Bestler Dereler, silahların susmasıyla tatilcilerle doldu
Bestler Dereler, silahların susmasıyla tatilcilerle doldu Şırnak'ta, terör örgütünün uzun yıllar kamplarının bulunduğu ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Bestler Dereler bölgesi, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucunda sağlanan huzur ve güven ile birlikte hafta sonu tatilcilerinin uğrak yeri haline geldi. Şırnak merkez ve Uludereli vatandaşlar, Şenoba beldesi yakınlarından geçen Hezil Çayı'nda yüzerek hem serinliyor, hem de stres atıyor.Yıllarca terör örgütünün barındığı, sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Bestler Dereler Bölgesi'nde, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından vatandaşlar uzun zamandır gidemedikleri yaylalara çıkmaya, buralardan geçen derelerde yüzmeye, balık tutmaya ve doğa yürüyüşleri yapmaya başladı. Dağlarla çevrili manzarasıyla son zamanlarda ilgi çeken Hezil Çayı'na giden vatandaşlar, piknik yapıyor, suda yüzüyor, kumda güneşleniyor ve doğa yürüyüşü yapıyor. Bestler Dereler bölgesi, huzurun gelmesi ile vatandaşların akınına uğradı. Geniş kumsallara sahip Hezil Çayı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte serinlemek isteyen vatandaşların merkezi haline geldi.
11.09.2019 Yaşam
Adana’da termometreler 48 dereceyi gösterdi
Adana’da termometreler 48 dereceyi gösterdi Adana’da bunaltıcı sıcakların etkisini arttırmasıyla termometreler 48 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan çocuklar tehlikeli olmasına rağmen kanalda yüzerek, hayvanlar ise buldukları su birikintilerinde serinlemeye çalıştı. Adana’da sıcaklıklar her geçen gün etkisini arttırıyor. Termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği kentte, birçok boğulma vakasına aldırış etmeyen çocuklar, kanallarda yüzerek serinlemeye çalıştı. Kanalda yüzen Ahmet Koca isimli genç, boğulma tehlikesinin sorulması üzerine, “Korkanın çocuğu olmaz. Tehlikeli her şey bağımlılık yapar. Yüzmeyi burada öğrendim. Bu mahallenin çocuğu burada boğulmaz, dışarıdan gelen boğulur” diye cevap verdi. Suriye’den Türkiye’ye sığınan ve kağıt toplayan 4 çocuk da Mavi Bulvar üzerindeki kanalda tüm tehlikelere rağmen yüzmeye devam etti. Çocuklardan biri, “Adana çok sıcak, yapacak bir şey yok” diyerek kanalın üzerinde bulunan köprüden suya atladı. Bir süre yüzen çocuklar, daha sonra kağıt toplama arabalarını alarak, işlerine geri döndü. Sıcaklıklardan hayvanlar da nasibini aldı. Köpekler Seyhan Baraj Gölü’ne girerek, suyun tadını çıkarttı. Kuşlar ise buldukları her su birikintisinde serinlemeye çalıştı.
11.09.2019 Yaşam
Baraj sularında tehlikeli serinlik
Baraj sularında tehlikeli serinlik Mardin’in Nusaybin ilçesinde çocuklar, tehlikeye aldırmadan baraj sularında serinlemeye çalışıyor. Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Nusaybin’de, sıcaktan bunalan çocuklar baraj sularında serinlemeye çalışıyor. Tehlikeye aldırmadan suya giren çocuklar, hem serinleyebilmek hem de eğlenmek için hayatlarını riske atıyor. Çocuklardan Bilal Çelik (12), küçük yaşlardan beri barajda yüzdüğünü belirterek, bunu tehlikeli bulmadığını ifade etti. Arafat Külter (13) ise, Nusaybin’in çok sıcak olduğunu belirterek, bu yüzden suya girdiklerini ifade etti. Vücuduna güzelleşmek için çamur da sürdüğünü anlatan Külter, “Hafta sonları serinlemek için buraya geliyoruz. Aslen Şırnaklıyız ama Nusaybin’de yaşıyoruz. Nusaybin çok sıcak ve güzel bir yer” dedi.
