Şeker Koması

Şeker Koması

Son dakika Şeker koması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Şeker koması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Şeker koması haber sayfamızda...

Şeker Koması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 63 şeker koması haberi bulunmuştur.
Motosiklet tutkunu Adnan, evinde ölü bulundu
Motosiklet tutkunu Adnan, evinde ölü bulundu Karabük'te yakınlarının haber alamadığı Adnan Almalı (27) evinde ölü bulundu. Motosiklet tutkunu olan Almalı’nın şeker komasına girmesi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
8.07.2023 Gündem
İdrarda PH Nedir? İdrarda PH Düşüklüğü ve Yüksekliği Nasıl Tedavi Edilir?
İdrarda PH Nedir? İdrarda PH Düşüklüğü ve Yüksekliği Nasıl Tedavi Edilir? İdrarda PH’ın ne olduğu sık sık araştırılan konulardan biridir. Peki İdrarda PH nedir? İdrarda PH düşüklüğü ve yüksekliği nasıl tedavi edilir? Tüm detayları ile derledik.
24.07.2022 Sağlık
Şeker Koması Nedir, Belirtileri Nelerdir? Şeker Koması Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Şeker Koması Nedir, Belirtileri Nelerdir? Şeker Koması Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanlar bazı hastalıklarla yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalıyor. Bu hastalıklar arasında birçok insanda görülen şeker hastalıkları da bulunuyor. Şeker hastalığı her insanın yaşayabileceği genetik olan hastalıklardan biridir. Şeker koması nedir, belirtileri nelerdir? Şeker koması neden olur, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Koma Pozisyonu Nedir, Nasıl Olur? Koma Pozisyonu Hangi Durumda Verilir?
Koma Pozisyonu Nedir, Nasıl Olur? Koma Pozisyonu Hangi Durumda Verilir? Kişinin herhangi bir kaza veya travma durumunda kusmaması ve soluk alıp vermesinin tıkanmaması için uygulanan acil yardım pozisyonlarının koma pozisyonu gelir. Koma pozisyonunun amacı, soluk alıp vermeye devam eden kazazedenin soluk yolunu engelleyici herhangi bir durum oluşturmamak ve bu sayede yaşamsal faaliyetlerinin sona ermesini engellemektedir. Peki detaylı anlatımıyla koma pozisyonu nedir, nasıl olur? Koma pozisyonu hangi durumda verilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.05.2021 Eğitim
Kovid-19 dikkat edilmezse diyabeti olanları şeker komasına sokabilir!
Kovid-19 dikkat edilmezse diyabeti olanları şeker komasına sokabilir! Koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 enfeksiyonu özellikle diyabetli hastalarda daha ağır sonuçlara yol açabilir! Kan şekeri düzeyleri dalgalı olduğunda veya sürekli yüksek seyrettiğinde bağışıklık sistemi yanıtı düşüyor ve bu durum Kovid-19 ile birleşince vücudun savunması ve tamiri diğer hastalara göre daha zor duruma gelebiliyor. Kontrolsüz şeker hastalığının Kovid-19 hastalığı için büyük bir risk olduğunu söyleyen Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. İsmail Özkaya'dan önemli uyarılar geldi
26.11.2020 Genel Sağlık
Şeker komasına giren sürücü traktörüyle evin bahçesine daldı
Şeker komasına giren sürücü traktörüyle evin bahçesine daldı Denizli’de traktör ile seyir halinde olan 80 yaşındaki adam iddialara göre seyir halindeyken şeker komasına girerek bir evin bahçesine girdi.
17.10.2020 Gündem
Şeker komasına giren vatandaşa zorla çikolata yedirmeye çalıştılar
Şeker komasına giren vatandaşa zorla çikolata yedirmeye çalıştılar Zonguldak'ta yeni tip corona virüs tedbirleri devam ederken vatandaşlar da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Şeker komasına giren bir vatandaşın imdadına ise çevredekiler yetişti. Sağlık ekiplerinin beklendiği sırada vatandaşlar kendinden geçen adamın zorla çikolata yedirmeye çalıştı.
22.05.2020 Haberler
Sokak ortasında şeker komasına girdi, zorla çikolata yedirdiler!
Sokak ortasında şeker komasına girdi, zorla çikolata yedirdiler! Zonguldak'ta yeni tip corona virüs tedbirleri devam ederken vatandaşlar da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Şeker komasına giren bir vatandaşın imdadına ise çevredekiler yetişti. Sağlık ekiplerinin beklendiği sırada vatandaşlar kendinden geçen adamın zorla çikolata yedirmeye çalıştı.
22.05.2020 Gündem
Ast Nedir? Ast Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Ast Nedir? Ast Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Aspartat Transaminaz ve SGOT olarak da adlandırılan Aminotransferaz (AST) vücut içerisinde çeşitli dokularda bulunan bir enzim türüdür. Enzimler, vücudun çalışmasını devam ettirebilmesi için gereken kimyasal tepkimelerde görev alan bir proteindir. Peki, AST nedir? AST kaç olmalıdır? AST yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri nelerdir? Sizler için tüm detayları hazırladık.
21.04.2020 Genel Sağlık
Personel için hayat kurtaran seminer
Personel için hayat kurtaran seminer Kuşadası Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri kapsamında personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verdi.
11.02.2020 Ege
‘Aşılar bahar sonuna kadar yaptırılabilir’
‘Aşılar bahar sonuna kadar yaptırılabilir’ Çocuk ve yaşlılarda ağır seyreden H1N1 virüsünün, Beylikdüzü’nde iki çocuğun ölümüne yol açtığı iddiasından sonra uzmanlar, ortaya çıkan grip tablosuna karşı vatandaşları uyarıyor.
16.01.2020 Gündem
Şeker hastası sürücü krize girdi, yol boyunca 4 araca çarptıktan sonra durabildi
Şeker hastası sürücü krize girdi, yol boyunca 4 araca çarptıktan sonra durabildi Avcılar'da sürücüsünün direksiyon başında şeker komasına girmesiyle kontrolden çıkan araç ilk önce Esenyurt ilçesinde bir araca çarptı. Ardından Avcılar'a kadar gelen araç burada da 3 araca çarptıktan sonra durabildi. Yaşanan anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
27.11.2019 Gündem
Parkan Özturan kimdir?
Parkan Özturan kimdir? Parkan Özturan yaşamını yitirdi. Ünlü tiyatro oyuncusu girdiği şeker komasından dolayı hastanede hayatını kaybetti. Kangren nedeniyle iki bacağını da kaybeden Parkan Özturan bir dönem birçok dizi, film ve tiyatroda yer almıştı. Peki, Parkan Özturan kimdir?
15.07.2019 Gündem
Bilinçli tutulan oruç kalbi koruyor
Bilinçli tutulan oruç kalbi koruyor Ramazan ayında kalp hastalarının zihnini kurcalayan en önemli soruların başında oruç tutmalarının sakıncalı olup olmadığı geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan, "doğru şekilde tutulan oruç insan vücudu için yararlı sayılıyor" açıklamasında bulundu.
Araçta baygınken yeğeni ile genç kızın adına oda kiralamıştı... Savcı son sözünü söyledi!
Araçta baygınken yeğeni ile genç kızın adına oda kiralamıştı... Savcı son sözünü söyledi! İstanbul Büyükçekmece'de yüksek şeker komasına giren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Kübra Hıracı'nın (20) ölümüne ilişkin davada mütalaa verildi. Mütalaada "Cinsel saldırı", "Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 33 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Caner B. "Şeker hastası olduğunu bilmiyordum. İçtiği alkolün kaçak olduğunu düşündüm. Ben Kübra'yı seviyordum. Evlenecektik. Tahliyeme ve beraatime karar verilsin" dedi.
27.03.2019 Gündem
Şeker komasına giren Dilara, hastanede öldü
Şeker komasına giren Dilara, hastanede öldü Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, evde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede şeker komasına girdiği belirlenen Dilara Kilcioğlu (17), hayatını kaybetti.
22.10.2018 Gündem
Cemal Süreya kimdir? Cemal Süreya'nın kısaca hayatı ve eserleri
Cemal Süreya kimdir? Cemal Süreya'nın kısaca hayatı ve eserleri Cemal Süreya'nın hem edebi hem özel hayatı, her daim merak edilen muammalarla dolu. Örneğin Cemal Süreya'nın doğum tarihi belli değil, Cemal Süreya'nın neden beş kadınla evlendiği pek bilinmiyor. Cemal Süreya ile ilgili hayatının sırlarını yazımızda bulacaksınız.
9.01.2020 Sanat
Faslı adam sokak ortasında şeker komasına girdi
Faslı adam sokak ortasında şeker komasına girdi Taksim'de şeker komasına giren Fas uyruklu bir vatandaş için polis seferber oldu. Sağlık ekipleri adamı ambulansa taşırken, yağmurlu havada adamın ıslandığını gören polis memuru, kendisi ıslanırken şemsiyesini adamın üstünü tuttu. Taksim Meydanı'nda şeker komasına giren bir kişi vatandaşları ve polisi seferber etti. Edinilen bilgilere göre, 38 yaşındaki Fas uyruklu olduğu öğrenilen bir vatandaş şekerli yiyecekleri çok tüketince yağmurlu havada şeker komasına girerek, polis ekiplerinin bulunduğu bölgeye düştü. Yerde birinin hareketsiz yattığını gören polis ekipleri adamın yardımına koşarak, sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yağmurlu havada adamın ıslandığını gören polis memuru kendisi ıslanırken şemsiyesini adamın üstünü tuttu. Bu sırada da polis memurunun yağmurda ıslanması dikkat çekti.
11.09.2019 Yaşam
Şeker komasına giren Faslı adam için polis ekipleri seferber oldu
Şeker komasına giren Faslı adam için polis ekipleri seferber oldu Taksim'de şeker komasına giren Fas uyruklu bir vatandaş için polis seferber oldu. Sağlık ekipleri adamı ambulansa taşırken, yağmurlu havada adamın ıslandığını gören polis memuru, kendisi ıslanırken şemsiyesini adamın üstünü tuttu.
8.05.2018 Gündem
12 bin metrede panik anları! Uçak kalktı kısa süre sonra bağırışları duydu
12 bin metrede panik anları! Uçak kalktı kısa süre sonra bağırışları duydu Ailesiyle birlikte Türk Hava Yolları'na ait uçakla Antalya'dan İstanbul'a havalanan  7 aylık Yağız bebek, bir anda nefes almayarak hareketsiz kaldı. Çaresiz anne çocuğu için yardım isterken yapılan anonsa rağmen uçakta doktor yoktu. Bunun üzerine ilk yardım eğitimi alan uçakta görevli kabin memuru Gülnihal Pire, yaptığı müdahale ile Yağız bebeği ölümden kurtardı.
28.04.2018 Gündem
12 bin metrede panik anları! Uçak kalktı kısa süre sonra bağırışları duydu
12 bin metrede panik anları! Uçak kalktı kısa süre sonra bağırışları duydu Ailesiyle birlikte Türk Hava Yolları'na ait uçakla Antalya'dan İstanbul'a havalanan  7 aylık Yağız bebek, bir anda nefes almayarak hareketsiz kaldı. Çaresiz anne çocuğu için yardım isterken yapılan anonsa rağmen uçakta doktor yoktu. Bunun üzerine ilk yardım eğitimi alan uçakta görevli kabin memuru Gülnihal Pire, yaptığı müdahale ile Yağız bebeği ölümden kurtardı.
28.04.2018 Gündem
Ağız spreyi verilip eve gönderilen çocuk az kalsın ölüyordu
Ağız spreyi verilip eve gönderilen çocuk az kalsın ölüyordu Tahlillerinde şeker komasında olduğu görülen ve ağız spreyi verilip evine gönderilen 12 yaşındaki Doğukan Doğru'nun çocuğun şeker komasında olduğu belirlendi.
19.03.2018 Gündem
Amilaz değeri yüksekliği nedir?
Amilaz değeri yüksekliği nedir? Amilaz insan tükürüğünde ve pankreas salgılarında bulunan bir enzimdir. Amilaz değerinin yükselmesi oldukça dikkat çeken bir konudur. Amilaz değerlerinin yükselmesi insan bedeninde ne gibi sorunlar yarattığını merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin.
9.01.2018 Sağlık
“Diyetisyenler neredeyse beni mahkemeye verecekler”
“Diyetisyenler neredeyse beni mahkemeye verecekler” Hastalıkların, doğal beslenme ve gereksiz ilaç kullanımının kesilmesiyle önlenebileceğini iddia eden 50 yıllık bir hekim o. Evet, Prof. Dr. Canan Karatay’dan bahsediyorum. Her ne kadar meslektaşları ve diyetisyenler eleştiri yağmuruna tutsa da, doğru bildiğini söylemekten asla vazgeçmiyor
17.12.2017 Pazar
Diyabet hastaları için Ramazan rehberi
Diyabet hastaları için Ramazan rehberi Diyabet hastaları oruç tutmadan önce doktoruna hangi konularda danışmalı ve nasıl beslenmeli?
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Şeker Koması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.