Sarkıt

Sarkıt

Son dakika sarkıt haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sarkıt gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sarkıt haber sayfamızda...

Sarkıt

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 182 sarkıt haberi bulunmuştur.
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler
Çeyiz Listesi 2024: Gelin-Damat Çeyizinde Olması Gerekenler Her çift evlenmeden önce çeyiz hazırlığında bulunur. Hayatlarını birlikte idame ettirecek çiftlerin evinde bulunması gereken eşyalardır. Çeyiz listesindeki eşyalar erkek veya kadınlar için eski dönemlerde her ne ayrı olsa da günümüzde gelin ve damat tarafından ortak olarak alınır. Her evde bulunması gereken bu listede salondan mutfağa, banyodan yatak odasına kadar pek çok eşya bulunmaktadır. Pek çok çiftin evlenmeden önce almaya çalıştığı bu eşya listesi oldukça kabarık olduğundan dolayı eksik kalanlar da olabiliyor. 2024 detaylı mutfak, banyo, salon erkek ve kız eksiksiz çeyiz listesi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Yaşam
'Yalan Dünya' kapısından 50 bin 147 kişi girdi! 5 milyon yıllık
'Yalan Dünya' kapısından 50 bin 147 kişi girdi! 5 milyon yıllık Antalya’da bulunan ve oluşumu 5 milyon yıl önceye dayanan Yalan Dünya Mağarası, tarihi değeri ve güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.
12.11.2023 Gündem
Ayvaini Mağarası
Ayvaini Mağarası Türkiye’nin en uzun 6. mağarası olan Ayvaini Mağarası, Bursa’nın Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunuyor.
29.10.2023 Gündem
Zıt Anlamlı Kelimeler Listesi: Türkçede En Çok Kullanılan A'dan Z'ye Karşıt Anlamlı Kelimeler Sözlüğü ve Örnekleri
Zıt Anlamlı Kelimeler Listesi: Türkçede En Çok Kullanılan A'dan Z'ye Karşıt Anlamlı Kelimeler Sözlüğü ve Örnekleri İlkokul öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan birisi de zıt anlamlı kelimelerdir. Birbirinin karşıtı olan kelimelerin yazılı ve anlamları farklıdır. Günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. Bu kelimeler birbirleri ile çelişen sözcüklerdir. Zıt anlamlı kelimelerin listesi uzundur. Ancak Türkçe’de her kelimenin eş anlamlısı olmadığı gibi her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Zıt anlamlı kelimeler ve örnekleri için “Zıt Anlamlı Kelimeler Listesi” içeriğimize göz atabilirsiniz.
Şimdiki Zamanın Hikayesi
Şimdiki Zamanın Hikayesi Karadeniz’in esintisi - ENDER YÜKSEKER Yeşilin pek çok tonunu barındıran Karadeniz, eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor...
24.09.2023 Kültür Sanat
Kel olan ve saçı dökülenler bu mağaraya akın ediyor
Kel olan ve saçı dökülenler bu mağaraya akın ediyor Denizli'de bir dönem televizyon programlarına da konu olan Keloğlan Mağarası’na yurt içi ve yurt dışından akın akın turist geliyor. Mağara içindeki atmosferin kelliğe ve saç dökülmelerine iyi geldiği rivayeti ise mağaraya olan ilgiyi arttırıyor.
17.09.2023 Haberler
'Terörden arındırdığımız mağaraları turizme kazandırıyoruz'
'Terörden arındırdığımız mağaraları turizme kazandırıyoruz' Hakkari'de terörden arındırılan 3 mağaranın doğa turizmine kazandırılması için çalışma başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kahraman Mehmetçik'in operasyonlarıyla terörden arındırdığımız mağaralarımızı doğa turizmine kazandırıyoruz. Tabiatın bize armağanı olan mağaraları tescilleyerek doğal miras listemize yenilerini ekliyoruz" dedi.
17.09.2023 Ekonomi
Yer: Denizli! Kel olan ve saçı dökülenler bu mağaraya akın ediyor
Yer: Denizli! Kel olan ve saçı dökülenler bu mağaraya akın ediyor Denizli'de bir dönem televizyon programlarına da konu olan Keloğlan Mağarası’na yurt içi ve yurt dışından akın akın turist geliyor. Mağara içindeki atmosferin kelliğe ve saç dökülmelerine iyi geldiği rivayeti ise mağaraya olan ilgiyi arttırıyor.