11.09.2019 Yaşam
45 dereceyi bulan sıcaklıkta çocuklar böyle serinledi
45 dereceyi bulan sıcaklıkta çocuklar böyle serinledi Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik beldesinde terörden temizlenen Balkaya Dağları’nın etekleri, 45 dereceyi bulan sıcaklıkta serinleyen çocukların sesiyle yankılanıyor. Mehmetçik'in başarılı operasyonları sonucu Derecik halkı huzurlu günler yaşıyor. Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği Balkaya Dağları, artık Derecikli çocukların türküleriyle yankılanıyor. Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu bölgede çocuklar serinlemek için huzur içinde akarsulara akın ediyor. Güven ortamının sağlanmasıyla Balkaya Dağları'nın eteklerinde suyun bulunduğu noktalara giden çocuklar, burada yüzerek doyasıya eğleniyor. "Devletimiz tarafından teröristler temizlendi” Daha önce teröristlerden dolayı bölgeye gelemediklerini ifade eden Onur Erk, başarılı operasyonlar sonucunda bölgenin huzura kavuştuğunu belirtti. Huzura kavuşan Balkaya Dağları eteklerine gelerek, buradaki akarsularda yüzdüklerini dile getiren Erk, "Şu an Türkiye'nin sıfır noktasındayız. Daha önce buraya gelemiyorduk. Arkadaşlarımızla eğlenemiyorduk, yüzemiyorduk. 2013-2014 tarihinde hiç gelemiyorduk. Terörist nedeniyle çok sıkıntılıydı. Devletimiz tarafından teröristler temizlendi. Arkadaşlarımızla yüzüyoruz ve eğlenceler yapıyoruz. Hava sıcaklığı 45-50 dereceye doğru gidiyor. Burası çok sıcak ve bu yüzden bizler her gün saat 11.00-11.30’da yüzmeye geliyoruz. Teröristler temizlendi ve çok mutluyuz" dedi. Terörden dolayı yüzemediklerini söyleyen çocuklar ise bölgenin huzur ve güvene kavuşmasıyla birlikte yaz aylarının kavurucu sıcaklığında rahatlıkla yüzdüklerini ve doyasıya eğlendiklerini ifade etti. Balkaya Dağları’nın etekleri çocuk sesleriyle şenleniyor Arkadaşlarıyla suda yüzerek serinlemeye çalışan çocuklar, bir taraftan oyunlar oynayarak güzel zaman geçirirken, diğer taraftan da türküler seslendiriyor. Bir zaman yoğun çatışma seslerinin yükseldiği bölge, artık çocuk sesiyle yankılanıyor.
11.09.2019 Yaşam
Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterdi
Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterdi Adana’da sıcaklıklar etkisini arttırarak devam ediyor. Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği kentte, sıcaklıktan bunalan vatandaşlar serinlemek için parklarda uyudu, vakit geçirdi. Yoğun sıcaklar etkisini sürdürürken, sıcaklıktan bunalan vatandaşlar serinlemek için parklara akın etti. Kimi vatandaşlar parklarda voleybol oynadı, kimileri ise ağaç gölgelerinde uyudu. Sıcaklıklardan dert yakınan bir vatandaş, “Çok sıcak yanıyoruz, parklara atıyoruz kendimizi. Havuza filan gidiyoruz, klimanın altından çıkmıyoruz. Haftaya biz de denize gideriz” diye konuştu. Sahil kesiminde yaşayan ancak işi olduğu için Adana’ya gelen Mehmet Ünver ise sıcaklıklardan korunmak için ağaç altlarında dinlendiklerini belirterek, “Çok sıcak. Boş kalınca geldik burada dinleniyoruz. Daha çok sıcak olacakmış. Allah'tan gelen baş tacı” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Sulama havuzlarında serinliyorlar
Sulama havuzlarında serinliyorlar Erzurum Oltu’da yaklaşık iki aydır her gün yağan sağanak yağmurlarından sonra artan hava sıcaklığı ile birlikte vatandaşlar sulama havuzlarında serinlemeye başladı. Oltu’ya bağlı Güllüce Mahallesi'nde Sait Gür’e ait bahçe sulama havuzunda yüzen Oltulular iki aydır doğru dürüst güneş yüzü görmediklerini ifade ederek, "Bugün çok güzel bir güneş var, biz de havuzda tadını çıkarıyoruz" dedi. Havuzda serinlemeye çalışan Sait Gür, "İki aydır her gün yağmur yağıyordu. Bugün hava çok güzel güneş mükemmel biz de bugün bahçemdeki sulama havuzuna gelerek arkadaşlarla serinliyoruz. Oltu’da bir yüzme havuzu olmadığı için bizler de mecburen sulama havuzunda serinliyoruz" ifadelerini kaydetti. Oltulular, ormandan gelen içilebilir temiz berrak suyla dolu olan havuzun keyfini doyasıya çıkardı.
