'Atiye' dizisi davasında karar çıktı!
'Atiye' dizisi davasında karar çıktı! Yazar Şengül Boybaş'ın romanından esinlenerek hayata geçirildiği öne sürülen, dijital platformda yayınlanan 'Atiye' dizisinin tanıtımlarında, Boybaş’ın ismine yer verilmediği iddiasıyla açılan dava karara bağlandı.
13.04.2023 Cadde
Şengül Boybaş “İstanbul’un Kayıp Mührü” ile kadim şehrin kuruluş hikayesine uzanıyor
Şengül Boybaş “İstanbul’un Kayıp Mührü” ile kadim şehrin kuruluş hikayesine uzanıyor İlk kitabı Dünyanın Uyanışı ile, dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşan Atiye dizisine ilhamı olan Şengül Boybaş’ın yazın serüveni şimdilerde kadim şehir İstanbul’un kuruluş hikayesine uzanıyor. Yeni romanı İstanbul’un Kayıp Mührü raflardaki yerini alırken Şengül Boybaş, tarih ve macerayla harmanlanan romanı ve yazma serüvenine dair merak edilenleri anlattı.
13.01.2022 Kültür Sanat
Şengül Boybaş: “Örtülü toprak artık uyandı”
Şengül Boybaş: “Örtülü toprak artık uyandı” Atiye dizisine ilham veren Dünyanın Uyanışı romanının devam romanı dizi yayınıyla beraber raflarda yerini aldı. Göbeklitepe’nin bize söylediklerini ve Dünyanın Uyanışı II ile tarih mirası yolculuğunu kitabın yazarı Şengül Boybaş ile konuştuk. (Duygu Bay – Milliyet Özel)
11.09.2020 Kültür Sanat