17.09.2023 Gündem
Dekorasyonda deprem önlemleri
Dekorasyonda deprem önlemleri Ülkemizin jeolojik yapısı gereği deprem gerçeği ile yüz yüze yaşamak zorundayız. Bu durumda en az yapıların ve zeminin sağlamlığından emin olmak kadar önemli bir diğer konu, iç mekanlarımızı depreme karşı güvenli hale getirmek. İşte yaşam alanlarımızın dekorasyonunda alabileceğimiz deprem önlemleri.
19.03.2023 Pazar
Kendi mezarına kendi giren mağaracı! 24 saat sıkışıp kaldı, cesedi bile çıkarılamadı
Kendi mezarına kendi giren mağaracı! 24 saat sıkışıp kaldı, cesedi bile çıkarılamadı Ailesiyle vakit geçirip tatil yapmak istiyor, yeni doğacak olan çocuğunun heyecanını yaşıyordu. Ancak işler hiç de planladığı gibi gitmedi, maceraya olan tutkusu sonunu hazırladı. Bir mağaranın içindeki tünelde sıkışıp kalan ve cesedi bile çıkarılamayan genç adamın, hayatının son 24 saatinde yaşadıkları kan donduracak cinsten.
3.02.2023 Dünya
Frankie
Frankie Tarihi Yarımada’nın karşısında, Galataport’ta konumlanan kulüprestoran Frankie, Geo_ID tarafından ziyaretçileri çok amaçlı bir bar çevresinde buluşturan sofistike ve çağdaş bir mekan olarak tasarlandı.
25.12.2022 Mimarlık
Dikit Nedir, Nasıl Oluşur? Dikit Türkiye'de Nerelerde Vardır?
Dikit Nedir, Nasıl Oluşur? Dikit Türkiye'de Nerelerde Vardır? Sarkıt ve dikitler, mağaralarda sık görülen bazı çökeltilerdir. Mağaraya giriş şekilleri nedeni ile fiziksel olarak pek çok farklı şekillerde olan sarkıt ve dikitler, sızma ve damlama ile meydana gelen damlataşlardır. Dikit nedir, nasıl oluşur sizler için derledik.
8.09.2022 Eğitim
Tarihi mirası bile etkiledi
Tarihi mirası bile etkiledi Çanakkale Boğazı’na dalan uzmanlar, Birinci Dünya Savaşı batıklarının müsilajdan yoğun etkilendiğini belirlerken boğaz çıkışından itibaren kendi kendini temizleme özelliği olan Saros Körfezi’ne doğru etkinin azaldığını gördü
22.08.2022 Haberler
Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur? Sarkıt Nerede Olur?
Sarkıt Nedir, Nasıl Oluşur? Sarkıt Nerede Olur? Dünya üzerinde doğal bir şekilde oluşan yapılardan biri de sarkıttır. Sarkıtlar su damlaları ile oluşan yapılardır. Ancak sarkıtların içinde çeşitli mineraller bulunmaktadır. Bu mineraller akan su ile birleştiğinde katılaşmaktadır. Böylece sarkıtlar meydana gelmektedir. Sarkıtlar genellikle mağara içlerinde bulunan doğal taşlardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.07.2022 Eğitim
Dev buz sarkıtları görenleri hayrete düşürdü
Dev buz sarkıtları görenleri hayrete düşürdü Ardahan’da kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtlarının boyu 3 metreyi aştı.
28.03.2022 Haberler
Çatıdan düşen buz sarkıtından bir adımla kurtuldu
Çatıdan düşen buz sarkıtından bir adımla kurtuldu Isparta'da, iş yerinin açık kapısı önünde içeridekilerle sohbet eden kişi, buz sarkıtının çatıdan başına düşmesinden bir adımla kurtuldu. Bu anlar, güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
5.03.2022 Haberler
Kayaç Nedir, Nasıl Oluşur? Kayaç Örnekleri Nelerdir?
Kayaç Nedir, Nasıl Oluşur? Kayaç Örnekleri Nelerdir? Kayaç, ne olduğu merak edilen ve sık sık araştırılan maddelerden biridir. Özellikle merak edilmesinden dolayı sık sık araştırılan maddeler arasındadır. Bu bakımdan Kayaç nedir öğrenebilir ve buna göre bilgili olma imkanına da sahip olabilirsiniz. Kayaç nedir, nasıl oluşur? Kayaç örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
15.02.2022 Eğitim
Mimari: Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi
Mimari: Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi Yalın Mimarlık, Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi projesiyle, ziyaretçileri üç milyon yaşında bir mağarayla doğrudan temas etme fikrine duygusal olarak hazırlayabilecek mekansal altyapıyı sunuyor.
27.12.2021 Vitrin
Yalın Mimarlık’ın Yeraltı Mimarisi
Yalın Mimarlık’ın Yeraltı Mimarisi Kimi kez teknolojik, siyasi, dinsel kimi kez de salt dünyanın doğal yüzeyini koruma amaçlı da olsa, yapıyı ya da yapılar grubunu yeraltında oluşturmak yüzyıllar boyu süregelen bir mekan edinme yöntemi olagelmiştir. Dünyanın birçok ortamında kullanılmış bu tutumun en etkileyici örneği, sonradan havadaki karbondioksit ile etkileşip sertleşen, yumuşak tüf kayalarının oyulması ile oluşan Kapadokya örneğidir. Mekanı inşa etmek yerine, kitleyi boşaltarak elde etme süreci, bir tür “tersine” işlem olarak hep heyecan verici bir mekan yaratma özgürlüğü olmuştur.
29.11.2021 Vitrin
75 bin yıllık mağaralar, insanlık tarihini yeniden şekillendirecek
75 bin yıllık mağaralar, insanlık tarihini yeniden şekillendirecek Hatay'ın Akdeniz kıyısında bulunan MÖ 42 bin ile 75 bin yıl öncesine ait Üçağızlı Mağaraları’na, denizin 15 ile 30 metre derinliğinde 4 mağara daha eklendi. Mavi derinliklerdeki mağaralardaki sarkıt ve dikitler, Orta Doğu’dan Anadolu’ya gelen ilk modern insanların bir zamanlar karada bulunan bu mağaralarda 75 bin yıl öncesinden daha eski dönemde yaşamış olabileceklerini ortaya koydu.
3.11.2021 Gündem
Mavi derinliklerde 75 bin yıllık mağaralar, insanlık tarihini yeniden şekillendirecek
Mavi derinliklerde 75 bin yıllık mağaralar, insanlık tarihini yeniden şekillendirecek Hatay’ın Akdeniz kıyısında bulunan M.Ö. 42 bin ile 75 bin yıl öncesine ait Üçağızlı Mağaraları’na, denizin 15 ile 30 metre derinliğinde 4 mağara daha eklendi. Mavi derinliklerdeki mağaralardaki sarkıt ve dikitler, Orta Doğu’dan Anadolu’ya gelen ilk modern insanların bir zamanlar karada bulunan bu mağaralarda 75 bin yıl öncesinden daha eski dönemde yaşamış olabileceklerini ortaya koydu.
3.11.2021 Gündem
Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları
Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları Milliyet Emlak sayfalarından ‘püf noktaları’ her zaman bir tık uzağınızda... Dekorasyon kodları, yaşam alanı düzenleme, bahçe bakımı ve daha pek çok içerikle genişleyen Milliyet Emlak’tan kısa ama hayatınızı kolaylaştıracak notları sizlere getirdik...
30.08.2021 Home
Yapım Ve Çekim Ekleri Nelerdir? Özellikleri Ve Örnekleri
Yapım Ve Çekim Ekleri Nelerdir? Özellikleri Ve Örnekleri Sonuna getirildiği kelimelerin hem anlamını hem de türünü değiştiren eklere yapım eki denir. Örneğin yapım eklerinden biri olan ''et'', isimden fiil yapar. (Göz - Gözetlemek) -Ek ve -Ak ekleri ise fiilden isim yapmak için kullanılır. Örneğin: (Yat - Yatak) Yapım ve çekim eklerini örnek kelimeler ile birlikte detaylı bir şekilde derledik.
26.08.2021 Eğitim
Küçük bir salon tasarlamak: Hatırlanması gereken 3 dekoratif fikir
Küçük bir salon tasarlamak: Hatırlanması gereken 3 dekoratif fikir Büyük şehirlerde konut büyüklükleri giderek azalıyor. Hepimizin geniş bir apartman dairesinde yaşama seçeneği olmadığı için, küçük alanlar düzenlemek için doğru fikirleri bulmak daha pratiktir. İşte size küçük bir salon tasarımı için uygulamaya koymanız için size 3 fikir veriyoruz.
20.08.2021 Dekorasyon
Tarihi mirası bile etkiledi
Tarihi mirası bile etkiledi Çanakkale Boğazı’na dalan uzmanlar, Birinci Dünya Savaşı batıklarının müsilajdan yoğun etkilendiğini belirlerken boğaz çıkışından itibaren kendi kendini temizleme özelliği olan Saros Körfezi’ne doğru etkinin azaldığını gördü
22.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarkıt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.