Semizotu

Semizotu

Son dakika semizotu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan semizotu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan semizotu haber sayfamızda...

Semizotu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 431 semizotu haberi bulunmuştur.
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor! Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024 Gündem
Bu salata tam 16 saat tok tutuyor! Hızlı kilo vermenin anahtarı semizotunda saklı
Bu salata tam 16 saat tok tutuyor! Hızlı kilo vermenin anahtarı semizotunda saklı Diyet programları genellikle kişilerin tüketim seviyesini fazlasıyla sınırlayabiliyor. Ancak sağlıklı bir şekilde kilo vermek her şeyden daha önemli. Bunun için saatlerce tok tutan ve sağlıklı bir salata tarifine ne dersiniz?
MASTERCHEF ALL STAR HAFTANIN ELEME ADAYLARI! MasterChef'te düelloyu hangi takım kazandı, dokunulmazlık kimin oldu? (9 Ağustos)
MASTERCHEF ALL STAR HAFTANIN ELEME ADAYLARI! MasterChef'te düelloyu hangi takım kazandı, dokunulmazlık kimin oldu? (9 Ağustos) MasterChef All Star'da takımlar düelloya çıktı! Mavi ve kırmızı takım yarışmacıları, çarşamba akşamı eleme adaylarının belirlendi ikinci mücadelede nefes kesen bir rekabet sergiledi. Takımları karşı karşıya getiren oyun, düello şeklinde düzenlendi. Kaybeden takım ise zorlu bireysel dokunulmazlık yarışına çıktı. Peki, 9 Ağustos MasterChef All Star'da eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı?
9.08.2023 Cadde
Kolajenle ilgili merak edilenler!
Kolajenle ilgili merak edilenler! Vücutta en çok bulunan proteinlerden kolajen, doğru beslenme ve dozda kullanıldığında mucizevi etkiler yaratıyor.
11.01.2023 Cadde
DİVAN MICHELIN YOLUNDA
DİVAN MICHELIN YOLUNDA Bir dönem Türkiye’nin en büyük iş insanlarından Vehbi Koç tarafından 1956 yılında inşa ettirilen Divan Grubu, İstanbul’un kültür, turizm ve gastronomisine ciddi katkı sağlamıştı...
22.12.2022 Reha Arar
Fırında Makarnanın Yanına Ne Gider? Fırında Makarnanın Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Fırında Makarnanın Yanına Ne Gider? Fırında Makarnanın Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Makarna toplumumuzda farklı çeşitler ile yapılan ve çok sevilen yiyeceklerden birisidir. Bunlardan birisi de fırında makarna olmaktadır. Fırında makarna soslu ve yoğun bir lezzete sahip olması nedeniyle yanında daha hafif şeyler tercih edilmesi gerekir. Fırında makarnanın yanına ne gider? İşte, tüm detaylar.
5.10.2022 Yemek
Kuru Fasulyenin Yanına Ne Gider? Kuru Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Kuru Fasulyenin Yanına Ne Gider? Kuru Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Kuru fasulye Türk mutfağında oldukça sevilen bir yemektir. Bu nedenle de kuru fasulyenin yanına ne gider, hangi içecekler içilir merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Kuru fasulyenin yanına pilav, ayran, yoğurt, salata, şalgam ve kuru soğan gider. Kuru fasulyenin yanına ne gider, kuru fasulyenin yanında ne yenir ve ne içilir ayrıntıları ile derledik.
4.10.2022 Yemek
Başarının yolu beslenmeden geçiyor
Başarının yolu beslenmeden geçiyor Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.
4.09.2022 Gündem
Hem faydalı hem de lezzetli! Semizotuyla birlikte tüketilecek 5 meyve
Hem faydalı hem de lezzetli! Semizotuyla birlikte tüketilecek 5 meyve Demir, kalsiyum, potasyum ve C, A vitaminlerinden zengin semizotunu yazın rengarenk meyveleriyle birleştirerek besin içeriğini, lezzetini ve sağlığa etkilerini daha da artırmak mümkün. Üstelik meyveleri semizotuyla birlikte tüketerek alınan lif miktarı arttığı için kan şekerinin hızlı yükselmesini önleyip kan şekeri metabolizmasının düzenlenmesine katkı sağlayabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik anlattı.
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu, bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan sağlık deposu olan 7 besini sıraladı.
Yazın çorba tüketmenin sağlayacağı 6 önemli fayda
Yazın çorba tüketmenin sağlayacağı 6 önemli fayda Sofralarımızda genellikle kışın soğuk havalarında yer bulan çorbaların gücünden yaz aylarında da faydalanmak istemez misiniz? “Yazın çorba mı içilir!” dememek, kökeni yüzyıllar öncesine uzanan çorbanın gücünden, yaz sebzelerini de bolca kullanarak faydalanmak gerekiyor. Çorbaların içerdikleri besin ögeleri ile oldukça faydalı bir yemek çeşidi olduğunu belirten Diyetisyen Fatma Turanlı, yazın çorba ile gelen 6 faydayı sıraladı.
