‘Rekabetçi bir Türkiye için ikiz dönüşüm’
‘Rekabetçi bir Türkiye için ikiz dönüşüm’ Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Rekabet Kongresi, kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimleri bir araya getirdi.
24.11.2021 Ekonomi
‘Yeşili’ yakalayanlar rekabette öne çıkar
‘Yeşili’ yakalayanlar rekabette öne çıkar Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rekabet Kongresi, “Sürdürülebilir Sektörler: Yeni Dönemin Rekabet Senaryoları” ana temasıyla online olarak başladı. Kongrede, Türkiye’nin en büyük ticari partneri Avrupa Birliği’nin “Yeşil Mutabakatı” çerçevesinde yakın gelecekte ticaretini sürdürülebilirlik zemininde kurgulayacağına vurgu yapılarak, bu değişime ayak uydurabilenlerin rekabette bir adım öne çıkacağı anlatıldı.
25.11.2020 Ekonomi
Türkiye rekabette 44. sırada
Türkiye rekabette 44. sırada Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından her yıl yayınlanan "Küresel Rekabetçilik Raporu"nda 2013-2014 yılları arasında 148 ülke arasında 44. sırada yer aldı.
30.01.2014 Ekonomi
Yılmaz: Bütünlükçü sanayi politikası gerekiyor
Yılmaz: Bütünlükçü sanayi politikası gerekiyor Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz, sanayi politikasını, tüm sanayi sektörlerinin rekabet avantajını artıracak yatay önlemleri içeren, bütünlükçü bir niteliğe sahip olması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Ancak böyle bir yaklaşım ile 'daha çok katma değer üreten', 'cari açığı azaltan', 'daha verimli, daha çok istihdam yaratan' bir sanayi politikası uygulayabiliriz" dedi.
15.11.2012 Ekonomi