11.09.2019 Yaşam
Sıcaktan bunalan çocuklar böyle serinledi
Sıcaktan bunalan çocuklar böyle serinledi Kırıkkale’de hava sıcaklıları 30 derecenin üstüne yükselmesi nedeniyle çocuklar serinlemek için soluğu parktaki fıskiyelerde aldı. Kırıkkale Belediyesinin Büyük Şehir Parkında oluşturduğu fıskiyelerin yer aldığı kuru havuz, açılışından bu yana çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Kırıkkale’de çocuklar serinlemek için değişik yöntemler buluyor. Yaklaşık bir yıl önce yapımını tamamlanan havuz, özellikle yazın sıcak günlerinde çocukların keyifle zaman geçireceği bir alana dönüştü. Çocuklar, fıskiye ve ışıklandırma sistemi ile gündüz ve gece büyük ilgi çeken kuru havuzda güvenli bir şekilde hem eğlendi hem serinledi. Onların coşku ve heyecan dolu anlarını yalnız bırakmayan aileler ise çocukların kuru havuzda eğlendiklerini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Havuz ve deniz yetmedi, şelaleye koştular
Havuz ve deniz yetmedi, şelaleye koştular Adana'da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Aladağ ilçesinde yer alan 1.5 kilometrelik kanyon içerisinde bulunan Küp Şelaleleri'nin soğuk ve tazyikli suyuna aldırış etmeden şelale altında serinlemek için birbiriyle yarıştı. Bazı gençlerin de kanyondaki akan suda ağaç tomruğuyla rafting yapması renkli görüntüler oluşturdu. Aladağ ilçesinde 1.5 kilometrelik bir kanyon içerisinde yer alan 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri geçtiğimiz yıl 10 bin kişi ziyaret etti. Hava sıcaklıklarının 41 dereceyi aştığı kentte deniz veya havuzu tercih etmeyen vatandaşların alternatif durağı bu sezon da Küp Şelaleleri oldu. Mangalını alan vatandaşlar eşsiz doğa güzellikleri ve serin havasıyla dikkat çeken Küp Şelaleleri'ni adeta doldurdu. Şelalelerin tazyikli ve soğuk suyuna aldırış etmeyen vatandaşlar, şelale altında serinlemek için adeta birbiriyle yarıştı. Bazı gençlerin akar suda ağaç tomruğuyla rafting yapması renkli görüntüler oluşturdu. Mustafa Kangal isimli vatandaş, Adana'nın kavurucu sıcaklarından kurtulmak için Küp Şelalelerinin mükemmel bir alternatif olduğunu ifade ederek, “Doğasıyla, manzarasıyla, burası mükemmel bir yer. Günübirlik tatil ve mangalla Adana'nın sıcağından yok olmak burada. Su buz gibi” diye konuştu. Engin Aktuğ ise Küp Şelaleleri'nin pek bilinen bir yer olmadığını belirterek, “Yol yapılırsa daha çok kişi tarafından ziyaret edilecektir burası. Tatilciler geldiklerinde çöplerini yanında götürsünler, burayı temiz bıraksınlar. Böyle doğa güzelliklerini korumalıyız” şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri