Siber Korsan

Siber Korsan

Son dakika siber korsan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan siber korsan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan siber korsan haber sayfamızda...

Siber Korsan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 119 siber korsan haberi bulunmuştur.
İran Atom Enerjisi Kurumu'na siber saldırı
İran Atom Enerjisi Kurumu'na siber saldırı İran Atom Enerjisi Kurumu, yabancı bir ülkede faaliyet gösteren bilgisayar korsanlarının kuruma ait bir birime siber saldırı düzenlediğini duyurdu.
23.10.2022 Dünya
620 Rus ajanın bilgileri sızdı! Uzmanlar 'korkunç hesap hataları'nı anlattı
620 Rus ajanın bilgileri sızdı! Uzmanlar 'korkunç hesap hataları'nı anlattı İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlisi olduğu belirtilen 620 kişinin isimleri ve adresleri dün sızdı. Uzmanlar giderek artan sızıntıların nedenini açıkladı.
29.03.2022 Dünya
Bu mesajları sakın açmayın! Karanlık internetten 70 ilde 4 milyon liralık vurgun
Bu mesajları sakın açmayın! Karanlık internetten 70 ilde 4 milyon liralık vurgun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukları kullanarak milyonlarca liralık vurgun yapan siber korsan çetesine operasyon düzenlemiş, 4'ü çocuk 39 kişiyi gözaltına almıştı. CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ operasyonun ayrıntılarına ulaştı.
31.05.2021 Haberler
Bu mesajları sakın açmayın! Karanlık internetten 70 ilde 4 milyon liralık vurgun
Bu mesajları sakın açmayın! Karanlık internetten 70 ilde 4 milyon liralık vurgun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukları kullanarak milyonlarca liralık vurgun yapan siber korsan çetesine operasyon düzenlemiş, 4'ü çocuk 39 kişiyi gözaltına almıştı. CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ operasyonun ayrıntılarına ulaştı.
31.05.2021 Gündem
Yemeksepeti olaylarından sonra 'şifrelerinizi değiştirin' uyarısı
Yemeksepeti olaylarından sonra 'şifrelerinizi değiştirin' uyarısı Bilişim uzmanları, yemek sipariş platformunun uğradığı siber saldırı sonrası kullanıcıları tüm uygulamalardaki şifrelerini değiştirmeleri, mümkünse farklı farklı ve kolay tahmin edilemeyen şifreler belirlemeleri konusunda uyarıyor.
30.03.2021 Teknoloji
Yemeksepeti'nden siber saldırı açıklaması
Yemeksepeti'nden siber saldırı açıklaması Yemeksepeti, 25 Mart perşembe sabahı siber saldırıya uğradığını duyurdu. Yemeksepeti, siber korsanlar tarafından hangi bilgilerin çalındığını da resmi Twitter hesabından açıkladı. Yapılan açıklamada "Kullanıcılarımız kredi kartlarını gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilir" ifadelerine yer verildi.
27.03.2021 Ekonomi
Rus bilgisayar korsanları Tokyo Olimpiyatları’nı hedef aldı
Rus bilgisayar korsanları Tokyo Olimpiyatları’nı hedef aldı İngiliz uzmanlar, Rus bilgisayar korsanlarının Tokyo’daki olimpiyat oyunlarını hedef alarak organizasyona zarar vermeye çalıştıklarını belirtti.
21.10.2020 Teknoloji
Terör örgütünün sözde hacker çetesine darbe!
Terör örgütünün sözde hacker çetesine darbe! Gelen son dakika haberine göre; PKK'nın çökertilen siber korsan çetesi Mezopotamia Hackers'ın 6 üyesi itirafçı oldu. İtirafçılar sistemin nasıl çalıştığını, terör örgütünün ağına nasıl düşürüldüklerini anlattı.
15.09.2020 Gündem
Uzaktan eğitimde dikkat edilmesi gereken 8 önemli nokta
Uzaktan eğitimde dikkat edilmesi gereken 8 önemli nokta Covid-19 pandemisi nedeniyle milyonlarca öğrenci, yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim yöntemiyle güz dönemine başladı. Bu durumu fırsat bilen siber korsanlar video konferans uygulamalarından e-postalara, oltama saldırılarından sahte internet sitelerine kadar birçok yöntemle öğrencileri hedeflemeye başladı. Uzaktan eğitim döneminde çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi internete bağlı cihazlarla her zamankinden daha fazla zaman geçirdiğine dikkat çeken Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, ebeveynlere 8 önemli tavsiyede bulundu
9.09.2020 Çocuk
Akıllı evler siber saldırganların tehditi altında
Akıllı evler siber saldırganların tehditi altında Akıllı evlerdeki aydınlatmadan ısıtmaya, ev sinema sistemlerinden güvenliğe kadar birçok sistemin dahil olduğu Kompleks IoT (Nesnelerin İnterneti) Ortamları siber saldırganların tehdidi altında.
2.04.2019 Teknoloji
Hackerlardan 3.25 milyar dolarlık vurgun
Hackerlardan 3.25 milyar dolarlık vurgun Siber korsanların, sosyal medya platformlarını kullanarak gerçekleştirdikleri siber suçlar gün geçtikçe artıyor. Öyle ki saldırılarılar için sosyal medyayı kullanan hackerlar, sınırlı güvenlik ve yasalardaki eksiklikten dolayı yılda en az 3,25 milyar dolar kazanıyor.
