Tadı böyle kaçtı! Çiğ köftede Çin oyunu
Tadı böyle kaçtı! Çiğ köftede Çin oyunu Yakın bir zamana kadar çiğ köfte başta olmak üzere hazır gıdaların çoğunda kıvam ve lezzet artırıcı olarak bulunan MSG'nin bağımlılık yaptığı iddiaları oldukça yaygın. Uzmanlar çarpıcı bir detaya dikkat çekti.
18.04.2022 Gündem
Kilo verdiren güzellik uykusu! İşte en ideal saat
Kilo verdiren güzellik uykusu! İşte en ideal saat Uyuyarak kilo vermek bir şehir efsanesi mi? Yapılan araştırmalar diyet ve spora ek olarak uyku ile obezite arasında da ciddi bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, uyku eksikliğinin kilo üzerindeki etkilerini sıraladı. "Beynimizin her tarafı beyin-omurilik sıvısıyla yıkanıyor. Güzellik uykusunun sırrı da buradan geçiyor" diyen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu da uykuya geçmek için en ideal zamanı açıkladı.
21.02.2022 Gündem
Kilo verdiren güzellik uykusu! İşte en ideal saat
Kilo verdiren güzellik uykusu! İşte en ideal saat Uyuyarak kilo vermek bir şehir efsanesi mi? Yapılan araştırmalar diyet ve spora ek olarak uyku ile obezite arasında da ciddi bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, uyku eksikliğinin kilo üzerindeki etkilerini sıraladı. "Beynimizin her tarafı beyin-omurilik sıvısıyla yıkanıyor. Güzellik uykusunun sırrı da buradan geçiyor" diyen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu da uykuya geçmek için en ideal zamanı açıkladı.
18.02.2022 Haberler
Bağırsaklarınız için en iyi yeme alışkanlıkları
Bağırsaklarınız için en iyi yeme alışkanlıkları Bağırsak sağlığınız sadece zihinsel ve bilişsel sağlığınızı etkilemekle kalmaz aynı zamanda kan basıncı seviyelerinizi de etkiler. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, bağırsak sağlığınıza iyi gelen yeme alışkanlıkları hakkında bilgi verdi.
22.12.2021 Genel Sağlık
Bu besinler sigara bıraktırıyor! Her gün bir tane tüketirseniz...
Bu besinler sigara bıraktırıyor! Her gün bir tane tüketirseniz... Her sigara içtiğinizde toksik gazlar akciğerlerinize ve ardından kan dolaşımınıza geçer ve vücuttaki her organa yayılırlar. Bir sigara nikotin ve çeşitli başka bileşikler içeren tütün yaprakları kullanılarak yapılır. Tütün ve bileşikler yandığında, kansere neden olduğu bilinen 40'tan fazla tehlikeli kimyasal salgılarlar. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sigara bıraktıran besinler hakkında bilgiler verdi.
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz...
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz... Sonbaharın yüzünü göstermesiyle birlikte bitki çaylarına rağbet de arttı. Koronavirüs, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara kalkan oluşturmak isteyenler, aktarların kapısını çalıyor ancak dikkatli olmakta fayda var. Düzenli olarak tüketildiğinde pek çok faydasının bulunduğu kanıtlanan bitki çaylarının yanlış seçimi ve aşırı tüketimi ise sağlığa zarar verebiliyor!
20.09.2021 Gündem
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama... Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
14.09.2021 Gündem
Kilo verdiriyor diye yiyoruz fakat bu besinler kilo aldırıyor!
Kilo verdiriyor diye yiyoruz fakat bu besinler kilo aldırıyor! Zayıflamaya ve beslenmenizde sağlıklı değişiklikler yapmaya karar verdiniz. Belki daha fazla yeşillik yemeye başladınız, granola barlar yerine ara öğünlerde meyve tercih ediyorsunuz, yulaf ezmenizin üzerine esmer şeker yerine fındıkgillerden ekliyor ya da peynir yerine sandviçlerinize avokado sürüyorsunuz. Tüm bu beslenmedeki davranış değişiklikleri öğünlerinize vitamin, mineral ve hastalıklarla savaşan antioksidanları eklerken porsiyon miktarı dikkate alınmadığında günlük aldığınız kalori miktarını da artırıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, diyet yaparken farkında olmadan kilo aldıran besinleri açıkladı.
Kasları kuvvetlendiren besinler nelerdir?
Kasları kuvvetlendiren besinler nelerdir? Kuvvet antrenmanları kas gücü ve dayanıklılığı oluşturmak için harikadır. Ancak kaslarınızı doğru beslemezseniz yapılan antrenmanlar bir fark yaratmayacaktır. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, kasları kuvvetlendiren besinler hakkında bilgi verdi.
