İstanbul'da 'şase' operasyonu! 44 otomobil, 200 milyonluk vurgun...
İstanbul'da 'şase' operasyonu! 44 otomobil, 200 milyonluk vurgun... İstanbul merkezli 10 ilde ağır hasarlı araçları satın alarak, çalıntı veya yurt dışından getirilen araçlarla change yapıp satarak haksız kazanç elde eden çeteye eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.
4.03.2024 Gündem
Akılalmaz olay! Kiraladıkları araçları satıp...
Akılalmaz olay! Kiraladıkları araçları satıp... Çete kiraladıkları otomobillere aynı model ağır hasarlı araçların plaka ve şase numaralarını takarak sattı. Takip sistemiyle buldukları araçları yedek anahtarla çalarak şirkete iade eden çete çökertildi.
28.12.2020 Gündem
1 milyon lira değerinde 7 araç ele geçirildi!
1 milyon lira değerinde 7 araç ele geçirildi! Konya’da motor ve şase numaraları değiştirilmiş, toplam 1 milyon lira değerinde 7 araç ele geçirildi.
20.12.2019 Gündem
Bulgaristan'dan ucuz lüks oto aldı, şase numarasını değiştirirken yakalandı
Bulgaristan'dan ucuz lüks oto aldı, şase numarasını değiştirirken yakalandı Bulgaristan'dan 60 bin lira değerindeki lüks otomobili 15 bin liraya satın alıp Adana'da vergilerden kurtulmak için sanayide şase numarasını değiştirmek isteyen bir kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesinde yer alan Yüreğir Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Bölgede devriye gezen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin dikkatini Bulgaristan plakalı lüks bir otomobil çekti. Söz konusu aracı incelemeye alan polis, CC 2162 AH plakalı otomobilin, motor şase numarasının, bir başka araca ait numaralarla değiştirilmek istendiğini tespit etti.Otomobilin kullanıcısı Gürsel Yazbahar, gözaltına alındı. Yapılan araştırmada Romanya’da yaşayan kuzeni Barbaros Yazbahar ile bağlantıya geçen Gürsel Yazbahar, yurt dışından ‘ucuz araba’ getirip, motor şase numarasını değiştirerek, Türkiye’de kullanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine arayışa giren Barbaros Yazbahar, Bulgaristan’da yaşayan ve aracını satışa çıkartan Emi Ciolan adlı kadınla iletişim kurdu.Yapılan pazarlık sonucu amca çocukları, Türkiye’de piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan 2003 model otomobili, 4 bin dolara yani yaklaşık 15 bin liraya satın alıp, Türkiye’ye getirdi. Gürsel Yazbahar, bu kez de arabasını Türkiye’de kullanmak için ödemesi gereken vergilerden kurtulmak için aracını Yüreğir Sanayi Sitesi’ne götürüp, burada motor şase numarasını kazıtıp, yerine bir başka otomobilin motor numarasını takmak isterken yakalandı.
11.09.2019 Yaşam
Çalıntı otomobil tamirhanede değiştirilirken bulundu
Çalıntı otomobil tamirhanede değiştirilirken bulundu Adana polisi İstanbul'da çalınan otomobili bir kişinin kaza yapan gelininin aracıyla değiştirirken tamirhanede suçüstü yakaladı. Edinilen bilgiye göre olay, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, İstanbul'da çalınan bir otomobilin oto kaportacılık yapan Bünyamin K.'da olduğunu tespit etti. Polis, Seyhan ilçesi, Onur Mahallesi’ndeki tamirhaneye operasyon düzenledi. Operasyonda yan yana duran aynı model ve renkteki biri pert, diğeri sağlam iki otomobil polisin dikkatini çekti. Yapılan incelemede, 68 EV 468 plakalı otomobilin motor-şase numaralarıyla ruhsattaki rakamlar örtüşmedi. Araştırmasını derinleştiren polis, bu plakanın pert durumdaki araca ait olduğunu, diğer motor-şase numaralı aracın da İstanbul Sarıyer’de bir süre önce çalınan ve Ragıp Necdet Demirbilek’e (59) ait olduğu belirlendi. Suçüstü yakalanan işletme sahibi Bünyamin K. gözaltına aldı. Polis Bünyamin K.’nın, gelini Gülşen K.’ya ait olan ve bir kaza sonrasında perte çıkan lüks otomobiliyle aynı model ve renkteki aracın, İstanbul’dan çalınması talimatını verdiğini, çalınan otomobile de genç kadının aracına ait plaka takılarak, İstanbul’dan Adana’ya getirildiği, zanlının, kendi tamirhanesinde her iki otomobilin motor-şase numaralarını değiştirip, pert halindeki aracın tamir edilmiş gibi gösterip, satmak istediğini belirledi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Bünyamin K., sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece, ‘Türk Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre çaldığı otomobilin piyasa değeri olan tam 125 bin lira ‘kefalet’ ile serbest bırakıldı. Mahkeme, söz konusu ücretin de 3 taksitle ödenmesini hükmetti. Bu arada polis, iş adamı Ragıp Necdet Demirbilek ile bağlantıya geçip, aracının bulunduğunu bildirdi. Demirbilek, ilk başta polise inanmazken, “Arabamdan umudumu kesmiştim. Parçalanarak satılmasını beklerken tek parça buldum” dediği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Cezaevi firarisi polisten kaçamadı
Cezaevi firarisi polisten kaçamadı Kocaeli’de uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hüküm giyen ve kaldığı cezaevinden firar eden şahıs polis ekiplerinin kovalamacası sonucu yakalandı. Edinilen bilgilere göre, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Kandıra Cezaevi’nden firar eden Okan D.‘nin (29) yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan inceleme sonucunda polis ekipleri, şahsın İzmit Çınarlı Mahallesi’nde bulunduğunu tespit etti. Şahsın yerinin tespit edilmesi sonucu harekete geçen polis ekipleri, Okan D.’yi belirlenen adres civarında kovalamaca sonucu yakaladı. Yakalanan şahıs daha sonra Saraybahçe Polis Merkezi’ne getirildi. Buradaki işlemleri tamamlanmasından sonra Okan D., adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Haberler
Yangında mahsur kaldılar
Yangında mahsur kaldılar Aksaray’da 5 katlı binanın bodrum katında bulunan elektrik trafosunun şase yaparak patlaması sonucu çıkan yangında 20 kişi dumandan etkilendi. Binanın balkonlarında mahsur kalan apartman sakinleri itfaiye ekiplerince merdivenlerle indirildi.
11.09.2019 Haberler