Alişan çaldı oğlu Burak dans etti
Alişan çaldı oğlu Burak dans etti Türkiye'yi etkisi altına alan corona virüs salgını sonrası ünlüler, kendilerini karantinaya aldı. Aile ve yakınlarıyla vakit geçiren ünlüler bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor.
20.03.2020 Nevidyo
İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl birlikte saz çalıp türkü söyledi
İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl birlikte saz çalıp türkü söyledi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl, birlikte saz çalıp türkü seslendirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl Ankara Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti. Kalın, Yılmaz ve Bingöl lisedeki bir sınıfı ziyaret ederek öğrencilerin seslendirdiği ‘Demedim mi’ ilahisini ve ‘Fikrimin İnce Gülü’ şarkısını dinleyerek öğrencilerle sohbet etti. "MÜZİK BİZİM HAYATIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR PARÇASI" Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sınıfta öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, "Genç müzisyen arkadaşlarımızla bugün burada buluşmaktan dolayı da çok mutluyum. İki eser dinledik ama belli ki arkası var. Altyapı gayet güzel sağlam, enstrümanlara arkadaşlarımız hakim. Tebrik ediyorum. Güzel Sanatlar Lisesinde böyle bir çalışmanın yapılıyor olması çok memnuniyet verici. Müzik bizim hayatımızın çok önemli bir parçası. Müzik bir lüks, sadece bir eğlence de değildir. Müzik aslında bizim en iyi niteliklerimizi ortaya çıkartan çok önemli bir var olma alanıdır. Bizim hele ki Anadolu, irfan geleneğini, müzik geleneğini düşündüğünüz zaman çok büyük bir müzik medeniyetinin varisleriyiz biz. Müziğimizin farklı türleriyle Anadolu halk müziğiydi, sanat müziğiydi, klasik müzikti başka tür müziklerdir bunların zenginliğiyle beraber Türk müziği bugün dünya çapında bir müzik geleneği haline gelmiştir. Bunu yaşatmak çok önemli, buna yeni şeyler eklemek çok önemli. Gelenek demek gelene ek, yani bir şey eklediğiniz zaman gelenek haline geliyor. Bu gelenekte yüzlerce yıldır böyle yaşadı bundan sonra da inşallah Türk müziği gür sesiyle, manasıyla, şiiriyle, bestesiyle, nameleriyle bizim insanımızın yolunu aydınlatmaya devam edecek. O yüzden benimde acizane tavsiyem bu yolda devam edin. Müziğimizin derinliklerini keşfederek paylaşarak güzelliklerini çoğaltarak bu yolda devam edin. Çünkü manevi güzellikler paylaştıkça çoğalır, maddi varlıkların tersin
11.09.2019 Haberler
‘Söz'de Atakan çaldı, Doğukan söyledi
‘Söz'de Atakan çaldı, Doğukan söyledi Türkiye’de ilk kez Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen ‘Söz' dizisi, sosyal medyanın da en çok konuşulan projelerinden oldu. Heyecan ve duygu dolu sahneleriyle dikkati çeken yapımda, özellikle ‘Geveze’ karakterine hayat veren Atakan Arslan’ın saz çaldığı ve namıdiğer ‘Aşık' Doğukan Polat’ın söylediği ‘Dağlar Kışımış’ türküsü büyük beğeni topladı. Ön hazırlıkları 1 yıl süren ve çekimleri yaklaşık 5 aydır devam eden 'Söz' dizisi, 4'üncü bölümüyle twitter’ın Trend Topics (TT) listesinde zirvede yer aldı. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, senaryosunu Ethem Özışık’ın kaleme aldığı yapım, 5'inci bölümüyle 1 Mayıs Pazartesi akşamı Star TV'de yayınlanacak.
11.09.2019 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri