yerlere odaklanabilmemizi yani bir şeyleri okuyup takip edebilmemizi sağlıyor. Bu bölgede oluşan ve makula dejenerasyonu da denilen sarı nokta hastalığı ise yaşlanma ve çeşitli çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkarak görme kaybına kadar gidebiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
15.09.2020 Genel Sağlık
Açık göz renginde sarı nokta hastalığı riski daha fazla!
Açık göz renginde sarı nokta hastalığı riski daha fazla! Halk arasında “sarı nokta hastalığı” diye bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu gözün retina tabakasıyla ilgili bir sorun. Sarı nokta hastalığının ileri yaş körlüğüne kadar gidebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının risk faktörleri arasında yaşlılık, sigara kullanımı, ailede maküla dejenerasyonu olan kişinin varlığı, yüksek tansiyon, obezite ve hareketsizlik, açık göz rengine sahip olma, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma, aşırı yağ tüketimi, bazı ilaçların yan etkileri sayılabilir” açıklamasında bulundu.
6.08.2020 Genel Sağlık
Sarı nokta hastalığına iyi gelen 13 besin
Sarı nokta hastalığına iyi gelen 13 besin Hayatın bir parçası olan yaşlanma; cilt, saç ve eklemlerdeki değişikliklerin yanı sıra gözde de gerçekleşiyor. Yaşla birlikte görme sisteminde de birtakım değişikliklerin görülebildiğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Sağlıklı bir yaşam tarzı dengeli beslenmeden geçiyor. Görme sisteminde yaşa bağlı olarak görülme sıklığı artan sarı nokta hastalığı da sağlıklı beslenme ile geciktirilebilir” dedi. Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, sarı nokta hastalığını geciktiren 13 besini ve faydalarını sıraladı...
16.06.2020 Genel Sağlık
Dikkat! Bu hastalık gözleri kör ediyor!
Dikkat! Bu hastalık gözleri kör ediyor! Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu(YBMD), retinada meydana gelen hasar ile görme alanı merkezindeki(makula) görüşün azalması sonucu oluşuyor ve genellikle 50 yaş ve üzeri yetişkinlerde görülüyor.
9.05.2012 Sağlık