Şehri bırakıp köye yerleştiler! Gereken para şaşırttı
Şehri bırakıp köye yerleştiler! Gereken para şaşırttı Büyükşehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşmak isteyen Cesurdura ailesi, 4 yıl önce yerleştikleri Muğla Ortaca’da kendilerine yeni bir hayat kurdu. Bahçe içindeki evlerinde yaşamlarını sürdüren aile, büyük emeklerle buralara geldiklerini vurguluyor ve radikal bir karar olan köye yerleşme konusunda planlı olunması uyarısında bulunuyor.
22.06.2022 Gündem
Öfke ile baş etmenizi sağlayan besinler
Öfke ile baş etmenizi sağlayan besinler Öfke günlük hayatımızda tehdit veya tehlike karşısında, bazen de tehlike olarak algıladığımız bir durum karşısında otomatik olarak yaşadığımız duygusal bir tepkidir. Öfke yaşayan kişi endişe, kaygı, sinirlilik, gerginlik, stres, korku gibi duygular yaşar ve bunu yaşamasına neden olan durum dışında başka bir şey düşünemez. İşte tam da bu noktada bazı besinlerin öfke patlamalarını azaltmaya yardımcı özelliklerinin olduğunu söylemek mümkündür. Beslenme programınızda bu besinlere daha çok yer verirseniz olumlu etkilerini kendi gözlerinizle görür ve vücudunuzda hissedersiniz. Diyetisyen Burak Çetiner konu hakkında bilgiler verdi.
Karpuz ye, cildini koru! Yaz aylarında en çok bu besinleri tüketin
Karpuz ye, cildini koru! Yaz aylarında en çok bu besinleri tüketin "Yaz aylarına özel bir diyet bulunmasa da bazı besinlerin tüketimini artırıp bazı besinlerinkini azaltarak daha rahat ve sağlıklı bir yaz geçirebiliriz." diyen Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, yaz aylarında beslenmeyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi Yaza formda ve fit girmek için bazı beslenme önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aybüke Açıksöz, “Ödem atıcı besinler tüketin, mutlaka güne kahvaltı ile başlayın, su tüketiminizi artırın, ağır yiyeceklerden uzak durun, şok diyetler yapmayın ve açık hava egzersizlerine vakit ayırın” dedi.
14.05.2022 Sağlık
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri Herkesin içini ısıtan, sofralara anlam katan Ramazan ayı geldi. Beslenme düzenimizin tamamen değişmesi, uzun saatler aç kalmamız ve sonrasında zengin sofralarla tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir mi? "Tam da kış aylarından çıkarken ve yaza hazırlanmaya odaklanırken Ramazan ayı ile birlikte dikkatiniz dağılmasın ve hedefiniz şaşmasın çünkü Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo vermek mümkün." diyen Dyt. Simge Sevinçer Turgut, Ramazan ayı beslenmesiyle ilgili en çok sorulan soruları cevapladı, sağlıklı sahur ve iftar menüsü örneklerini paylaştı.
Yediklerimiz sadece bedenimizi değil psikolojimizi de etkiliyor
Yediklerimiz sadece bedenimizi değil psikolojimizi de etkiliyor Stresliyken şekerli, kalorili yiyecekleri tüketiyor musunuz? Kendinizi iyi hissettiğinizde daha sağlıklı beslenmeye yöneliyor musunuz? Beslenmeniz duygu durumunuza göre değişiyor mu? Psk. Merve Yılmaz, besinlerin psikolojimiz üzerindeki etkisi hakkında bilgi verdi.
27.12.2021 Ruh Sağlığı
Biotin (H Vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? H Vitamini İçeren Besinler...
Biotin (H Vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? H Vitamini İçeren Besinler... Vücutta bulunan pek çok vitamin ve mineralin kendine has görevleri olmaktadır. Vitaminler insanları pek çok hastalıktan korumakla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşamalarına da olanak sağlamaktadır. Biotin (H vitamini) de birden fazla işleve sahip olan bir vitamin olarak bu bağlamda ele alınması gerekmektedir. Peki, Biotin (H vitamini) nelerde var, hangi besinlerde bulunur? H vitamini içeren besinler neler olmaktadır? İşte, Biotin vitamini hakkında merak edilen hususlar.
27.10.2021 Püf Noktası
8 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 8 Harf İçeren Kelimeler
8 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 8 Harf İçeren Kelimeler İnsanlar, doğaları gereği topluluk halinde yaşarlar. Tarih boyunca da bu böyle olmuştur. Toplum içerisinde yaşayan insan için doğru, etkili ve etkin iletişim çok önemlidir. Ancak bu şekilde kişi kendisini doğru ifade edebilir ve karşılıklı sağlıklı iletişim kurulabilir. İletişim de konuşarak olur, bu sebeple dili bilmek ve düzgün kullanmak gerekir. Günlük dilde yani konuşma dilinde bazı sözcüklerin ön plana çıktığı görülür. İşte bu bağlamda 8 harfli kelimeler merak konusu olmaktadır. 8 harfli kelimeler nelerdir, en fazla kullanılan 8 harfli kelimeler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
25.10.2021 Eğitim
Kanarya Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Özellikleri Nelerdir?