2.07.2021 Genel Sağlık
Kapya biberin daha önce hiç duymadığınız 9 faydası
Kapya biberin daha önce hiç duymadığınız 9 faydası Limondan çok daha fazla oranda C vitaminine sahip olan Kapya biber, tam bir şifa deposudur. Peki, kapya biberin yararları nelerdir? Kapya biber hangi hastalıklara iyi gelir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Seyahat öncesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 3 öneri
Seyahat öncesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 3 öneri Seyahatler sırasında vücutta bakteri ve virüsler gibi birçok patojenin açık hale gelir bu da bizi hastalıklara karşı savunmasız bırakır. Yolculuk öncesinde bağışıklık sisteminizi artırarak vücudunuzu seyahat için hazır hale getirebilirsiniz. Çinko, D vitamini, probiyotikler ve DNA koruyucu besinlerin seyahate çıkılan hafta içinde alınarak bağışıklık sisteminin planlı bir şekilde harekete geçirilerek güçlendirilebilir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri
Yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri Sadece ne yediğimiz değil, yiyeceklerin nasıl pişirildiği de önemlidir. Örneğin, herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi. İşte yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri...
6.07.2021 Bilgi
Karpuzun bilinmeyen faydaları
Karpuzun bilinmeyen faydaları 1 bardak doğranmış karpuz (152 gram) 43 kaloridir. 2 gram sodyum, 11 gram karbonhidrat (9 gramı şeker ve 2 gramı lif) içerir. 1 bardağı günlük A vitamini ihtiyacının %17’sini, C vitamini ihtiyacının %21’ini, demir ihtiyacının %2’sini ve kalsiyum ihtiyacının %1’ini karşılar. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım karpuzun faydaları hakkında bilgi verdi.
Dikkat! Eksiklik belirtilerinin ortaya çıkması 2 yılı buluyor
Dikkat! Eksiklik belirtilerinin ortaya çıkması 2 yılı buluyor Vücudumuzun vitamin ve mineral ihtiyaçları doğru şekilde karşılanmalıdır. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, birçok besinde doğal olarak bulunan ve yağda çözünen bir vitamin olan A vitamini hakkında bilgi verdi.
23.03.2021 Sağlık
Altın çilek sağlığa yararlı mı? Yan etkileri var mı?
Altın çilek sağlığa yararlı mı? Yan etkileri var mı? Tatlı-ekşi tadı ile bilinen altın çilek, mevcut hayvan ve hücre temelli araştırmaların sonucu doğrultusunda çok sayıda sağlık yararı sunmaktadır. Fakat herhangi bir sağlık yararını destekleyici olarak yorumlanabilmesi için daha fazla araştırmaya ve güçlü klinik kanıta ihtiyaç vardır. Bu meyvenin insanlarda kullanım için güvenliği ve etkinliği bilinmemektedir.  Peki, altın çilek tüketirken nelere dikkat edilmeli? Altın çileğin sağlığa faydaları ve yan etkileri neler? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Kilo almak için ne yemelisiniz? İşte sağlıklı kilo almanın yolları
Kilo almak için ne yemelisiniz? İşte sağlıklı kilo almanın yolları Bazı insanlar için kilo almak, vermek kadar zor olabilir. Zayıf olmanın tek bir nedeni yoktur. Çok az kalori tüketmek, aşırı egzersiz yapmak, genetik yatkınlığa sahip olmak, metabolizma hızı, ilaçların yan etkileri, duygusal stres, depresyon, yeme bozukluğu, hipertiroidizm, diyabet, kanser veya diğer ciddi endişe verici hastalıklar gibi birçok sebebe bağlı olabilir. Kilonuzda önemli veya hızlı bir değişiklik yaşadıysanız muhakkak bir doktor kontrolünden geçmeniz hastalığın köküne inebilmek adına önemlidir. Bunlar dışında; doğal olarak çok zayıf olanlar şayet düzenli öğünler ve atıştırmalıklar alıyorsa ve iyi enerji seviyelerine sahiplerse illa kendilerini kilo almaya zorlamaları gerekmez. Kilo almak adına yüksek yağlı yiyecekler yenmeye başlaması kalori alımını önemli ölçüde artırsa da sağlıksız bir yoldur. Özellikle hayvansal yağlardan oluşan bir fazlalık ağırlık gözetmeksizin herkes için olumsuz neticeler doğurabilir. Peki, sağlıklı kilo nasıl alınır? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Goji üzümünün bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları ve zararları
Goji üzümünün bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları ve zararları Goji üzümü; A vitamini, C vitamini, riboflavin, potasyum, demir, magnezyum, bakır ve çinko içerir. Goji ayrıca birçok antioksidan, özellikle de beta-karoten ve zeaksantin sağlar. Goji meyveleri yaz sonunda sonbaharın başlarına kadar hasat edilir ve güneşte kurutulur. Taze goji meyvesi hemen tüketilmelidir. Yemeye veya kurutmaya hazır olana kadar yıkanmamalıdır. Kurt üzümü olarak da bilinen goji berry yani goji üzümünün faydaları ve zararlarını, Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım anlattı
Yer fıstığının sağlığa iyi gelen muhteşem faydaları
Yer fıstığının sağlığa iyi gelen muhteşem faydaları Yer fıstığı; badem, kaju ve ceviz ile aynı miktarda kaloriye sahip olmasına rağmen daha fazla protein içerir. İyi bir lif ve yağ kaynağı olan yer fıstığı 30’dan fazla esansiyel vitamin ve mineral de ihtiva eder. Yer fıstığı içindeki yağların çoğu, LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek kalp için birçok fayda sağlayan sağlıklı tekli ve çoklu doymamış yağlardır. Peki, yer fıstığının sağlık için diğer faydaları nelerdir? Yer fıstığı nasıl yenirse daha faydalı olur? Kavrulmuş yer fıstığı faydalı mı? Yer fıstığı ezmesini nasıl yenmeli? Yer fıstığının yan etkileri nelerdir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım anlattı
Beyaz patates ile tatlı patatesin birbirinden farkı ne? İşte sonuç...
Beyaz patates ile tatlı patatesin birbirinden farkı ne? İşte sonuç... Mutfağımızdan hiç eksik etmediğimiz patates hakkında aslında çok az şey biliyoruz. Son zamanlarda sağlıklı olduğu söylenerek tüketilen tatlı patatesin beyaz patatesten farkı da bunlardan biri mesela. Denildiği gibi tatlı patates beyaz patatesten daha mı sağlıklıdır? Tatlı patates kilo verdirir mi? Beyaz patates hangi vitaminleri içerir? Tatlı patates hangi vitaminleri içerir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, beyaz patates ve tatlı patates ile ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı
'İyileştiren baharat' safranın faydaları ve yan etkileri
'İyileştiren baharat' safranın faydaları ve yan etkileri Safran; yemekten kozmetiğe, boyadan ilaca birçok alanda kullanılan mucizevi bir bitki. En pahalı baharatlar listesine adını altın harflerle yazdıran safranın sağlığı olan faydaları da saymakla bitmiyor. Kilo verme sürecinde metabolizmayı destekliyor, antidepresan etki göstererek ruh sağlığını iyileştiriyor hatta kanser hücrelerine savaş bile açıyor! Faydaları ve yan etkileriyle safran hakkında tüm merak edilenleri, Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım anlattı
Bu besinler tam bir kolajen deposu! Yaşlanmayı geciktiriyor
Bu besinler tam bir kolajen deposu! Yaşlanmayı geciktiriyor Kolajen; deri, kemik, tendonlar ve bağlar gibi çeşitli dokulara yapı ve destek sağlayan sıkıca paketlenmiş moleküller içeren yapısal bir proteindir. Yaşlandıkça vücut kolajen üretimi azalır, bu da kırışıklıklar, cilt sarkması ve eklem sertleşmesi gibi problemlere yol açar. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım kolajen içeren besinler hakkında bilgi verdi.
Kuşkonmazın faydaları neler? Yemeklerde nasıl kullanılır?
Kuşkonmazın faydaları neler? Yemeklerde nasıl kullanılır? Kuşkonmaz son derece sağlıklı besin öğeleri ve fitokimyasallar içerir. Özellikle diyette yer verilmesi gereken sebzelerden biridir. Peki, kuşkonmazın faydaları neler? Yemeklerde nasıl kullanılır? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Cennet hurmasının bilinmeyen faydaları
Cennet hurmasının bilinmeyen faydaları Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması, tezgahlarda boy göstermeye başladı. Peki, cennet hurması neler içerir? 1 orta boy cennet hurması 118 kaloridir. 31 gram karbonhidrat ve 1 gramdan az protein ve yağ içerir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, tadıyla damakları fetheden ve sağlığa çok iyi gelen cennet hurmasının faydaları hakkında bilgi verdi.
Kan şekerini düşürmek için bu besinleri tüketin!
Kan şekerini düşürmek için bu besinleri tüketin! Temel besin gruplarından biri olan karbonhidratların sindirilmesinin ardından kan şekeri ortaya çıkar. Meyveler, kuru yemişler, pirinç ve patates gibi gıdalar kan şekerini yükseltecektir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, kan şekerini düşüren besinler hakkında bilgi verdi.
Karaciğer ve böbrek detoksu nedir?
Karaciğer ve böbrek detoksu nedir? Toksinler, doğada bulunan veya canlı organizmalar tarafından üretilen ve insan sağlığı üzerinde zararlı etkileri olan kimyasallardır. Zamanla, çevre ve yaşam tarzı seçimlerinizden kaynaklı zararlı kimyasalların birikmesi vücudunuzun çalışma şeklini tehlikeye atabilir ve sağlığınızı etkileyebilir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, karaciğer ve böbrek detoksu hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Benzer Haber Etiketleri