Seyahat Kısıtlaması

Seyahat Kısıtlaması

Son dakika seyahat kısıtlaması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan seyahat kısıtlaması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan seyahat kısıtlaması haber sayfamızda...

Seyahat Kısıtlaması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 700 seyahat kısıtlaması haberi bulunmuştur.
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu İran’ın İsrail’e misillemesi beklenirken, Tahran’ın İsrail hava savunma sistemini aşmak için yoğun bir saldırı düzenleyebileceği belirtiliyor. Birçok ülke bölgeye seyahat uyarısı yayınladı. Öte yandan dünya, İran'ın İsrail'e yapacağı saldırıya kilitlenmişken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Güney Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi.
13.04.2024 Dünya
Maske dönemi geri mi gelecek? Prof. Dr. Azap’tan Eris varyantına karşı uyarı
Maske dönemi geri mi gelecek? Prof. Dr. Azap’tan Eris varyantına karşı uyarı Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgını sonrasında yeni tespit edilen varyantlardan birisi olan Eris varyantına okulların açılması sonrası daha dikkat etmek gerektiğini söyleyen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, özellikle hastalığın ağır seyredebileceği kişilerin dikkatli olması gerektiğini söyleyip maske konusunda uyardı.
26.09.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki şirketler OHAL kapsamında koruma altında
Deprem bölgesindeki şirketler OHAL kapsamında koruma altında Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası alına bölgesel OHAL kararıyla ekonominin işlemesiyle amacıyla şirketler koruma altında alındı. OHAL kapsamında tüm icra takipleri durdurulurken 6 Şubat-6 Nisan 2023 tarihleri arasında icradan yapılacak satışlar da gerçekleşmeyecek.
15.02.2023 Ekonomi
Çin yönetimi seyahat kısıtlamasını kaldırdı
Çin yönetimi seyahat kısıtlamasını kaldırdı Katı “sıfır Kovid-19” politikasını gevşetmesinin ardından yeni bir salgın dalgasıyla karşı karşıya olan Çin, Mart 2020’de seyahat kısıtlamaları getirdiğinden bu yana ilk kez sınırlarını uluslararası ziyaretçilere açarken, ülke içinde de seyahatlere izin verildi.
9.01.2023 Dünya
Çin alev aldı! Caddenin adı Wulumuqi Lu
Çin alev aldı! Caddenin adı Wulumuqi Lu İlk kez 'Şi istifa' sloganları duyuldu, Pekin'den Şangay'a tüm büyük kentlerinde eşi görülmemiş bir isyan var. Boş beyaz pankartlar göze çarparken, bu sabah gün ağardığında caddelerde mavi bariyerler ortaya çıktı.
28.11.2022 Dünya
İzmir'e gelen turist sayısı, pandemi öncesi dönemi geçti
İzmir'e gelen turist sayısı, pandemi öncesi dönemi geçti İzmir'e gelen yabancı turist sayısında, pandemi öncesi döneme göre bu yıl dikkat çeken artış yaşandı. 2019'un ilk 9 ayında kente 1 milyon 34 bin 428 yabancı turist gelirken, 2022'nin ilk 9 ayında bu sayı, yüzde 18 artıp 1 milyon 221 bin 595 kişiye yükseldi.
10.10.2022 Ekonomi
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta Kovid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktayı açıkladı:
15.04.2022 Genel Sağlık
Bir kulüp daha Asya Şampiyonlar Ligi'nden çekildi!
Bir kulüp daha Asya Şampiyonlar Ligi'nden çekildi! Artan vakalar sonrası Çin'de kademeli kapanmaya giderken bir kulüp daha Asya Şampiyonlar Ligi'nden çekildiğini açıkladı.
12.04.2022 Futbol
Antalya’da ocak ayı turizminde yüzde 178’lik artış
Antalya’da ocak ayı turizminde yüzde 178’lik artış Ocak ayında Antalya’ya havayoluyla 138 bin 604 yabancı misafir geldi. 2021 yılı Ocak ayına oranla yüzde 178’lik bir artış gerçekleşti.
3.02.2022 Ekonomi
İtalya, Türkiye'ye seyahat kısıtlamasını gevşetiyor
İtalya, Türkiye'ye seyahat kısıtlamasını gevşetiyor İtalya, Türkiye'ye seyahat kısıtlamasını gevşeterek, turistik gezilere izin verdi.
27.01.2022 Dünya
ABD 8 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor
ABD 8 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor ABD’nin Covid-19’un Omicron mutasyonu nedeniyle Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırmaya hazırlanıyor.
24.12.2021 Dünya
Omicron'da korkulan oldu! Tekrar kapanma
Omicron'da korkulan oldu! Tekrar kapanma Avrupa ülkeleri, Omicron varyantı nedeniyle yeniden “olağanüstü hal” durumuna geçerken, Hollanda’da Kovid-19’un daha bulaşıcı türü nedeniyle karantina ilan edildi.
20.12.2021 Dünya
Omicron yıldırım hızında
Omicron yıldırım hızında Avrupa’da Omicron’un yayılış hızı korkutuyor. Fransa Başbakanı Castex yeni ve sert önlemleri açıklarken, yeni varyantın ülkede ‘yıldırım hızında yayıldığını’ belirtti.
19.12.2021 Dünya
Omicron’dan ilk ölüm İngiltere’de
Omicron’dan ilk ölüm İngiltere’de Türkiye dahil 63 ülkede görülen koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle ilk can kaybı İngiltere’de gerçekleşti. Salgında alarm seviyesini 4’e çıkaran İngiltere’nin Başbakanı Johnson, en az bir hastanın Omicron'dan öldüğünü doğruladı.
14.12.2021 Dünya
İsrail'den İngiltere ve Danimarka’ya seyahat kısıtlaması
İsrail'den İngiltere ve Danimarka’ya seyahat kısıtlaması İsrail, Kovid-19’un omicron mutasyonunun hızla yayılması nedeniyle İngiltere ve Danimarka’ya seyahat kısıtlaması uygulayacağını açıkladı.
13.12.2021 Dünya
Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (29 Kasım - 5 Aralık 2021)
Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (29 Kasım - 5 Aralık 2021) 29 Kasım - 5 Aralık 2021 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...
3.12.2021 Gündem
Dünyanın yeni kabusu! Omicron baskını
Dünyanın yeni kabusu! Omicron baskını Dünyanın yeni kabusu haline gelen Omicron varyantı baskın tür olma yolunda. Varyantın Güney Afrika'nın dünyayı uyarmasından 4 gün önce İskoçya'da tespit edildiği belirtildi. Omicron'un COP26 zirvesi ya da ragbi maçıyla taşınmış olabileceği kaydedildi.
3.12.2021 Dünya
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Midilli'den Omicron uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Midilli'den Omicron uyarısı Omicron varyantının Türkiye için "henüz" kapıdaki tehdit olmadığını ve asıl "evdeki" tehdit için bir an önce önlem almak gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Midilli, aşılamanın önemine bir kez daha değindi. Midilli, "Evimizin içinde Delta tehdidi var zaten. İkinci bir tehdidin de ortaya çıkmış olması, aşıları çok daha önemli hale getiriyor." dedi. Midilli, Omicron için en kötü senaryoda bile dünyanın salgında tamamen en başa dönmeyeceğini söyledi.
30.11.2021 Gündem
Son dakika... BioNTech'ten 'Omicron' açıklaması! Gözler aşılara çevrildi
Son dakika... BioNTech'ten 'Omicron' açıklaması! Gözler aşılara çevrildi Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yeni Omicron varyantına ilişkin küresel riskin 'çok yüksek' olarak değerlendirildiğini açıkladı. İngiltere hükümeti ise, bu akşam G7 ülkelerinin sağlık bakanlarının katılacağı acil bir toplantı yapılması çağrısında bulundu. CNN International, halihazırda birçok Afrika ülkesine uçuş yasağı veya seyahat kısıtlaması uygulayan ülkelerin sayısının en az 44 olduğunu bildirirken, Alman virolog Christian Drosten'in yaptığı açıklama endişe yarattı. BioNTech de Omicron varyantı ve üretilen aşılara ilişkin çok kritik bir açıklama yaptı.
29.11.2021 Dünya
Dünyanın kapıları bir bir kapanıyor! Yeniden yasaklar
Dünyanın kapıları bir bir kapanıyor! Yeniden yasaklar Kovid-19'un daha bulaşıcı ve aşıya dirençli türü olan Omicron varyantı dünyayı paniğe sürüklerken, pek çok ülke söz konusu varyanta karşı yeni seyahat yasakları ilan etmeye başladı.
29.11.2021 Dünya
Güney Afrika’dan seyahat kısıtlamalarının 'acilen' kaldırılması çağrısı
Güney Afrika’dan seyahat kısıtlamalarının 'acilen' kaldırılması çağrısı Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle diğer ülkelerin Güney Afrika’ya uyguladığı seyahat yasaklarını "derhal ve acilen" geri alınması çağırısında bulundu.
28.11.2021 Dünya
En yetkili kurumdan omicron açıklaması! 'Birkaç hafta...'
En yetkili kurumdan omicron açıklaması! 'Birkaç hafta...' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle Güney Afrika’ya seyahatlerini askıya alan ülkelere seslenerek, "sınırları kapatmayın" çağrısında bulunurken, “Omicron’un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri yok” dedi.
28.11.2021 Dünya
Yayılmış olabilir!
Yayılmış olabilir! ‘Omicron’ ismi verilen yeni Kovid-19 varyantının çoktan dünyaya yayılmış olabileceği ifade ediliyor. Hollanda'da iki uçaktan 61 pozitif vaka inerken, İngiltere'de iki, İtalya’da ise bir Omicron vakası açıklandı. Almanya, Çekya ve Avustralya'da da şüpheli vakalar var
28.11.2021 Dünya
Güney Afrika'dan 'omicron' açıklaması
Güney Afrika'dan 'omicron' açıklaması Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika’nın Covid-19’un yeni mutasyonunu erken tespit ettiği için alkışlanmak yerine cezalandırıldığı ifade edildi.
27.11.2021 Dünya
KKTC'den yeni koronavirüs kararı! 29 Kasım'dan itibaren kapatıyor
KKTC'den yeni koronavirüs kararı! 29 Kasım'dan itibaren kapatıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle 29 Kasım’dan itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik’ten gelen yolcuların KKTC'ye girişlerini bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldı.
27.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seyahat Kısıtlaması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.