Kanarya Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Özellikleri Nelerdir? Kulağa hoş gelen ötüşleri ve görüntüleri ile beraber kanarya kuşları günümüzde oldukça fazla sevilir. Aynı zamanda evcil olarak yetiştirilen ve bakılan en sevimli hayvanlar arasında gelmektedir. Tabii farklı özellikleri ve yaşam koşulları bulunmaktadır. Peki, kanarya kuşu ne yer, kaç yıl yaşar? Özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
25.10.2021 Evcil Hayvan
Kanarya Ne Yer, Nasıl Beslenir? Kanaryaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?
Kanarya Ne Yer, Nasıl Beslenir? Kanaryaların En Sevdiği Besinler Nelerdir? Evcil hayvan beslemek isteyen kişilerin bu konuda ya tecrübeli olmaları ya da bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bundan hareketle bir hayvanı beslemeye karar veren bir kişinin o hayvan için gerekli olan tüm yaşam şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kendini ortama ait hissetmeyen hayvanın ömrü kısa olacaktır. Kanarya da insanlar tarafından sıklıkla beslenen bir kuş türü olmaktadır. Peki, kanarya ne yer, nasıl beslenir? Kanaryaların en sevdiği besinler nelerdir? İşte, kanaryalar hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli detaylar.
12.10.2021 Evcil Hayvan
Yağ yakmaya yardımcı besinler nelerdir?
Yağ yakmaya yardımcı besinler nelerdir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, yağ yakımına yardımcı olan besinleri tüm ayrıntılarıyla sizler için açıkladı. Yağ yakımına yardımcı besinler; omega-3, probiyotikler, antioksidan besinler ve zerdeçal (kurkumin) gibi besinler olarak sıralayabiliriz. Probiyotiklerin metabolizmayı hızlandırıcı etkileri bulunmaktadır. Bunlar; ev yapımı yoğurt, kefir ve tarhana gibi besinlerdir. Probiyotikler ile hem immün sistemi desteklerken hem de metabolizmayı hızlandırmış oluyoruz. Omega-3’ün zayıflamaya katkısı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır, omega-3 özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azaltmaktadır. Omega-3 için olmazsa olmaz besin balıktır; haftada 400 gram balık tüketimi ve yumurta, semizotu, ceviz, fındık ve bademin de beslenmeye eklenmesini tavsiye ediyoruz. Zerdeçalın yağ yakımında aktif hale geçebilmesi için ise mutlaka karabiber, C vitamini ve zeytinyağı kullanılması gerekmektedir. Antioksidanlar lifli besinler; meyveler, sebzeler, tahıllar ve özellikle yulaf yağ yakımını hızlandırmada yardımcı olabiliyor.
8.10.2021 Sağlık
Bebeğin zeka gelişimi için anne adayları nasıl beslenmeli?
Bebeğin zeka gelişimi için anne adayları nasıl beslenmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, bebeğin zeka gelişimi için özellikle emziren annelerin nasıl beslenmeleri gerektiğini tüm ayrıntılarıyla açıkladı. Bebeğin zeka gelişimi için anne adaylarının proteinden zengin beslenmeleri gerekmektedir. Buna ek olarak da omega-3 ve antioksidanları devreye sokmamız gerekiyor. Gebeliğin durumuna göre ilk trimesterden itibaren, özellikle ikinci ve üçüncü trimesterde daha yoğun bir şekilde ceviz, fındık, badem gibi besinlerin herhangi bir alerji durumu yoksa mutlaka kahvaltıda ve ara öğünlerde tercih edilmesi gerekiyor. Avokado, omega kaynağı oldukça yüksek bir besin, kahvaltıda ve salatalarda tüketilmesini önermekteyiz. Mevsimi ise semizotu mutlaka tüketilmelidir. Yumurta ise vazgeçilmez besin olmalıdır, çünkü yumurtanın yüzde 100 biyoyararlanımı bulunmaktadır. Beslenmede karbonhidrat kaynakları az seviyede tüketilmesi gerekiyor ki daha çok lif ve omega kaynaklarını tercih edebilelim.
6.10.2021 Sağlık
İstanbul’da lezzet turu
İstanbul’da lezzet turu İstanbul eski cıvıltısına kavuşuyor, hareketlenen kentte yaptığım bir gastronomi turunda öne çıkan yeni lezzet mekânlarını sizlerle paylaşıyorum
19.09.2021 Pazar
Gıdada ara dönem endişesi
Gıdada ara dönem endişesi Tarla üretimi olmasına rağmen yaz aylarında sebze ve meyve fiyatları çok yüksek seyretti. Havaların serinlemesiyle bir süre sonra seralarda üretilenler tezgaha inecek. Ancak bu geçiş döneminde fiyatlarda yeni bir zam dalgasından endişe ediliyor.
15.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Semizotu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.