14.03.2019 Teknoloji
İnternet korsanları Kuzey Kore'den kaçan kişilerin verilerini çaldı
İnternet korsanları Kuzey Kore'den kaçan kişilerin verilerini çaldı Güney Kore'de Kuzey'den kaçarak ülkeye yerleşen yaklaşık bin kişinin adres ve kimlik bilgilerinin korsan saldırıyla çalındığı bildirildi.
28.12.2018 Teknoloji
İnternet kullanıcıları saldırı tehdidi altında
İnternet kullanıcıları saldırı tehdidi altında Kaspersky Lab istatistiklerine göre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde son kullanıcı bilgisayarlarının %30’u en az bir kez zararlı yazılım saldırısına uğradı. Bunun yanında META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde bankacılık ile ilgili zararlı yazılım saldırıları %17 artarak, 2018 başından bu yana yaklaşık yarım milyara ulaşmış oldu.
12.12.2018 Teknoloji Haberleri
Wi-Fi destekli cihazlarda kişisel veriler tehlike altında
Wi-Fi destekli cihazlarda kişisel veriler tehlike altında Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından hazırlanan raporda, Wi-Fi bağlantılardaki güvenlik açıklarına dikkat  çekildi. Türkiye'de de geniş elektrik kesintilerine neden olan siber saldırıların, alt yapı hizmetlerini durdurarak büyük ekonomik ve çevresel zararlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.
31.10.2017 Teknoloji
HBO hackerlara elindeki veriler için 250 bin dolar teklif etmiş
HBO hackerlara elindeki veriler için 250 bin dolar teklif etmiş ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından HBO'nun dosyalarını ele geçiren bilgisayar korsanları, kanalın dizilerinin ve özel dosyalarının yayımlanmaması için milyonlarca dolar fidye istemişti. HBO'nun ise hackerlara 250 bin dolar teklif ettiği ortaya çıktı.
11.08.2017 Teknoloji
Yahoo, 32 milyon mail hesabının çalındığını açıkladı
Yahoo, 32 milyon mail hesabının çalındığını açıkladı Günde 7 milyar sayfa gösterimiyle dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden olan Yahoo, geçtiğimiz yıl içerisinde 32 milyon mail hesabına ait bilgilerin çalındığını bildirdi.
2.03.2017 Teknoloji
Yahoo, bilgisayar korsanlarına karşı uyardı
Yahoo, bilgisayar korsanlarına karşı uyardı Yahoo, bilgisayar korsanlarının kullanıcıların şifreleri olmadan da hesaplarına giriş yapabileceklerini açıkladı.
17.02.2017 Teknoloji
Yılda 42 milyon dolar kazanan Mayer'in hayatı
Yılda 42 milyon dolar kazanan Mayer'in hayatı 17 Temmuz 2012'den itibaren Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer, en çok kazanan kadın CEO'lardan birisi. Yılda 42.1 milyon dolar kazanan Mayer'in parlak kariyeri ve lüks hayatına bir göz atalım...
16.06.2017 Teknoloji
Yahoo hakkında soruşturma başlatıldı
Yahoo hakkında soruşturma başlatıldı Yahoo'nun hack saldırısı ile ilgili bilgiyi kullanıcılarına geç haber verdiği iddiası ABD'de soruşturma konusu oldu. The Wall Street Journal'da yer alan iddiaya göre, şirketin eski CEO'su Mayer'ın adı da resmi soruşturmada geçiyor.
23.01.2017 Teknoloji
Hackerlar, Kiev’in elektriğini kesti
Hackerlar, Kiev’in elektriğini kesti Geçen ay Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen bir elektrik kesintisinin siber saldırı sebebiyle oluştuğu belirtildi.
20.01.2017 Teknoloji
Çalınan 1 milyar kullanıcının bilgileri satıldı
Çalınan 1 milyar kullanıcının bilgileri satıldı Yahoo'dan çalınan 1 milyar kullanıcısının hesap bilgileri dark web üzerinden satıldı.
16.12.2016 Teknoloji
Tam 1 milyar kullanıcının verileri çalındı
Tam 1 milyar kullanıcının verileri çalındı Yahoo'da yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılına dayanan siber saldırı olayında yaklaşık 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin çalındığı duyuruldu.
15.12.2016 Teknoloji
Hackerlara 10 yıla kadar hapis
Hackerlara 10 yıla kadar hapis Rusya Suç ve Suç Prosedür Yasaları’na eklenen maddelerle hackerlar 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.
9.12.2016 Teknoloji
‘Hack’ledik iddiası
‘Hack’ledik iddiası Siber korsan (hacker) grubu Redhack, twitter ve Youtube’a yönelik yasaklama kararını veren Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) internet sitesinin hacklendiğini duyurdu. Yetkililer, sitenin hacklenmediğini, bazı vatandaşların teknik nedenlerle siteye ulaşamadığını belirtti.
28.03.2014 Gündem
'Türk hacker'lar Beyaz Saray'a saldırıyor'
'Türk hacker'lar Beyaz Saray'a saldırıyor' ABD’li uzmanlar, Beyaz Saray personelinin siber saldırı altında bulunduğunu ve saldırının arkasında ‘1923Turk-Grup’ adlı bir Türk siber korsan örgütünün olabileceğini açıkladı.
31.07.2013 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Siber Korsan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.